سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۴ تیر, ۱۴۰۵ ۲۱:۱۱

یکشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۵ - ۲۱:۱۱

حق سوء استفادە را نگیرید!

آنان تحت لوای اسامی و نامهائی زیر عنوان 'دشمن'، 'سوءاستفادەکنندگان' و غیرە اعتراضات را از محتوا تهی کردە و تنها بە زائدەای از نظامات خود تبدیل می کنند. در صورتی کە یکی از خصوصیات بنیادین حق اعتراض، همین تغییر در بافت قدرت سیاسی برای پیداکردن راەحلهای سیاسی است. حق اعتراض، بدون حق حضور سوءاستفادەکنندگان حق نیست. زیرا اپوزیسیون نیروئیست کە با این سوءاستفادەها می تواند از توان مردمی برخوردار شود و بقدرت برسد.

Getting your Trinity Audio player ready...

در نظامها و فرهنگهای دیکتاتوری، اخیرا حاکمان یاد گرفتەاند کە بگویند کە مردم حق اعتراض دارند اما بشرطی خشونت نکنند. یا می گویند مردم حق اعتراض دارند، اما جریاناتی درصدد سوءاستفادە از اعتراضات مردم اند، و بنابراین با این نوع جریانات بشدت برخورد خواهد شد.

اینکە مردم خشونت نکنند، ایدە خوبیست هرچند آن هم تا درجات قابل توجهی بستگی بە چگونگی برخورد حاکمان دارد. تصور نمی شود کە هیچ انسان نرمالی از همان ابتدا درصدد استفادە از خشونت برای احقاق حقوق خود باشد. بنابراین پیداکردن راهکارهائی کە بتواند منجر بە حق اعتراض مردم بشیوە مسالمت آمیز شود و از بروز خشونت ناخواستە جلوگیری کند، وظیفە همە دولتهائی است کە داعیە دفاع از مردم و حق آنان را دارند.

از طرف دیگر در جهانی کە بقول ماکس وبر خشونت در انحصار دولت است، سخن گفتن از خشونت مردم و محکوم کردن آن توسط انحصارگران حق خشونت (حتی از طرف دولتهای دمکراتیک هم)، بە جوک و فکاهی می ماند. زیراکە دولت همیشە ابزار خشونت را آمادە دارد و این در حالیست کە مردم دارای هیچ ارگان سازماندهی شدەای برای خشونت نیستند. اما بگذارید این اصل را هم قبول کنیم کە مردم نباید در اعتراضات خشونت کنند.

بحث اصلی در اینجا بر سر آن جملەای است کە می گوید “جریاناتی درصدد سواستفادە از آن هستند!”. همە شاهد هستیم کە چگونە در جریان اعتراضات مردمی در سال گذشتە در دی ماە، حاکمان اصلی ایران آن را بە دشمنان نسبت دادند و نیز در جریان تظاهرات مردم در اقلیم کردستان آقای نیچیروان بارزانی نخست وزیر اقلیم هم از همین سواستفادە برخی جریانات و برخورد شدید با آنها گفت.

پیام اینگونە حاکمان در واقع با ذکر این نوع مواضع این است کە “ای مردم می توانید اعتراض کنید، اما اعتراض تنها در چهارچوب قوانین من و با این نیت کە تنها من هستم می توانم کاری برایتان انجام دهم، بنابراین اگر درصدد هستید با این اعتراضات افراد و جریانات دیگری بیایند و آنها کاری برایتان انجام دهند، کور خواندەاید!”

در فرهنگ این نوع حاکمان چونکە اپوزیسیون محلی از اعراب ندارد و آنان در اصل موضوعی بە اسم اپوزیسیون را قبول ندارند و حاکمیت را حق انحصاری و ابدی خود تصور می کنند، بنابراین آنچە آنان سواستفادە برخی جریانات می نامند و اما در اصل حق اپوزیسیون برای حضور و احیانا تغییر در بافت قدرت است، بشدت ممنوع می شود. این در حالیست کە در نظامهای مدرن، پیشرفتە و دمکراتیک، نیروی اپوزیسیون می تواند بە سازماندهی اعتراضات مردم بپردازد و حتی از این طریق بە حاکمیت هم برسد.

