سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۹ بهمن, ۱۴۰۴ ۱۴:۳۵

یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۵

توکیو و پکن از نارندرا مودی نخست وزیر هند استقبال می‌کنند

توکیو و پکن از مودی استقبال می‌کنند: وقتی ژاپن وام می‌دهد و چین دوباره به هند نزدیک می‌شود. پس از رویارویی با ترامپ، نخست وزیر هند سفری را به همسایگان آسیایی خود آغاز کرد. او از تسلیم شدن در برابر فشارهای ایالات متحده خودداری می‌کند
 نویسنده : Natalie Mayroth

برج تلویزیون توکیو به رنگ پرچم هند, زعفرانی، سفید و سبز می‌درخشید: این ادای احترامی بود به نارندرا مودی، نخست وزیر هند که روز جمعه وارد ژاپن شد. مودی به مدت دو روز برای تقویت همکاری استراتژیک از این کشور بازدید کرد. او به همراه همتای ژاپنی خود، شیگرو ایشیبا، طرحی را برای تعمیق روابط دوجانبه، از جمله توافق‌ نامه‌ های متعدد، ارائه داد. هر دو قدرت اقتصادی می‌خواهند با هم همکاری نزدیک‌تری داشته باشند و میلیاردها دلار در زمینه‌ هایی مانند هوش مصنوعی، پروژه‌های پیشرفته مانند نیمه‌رساناها و قطارهای پرسرعت سرمایه‌گذاری کنند. وزارت امور خارجه هند اعلام کرد که مذاکرات بر امنیت، تحقیقات، مشارکت‌های دیجیتال و محیط زیست متمرکز بوده است.

سازمان‌های فضایی ISRO و JAXA در حال برنامه‌ریزی یک ماموریت مشترک به قطب‌های ماه هستند. هر دو کشور همچنین تفاهم‌نامه‌ای در مورد “هیدروژن پاک” و همکاری در علم و فناوری امضا کردند. یکی از مهمترین اعلامیه‌ها: ژاپن قصد دارد طی ده سال آینده حدود ۶۸ میلیارد دلار در هند سرمایه‌گذاری کند. دو برابر این مبلغ بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶. مودی گفت: “این سفر به ژاپن به خاطر نتایج آن که به نفع مردم کشورهای ما خواهد بود، به یادگار خواهد ماند.” هند و ژاپن قرن آسیا را شکل خواهند داد.

 

مودی در برابر فشار آمریکا مقاومت می‌کند

با توجه به تعرفه‌های بیش از ۵۰ درصدی آمریکا بر واردات هند مانند منسوجات، فولاد و ماشین‌آلات که چند روزی است به اجرا گذاشته شده است، هند به دنبال روابط نزدیک‌تر با ژاپن است. این کشور در حال تشدید همکاری و تمرکز بر منافع مشترک مانند ثبات در منطقه هند و اقیانوسیه است. هند از تسلیم شدن در برابر فشار واشنگتن برای اجتناب از نفت روسیه و گشودن سخاوتمندانه بازار هند به روی محصولات کشاورزی آمریکا خودداری کرده است.

روز شنبه، نخست وزیر ۷۴ ساله برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری شانگهای (SCO) به چین سفر کرد. در آنجا، از او با فرش قرمز استقبال شد. پذیرش او غافلگیرکننده بود، اما پس از رویارویی مودی و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، یک اقدام تاکتیکی بود.
روابط بین هند و چین پس از درگیری مرزی در سال ۲۰۲۰ به پایین‌ترین حد خود رسیده بود. سال‌هاست که هیچ پرواز مستقیمی وجود ندارد. ناظران گمان می‌کنند که “عامل ترامپ” مودی را برای بهبود روابط ترغیب می‌کند. لغو ممنوعیت بسیاری از برنامه‌های چینی درهند می‌تواند قریب‌الوقوع باشد. انتظار می‌رود چین محدودیت‌های صادراتی، به عنوان مثال در مورد مواد اولیه کمیاب، را کاهش دهد.
در اجلاس سازمان همکاری شانگهای در تیانجین، انتظار می‌رود مودی شخصاً با شی جین پینگ رئیس جمهور چین دیدار کند. یک سیگنال دیپلماتیک پس از بیش از هفت سال بدون دیدار رسمی. دیدار با ولادیمیر پوتین نیز محتمل است. واشنگتن تعرفه‌های تنبیهی بالای محصولات هندی را با نزدیکی هند به روسیه که به دوران شوروی برمی‌گردد، توجیه می‌کند. پوتین، شی و مودی آخرین بار در سال ۲۰۲۴ در کازان روسیه با هم دیدار کردند.
مودی در ژاپن امتیاز کسب کرد. او می‌داند چگونه خود را در صحنه بین‌المللی مطرح کند. توکیو و دهلی در واقع خود را به عنوان وزنه تعادلی در برابر نفوذ چین قرار می‌دهند، به عنوان مثال از طریق اتحاد QUAD با ایالات متحده و استرالیا. اینکه آیا این روند در دوران ترامپ ادامه خواهد یافت یا خیر، نامشخص است. هند می‌تواند سعی کند جهت‌ گیری خود را تغییر دهد. حتی قبل از همه‌گیری کرونا، مودی به دنبال نزدیکی به شی بود. با این حال، برهما چلانی تحلیلگر هندی، از زمان‌بندی بخش پایانی این سفر انتقاد می‌کند، زیرا معتقد است هند از “موضعی ضعیف” وارد آن می‌شود.
 
