یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۹

یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۹

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری
صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی
این شعار نه‌تنها فراگیر نبوده، بلکه هم از نظر تعداد موارد وقوع و هم از نظر عمق پذیرش در میان توده‌های معترض، شعاری حاشیه‌ای و ناپایدار به‌شمار می‌آید. با وجود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه
مردم نشان دادند که وطن خود را دوست دارند و حاضرند برای بقای میهن، حتی از جان خود نیز بگذرند و با تمام مشکلات بسازند ولی با دشمن و خائنان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
جهان تاریک است
گوشهایتان را مهر و موم کردید!؟- صدای مردم را نشنیدید!- از شما کاری ساخته نیست!- خیلی کارها کردید!- اما از بهار بویی نبردید- از شکفتن گلها در دامنه هایِ فلات-...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
به امید پیروزی نه در جنگ که بر جنگ
مادران صلح ایران ضمن محکومیت اقدامات غیر انسانی اسراییل، از جنابعالی به‌عنوان ریاست قوۀ قضاییه مصرانه تقاضا دارند در این شرایط بحرانی بنا بر اصل مدارا با رعایت عدل و...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مادران صلح ایران
نویسنده: مادران صلح ایران

تونس: سکولارها و فشار دوجانبه از طرف اسلامی‌ها و حکومت خودکامه

من وکيل هستم، يکى از همکاران من با افراطيون جوان سروکار دارد. آنها او را به‌دليل آنکه حجاب نداشت، نمى‌پذيرفتند. يکى از همکاران من که حجاب دارد مى‌گويد که: "در مقايسه با آنها ما تقريبا اته‌ئيست هستيم. اما براى قدرتمداران فقط يک چيز اهميت دارد: در کوتاه‌مدت در قدرت بمانند. وقتى اوضاع به‌هم ريخت، ناپديد مى‌شوند. بهاى آن را ما مردم عادى بايد بپردازيم. آنها به اروپا فرار مى‌کنند و ما اينجا بهايش را مى‌دهيم.

انجمن زنان دمکرات تونسی ATFD در سال ۱۹۸۹ در تونس بنیاد گذاشته شد. هدف این سازمان غیردولتى حذف هرگونه نابرابرى جنسى و بهبود وضعیت زنان و دختران در وهله نخست از نظر حقوقى و هم چنین از نظر اجتماعى و اقتصادى است. این تشکل زنان خواستار حفظ قانون مدنى تونس و بهبود آن در جهت برابرى جنسى است. از نظر سیاسى تشکل زنان دمکرات تونسى از جدایى کامل دین از دولت، دمکراتیزه کردن جامعه تونس و رعایت حقوق بشر و حقوق شهروندى دفاع مى‌کند

س: خانم گراش شما در تونس چگونه مى‌توانید به رسانه‌هاى عمومى دسترسى پیدا کنید؟

ج: امکانات اکنون بسیار محدود است زیرا دولت تونس آزادى‌هاى فردى و مدنى را بسیار محدود کرده و از جمله آزادى فعالیت انجمن‌هاى مستقل را. از سال‌ها پیش به‌نام اسلام‌گرایى و مبارزه با ترور و به بهانه حفظ ثبات هر جریان مستقلى تحت فشار است.
ما نمى‌توانیم مراسم بیرونى برگزار کنیم، نمى‌توانیم فراخوان عمومى بدهیم و یا متنى را چاپ کنیم. کسى نمى‌تواند نزد ما در محل انجمنمان بیاید. از چهار سال پیش ما اجازه نیافتیم یک برنامه بیرونى برگزار کنیم. حتى مجمع عمومى اعضا هم اجازه نیافت برگزار شود.

سوال: چنانچه انجمن شما این محدودیت‌ها را زیر پا بگذارد؟

جواب: ما حتى نمى‌توانیم آنها را زیر پا بگذاریم، زیرا در اطراف دفترمان همواره پلیس‌ها با لباس شخصى مستقرند. حتى گاه اعضاى ما از ورود به محل منع مى‌شوند. هنگامى که در سال ۲۰۰۵ جلسه سران کشورها در مورد ارتباطات و اطلاعات در کشور تونس برگزار شد، شیرین عبادى فعال حقوق بشر و برنده جایزه نوبل نیز آمده بود تا جلسه “سران شهروندان” را افتتاح کند. این افتتاحیه قرار بود در دفتر ما برپا شود. پلیس مانع ورود بسیارى از شرکت‌کنندگان از جمله سیاست‌مداران و روزنامه‌نگاران شد.

سوال: آیا این مسائل تاثیرى در تامین بودجه پروژه‌هاى شما دارد؟

جواب: البته بسیار تاثیر گذاشته است. ما از نظر کمک‌هاى مالى و امکانات بسیار در محدودیت قرار گرفته و حتى امکان تامین اجاره و پرداخت حقوق مشاورانى را که به زنان خشونت دیده کمک مى‌کنند، را نداریم و شاید در آینده نزدیک مجبور شویم محل را تخلیه کنیم و چنانچه راه حلى پیدا نکنیم انجمن ما به تاریخ مى‌پیوندد.
ما یکى از محدود امکانات براى دیگر سازمان‌هاى غیردولتى مستقل بودیم. از بیش از ۸۰۰۰ سازمان ثبت شده شاید به تعداد انگشتان دست انجمن مستقل وجود دارند و از این ۵ یا شش تا فقط دو انجمن اجازه فعالیت دارند.

