چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۵

چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۵

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدی استوار در دفاع از میهن
هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.
جبهه اصلاحات ایران با انتشار بیانیه‌ای مصوبه اخير مجلس به منظور تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برخلاف مصالح ملی، امنیت کشور و منافع مردم ایران خواند و...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان در باره دستگیریها، اعدامهای اخیر و برخورد با مهاجران افغانستانی
فرصتی فراهم آمد تا بنا بر حافظه تاریخی، ایرانیان در مقابل تهاجم بیگانه، همبستگی ملی کم نظیری را به نمایش بگذارند که افکار عمومی را درجهان تحت تاثیر قرار داد...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
محکوم کردن تجاوز و حملۀ ددمنشانه اسراییل و آمریکای جهان‌خوار به کشور و خواست ازادی زندانیان سیاسی، عقیدتی و عادی!
ما وارثان اعدام شدگان سیاسی، عقیدتی دهه ۶۰ و‌ تابستان خون‌بار ۱۳۶۷، با محکوم کردن تجاوز و حملۀ ددمنشانه اسریئیل و آمریکای جهان‌خوار به کشورمان، و‌ در دفاع از تمامیت...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جمعی از خانواده‌های دادخواه خاوران
نویسنده: جمعی از خانواده‌های دادخواه خاوران
زندانیان سیاسی و عقیدتی و عادی را آزاد کنید!
ما خانواده‌های خاوران که دهه‌ها رنج از دست دادن عزیزان خود را کشیده‌ایم و مدت‌هاست با درهای بستۀ گلزار خاوران روبه‌روایم و از حضور بر خاک عزیزانمان محروم شده‌ایم، نگران...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جمعی از خانواده‌های خاوران (داخل)
نویسنده: جمعی از خانواده‌های خاوران (داخل)
۱۲ روز سرنوشت‌ ساز؛ روایت یک جنگ ترکیبی و پروژۀ براندازی اسراییلی امریکایی در ایران
اکنون، با روشن‌تر شدن ابعاد هشداردهنده‌ی آن ۱۲ روز، این نوشتار در پی بازتعریف روایت موسوم به „جنگ ترکیبی ۱۲ روزه“ است؛ روایتی که با بهره‌گیری از تجربه‌های منطقه‌ای و...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
وضعیت زندانیان منتقل‌شده بند زنان اوین به زندان قرچک، گفت‌وگو با خانواده‌ها و رئیس زندان قرچک‌
تخریب اساسی بخش‌های نگهبانی، اداری، بند نسوان، کتابخانه بند چهار، ساختمان بهداری و سالن ملاقات و ۷۹ کشته به گفته سخنگوی قوه قضائیه که سربازها، مددکاران و تعدادی از زندانیان...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نیلوفر حامدی
نویسنده: نیلوفر حامدی

از مبارزه و اعتراض عادلانه و بر حق مردم فلسطین دفاع می‌کنیم!

ما این وحشی‌گری حکومت، ارتش و نیروهای امنیتی اسرائیل علیه مردم تحت ستم فلسطین را شدیدا محکوم می‌کنیم و خواهان خروج همه نیروهای اشغال‌گر اسرائیلی از خانه و کاشانه و مناطق فلسطینیان هستیم.

چندین دهه است که مردم فلسطین در زیر اشغال سرزمین‌هایشان توسط حکومت‌ نژادپرست اسرائیل، زندگی بسیار سخت و کمرشکنی دارند. این مردم ستم‌دیده، هر موقع به این اشغال‌گری اعتراض کرده‌اند از یک سو با سرکوب و کشتار ارتش اسرائیل روبرو شده‌اند و از سوی دیگر، شاهد نظاره‌گری دولت‌های سرمایه‌داری جهان و نهادهای بین‌المللی آن‌ها مواجه بوده‌اند.

در هفته گذشته، ارتش و سایر نیروهای امنیتی اسرائیل، به شکل تکان‌دهنده و وحشیانه‌ای مردم فلسطین را کشتار کردند.

هزاران فلسطینی در روز جمعه ۳۰ مارس – 10 فروردین، در تظاهراتی اعتراضی علیه اسرائیل و برای بازگشت به وطن‌شان شرکت کردند. اسرائیل این تظاهرات را «تحریک‌آمیز» خوانده و اعلام کرده بود که «از حق دفاع از خود؟!» استفاده می‌کند.

