از هفته پپیش خبرهای مربوط به اجرایی شدن و یا نشدن برجام در رسانه ها و شبکه های اجتماعی افزایش طبیعی پیدا کرده بود. بخشی که تدام حیات سیاسی و ایدئولوژیک خود ویا حفظ مزیت های اقتصادی و حکومتی خود را در ناکامی توافقات می دیدند، از نزدیک شدن به روز موعود در هراس بودند و تا لحظات آخر نیز سعی در تخریب داشتند. نمونه اش ادعای روز پنج شنبه سردار نقدی در خصوص مفاد توافقنامه برجام و اصرارش بر تفاوت آن با نظرات خامنه ایی بود و یا در خارج از ایران نامه تعدادی از سناتورهای آمریکایی به جان کری به بهانه معافیت کسب ویزا برای ایرانیان بود که با قصد تضعیف موضع کری در روند توافقات صورت گرفت. از طرف دیگر اما نشانه های فراوانی از اراده محکم برای به سرانجام رساندن توافقات وین یا همان برجام دیده میشد. بستن بخشهای مهمی از راکتور اراک، و اقدام اوباما در همین جمعه گذشته برای لغو تحریم فروش هواپیماهای مسافربری و قطعات یدکی از آن جمله اند. روز موعود فرارسید، ظریف با تیم خود از یک طرف و جان کری با اختیارات لغو تحریم ها از طرف دیگر به وین رفتند و بعد از ساعاتی علیرغم فریادهای مایوسانه دلواپسان در ایران و جنگ خواهان در سنای آمریکا و دولت اسرائیل، اعلام کردند که برجام اجرا خواهد شد.
سیل خبرها از قصد مسافرت چهره ها و سران سیاسی غرب به ایران، آغاز لغو مرحله ایی تحریم ها، لغو یک سری تحریم هایی که مستقلأ از جانب بعصی کشورها مثل استرالیا ایجاد شده بودند، ،آزاد کردن دارایی های بلوکه شده ایران، آزادی چند تن از زندانیان از هر دو طرف و… جاری شد. و اما مهمتر از همه در لحظه کنونی اینکه خطر افزایش درگیری با جهان غرب و احتمال وقوع جنگ از میان رفت.
حال امیدوارباشیم که با رفع خطر جنگ،کاهش بیشتر تشنج ها، افزایش تعامل با جهانیان و لغوکامل تحریمها، فشارهای مضاعف بر مردم کشورمان کاهش پیدا کند. اگرچه آزادی نداریم، عدالت هم فعلأ در لابلای دستگاه های قضایی، نظامی و امنیتی گرفته تا بیت رهبری به گروگان گرفته شده، لااقل نان در سفره مردم باشد تا برای مبارزه در راه آزادی و عدالت توان و مجال پیدا کنند. اجرای برجام از این منظر مبارک باد.