سوال: آیا دولت تونس نباید در حمایت از گروه زنان سکولار دمکرات نفع داشته باشد؟ به عنوان تعادلى در مقابل گسترش اسلام‌گرایى؟

جواب: همه زنان جوانى که حجاب دارند اعضاى معتقد سیاسى جنبش اسلامى نیستند. مشکل انجاست که میان ما جوانان مشکلات بیشترى براى کاریابى و روى پاى خود ایستادن دارند. بسیارى با سن سى سال هنوز نزد والدین خود زندگى مى‌کنند.
از نظر اجتماعى به بن‌بست مى رسند و از نظر سیاسى امکان بروز خود را پیدا نمى‌کنند. هیچ عرصه عمومى دمکراتیک وجود ندارد. بحثى انجام نمى‌گیرد. حتى رسانه‌هاى جمعى نیز آلترناتیوى نیستند. به فرستنده‌هاى تلویزیونى عربى مانند الجزیره و المنار نگاه مى‌کنند با آن نوع نگاهى که این فرستنده‌ها دارند. به نظر مى‌رسد که فقط یک الترناتیو وجود دارد یا به ارتکاب جرم بپردازى و یا به مذهب پناه ببرى. وقتى تمام راهها بسته باشد مردم بیشتر مذهبى مى‌شوند. به نظر من در اینجا سیاست داخلى دولت تونس است که وامانده است و از آن سو سیاست اتحادیه اروپا این است: تا زمانى که دولت‌ها به ما در حفظ منافع اقتصادى‌مان کمک مى کنند، ما چشم‌مان را در زمینه حقوق بشر مى‌بندیم.

سوال: شما به عنوان دمکرات‌ها در بین دو چرخ دنده اسلام‌گرایى از یک سو و خودکامگى حکومت از سوى دیگر گیر کرده‌اید.

جواب: بدون تردید. واین همان چیزى است که من به خاطر آن قدرت‌مداران‌مان را سرزنش مى‌کنم: به نام مبارزه با اسلام‌گرایى هر صداى اپوزیسیونى را در نطفه خفه مى‌کنند. فقط از طریق پدید آوردن شهروندى واقعى و بنیاد گذاردن نهادهایى که اصول دمکراسى را تضمین کند، مى‌توان تونس را از اسلام‌گرایى حفظ کرد.
حذف خشونت، بازسازى نهادهاى جمهورى، دمکراتیزه کردن جامعه، آزادی‌هاى فردى، عدالت اجتماعى. مسلما نمى‌توان با یک حرکت سر انگشتان همه این کارها را انجام داد. ولی حداقل مى‌شود در این راه تلاش کرد. سرکوب هر چیز فقط به افراطیون کمک مى‌کند.

سوال: رژیم تونس چه عکس‌العملى در مقابل اسلامى‌ها نشان مى‌دهد؟

جواب: رژیم امتیاز میدهد. به طور دائمى بده بستان‌هاى مخفیانه انجام مى‌دهد. من شخصا تعجب نمى‌کنم چنانچه رژیم و اسلامى‌ها در یک انتخابات مشترکا عمل کنند. رسما آنها ممنوع هستند ولى حزب النهدا ( حزبى که مستقر نمودن ارزش‌هاى اسلامى در جامعه را هدف خود قرار داده است) همواره حضور دارد و آنها با هم ارتباط دارند.

مشکل دیگر آن است که اکنون جریان‌هایى وجود دارند که بسیار از النهدا افراطى‌تر هستند مانند جهادى‌ها، سلفى‌ها، که در افغانستان مى‌جنگیدند. بعد از ۱۱ سپتامبر حزب النهدا دیگر جاذبه نداشت. مشکل اینجاست که سیاست پایدارى پیش گرفته نمى‌شود، بلکه همواره راه‌حل‌هاى کوتاه مدت اتخاذ مى‌شود.
من وکیل هستم، یکى از همکاران من با افراطیون جوان سروکار دارد. آنها او را به‌دلیل آنکه حجاب نداشت، نمى‌پذیرفتند. یکى از همکاران من که حجاب دارد مى‌گوید که: “در مقایسه با آنها ما تقریبا اته‌ئیست هستیم. اما براى قدرتمداران فقط یک چیز اهمیت دارد: در کوتاه‌مدت در قدرت بمانند. وقتى اوضاع به‌هم ریخت، ناپدید مى‌شوند. بهاى آن را ما مردم عادى باید بپردازیم. آنها به اروپا فرار مى‌کنند و ما اینجا بهایش را مى‌دهیم.

این مصاحبه را مارتینا سابرا انجام داده و در سایت قنطره که به زبان آلمانى، انگلیسى و عربى است، درج شده است.

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر, ۱۳۸۵ ۱:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک

صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی

مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه

جهان تاریک است