یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۹

یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۹

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری
صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی
این شعار نه‌تنها فراگیر نبوده، بلکه هم از نظر تعداد موارد وقوع و هم از نظر عمق پذیرش در میان توده‌های معترض، شعاری حاشیه‌ای و ناپایدار به‌شمار می‌آید. با وجود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه
مردم نشان دادند که وطن خود را دوست دارند و حاضرند برای بقای میهن، حتی از جان خود نیز بگذرند و با تمام مشکلات بسازند ولی با دشمن و خائنان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
جهان تاریک است
گوشهایتان را مهر و موم کردید!؟- صدای مردم را نشنیدید!- از شما کاری ساخته نیست!- خیلی کارها کردید!- اما از بهار بویی نبردید- از شکفتن گلها در دامنه هایِ فلات-...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
به امید پیروزی نه در جنگ که بر جنگ
مادران صلح ایران ضمن محکومیت اقدامات غیر انسانی اسراییل، از جنابعالی به‌عنوان ریاست قوۀ قضاییه مصرانه تقاضا دارند در این شرایط بحرانی بنا بر اصل مدارا با رعایت عدل و...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مادران صلح ایران
نویسنده: مادران صلح ایران

تکرار یک تجربه خطا

این اولین بار نیست که اکثریت بزرگی از مردم به دلیل عدم شرکت و یا تحریم، در انتخابات شرکت نمی کنند، این امر به هیچ وجه موجب خرسندی نیست، در هیچ جای دنیا سرخوردن و ناامید شدن از صندوق رآی دمکراسی به ارمغان نیاورده است، بلکه انفعال و سرخوردگی را دامن می زند و حساسیت مردم به سرنوشتشان را کاهش داده و ای بسا از بین می برد و این روحیه مطلوب کسان یا کشورهائیست که استقلال و ثبات کشور را هدف گرفته اند.

از زمانیکه صندوق رآی بعنوان مهمترین وسیله تآثیر گذاری مردم در تحولات سیاسی در جوامع بشری خلق شد، عدم شرکت و تحریم صندوق رآی نیز بعنوان دو روش سلبی اثرگذاری، همزاد با رآی دهی متولد شدند، این دو روش بعنوان مدنی ترین راههای مخالفت در زندگی سیاسی همه جوامع بشری و بخصوص در کشورهائی که سابقه چندان خوبی در رعایت حقوق مردم ندارند، جاری و معمول شد و صدالبته آنجا که به تاریخ ما ایرانیها از مشروطه بدینسو باز میگردد در این زمینه ید طولائی داریم. از انقلاب بهمن بدینسو رهبران جمهوری اسلامی و بخصوص بخش بنیادگرا و متحجر آن، بدو دلیل اصلی تماتیت خواهی و قشریت همواره کوشیدند تا با بکارگیری اهرم های مختلف در راه مشارکت و استفاده  منتقیدین و مخالفان خود از این امکان، سنگ اندازی کنند، این روش بخصوص پس از درگذشت آیت الئه خمینی بیشتر و گسترده تر بکار گرفته شد تا جائیکه گریبان بخش های قابل توجهی از رهبران اولیه انقلاب را نیز گرفت و امروزه روشی معمول و شناخته شده حتی در تسویه حسابهای درونی قدرت سیاسی محسوب میشود، در مقابل اما بخش بزرگی از مردم و نیروهای سیاسی منتقد و مخالف جمهوری اسلامی از همان ابتدا راه دیگری را برگزیدند، آنها تلاش کردند تا هر بار با استفاده از حداقل های موجود که روز بروز هم کاهش مییابند از صندوق رآی برای تآثیر گذاری در هرم قدرت استفاده کنند. این جدال که تمامی چهاردهه گذشته در جمهوری اسلامی چه در بطن جامعه و چه در قدرت سیاسی جاری بوده است چند اثر تعیین کننده در جامعه و حکومت از خود بجا گذاشته است.

