سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۵ شهریور, ۱۴۰۵ ۲۰:۱۴

پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - ۲۰:۱۴

درگیری های شدید بین مردم و نیروهای انتظامی در منطقه سرباز بلوچستان

بنا به گزارشات منابع مختلف از شبکه خبری عدالت نیوز و خبرگزاری هرانا درگیری ها بین مردم و نیروهای انتظامی در روز سه شنبه نیز ادامه داشته اما به دلیل قطع وسایل ارتباطی نظیر تلفن و اینترنت هیچگونه گزارشی از تلفات احتمالی منتشر نشده است

Getting your Trinity Audio player ready...

بنا به اخبار واصله از بلوچستان درگیری های شدیدی بین مردم بلوچ و نیروهای انتظامی در دو منطقه شهرستان سرباز بنام های جکیگور و راسک صورت گرفته است. در این درگیری ها که بنا به برخی از گزارشات همچنان ادامه دارد تعدادی از تظاهرکنندگان بلوچ کشته و زخمی شده اند. اوضاع شهرستان سرباز بعد از ترور یکی از محدود مولوی های ولایتمدار بنام مولوی مصطفی جنگی در روز جمعه سی دی ما سال گذشته و دستگیری حدود پانزده نفر از افراد محلی از جمله رهبران مذهبی اهل سنت به اتهام دست داشتن در قتل مولوی جنگی زهی در طی سه هفته اخیر بسیار ملتهب بوده است. بر طبق گزارش رجانیوز مولوی مصطفی جنگی زهی در حالی به شهادت رسید که پیش از آن جندالله بارها در بیانیه های مختلفی وی را تهدید به قتل کرده بود. در آخرین مورد از این تهدیدها، سال قبل نیز عوامل جندالله با حمله به خانه مولوی جنگی زهی قصد ترور وی را داشته بودند که موفق به این کار نشدند. مولوی جنگی زهی که فرمانده یکی از پایگاههای بسیج عشایری در منطقه بود، نیز بارها علیرغم تهدیدهای مختلف اعلام کرده بود که شهادت را در راه انقلاب اسلامی یک افتخار بزرگ برای خود می داند.

 

علیرغم تهدیدات مکرر و اقدامات قبلی جندالله برای ترورمولوی جنگی زهی، مامورین امنیتی جمهوری اسلامی علمای مذهبی بلوچ را متهم به همکاری در قتل مولوی جنگی زهی می کنند. قریب به سه هفته پیش بیش از پانزده نفر، از جمله دومولوی سرشناس منطقه بنام های مولانا فتحی محمد نقشبندی اما جمعه راسک و مولوی عبدالله ملازاده امام جمعه پارود به اتهام دست داشتن در قتل مولوی جنگی زهی دستگیر شدند. دستگیرشدگان در زندان شدیدا ً تحت فشار هستند تا در مصاحبه های تلویزیونی حاضر شوند و بر علیه جریانات معتدل اهل سنت به رهبری مولانا عبدالحمید اسماعیل زهی با اعتراف به موارد دیکته شده ، تبلیغ کنند، تا از این طریق به زعم خویش انتساب مدارس اهل سنت به جریانات افراطی وهابی، تروریست و بیگانه را ثابت کنند و سپس پروژه کنترل و مدیریت کامل مدارس اهل سنت در سیستان و بلوچستان را اجرا کنند. رهبران اهل سنت بلوچ بارها بوضوح تکرار کرده اند که هرگز کنترل و مدیریت مدارسی دینی توسط حکومت را تحمل نخواهند کرد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سنی آنلاین، پایگاه اطلاع رسانی اهل سنت ایران، بنا به گزارشهای رسیده از شهر راسک، مرکز شهرستان سرباز، ساعت ۱۱ دیروز دوشنبه (۹۱/۲/۲۵) تجمع اعتراض آمیز مردم در واکنش به دستگیری برخی از علمای سرشناس منطقه، واکنش شدید و تیراندازی نیروهای انتظامی را به دنبال داشت که در نتیجه آن فردی به نام “جان محمد دهقانی” کشته و ۲ تن دیگر زخمی شدند.

 

این تجمع اعتراض آمیز و حوادث ناگوار، پس از آن روی داد که “مولوی عبدالغفار نقشبندی”، فرزند مولانا فتحی محمد نقشبندی، امام جمعه راسک، که وی نیز به همراه مولانا عبدالله، امام جمعه پارود سرباز و ۱۳ تن دیگر از مردم منطقه مدتی قبل به اتهامات واهی بازداشت شده اند، در مسیر بازگشت از زاهدان به منظور پیگیری موضوع پرونده پدرش، در ورودی شهر راسک با ایست بازرسی نیروهای امنیتی و انتظامی مواجه شدند که این نیروها بلافاصله اقدام به دستگیری و بازداشت مولوی عبدالغفار نمودند.

 

این اقدام، ابتدا با واکنش زنانی که شاهد این ماجرا بودند روبرو شد و به تدریج تجمع عموم مردم از اطراف را در بر داشت که تجمع کنندگان به بازداشت فلّه ای علمای سرشناس منطقه اعتراض داشتند. گزارشهای دریافتی حاکی از آن است که منطقه “جکیگور” نیز شاهد تجمع مشابهی از سوی مردم بوده است. طبق گزارشات رسیده فضای فعلی شهرستان سرباز همچنان ملتهب است و جو امنیتی بر شهر حکمفرماست. مراسم تشییع جنازه “جان محمد دهقانی” ساعت ۹ امروز (سه شنبه ۹۱/۲/۲۶) با حضور پرشور اقشار مختلف مردم برگزار شد.

بنا به گزارشات منابع مختلف از شبکه خبری عدالت نیوز و خبرگزاری هرانا درگیری ها بین مردم و نیروهای انتظامی در روز سه شنبه نیز ادامه داشته اما به دلیل قطع وسایل ارتباطی نظیر تلفن و اینترنت هیچگونه گزارشی از تلفات احتمالی منتشر نشده است.

 

بولتن خبری مرکز مطالعات بلوچستان در لندن

سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۰

تاریخ انتشار : ۲۶ اردیبهشت, ۱۳۹۱ ۷:۵۸ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

۳۰ سال زندان برای استفاده از آزادی بیان؟

سردبیر ماه: ایالات متحده در ۱۶ ژوئیه کنفرانسی جهانی در واشنگتن برگزار کرد تا همکاری کشورها علیه آنچه «تروریسم چپ افراطی» می‌نامد، تقویت شود؛ اقدامی که بخشی از راهبرد امنیتی جدید آمریکا برای اعمال نفوذ و تغییر رژیم در اروپا و آمریکای لاتین است. این نشست همچنین کارکردی داخلی دارد، زیرا با نسبت‌دادن مخالفان سیاسی به «تروریسم خارجی»، سرکوب آنان آسان‌تر و مشروع‌تر جلوه داده می‌شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

انحلال و ادغام رسمی رژوا در ساختار دولت سوریه، واقعه‌ای تلخ یا گامی به جلو،‌ آنگونه که مظلوم عبدی ادعا می کند؟!

گسترش کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به ۶۰ زندان مختلف در هفته صد و سی و چهارم با پیوستن زندان گچساران

روبرت کوچاریان، رئیس جمهور سابق ارمنستان، به اتهام فساد دستگیر شد

سیاستمدار راست افراطی زوی سوکوت بنای یادبود فلسطینیان را تخریب کرد

خاورمیانه در نظم نوین: رقابت اقتصادی، نظامی و نرم جمهوری اسلامی، ترکیه و عربستان

سیلیکون ولی، جنگ را به عنوان یک بازار رشد می‌بیند