چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۳

چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۳

در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران
گزینش چنین زبانی و امضای پای «اطلاعیه»، رفتاری متفاوت با هنجار تاکنونی این سازمان در قبال غیر خود به تماشا می‌نهد و سایبانی است بر سلامت فضای گفتگو، مایه‌ی خرسندی...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟
این مقاله به بررسی نقش انکار در سیاست بین‌الملل می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه کشورها با انکار مسئولیت اقدامات خصمانه، می‌توانند از تشدید تنش‌ها جلوگیری کرده و افکار عمومی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان
یونیسف نیز هشدار داده که بیش از ۹٬۰۰۰ کودک با سوءتغذیه حاد مواجه‌اند. کامیون‌های غذا هفته‌ها پشت گذرگاه‌ها متوقف مانده‌اند. این وضعیت، نتیجه یک حادثه نیست؛ بلکه آشکارا محصول نسل...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی
مارکوزه ذهنگرایی "فلسفه زتدگی" را فلسفه "مشخص" نامید و از آن طریق به مخالفت و انتقاد از مارکسیسم، پرولتاریا، و حزبش پرداخت، وی بحران کاپیتالیسم را مقوله ای از "هستی"...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت - بخش دوم
در واقع، خشونت اساساً از عنوان این لایحه حذف و دچار تغییر شده است. این‌که حتی خودِ مفهوم خشونت نیز حذف می‌شود، بسیار معنادار است. کلماتی که به عنوان مفاهیم...
۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه علمدار
نویسنده: فاطمه علمدار
آنتروپی
پیرمرد می‌گوید دیگر آن چشمِ نافذِ گذشته، آن شم، آن حساسیت تُند و تیز کودکی را نداریم ولی می‌دانیم که در این زندگی سراسر مصیبت، در عین آن که ضعیف...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

استفادە از قاتلان حرفەای، برای سرکوب جنبش کارگری

سکوت و مماشات حکومتی ها در مقابل این اقدامات بە خاطر آن است کە خودشان جز این شبکە اختاپوسی مافیایی هستند و دست بر قضا خلاف آن چە کە ادعا می کنند و در عمل هم نشان دادەاند، با اعتراضات مسالمت آمیز بە هیچ وجە میانەای ندارند، زیرا آن را بە زیان ادامە حکمروایی نامردمی خود می دانند.

در ۲۵ دی ماە در حالی کە اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپە کە از صبح همان روز آغاز شدە بود و هم چنان ادامە داشت و تهدید ها و اقدامات کارفرما برای درهم شکستن این اعتصاب، کە در اعتراض بە دستمزدهای معوقە و پرداخت نشدن حق بیمە و چند خواست صنفی دیگر صورت گرفته بود، بر اثر هوشیاری و همبستگی کارگران شکست خورده بود، یکی از کارگرانی کە در این اعتصاب نقش موثری بە عهدە داشت بە هنگام بازگشت بە خانەاش از طرف مزدوران مسلح کە از طرف کارفرما اجیر شدە بودند، مورد حملە قرار گرفت و در اثر ضربە قمە یکی از اوباشان مزدور از ناحیە بازو و کتف مجروح شد. مزدوران در واقع قصد کشتن اسماعیل بخشی، نمایندە کارگران هفت تپە را داشتند، ولی این توطئە جنایت کارانە بە دلیل حضور و اعتراض مردم خنثی شد و مزدوران جیرە خوار کارفرما در حالی کە از ترس مردم گلولە هوایی شلیک می کردند، قبل از این کە موفق بە کشتن نمایندە کارگران شوند، مجبور بە فرار شدند.

دور تازە اعتصاب های کارگران هفت تپە در واقع از ۱۸ آذر شروع گردید. خواست های کارگران در این اعتصاب کماکان خواستە هایی بود کە پیش از آن نیز بارها برای بە دست آوردن شان مجبور بە اعتصاب شدە بودند، ولی کارفرما کە پشتش بە حمایت مسئولان دولتی و قضایی گرم بود، بە رغم موافقت ظاهری با آن ها اما در عمل از انجامش سرباز می زد.  با این وجود کارگران کە بە شدت تحت فشار معیشتی بودند و شکایات پیاپی شان بە ادارە کار و مسئولان راە بجایی نمی برد، راه دیگری جز توسل بە اعتصاب پیش روی خود نمی دیدند. این اعتصاب نیز پس از ۵ روز با وساطت مسولان دولتی و پذیرش مطالبات کارگران از طرف کارفرما خاتمە یافت. ولی این بار هم نە کارفرما بە قول و قرارهایش عمل کرد و نە مسئولان دولتی بە تعهدی کە بە کارگران دادە بودند پایبند ماندند.

