ملا بختیار، مسئول امور اجرایی دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان که در راس هیئتی عالیرتبه از این حزب به ایران سفر کرده است، با محسن رضائی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی دیدار و گفتگو داشتە است.
طبق گزارشی کە سایت کردپرس منتشر کردە، محسن رضائی اظهارداشتە کە “عربستان دارد در منطقه کردستان عراق دخالت میکند و با تحریک دموکراتها قصد برهم زدن امنیت ما را دارد. نیروهای ما با آنها در مریوان و اشنویه درگیر شدند. رابطه شما با جمهوری اسلامی خیلی بهتر از افراد دیگر بوده و باید این روابط را توسعه بدهیم.” و ظاهرا در جواب این درخواست غیر مستقیم رضائی برای همکاری بیشتر اتحادیە میهنی با جمهوری اسلامی در خصوص مقابلە با تحرکات احزاب کرد ایرانی، ابتدا خود شخص ملا بختیار گفتە کە “ما درگیریهایی که بین برخی نیروهای کرد و جمهوری اسلامی پیش آمد را پیگیری کرده و نگران شدیم و سعی خودمان را کردیم که به خوشی این روابط خوب با کردها حفظ شود. این روابط آینده خوبی را برای منطقه به همراه خواهد داشت.” و سپس عمر فتاح، عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان کە همراە هیئت اعزامی بودە، در ادامە گفتگو حول این مسئلە اظهار داشتە کە “ما شما را از خود دانسته و نظرات مام جلال را در خصوص ایران، همچنان ادامه میدهیم و دشمنان جمهوری اسلامی را دشمن خود میدانیم.”
اینکە احزاب کرد ایرانی مسلح، نمی توانند و نباید از خاک کردستان عراق بە یک کشور همسایە حملە کنند، یک عرف بین المللی و قابل پذیرش است، اما اینکە اتحادیە میهنی، دشمنان جمهوری اسلامی را دشمن خود بداند، فراتر از حسن همجواری است و در واقع قدمی در جهت تضعیف استقلال سیاسی و دیدگاهی یک جریان جدی سیاسی ست، بویژە اینکە احزاب کرد ایرانی، با اتحادیە میهنی یک رابطە طولانی تاریخی و همکاری مشخص دارند و هر دو در رفع تبعیض علیە کردها و احقاق حقوقشان مبارزە می کنند.
شرایط دشوار اتحادیە میهنی کردستان عراق قابل درک است، اما راە رفع این دشواریها، اتخاذ سیاستها و مواضعی نیست کە بە اختلافات میان نیروهای دمکراتیک کرد و در جهت تقویت دیکتاتوری در منطقە دامن بزند.