 اول اینکه  تودەهائی که در اثر انقلاب بهمن ودستاوردهای ناشی از آن  توانستند از امکانات گسترده رفاهی، اجتماعی و آموزشی بهره مند شوند و به کیفیت جدیدی فرا روئیدند  با استفاده از فضای بوجود آمده از کشاکشهای سیاسی – اجتماعی و درگیر شدن در آن بیاموزند و با استفاده از همین امکانات عملآ موجود، تآثیرات شگرفی از خود در جامعه بجای بگذارند، اینکه هزاران نهاد و انجمن فرهنگی و تخصصی در جامعه عمل میکنند را باید از مهمترین دستاوردهای همین امر دانست، اینکه امروز بیش از ۲۳۰هزار نفر بعنوان اعضاء شوراهای شهر و روستا در جامعه حاضرند و بخش های مختلفی از آنرا را اداره میکنند فقط جزئی از آن اثرات محسوب می شود، بودجه شورای شهر تهران از جمع بودجه دو وزارتخانه پرهزینه دولت بیشتر است. این دستاوردها نتیجه حضور مردم در انتخابات علیرغم رد صلاحیت های گسترده شورای نگهبان و تحریم پر سرو صدای مخالفین بوده است .

 دومین تآثیر اینکه حضور دو دوره ۸ ساله جریانی مخالف با هسته سخت قدرت سیاسی در حاکمیت جمهوری اسلامی و ممانعت از پیشبرد استراتژی آنها خود منجر به تنومند شدن بدنه و رهبری مقاومت اجتماعی در ایران شده است.

 سوم اینکه بدلیل چهار دهه چالش های سیاسی اجتماعی بر سر نتایج انتخابات و صندوق رآی، امروزه حتی محافظه کارترین گرایشات حاضر در قدرت سیاسی پذیرفته اند که در تحلیل نهائی تآئید خود را باید از صتدوق رآی بدست بیاورند.

 دلیل چهارم که بنظر من بسیار مهم است اینکه ایران از نادرترین کشورهای اسلامی و بخصوص منطقه است که نتایج انتخابات ریاست جمهوری و حتی مجلس آن در محاسبات و مناسبات بین المللی از جای ویژه ای برخورداراست، کشورهائی که طرف مراوده ایران هستند همواره چشم به تآثیرات و ترکیب بیرون آمده از صندوق رآی دارند و آنرا در سیاست هایشان مدنظر دارند. اگرچه این امر اصلآ خوب نیست که سیاست خارجی یک کشور از کشمکش های داخلی متاثر شود و از همین رو پس از خطاهای فاجعه بار احمدی نژاد، دیپلماسی بین المللی ایران عمدتآ در جای دیگری تصمیم گرفته می شود، اگرچه کشاکشها همچنان ادامه دارد.     

این اولین بار نیست که اکثریت بزرگی از مردم به دلیل عدم شرکت و یا تحریم، در انتخابات شرکت نمی کنند، این امر به هیچ وجه موجب خرسندی  نیست، در هیچ جای دنیا سرخوردن و ناامید شدن از صندوق رآی دمکراسی به ارمغان نیاورده است، بلکه انفعال و سرخوردگی را دامن میزند و حساسیت مردم به سرنوشتشان را کاهش داده و ای بسا از بین می برد و این روحیه مطلوب کسان یا کشورهائیست که استقلال و ثبات کشور را هدف گرفته اند.

پشت کردن به صندوق رآی را مردم ایران یکبار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ نیز تجربه کردند، در آنسال نیز شورای نگهبان با قلع و قمع کاندیداها احمدی نژاد را در مقابل هاشمی رفسنجانی قرار داد، در آنزمان نیز علیرغم هشدارهای بخش مهمی از اپوزسیون در داخل و خارج کشور در مورد عواقب فاجعه بار موفقیت احمدی نژاد، اکثریت قریب به اتفاق نیروهای اپوزسیون در داخل و خارج از جمله نهضت آزادی آن انتخابات را تحریم کردند، در روز رآی گیری یکی از خبرنگاران در صف رآی دهنده گان در حسینیه ارشاد زنده یاد دکتر ابراهیم یزدی دبیرکل نهضت ازادی را دید و در حالیکه یکه خورده بود با تعجب از دکتر یزدی پرسید که “مگر نهضت آزادی انتخابات را تحریم نکرده بود”، او در پاسخ گفت “بله این درست است ولی من نمیخواستم به شعورم توهین شود”.

تجربه زندگی درستی ارزیابی دکتر ابراهیم یزدی سیاستمدار نامی ایران را تآئید کرد. لطماتی که طی دوره ۸ ساله ریاست جمهوری احمدی نژاد به کشور ما وارد آمد هنوز گریبانگیر مردم ماست.

تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد, ۱۴۰۰ ۱۰:۳۹ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک

صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی

مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه

جهان تاریک است