شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۰۱

شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۰۱

زنانی که با بمب آزاد نشدند!
یکی از خشونت‌بارترین رهبران نظامی جهان، بنیامین نتانیاهو، با استناد به‌نام مهسا امینی و شعار «زن، زندگی، آزادی»، تلاش می‌کند حمله‌ خود به ایران را با رنگ و بوی عدالت‌خواهی...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: الهه محمدی
نویسنده: الهه محمدی
نرمالیزه کردن صلح در دنیای نرمالیزه شده با جنگ و خشونت
در عصر حاضر، شاید برای اولین‌بار در سال ۱۹۰۱، اصطلاحِ «صلح‌طلبی» (pacifism) به‌کار برده شد. با بسطِ مفهومِ خشونت، به‌تدریج معنای صلح نیز گسترش یافت و بر همین مبنا، صلح‌طلبی...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مدنی
نویسنده: سعید مدنی
و همچنان تمام‌قد علیه افغانستانی‌ستیزی در ایران
ظاهراً دست‌کم ۷۰۰ نفر در روزهای اخیر به جرم جاسوسی برای اسرائیل بازداشت شده‌اند. در میان آنها ۵ یا ۱۰ یا ۲۰ افغانستانی هم هست یا شاید هست. از اتهامات...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی
حکایت  دارابی براساس رخدادهای نهضت جنگل و تدوین ان بصورت رمان  چنان پرشور است:  وقتی شاهد کج روی میرزاکوچک خان برگرفته از جهان بینی  و افق محدود  دید  وی می...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: صادق شکیب
نویسنده: صادق شکیب
Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!
“I dodici giorni di guerra hanno portato risultati inaspettati. La coesione interna dell'Iran è stata preservata, nonostante le croniche crisi economiche e le divisioni sociali. Non vi era alcun segno...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
گزارش یک جنایت!
پس از آغاز جنگ، همسرم نسرین ستوده متنی را در اختیارم گذاشت که حاوی مصوبه ای بود که در سال 1365 ، شورای عالی قضایی با هدف تامین امنیت زندانیان،...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا خندان
نویسنده: رضا خندان
پیرامون تراژدی اخراج صدها هزار افغان‌ از ایران به انتظار داوری سخت فردا ننشینیم، در عمل به وظیفه‌ی امروزین بپاخیزیم!
اخراج‌های سازمانیافته گرچه همچون تندآبی از چند هفته پیش بر بستر افغان‌ستیزی نابکار در کشور جریان دارد، این روزها اما با برچسب خوردن اتهام «جاسوسی» برای مهاجرینی از افغان‌ها به...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی

تمایل به سازمان‌یابی در میان کارگران

یکی از مهم‌ترین خواست‌های کارگران افزایش دستمزد است. اما برای رسیدن به این خواست، باید تشکل‌های مستقل کارگری و کارمندی و سندیکا‌یی را داشته باشیم. مجبوریم در جهت تشکیل سندیکاهای کارگری، گسترش کانون‌های صنفی، مثل کانون صنفی معلمان و سازمان معلمان و انجمن‌های صنفی و ایجاد پیوند و ارتباط در بین آنها تلاش کنیم تا با یک درخواست در سطح ملی بتوانیم افزایش دستمزد و دیگر خواسته‌های صنفی و سیاسی کارگران و حقوق‌بگیران را مطرح کنیم تا به نتیجه برسانیم.

 

آقای اسانلو،ممنون از این‌کە بە دعوت ما برای مصاحبە پاسخ مثبت دادید.  ضمن تبریک روز جهانی کارگر بە شما کە برای بهتر شدن حقوق کارگران سال‌ها فعالیت و مبارزە کردەاید و تاوان زیادی هم در این راه پرداختەاید، روز کارگر ۹۳ در حالی فرا می‌رسد کە هشت ماە از روی کار آمدن دولت روحانی می‌گذرد. چنان کە مطلع هستید، هم روحانی و هم وزیرکار دولت در ابتدا با دادن وعدە‌هایی مانند افزایش دستمزد، ایجاد اشتغال، آزاد گذاشتن فعالیت انجمن‌های صنفی، پذیرش مقاولە‌نامە های ۹۸ و ۸۷ و… بە کارگران، کارشان را شروع کردند.  بە نظر شما دولت روحانی در این مدت، دراین سمت حرکت کردە است یا خیر؟

با سپاس از شما و یادآوری روز پیکار زحمت‌کشان و کارگران برای ایجاد زندگی بهتر.