ارتش اسرائیل، با «شدت تمام» و استفاده از گلوله جنگی به مقابله با تظاهرکنندگان در نوار مرزی غزه پرداخت. دست‌کم 16 فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان اسرائیلی جان باختند. بیش از هزار و 400 نفر که تعدادی از آن‌ها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند هم زخمی شده‌اند. «روز زمین» یادآور 30 مارس 1976 است که در آن اعتراضات دهقانان علیه مصادره زمین‌هایشان توسط اسرائیل با خشونت سرکوب شد.

وزیر دفاع اسرائیل گفته است مطابق اطلاعاتی که در اختیار او قرار گرفته در تظاهرات روز جمعه حدود 40 هزار فلسطینی شرکت کرده‌اند که 90 درصد آن‌ها فعالان و حقوق‌بگیران سازمان حماس و بستگان آن‌ها بوده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز جمعه خونین‌ترین روز در باریکه غزه از سال 2014 تا کنون بوده است. این خبرگزاری به نقل از ارتش اسرائیل تعداد تظاهرکنندگان را 30 هزار نفر عنوان کرده است.

در نتیجه تیراندازی نیروهای اسرائیلی در غزه یک خبرنگار فلسطینی نیز کشته شده است. سازمان گزارشگران بدون مرز ارتش اسرائیل را متهم کرده که هدفمند به سوی یک خبرنگار فلسطینی آتش گشوده است. در تظاهرات فلسطینی‌ها روز جمعه در مرز نوار غزه با اسرائیل یاسر مرتجی، خبرنگار عکاس فلسطینی کشته شد.

در گزارش سازمان «گزارشگران بدون مرز» ارتش اسرائیل متهم شده که به‌طور هدفمند به سوی یاسر مرتجی، خبرنگار عکاس 31 ساله فلسطینی که برای خبرگزاری «عین میدیا» فعالیت می‌کرد، آتش گشوده و او را کشته است.

کریستف دلوار، سرپرست سازمان گزارشگران بدون مرز، اعلام کرد که یاسر مرتجی، خبرنگار فلسطینی، در زمان حادثه جلیقه‌ای بر تن داشته که رویش نوشته شده بود: «مطبوعات» و به خوبی می‌شد تشخیص داد که او خبرنگار یک رسانه است.

خبرگزاری آلمانی «دی.پی.ای»، از قول یک سخن‌گوی وزارت صحت فلسطین گزارش داده که تنها در روز جمعه 1354 فلسطینی، از جمله زنان و کودکان زخمی شده‌اند. وضعیت شماری از آنان وخیم است. به گفته این وزارت، حدود 500 تن جراحاتی در بدن دارند که ناشی از گلوله و گاز اشک‌آور بوده است.

سازمان جهانی صلیب سرخ نسبت به رقم بالای قربانیان در نتیجه درگیری‌های اخیر غزه ابراز نگرانی کرده است.

در همان روز اول اعتراض‌ها، شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک، براساس تقاضای کویت، یک نشست فوری را برگزار کرد. پیش‌نویس بیانیه‌ای که کویت به نیابت از سفرای عرب در شورای امنیت سازمان ملل متحد در محکومیت تیراندازی به سوی تظاهرکنندگان فلسطینی‌ ارائه کرده بود با وتوی آمریکا بسته شد. در این بیانیه بر لزوم تحقیقات «مستقل و شفاف» تاکید شده بود.آمریکا 31 مارس اعلام کرد، بر این بیانیه ایراداتی وارد است و از آن حمایت نخواهد کرد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواستار تحقیقاتی مستقل در این زمینه شده است. فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز از این خواست حمایت کرده است. به علاوه، عفو بین‌الملل و اپوزیسیون چپ‌گرای اسرائیل هم خواستار چنین تحقیقاتی شده‌اند.

اما وزیر دفاع اسرائیل درخواست تحقیقاتی مستقل درباره تیراندازی مرگ‌بار به سوی تظاهرکنندگان فلسطینی در مرز نوار غزه را رد کرد. نخست‌وزیر و وزارت خارجه اسرائیل نیز از عملکرد ارتش در این تظاهرات دفاع کرده‌اند. 

