سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۵ تیر, ۱۴۰۵ ۱۴:۴۳

جمعه ۵ تیر ۱۴۰۵ - ۱۴:۴۳

ایران اسامی بازداشت‌شدگان اخیر را اعلام کند

ابتدا باید بگویم که ما نگران همه بازداشت‌شده‌ها هستیم و درخواست کرده‌ایم که مقام‌های ایران اسامی افراد بازداشت‌شده را منتشر کنند. ما همچنین نگران آن دسته از بازداشت‌شدگان هستیم که قوه قضاییه آنان را به سازماندهی و رهبری این تجمعات متهم کرده و اعلام کرده که این افراد باید مجازات شوند.

Getting your Trinity Audio player ready...

۲۲/دی/۱۳۹۶

مهتاب وحیدی راد

در جریان اعتراض‌های اخیر در حدود ۱۰۰ شهر ایران، ۲۲ تن کشته شدند و دست‌کم دو تن دیگر نیز در زندان‌ها جان خود را از دست دادند که مقام‌های ایران این دو مورد را «خودکشی» اعلام کردند. علاوه بر این موارد، هزاران تن نیز در جریان این اعتراض‌ها بازداشت شدند که مقام‌های قضایی ایران، تعداد دقیق و اسامی این افراد را اعلام نکرده‌اند.

[توضیح جامعه‌ی دفاع از حقوق بشر در ایران: در مورد آمار و ارقام نگاه کنید به گزارش ما با عنوان ۳۱ معترض کشته شده در اعتراض‌ها و بازداشتگاه‌ها؛ بیش از ۳۷۰۰ تن بازداشت شده در اینجاhttps://fidh.org/22636

عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، از مقام‌های جمهوری اسلامی خواستار انجام تحقیقات درباره کشته‌شدگان و رسیدگی به وضعیت بازداشت‌شدگان اعتراض‌های اخیر در ایران شده است.

در گفت‌وگویی اختصاصی با رادیو فردا، خانم جهانگیر از جمله به تشریح دیدگاه خود درباره برگزاری تجمعات اعتراضی در ایران پرداخته است.

خانم جهانگیر، همان طور که می‌دانید طی روزهای گذشته در حدود ۱۰۰ شهر ایران تظاهرات اعتراضی برگزار شد و شهروندان ایران در این تجمعات اعتراض‌هایی را نسبت به مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مطرح کردند، اما این تجمعات با واکنش نیروهای امنیتی و انتظامی مواجه شد و مقام‌های ایران این اعتراض‌ها را آشوب و اغتشاش توصیف کردند. نظر شما در این باره چیست؟

همه ما در شورای حقوق بشر سازمان ملل و همین طور من به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل برای ایران معتقدیم که مردم ایران حق دارند تجمعات اعتراضی مسالمت‌آمیز برگزار کنند اما گزارش‌ها حاکی است که حکومت ایران در قبال معترضان با خشونت رفتار کرده. ما از مقام‌های ایران خواستیم که از اِعمال خشونت پرهیز کنند.

حدود ۲۲ تن در جریان این اعتراض‌ها در ایران کشته شدند و دست‌کم دو تن دیگر هم در بازداشت‌گاه‌ها جان خود را از دست دادند که البته مقام‌های ایران این دو مورد را «خودکشی» اعلام کردند. درخواست شما از مقام‌های ایران چیست؟

ما در بیانیه‌ای که در همین باره صادر کردیم توضیح دادیم که خطر خشونت و بدرفتاری همه بازداشت‌شدگان اعتراض‌های اخیر در ایران را تهدید می‌کند. اما در مورد افرادی که گزارش شده در زندان جان خود را از دست داده‌اند ما به طور مشخص خواستار انجام تحقیقاتی دقیق در این باره شدیم.

مقام‌های ایران این دو مورد مرگ در زندان‌ها را «خودکشی» اعلام کردند و گفتند در این باره فیلمی هم موجود است که از نظر ما این ویدئوها باید منتشر شوند و در دسترس عموم قرار گیرند.

علاوه بر این موارد، هزاران تن از معترضان در جریان این تجمعات در شهرهای مختلف ایران بازداشت شدند که آمار و اطلاعات دقیقی از این افراد موجود نیست. شما برای به دست آوردن اطلاعاتی از این افراد اقدامی انجام داده‌اید؟

ابتدا باید بگویم که ما نگران همه بازداشت‌شده‌ها هستیم و درخواست کرده‌ایم که مقام‌های ایران اسامی افراد بازداشت‌شده را منتشر کنند. ما همچنین نگران آن دسته از بازداشت‌شدگان هستیم که قوه قضاییه آنان را به سازماندهی و رهبری این تجمعات متهم کرده و اعلام کرده که این افراد باید مجازات شوند.