*- تیانجین Tianjin شهری بندری در جمهوری خلق چین است. منطقه اداری این شهر مساحتی بالغ بر ۱۱۹۴۳ کیلومتر مربع را در بر می‌گیرد.
منبع: Taz
تاریخ انتشار : ۱۳ شهریور, ۱۴۰۴ ۱۰:۳۰ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

در همایش‌ها، گردهم‌آیی‌ها و تظاهرات جمهوری‌خواهان مردمی و میهن‌دوست شرکت می‌کنیم!

در تداوم پای‌بندی به این وظیفهٔ انسانی و میهنی، هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از برگزاری تظاهراتی که با نام «همبستگی جمهوری خواهان در حمایت از مبارزات مردم ایران» از ساعت ۱۴:۰۰ روز یک‌شنبه، ۵ بهمن ۱۴۰۴ (۲۵ ژانویهٔ ۲۰۲۶ میلادی) در شهر کلن آلمان برگزار می‌شود پشتیبانی کرده و شرکت هرچه گسترده‌تر در تظاهرات جمهوری‌خواهان مردمی و میهن‌دوست را در خدمت دست‌یابی به آینده‌ای روشن برای مردم و سرزمین ایران می‌داند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

جمهوری اسلامی و مذاکره با امریکا، چرا استانبول نه؟

اما در این بین چرا روژآوا باید حذف می‌شد، کردستان سوریه فقط داعش را شکست نداد، امکان دیگری از زندگی را نشان داد. زنِ مسلح، آزاد و سیاسی، خود گردانی بدون دولت متمرکز جامعه‌ای که نه خلافت بود، نه اقتدارگرایی قومی.  و اینها همه، خط قرمز برای همه در منطقه بود. برای ترکیه، الگوی کردِ مسلح و مشروع، برای اسلام‌گرایان، فروپاشی نظم مردسالار، برای دولت‌های منطقه، خطر سرایت خود سازمان‌یابی و برای اسرائیل، ثبات مردمیِ غیرقابل ‌مهندسی.

مطالعه »

اهریمن‌سازی از چپ و کنش ما

یک همگرایی ایدئولوژیک طولانی‌مدت بین رسانه‌های قدرتمند و تحت حمایت خارجی و جریان‌های تأثیرگذار در درون حاکمیت و رسانه های وابسته به آنها وجود داشته است که هر دو، اهریمن‌سازی چپ و نسبت دادن مسئولیت مشکلات ایران به آن را مفید یافته‌اند. خشم عمومی از نابرابری، فساد و بی‌عدالتی اقتصادی بسیار واقعی است، اما این خشم به طور کامل با حمایت از جایگزین‌های سوسیالیستی یا برابری‌خواهانه همخوانی ندارد.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

فیروزه بنی‌صدر: چرا دفاع از اصل استقلال برای پیروزی جنبش حیاتی است؟

گرامی باد یاد و خاطره رزمندگان فدایی خلق

دی‌ماه خونین: آن‌جا که مرگِ کودک، جان‌ها را می‌سوزاند

پشتیبانی از طرح تاسیس مجمع ملی نجات ایران | نامه دبیرکل نهضت آزادی ایران به ریاست جبهه اصلاحات ایران

بررسی کیفری‌ی شعارها و تهدیدهای خشونت‌آمیز علیه اتنیک‌ها و دگراندیشان در تجمعات سیاسی در آلمان

“شب هولناک  “