در واقع در یکی دو سال اخیر در منطقە ما پدیدە شگرفی بە ظهور رسیدە است کە آن هم اعتراف بە ‘حق اعتراض مردم اما بدون حضور اپوزیسیون’ است! حاکمان مردم را تنها بعنوان تودە بی شکلی در تظاهراتها می خواهند، نە بعنوان یک تودە سازماندهی شدە. زیرا کە از تودە بی شکل خطری آنچنانی برنمی خیزد، اما از تودە سازماندهی شدە خطر تغییر سیستم و یا قدرت سیاسی بە مشام می رسد. زیرا کە تودە بی شکل را راحت می شود سرکوب کرد و از خیابانها برچید و بە منازلشان فرستاد، اما تودە متشکل را نە.

آنان تحت لوای اسامی و نامهائی زیر عنوان ‘دشمن’، ‘سوءاستفادەکنندگان’ و غیرە اعتراضات را از محتوا تهی کردە و تنها بە زائدەای از نظامات خود تبدیل می کنند. در صورتی کە یکی از خصوصیات بنیادین حق اعتراض، همین تغییر در بافت قدرت سیاسی برای پیداکردن راەحلهای سیاسی است. حق اعتراض، بدون حق حضور سوءاستفادەکنندگان حق نیست. زیرا اپوزیسیون نیروئیست کە با این سوءاستفادەها می تواند از توان مردمی برخوردار شود و بقدرت برسد.

حق سوء استفادە را از مردم و اپوزیسیون نگیرید!

 
بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۸ فروردین, ۱۳۹۷ ۶:۵۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

پنجاه سال پس از حماسه هشتم تیر؛ ادای احترام به حمید اشرف و جان‌باختگان فدایی

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): امروز که جامعهٔ ایران همچنان با چالش‌های بزرگ در عرصهٔ آزادی‌های سیاسی، عدالت اجتماعی، حقوق شهروندی و توسعهٔ دموکراتیک روبه‌رو است، پاسداشت یاد جان‌باختگان فداییان خلق یادآور مسئولیت ما در ادامهٔ راه مبارزه برای تحقق آرمان‌هایی است که آنان برای آن زیستند و جان باختند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
نیروهای مسلح ایران

آیا اسرائیل به تنهایی به جنگ با ایران ادامه خواهد داد؟

دمیتری مینین (Dmitry MININ)، نویسنده، کارشناس بنیاد فرهنگ راهبردی: کابینه نتانیاهو نارضایتی خود را از آنچه به باورش رفتار «خیانت‌آمیز» واشنگتن در قبال آشتی با ایران است، پنهان نمی‌کند. از دید اسرائیل، این کشور عملاً در برابر ایرانی که همچنان از نظر نظامی یک قدرت توانمند به شمار می‌رود، تنها مانده است. عبارت «تسلیم فاجعه‌بار» حتی توصیفی نسبتاً ملایم برای «یادداشت تفاهم» امضاشده میان آمریکا و ایران و نیز آغاز گفتگوها در سوئیس دربارۀ «نقشۀ راه» دستیابی به آشتی نهایی میان دو کشور تلقی می‌شود. برای نمونه، نیم‌رود نوویک، مشاور ارشد پیشین شیمون پرز، رهبر سابق اسرائیل، معتقد است بسیاری از اسرائیلی‌هایی که زمانی از ترامپ حمایت می‌کردند، اکنون بر این باورند که او «ما را زیر قطار انداخت».

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

پیام تسلیت حزب دمکراتیک مردم ایران: در سوگِ رضا عطارنژاد

پیام فرخ نگهدار: «میراث دومین رهبر جمهوری اسلامی» و بازتاب پیام در «انصاف نیوز»

جنگ پایان نیافته است

خلاصهٔ بلند گزارش ماهانهٔ هرانا – وضعیت حقوق بشر در ایران / خرداد ۱۴۰۵

شهرنوش پارسی‌پور؛ پیام‌آور آزادی در وادی سکوت

سی‌وسومین تحلیل هفته | چالش‌های روزنامه‌نگاری متوازن؛ از اصول حرفه‌ای تا تجربه عملی | امیرمصدق کاتوزیان و گودرز اقتداری