 اگر به سیر حوادث و اتفاقاتی که افتاده است، توجه کنیم می‌بینیم که هیچ‌کدام از این قول‌هایی که شما گفتید انجام نشده است. علاوه بر آن، افزایش  ۲۵درصدی حداقل دستمزد (حداقل دستمزد ماهیانه ۶۰۸هزار و ۹۰۶ تومان تعیین شده است) برای کارگرانی که مشمول قانون کار و بیمه‌های تامین اجتماعی هستند، در حالی که خود حکومتی‌ها حداقل هزینه‌ها برای گذران زندگی را بین ماهیانه یک‌ونیم میلیون تا دوونیم میلیون تومان اعلام کرده‌اند، بیانگرروش این دولت نسبت به قول‌هایش می باشد. 

با وعدە‌هایی کە روحانی درمورد رعایت حقوق مردم وباز کردن فضای اختناق‌زدە‌ی جامعە دادە بود، انتظار می‌رفت پس از چند دهە ممانعت از برگزاری مراسم و راهپیما‌یی، امسال کارگران بتوانند، بە مناسبت روز کارگر راهپیما‌یی کنند. ولی وزیر کار با راهپیما‌یی کارگران، حتی راهپیما‌یی تشکل‌های دولتی مخالفت کردە و وزارت کشور نیز جواب رد دادە است. در مورد برآوردە نشدن این انتظار چە فکر می‌کنید؟

همان‌طور که در مصاحبه‌های قبلی گفته‌ام، من این دولت را زیرمجموعه‌ی حکومت ولایت‌فقیه می‌دانم و فکر می‌کنم اجزای جدا از هم ندارد. شما دیدید که امسال علاوه برآن‌که مجوز راهپیما‌یی ندادند، کارگرانی هم که برای گردهم‌آیی آمده بودند و یا گل و شیرینی بین خودشان پخش می‌کردند مورد حمله، ضرب و شتم، توهین ودستگیری قرار گرفتند و در میتینگ‌هایی که خود نهادهای دولتی و حکومتی مثل خانه‌ی کارگر و شوراهای اسلامی بر گزار کردند نهایت کنترل و بازدید را کردند تا اعتراض‌ها و در خواست‌های اساسی کارگران مطرح نشود. اما با این حال در شهرها‌یی مثل بروجرد ، شهرکرد و کرج کارگران فریاد اعتراض خود را سر دادند . 

امسال از طرف تشکل‌های مستقل موجود، از کارگران دعوت بە گردهم‌آیی در مقابل وزارت کار شدە است. علاوە بر آن در شهرهای دیگر نیز از طرف فعالان و تشکل‌های کارگری قرار است مراسم‌هایی بە این مناسبت برگزار شود، فکر می‌کنید عکس العمل دولت بە این فراخوان‌ها چگونە خواهد بود؟

دیدیم که دولت اقدام به سرکوب کرد: از روز قبل نیروهای امنیتی و انتظامی و اطلاعاتی و لباس شخصی‌ها در خیابان آزادی مستقر شدند، دور تا دور وزارت کار را محاصره کرده، و به کارگران حمله کردند. هم‌چنین آقایان جعفر عظیم‌زاده و جمیل محمدی را قبل از اول ماه می در منزل‌شان بازداشت کردند. پنج کارگر عضو اتحادیه‌ی آزاد کارگری ایران را در سنندج احضار کردند و تهدید به دستگیری کردند تا از اتحادیه‌ی آزاد کارگری استعفا دهند و در مراسم اول ماه می شرکت نکنند، که آنها قبول نکردند. در اهواز نیز به تجمع ۵۰۰ نفره‌ی کارگران که جلوی فرمانداری شکل گرفت، حمله کردند. در سقز و سنندج هم به همین ترتیب، ۲۳ نفر کارگر سندیکای شرکت واحد را دستگیر کردند که البته غروب آزاد شدند.

عدەای از فعالین کارگری، معتقدند، کە بە رغم جو اختناق و انواع فشارها، آمادگی سازمان‌یابی در میان تودە‌ی کارگر بە نحو کم‌سابقەای بالا رفتە و می‌توان با استفادە از فضای موجود، بدون توجە بە موافقت و مخالفت دولت در تعداد زیادی از واحدهای صنعتی و خدماتی، سندیکاها و اتحادیەها را سازمان داد. فکر می‌کنید این ارزیابی چقدر با واقعیات هم‌خوانی دارد؟ و رهنمود شما بە عنوان کسی که در این زمینە تجربە‌ی عملی دارد چیست؟

به نظر من، این تحلیل نسبتاً درست است. کارگران زیادی تمایل به حضور در کارهای جمعی دارند و با توجه به واقعیت فشار روز‌افزون اقتصادی به همه‌ی حقوق‌بگیران -کارگران یدی و فکری، فعالین سندیکالیست و اتحادگر در حد توان در جهت رشد و سازماندهی تشکل‌های کارگری کوشش می‌کنند . بهترین تلاش ایجاد پیوند بین سندیکالیست‌های قدیمی و جوا نان و آموزش کارگران می‌باشد. در این میان نقش رسانه‌ها و استفاده از تلویزیون‌ها برای اطلاع‌رسانی و آموزش مهم است.  