در چنین وضعیتی، سران دولت اسرائیل و ترکیه و حماس که خودشان جنگ‌طلب و خشونت‌ طلب و ‌آدم‌کش هستند تلاش کرده‌اند بر سر خون مردم فلسطین با همدیگر تسویه حساب کنند.

رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری فاشیست و اشغال‌گر ترکیه، در واکنش به حوادث غزه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل را «تروریست» نامیده است.

بنیامین نتانیاهو، در واکنش به حمله‌های لفظی اردوغان گفته است: «با اخلاق‌ترین ارتش جهان حاضر به گوش دادن به موعظه‌های اخلاقی کسی نیست که خودش سال‌هاست شهروندان غیرنظامی را بدون فرق گذاشتن میان آن‌ها بمباران می‌کند.»

خالد مشعل، رییس سابق دفتر سیاسی جنبش حماس در سخنرانی خود در مراسمی که انجمن «جهان نما» ترکیه ترتیب داده بود، اشغال عفرین توسط ارتش ترکیه را ستود و گفت، این مسئله نمونه‌ای از عزم و اراده این کشور است.

مشعل گفت؛ پیروزی در عفرین نمونه‌ای از اراده ترکیه است و اگر خدا بخواهد حماسه‌های بزرگی برای یاری امت خود ثبت خواهیم کرد.

بدین ترتیب، به جرات می‌توان گفت چنین مواضعی ربطی به حقوق و مبارزه عادلانه و بر حق مردم فلسطین و عفرین و خلق کرد ندارد. چرا که دعوا و درگیری آن‌ها از جنس خودشان و رقابت‌هایشان است. از سوی دیگر، بسیار مضحک و ریاکارانه است که دو حکومت جنگ‌طلب و اشغال‌گر ترکیه و اسرائیل، مدعی دفاع از حقوق مردم کرد و یا فلسطین شوند.

اما در عین حال، باید حساب مردم رنج‌دیده فلسطین و مردم کرد را از سیاست‌های جنگ‌طلب و اشغال‌گر این حکومت‌های سرکوبگر و هم‌چنین حماس اسلامی جدا کرد و در کنار آن‌ها ایستاد!

این اعتراض مردم فلسطین، به مناسبت هفتادمین سال‌روز ایجاد اسرائیل صورت گرفته است. صدها هزار شهروند فلسطین در سال 1948 مجبور به فرار و ترک خانه‌های‌شان شده بودند. در نخستین جنگ خاورمیانه در سال 1948، حدود 700 هزار فلسطینی مجبور به فرار یا اخراج شدند.

قرار است حرکت‌های اعتراضی در باریکه غزه تا 15 ماه مه، هفتادمین سال‌روز تاسیس اسرائیل ادامه یابد. فلسطینیان این روز را «روز نکبت»‌(یوم النکبه) می‌نامند.

ما این وحشی‌گری حکومت، ارتش و نیروهای امنیتی اسرائیل علیه مردم تحت ستم فلسطین را شدیدا محکوم می‌کنیم و خواهان خروج همه نیروهای اشغال‌گر اسرائیلی از خانه و کاشانه و مناطق فلسطینیان هستیم.

ما از مبارزه و اعتراض عادلانه و بر حق مردم فلسطین دفاع می‌کنیمو در عین حال، بر این باوریم که راه‌حل سیاسی و انسانی خلق‌های تحت ستم منطقه از جمله مردم کرد و فلسطین، از کانال نقد و رد فلسفه «دولت – ملت» و برپایی کنفدرالیسم دموکراتیک با روابط و مناسبات شورایی و دموکراسی مستقیم و همبستگی می‌گذرد!

پلاتفرم دموکراتیک جنبش‌ها و خلق‌های ایران

نهم آوریل ۲۰۱۸

 

 

تاریخ انتشار : ۲۱ فروردین, ۱۳۹۷ ۹:۴۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدی استوار در دفاع از میهن

تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.

بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان در باره دستگیریها، اعدامهای اخیر و برخورد با مهاجران افغانستانی

محکوم کردن تجاوز و حملۀ ددمنشانه اسراییل و آمریکای جهان‌خوار به کشور و خواست ازادی زندانیان سیاسی، عقیدتی و عادی!

زندانیان سیاسی و عقیدتی و عادی را آزاد کنید!

۱۲ روز سرنوشت‌ ساز؛ روایت یک جنگ ترکیبی و پروژۀ براندازی اسراییلی امریکایی در ایران