ما همواره در گزارش‌هایمان نگرانی خود را درباره تهدید و بدرفتاری در زندان‌ها و بازداشت‌های خودسرانه در ایران ابراز کرده‌ایم.
درباره وقایع اخیر در ایران هم بیانیه‌ای صادر کردیم که روی وب‌سایت شورای حقوق بشر منتشر شده است.

از همان روزهای اول که اعتراض‌ها در ایران شروع شد، مقام‌های ایران اقدام به فیلترینگ پیام‌رسان‌ها کردند و گزارش‌هایی هم از محدودیت دسترسی به اینترنت در ایران منتشر شد، شما در این باره با مقام‌های ایران تماسی داشتید یا اقدامی کرده‌اید؟

ما چندین بار درباره فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های تلفن‌های همراه و نیز ایجاد محدودیت برای دسترسی شهروندان ایرانی به اینترنت صحبت کردیم و از مقام‌های ایران خواسته‌ایم که به این محدودیت‌ها پایان دهند و آنها در پاسخ گفته‌اند که این محدودیت‌ها به تدریج برداشته خواهد شد.

با توجه به وقایع اخیر، شما برنامه‌ای برای سفر به ایران دارید که از نزدیک وضعیت بازداشت‌شدگان و چگونگی مرگ کشته‌شدگان این اعتراض‌ها را بررسی کنید؟

بله من مجددا درخواست کردم که مقام‌های ایران به من ویزا بدهند تا بتوانم به ایران سفر کنم اما این درخواست مجددا رد شده است و در پاسخ به ما گفته‌اند که دولت ایران سمت گزارشگر ویژه سازمان ملل برای حقوق بشر در ایران را به رسمیت نمی‌شناسد و آنها حتی نمی‌خواهند در این باره با ما وارد تعامل شوند.
برگرفته از: رادیو فردا

گفت‌وگوی اختصاصی رادیوفردا با عاصمه جهانگیر درباره کشته‌شدگان و بازداشت‌شدگان اعتراض‌های اخیر در ایران (https://www.radiofarda.com/a/28971223.html

تاریخ انتشار : ۲۳ دی, ۱۳۹۶ ۷:۳۲ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

امضای تفاهم‌نامه پایان جنگ، توافقات ابتدایی و مذاکرات ۶۰ روزه برای تحقق صلح پایدار

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): در شرایط کنونی و در آستانه مذاکرات شصت‌روزه، منافع ملی ایران ایجاب می‌کند که جمهوری اسلامی مذاکرات را با هدف دستیابی به صلحی پایدار، عادی‌سازی روابط با آمریکا و پایان دادن به خصومت ساختاری ادامه دهد و از گرفتار شدن در حاشیه‌ها و تلاش برای راضی کردن مخالفان مذاکرات بپرهیزد.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

از گرانی نان تا فسادهای میلیارددلاری؛ چرا فشار فقط بر دوش مردم است؟

شهناز قراگزلو: کارگرانی که پس از سال‌ها پرداخت حق بیمه بیکار شده‌اند، برای دریافت مقرری ناچیز بیکاری با روندی فرسایشی و بازرسی‌هایی مواجه‌اند که بیشتر شبیه تعقیب یک متهم است تا حمایت از یک بیمه‌شده.
این پرسش جدی مطرح است که چرا برای پرداخت ۱۵ میلیون تومان به یک کارگر چنین سختگیری می‌شود، اما همین دقت در برابر فسادهای کلان اقتصادی دیده نمی‌شود.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

پنجاهمین سالگرد جان‌باختن حمید اشرف و یاران | طهماسب وزیری، محمود سیدی در گفت‌وگوبا مهرزاد وطن‌آبادی

تبارشناسی هویت، جغرافیا و ساختار سیاسی در ایران معاصر

وقتی زمین می‌لرزد و نابرابری می‌کُشد!

از قمرالملوک وزیری تا پرستو احمدی؛ یک قرن مبارزه برای شنیده شدن صدای زن

به مناسبت تفاهم نامه ترک مخاصمه با امپریالیسم آمریکا

«غروب هسته‌ای، طلوع نفتی»؛ تلاشی برای خوانشی دیگر از تفاهم ۱۴ ماده‌ای ایران و امریکا