بسیاری از فعالین جنبش کارگری، افزایش دستمزد را مهم‌ترین مطالبە‌ی کارگران درروز کارگر امسال می‌دانند. نظر شما چیست؟

آری، یکی از مهم‌ترین خواست‌های کارگران افزایش دستمزد است. اما برای رسیدن به این خواست، باید تشکل‌های مستقل کارگری و کارمندی و سندیکا‌یی را داشته باشیم. مجبوریم در جهت تشکیل سندیکاهای کارگری ، گسترش کانون‌های صنفی، مثل کانون صنفی معلمان و سازمان معلمان و انجمن‌های صنفی و ایجاد پیوند و ارتباط در بین آنها تلاش کنیم تا با یک درخواست در سطح ملی بتوانیم افزایش دستمزد و دیگر خواسته‌های صنفی و سیاسی کارگران و حقوق‌بگیران را مطرح کنیم تا به نتیجه برسانیم.

متاسفانە پراکندگی و تفرقە و تک‌رویی، بە رغم این‌کە به تدریج در میان تشکل‌ها و سازمان‌های کارگری رو بە تقلیل نهادە، ولی هم‌چنان بخشاً باقی ماندە و جان‌سختی می‌کند، ومانع همکاری‌های مشترک میان سازمان‌ها و فعالین کارگری می‌شود. چه راە‌هایی را برای مقابلە‌ با این معضل مؤثر می‌دانید؟

اساس این فاصله به پیش‌ذهنیت‌های برخی از فعالین در این عرصه مربوط می‌شود؛ که دیدگاه سیاسی خاص در ته فکر این دوستان، بر واقعیت کنش مشترک کارگری می‌چربد و مانع تشکیل اتحادیه‌ها و فدراسیون و یا انجمن‌های متحد کارگری می‌گردد. داشتن یک نگاه خاص سیاسی و گاه خودخواهی، حسادت، تنگ‌نظری، سطح آگاهی پا‌یین تشکیلاتی و مطالعه در برخی دیگر از دوستان، و از همه مهم‌تر نفوذ اطلاعاتی‌ها و اثراتی که آنها بر افکار افراد می‌گذارند و تخم تفرقه و اتهام‌زنی و عدم اعتماد را در بین افراد می‌کارند (که در شرایط سرکوب و اختناق بیشتر اثر می‌گذارد)،جلوی اتحادگرایی را هنوز سد می‌کند. 

بسیاری از سازمان‌ها و تشکل‌ها و فعالین کارگری شعار همکاری با جنبش‌های اجتماعی ترقی‌خواە و دمکراتیک، نهادهای حقوق بشری و غیرە را می‌دهند، اما در عمل ما چنین همکاری‌هایی را کم‌تر مشاهدە می‌کنیم، آیا این بە دلیل عدم تمایل جنبش‌های غیرکارگری بە همکاری با جنبش کارگری است، یا به خاطر نداشتن نقشە و برنامە و ابتکار عمل؟ 

این عدم همکاری کم‌تر به نخواستن‌ها مربوط است. یک تجربه در این زمینه، مربوط به سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه است، که زمانی که سندیکای ما به سوی مجمع عمومی پیش رفت، پس از آن بسیاری از وکلا ، دانشجویان ، جوانان ، روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر و افرادی از جنبش زنان و کمپین یک میلیون امضا برای حقوق برابر زنان، کاملا از کارگران و سندیکا حمایت کردند و همکاری‌های عملی داشتند و کارگران هم به تدریج به این همکاری‌ها و پشتیبانی‌ها می‌پیوستند. اما تجربه در این امور کم است و بسیاری هم نقشه و برنامه و ابتکار عمل ندارند.

در پایان، لازم می‌دانم به این نکته اشاره کنم که به دلیل فشردگی کارها و کمبود وقت، پاسخ‌ها بسیار کوتاه شد. امیدوارم در فرصتی نزدیک‌تر به این مهم برسیم و اگر موافق باشید، بخش‌هایی از موارد موجود و امکانات در حال شکل‌گیری یک اتحاد گسترده‌تر و هم‌بستگی کارگران و حقوق‌بگیران را مورد بررسی قرار دهیم. 

منصور اسانلو

سوم ماه می ۲۰۱۴ در فرزنو

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۱۵ اردیبهشت, ۱۳۹۳ ۱۰:۵۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

زنانی که با بمب آزاد نشدند!

نرمالیزه کردن صلح در دنیای نرمالیزه شده با جنگ و خشونت

و همچنان تمام‌قد علیه افغانستانی‌ستیزی در ایران

نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی

Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!

گزارش یک جنایت!