نتیجتا کارگران دوبارە در ۲۵ دیماە مجبور بە اعتصاب شدند. اما کارفرما کە با هیچ وسیلەای موفق بە واداشتن کارگران اش بە تسلیم و تبعیت از شرایط کاری بردەوار حاکم بر کارخانە نشدە بود، این بار برای ارعاب کارگران و پایان دادن بە اعتصاب کارگران گرسنە کە برای پرداخت نشدن حق بیمە و دستمزد ۵ ماه گذشتە شان اعتصاب کردەاند، بە سیاق سلفش در رژیم های نظامی آمریکای جنوبی امثال گواتمالا بە استخدام آدمکش برای سر بە نیست کردن فعالان سندیکایی روی آوردە است. استفادە از آدمکشان مزدور برای شکست مقاومت کارگران در برابر تشدید فزایندە استثمار و رواج فزایندە بی قانونی و سکوت معنی دار دولتیان و دستگاە قضایی در مقابل این جنایات، در شرایطی صورت می گیرد کە همە جناح های رژیم طی هفتە های اخیر مرتبا حرف از آزاد بودن اعتراض مسالمت آمیز می زنند و کارفرمایان مدعی هستند کە تولید بە صرفە نیست! پرسیدنی است اگر تولید بە صرفە نیست و این “بە صرفە” نیست، بهانەای بیش برای مصادرە واحد های تولیدی عمومی توسط اذناب حکومت نیست، پس چگونە است کە مالک جدید کارخانە برای حفظ این کارخانە از هیچ کاری حتا آدم کشی، کوتاهی نمی کند. و اگر دولت اعتراض مسالمت آمیز را آن طور کە مدعی است حق مردم می داند، چرا جلوی کار کارفرمایی را کە برای درهم شکستن یک اعتراض کارگری مسالمت آمیز مزدور و آدمکش اجیر می کند نمی گیرد؟ وقتی کە یکی از مدیران کارخانە هپکو پس از اعتصاب کارگران این کارخانە، نمایندگان کارگرانی را کە بخاطر نگرفتن چندین ماە حقوق بە خرابکار متهم کرد و خواهان برداشتن آن ها از سر راە شد و کسی هم معترض وی نگردید، چراغ سبز برای استفادە از تبهکاران حرفەای هم روشن شد. استخدام آدم کش از الزامات اقتصاد مافیایی است. گناە نابخشنودی کارگران هفت تپە و هپکو کە معلوم است مفت و مجانی بە از ما بهتران واگذار شدەاند، این است کە اقتصاد مافیایی و مافیای شکر را تهدید می کنند.

سکوت و مماشات حکومتی ها در مقابل این اقدامات بە خاطر آن است کە خودشان جز این شبکە اختاپوسی مافیایی هستند و دست بر قضا خلاف آن چە کە ادعا می کنند و در عمل هم نشان دادەاند، با اعتراضات مسالمت آمیز بە هیچ وجە میانەای ندارند، زیرا آن را بە زیان ادامە حکمروایی نامردمی خود می دانند. به همین جهت است کە خود برای مقابلە با اعتراض های مسالمت آمیز، بە خشونت متوسل می شوند و بە آن دامن می زنند تا از آن وسیلەایی بسازند، علیە مبارزات مسالمت آمیز. با این همە مردم بە پا خاستە در هیچ کجای جهان مرعوب این اعمال نخواهند شد و سرانجام دیکتاتورهای جنایتکار را سر جایشان خواهند نشاند. سر نوشت رژیم های دیکتاتوری خشونت بار در برزیل، شیلی، آرژانتین، السالوادور، نیکاراگوئە… موید این حقیقت است. دیکتاتوری حاکم بر ایران نیز لاجرم سرنوشت بهتری از سلف آمریکای جنوبی اش نخواهد داشت و توسل بە خشونت عریان علیە مردم باعث نجات اش از سقوط نخواهد شد.

مبارزه های مسالمت آمیز و رو بە رشد کارگران برای احقاق حقوق سندیکایی و شهروندی شان بە رغم این خشونت ها هم چنان تا رسیدن بە کامیابی ادامە خواهد یافت و هم چنان کە تا کنون حکومت و کارفرمایان نتوانستەاند بە آن خاتمە دهند از این پس نیز نمی توانند آن را متوقف کنند. تجربە مبارزه کارگران هفت تپە بە تنهایی بهترین شاهد این مدعاست. کارگران با تمام وجود از رهبران و نمایندگشان بە اشکال مقتضی حمایت و مراقبت می کنند و توطئە های حکومت و کار فرمایان را نقش بر آب خواهند کرد. 

 

 

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۳ بهمن, ۱۳۹۶ ۱:۲۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران

قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟

محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان

خاموش شد آن شمع صبور!

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت – بخش دوم