هیات نمایندگی سازمان در ادامه دیدار با نمایندگانی از ارگان های مختلف اتحادیه اروپا، که بخشی از آن در روز چهارشنبه هفته گذشته ۲۴ فوریه ۲۰۱۰ انجام گرفت، روز چهارشنبه سوم مارس نیز دیدارهایی با چند ارگان اتحادیه اروپا انجام داد. اهمیت دیدارها موجب این شد که سازمان تدارک بیشتری را برای این ملاقات ها ببیند، و بدین طریق تعداد اعضای هیئت نمایندگی افزایش یافت. اینبار چهار نفره از جانب گروه کار بین الملل و گروه کار حقوق بشر سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)، شامل آقایان علی پورنقوی، علی صمد، فرود سیاوش پور و مهدی فتاپور با نمایندگان تعدادی از ارگان های اتحادیۀ اروپا دیدار و گفتگو کردند. حساسیت وضعیت ایران و نیز اهمیت دیدارها باعث شد که در روز دوم مارس سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) نامه ای را خطاب به رئیس پارلمان اروپا و خانم کاترین آشتون مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا بزبان انگلیسی بنویسد، و در آن بعد از تحلیلی کوتاه از ایران یکسری خواسته های مشخص را برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ارائه دهد. این دیدارها به قرار زیر بودند:
نخست – دیدار با معاون پارلمان اروپا:
در این دیدار هیات نمایندگی سازمان ابتدا تحلیل و مواضع سازمان را حول موضوعات مورد علاقه، شامل وضعیت جنبش سبز و افت و خیزهای آن، بروز تنش مجدد بر سر پرونده اتمی، وضع حقوق بشر در ایران و … ارائه کرد. در خصوص جنبش سبز گفته شد که این جنبش توسط میلیونها ایرانی در داخل و خارج از کشور که یک صدا فریاد زدند که انتخابات ۲۲ خرداد را باطل اعلام کنید تشکیل شده است. این جنبش احمدی نژاد را به عنوان رئیس جمهور ایران قبول ندارد. این جنبش اعتراضی با وجود سرکوب شدید همچنان برای رسیدن به خواست های خود به اشکال گوناگون تلاش و فعالیت می کند. در ادامه پس از تبادل نظر بر سر وضع حقوق بشر در ایران، که به تاکید هیات شایسته است که به عنوان امر مقدم در رسیدگی به اوضاع ایران تلقی شود، متمرکز شد. طرفین با ابراز نگرانی از تشدید نقض حقوق بشر در ایران، پیرامون موارد مشخصی که پارلمان اروپا حول آن موارد می تواند فعالانه عمل کند تاکیدات مشخصی کردند. بر همین اساس هیات نمایندگی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) خواهان این بود که پارلمان اروپا بیش و پیش از آن که موضوع تحریم ها و محدودیت های سیاسی را در ارتباط با پروندۀ اتمی جمهوری اسلامی مد نظر بگیرد، مناسب و ضروری است که وضع حقوق بشر در ایران را مبنای خود قرار دهد. در این چارچوب پیشنهاد هیات این بود که علیه مقامات و ارگان هائی که در نقض سازمان یافته حقوق بشر در ایران دست دارند، نیز محدودیت ها و تحریم هائی اعمال گردند. در ضمن هیات گزارشی از حادترین وجوه وضع حقوق بشر در ایران در لحظۀ کنونی را به طرف های دیدار ارائه کرد. این گزارش در رئوس اصلی خود شامل وضع هزاران زندانی و محکومان به اعدام بود. هیات نمایندگی نگرانی خود را نسبت به محکومیت نا عادلانه بیش از ۱۵ نفر از مبارزین و شهروندان ایرانی ابراز کرد، و خواهان این شد که پارلمان اروپا با اتخاذ سیاست ها و ابتکارات مشخص، اقدامات عاجلی را برای لغو حکم اعدام آنان انجام دهد. در این دیدار هیات نمایندگی نسبت به خبر جدید محکومیت اعدام دانشجوی دانشگاه دامغان آقای محمد امین ولیان واکنش نشان داد و خواهان این شد که پارلمان اروپا هر چه سریعتر برای جلوگیری از اعدام فرد مذکور اقدام کند.
دوم- دیدار با عضوی از کابینه خانم کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا و معاون رئیس کمیسیون اروپا:
دیدار دوم در واقع از مضمون تحلیلی و تبادل نظر تفضیلی پیرامون اوضاع ایران و کیفیت های ممکنه برای سیات گذاری نسبت به اوضاع برخوردار بود. وجوهی از اوضاع ایران از جمله موقعیت اقتصادی و تنگنا های ناشی از سیاست اقتصادی دولت احمدی نژاد، تحولات اخیر حول پرونده اتمی جمهوری اسلامی، پیوندهای واقعی میان وضع حقوق بشر در ایران و پرونده اتمی، مناسبات گرایش های درون حاکمیت، موضوعات گفتگو بودند. در این گفتگو هیات نمایندگی سازمان تحلیل و دیدگاه های خود را، با تاکید بر مخالفت با مداخله نظامی و تحریم اقتصادی، و ضرورت ترکیب سیاست نسبت به پرونده اتمی با سیاست نسبت به وضع حقوق بشر، ارائه داد. طرف گفتگو نیز با تاکید بر وجود بسیاری اشتراکات در مواضع ارگان متبوعه اش، مواضع ابراز شده توسط هیات نمایندگی سازمان، بر پیچیدگی اخذ موضع در قبال وضعیت و دشواری های حصول موضع واحد در سطح اروپا تصریح داشت. در این دیدار نیزهیات نمایندگی نگرانی خود را نسبت به محکومیت نا عادلانه بیش از ۱۵ نفر از مبارزین و شهروندان ایرانی ابراز کرد و خواهان این شد که کابینه خانم کاترین اشتون با هماهنگی با ارگان های دیگر اروپایی اقدامات عاجلی را برای لغو حکم اعدام آنان انجام دهد. در این دیدار خبر جدید محکومیت اعدام دانشجوی دانشگاه دامغان آقای محمد امین ولیان طرح گردید و هیات نمایندگی سازمان خواهان این شد که هر چه سریعتر برای جلوگیری از اعدام فرد مذکور اقدامات لازم صورت گیرد.
سوم- دیدار با عضو کمیسیون خارجی و عضو پارلمان اروپا از فراکسیون چپ اروپائی
در این دیدار ضمن گفتگو پیرامون موارد فوق الذکر، بر مواضع نیروهای چپ اروپائی نسبت به وضع ایران و کیفیت های حصول به موضع مشترکی توسط این نیروها مکث ویژه ای صورت گرفت. تصریح طرف دیدار هیات بر این که چپ اروپائی برای حصول به این اشتراک نیازمند به آشنایی تفضیلی از مواضع نیروهای مترقی ایران است. در عین حال تاکیدی بر ضرورت کار بیشتر این نیروها برای مطلع کردن چپ اروپا از مواضع خود بود.
در کلیه این ملاقات ها طرفین از استمرار دیدارها استقبال کردند.
چهارم مارس ۲۰۱۰