سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۰ مرداد, ۱۴۰۵ ۱۸:۱۳

شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۸:۱۳

بودجە نظامی و واقعیتهای استراتژی امنیتی

سالها پیش در زمان دورە ریاست جمهوری اوباما، در استراتژی امنیتی و دفاعی این کشور تغییر بوجود آمد و از خاورمیانە بە شرق دور انتقال یافت. کە هدف از آن در واقع مهار چین بعنوان قدرت روبەگسترش و رقیب اصلی ایالات متحدە بود. جیمز متیس هم پارسال بود کە دوبارە روی همین نکتە تاکید کرد و مقابلە با چین و روسیە را تکرار کرد.

با آمدن ترامپ ظاهرا تغییری جزئی در این استراتژی بوجود آمد. ترامپ با برجستە کردن دوبارە خطر ایران و مهار آن، جانی تازە بە استراتژی قدیمی آمریکا بخشید و دوبارە نگاهها را بە خاورمیانە برگرداند.

Getting your Trinity Audio player ready...

سالها پیش در زمان دورە ریاست جمهوری اوباما، در استراتژی امنیتی و دفاعی این کشور تغییر بوجود آمد و از خاورمیانە بە شرق دور انتقال یافت. کە هدف از آن در واقع مهار چین بعنوان قدرت روبەگسترش و رقیب اصلی ایالات متحدە بود. جیمز متیس هم پارسال بود کە دوبارە روی همین نکتە تاکید کرد و مقابلە با چین و روسیە را تکرار کرد.

با آمدن ترامپ ظاهرا تغییری جزئی در این استراتژی بوجود آمد. ترامپ با برجستە کردن دوبارە خطر ایران و مهار آن، جانی تازە بە استراتژی قدیمی آمریکا بخشید و دوبارە نگاهها را بە خاورمیانە برگرداند.

با نگاهی بە میزان بودجە نظامی کشورها کە اخیرا اعلام شدە و آمریکا و چین و عربستان در صدر آن قرار دارند، و البتە روسیە با کاهش ۲۰ درصدی، می توان تا حدود زیادی بە چگونگی ماجرا پی برد.

طبق این گزارش، آمریکا ۶۱۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷،  چین ۲۲۸ میلیارد دلار و عربستان با افزایش ۷۰ میلیارد دلاری در مقام سوم در همان سال.

هنگامیکە چین بە این اندازە بودجە نظامی خود را افزایش می دهد، معنایش این است کە بشدت احساس خطر می کند کە این احساس خطر از جانب آمریکاست. عربستان سعودی هم کە از ترس گسترش نفوذ ایران بشدت بە ترامپ نزدیک شدە است، با افزایش بودجە نظامی خود نشان می دهد کە می خواهد بە آمریکا بگوید نگران نباشد و تنها بە شرط اینکە آمریکا حمایتشان کند، عربستان بودجەهای نظامی در منطقە علیە ایران را بنوعی تقبل خواهد کرد.

بنابراین آمریکا با پول خود علیە چین می ایستد و با پول عربستان علیە ایران. استراتژی امنیتی آمریکا کماکان بر شرق دور متمرکز است و با نزدیکی بە کشورهائی همانند عربستان، و سیاست مهار ایران را نیز از یاد نبردەاند.

ظاهرا روسیە کمی خیالش راحت است! چرا؟ شاید بە این علت کە کماکان از گرایش و علاقە نیمە نهانی ـ نیمە علنی شخص ترامپ بخود (از جملە بە شخص پوتین) اطمینان دارد.

تاریخ انتشار : ۱۳ اردیبهشت, ۱۳۹۷ ۳:۲۵ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

نابرابری، تورم و فساد ساختاری جامعه جوان ایرانی را شورشی کرده است

از صادرات تا بازگشت ارز؛ کالبدشکافی سازوکار تراستی‌ها در تجارت خارجی ایران

تنها بازندگان این جنگ،زحمتکشان و مردم  کشور ما و ویرانی زیر ساختهای ما‌ خواهد بود.

از تنور نانوایی تا چوبه دار؛ نگاهی کوتاه به رنج کارگران و اعدام معترضان در ایران

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

جامعه ،حکومت و سیاستهای جاری!