پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۸

پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۸

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران
آزادی از میان اجساد مردم، آوار خانه‌ها و بمباران کشور زاده نمی‌شود. دموکراسی را نه با موشک، بلکه با اراده و فداکاری خودمان می‌سازیم؛ نه با همدستی با دشمن، بلکه...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی
نهضت آزادی ایران در راستای راهبرد تقویت همبستگی ملی که آثار برجسته آن را در جریان جنگ تحمیلی اخیر شاهد بودیم، بازگشت حاکمیت به مردم و تحقق مطالبات ملی از...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی
اکنون بیش از هر زمان، نیاز حیاتی جامعۀ ایران بازیابی و تقویت «استقلال اندیشه» و «سازمان‌دهی مستقل سیاسی» است. ما باید بتوانیم در دل بحران، بدون اتکا به حاکمیت یا...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مقیسەای
نویسنده: سعید مقیسەای
اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید
حمله به زندان اوین، چه از منظر حقوق بین‌الملل، چه از دیدگاه وجدان انسانی، یک جنایت محض بوده و از مصادیق روشن جنایت علیه بشریت است. همزمان، آن‌چه جنبه‌ای دیگر...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!
کارگران و زحمتکشان نیک می‌دانند که راه رفع ستم‌های نزدیک به نیم قرن جمهوری اسلامی نه با جنگ و تجاوز علیه میهن هموار شدنی است و نه با تکیه به...
۱۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: راهکار سوسیالیستی
نویسنده: راهکار سوسیالیستی
چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت

در مورد شرایط غم انگیز پناهنده ها در سئوتا اسپانیا چه می دانیم؟

هزاران زن و مرد و کودک مراکشی، با پذیرفتن خطرناک ترین شرایط، خودشان را به سئوتا دراسپانیا رسانده اند. چه اتفاقی افتاده که بیش از هشت هزار نفر، همه این مشکلات را به جان بخرند و خودشان را به این نقطه برسانند، چه آینده ای در انتظار آنها است، و چرا دولت مراکش درارتباط با خروج دسته جمعی شهروندان خود مداخله نمی کند؟

روزنامه اسپانیایی “ال پائس” گزارش می دهد که هرگز این همه افراد به یک باره به سئوتا  فرار نکرده بودند، این جا یک بزرگراه است، البته یک بزرگراه دریایی”بیش از شش هزار نفر مهاجر، ازطریق مراکش وارد اسپانیا شده اند که باعث شگفتی و تعجب همه کسانی شده اند که به طریقی خود را درگیر مسائل پناهندگان می دانند. مادرید با نگرانی به این مساله نگاه می کند و عناصر محلی کاری نمی توانند از پیش ببرند، الا نجات مردم از غرق شدن. پس از تحقیقات اولیه، تعداد زیادی از این افراد، دفعات پیش هم خودشان را به این مکان رسانده بودند که پس از بررسی پرونده های شان، آن ها را به مرزبانی مراکش عودت داده اند. در وقایع شرایط غم انگیزی به وجود آمده است.

چه اتفاقی افتاده است؟
از روز دوشنبه گذشته، هزاران زن و مرد از جمله بسیاری از نو جوانان بی سرپرست و افراد خردسال،تحت شرایط بسیار ناگواری، خودشان را به سئوتا که بین مرز خاکی اسپانیا در منتهی الیه شمال شرقی با فاصله کوتاهی با مراکش واقع شده است رسانده اند. بیشتر مردم از طریق دریای مدیترانه شنا می کردند، برخی فقط با استفاده از حلقه شنا خودشان را رسانده اند، تعداد زیادی هم با استفاده از قایق های بادی لاستیکی. در بعضی از نقاط، مهاجران می توانستند همراه با  جزر و مد دریا، قدم به قدم جلو بروند و به هدف برسند.البته در این میان، از غرق شدن افرادی نیز گزارش شده است.

پناهندگان از کجا آمده اند؟
گفته می شود اکثر پناهندگان مراکشی هستند. یک مرجع قانونی اسپانیایی گفت: مردم از سواحل جنوب سئوتا  راهی این منطقه شده اند. بسیاری از ساکنین مراکشی شهر ملیلا، پس از شیوع بیماری کرونا در ماه مارس سال ۲۰۲۰، شغل و درآمد خود را از دست داده اند. منطقه مرزی ملیلا مراکش و سئوتا اسپانیا، تنها راه ارتباطی زمینی بین آفریقا و اروپا می باشد. از همان آغاز بستن این منطقه مرزی به دلیل کرونا،چندین بار مردم این منطقه، دست به تظاهرات زده اند.  

حالا چه اتفاقی برای آنها می افتد؟
روزنامه ال فارو گزارش می دهد که حدود ۳۰۰ نفر از پناه جویانی که  به سئوتا رسیده اند، پیش از این نیز سعی کرده بودند وارد خاک اسپانیا شوند که پلیس آن ها را شناسایی کرده و بلافاصله به مراکش عودت داده بود. به گفته مقامات، مهاجران بزرگسال به یک استادیوم فوتبال منتقل می شوند تا به مراکش برگردانده شوند. خردسالان در یک ساختمان صنعتی اسکان داده می شوند. وزارت کشور اسپانیا روز دوشنبه اعلام کرد که هر دو کشور، اخیراً توافق کرده اند که هر کسی که از راه دریا به طور غیرقانونی وارد سئوتا شود به مراکش بازگردانده شود .بنا به گزارش خبرگزاری ها، تا کنون بیش از هشت هزار و پانصد نفر، خودشان را به این منطقه اسپانیایی رسانده اند.

چرا مراکش جلوی پناهندگان را نمی گیرد؟
به گفته رسانه های اسپانیایی، دولت مراکش چشم هایش را بسته و به مردم اجازه عبور می دهد، زیرا از اینکه اسپانیا اجازه درمان پزشکی”براهیم غالی” رئیس دولت استقلال طلب پولیساریو را در بیمارستانی در شهر لوگرینو اسپانیا داده،عصبانی است. دولت مراکش هنوز در این مورد، بیانیه رسمی منتشر نکرده است.

 تنش های بین جبهه پولیساریو برای استقلال صحرای غربی و مراکش و از طرفی برخی از کشورهای اتحادیه اروپا از جمله اسپانیا،به شرایطی بحرانی رسیده است.صحرای غربی در سواحل آتلانتیک شمال آفریقا واقع شده و تا سال ۱۹۷۵ مستعمره اسپانیا بود. مراکش قسمتهای زیادی از منطقه کم جمعیت را در مرز جنوبی خود کنترل می کند. جنبش استقلال طلبی پولیساریو به دنبال استقلال صحرای غربی است. مراکش حاضر است که به این منطقه، فقط اجازه خود مختاری بدهد، اما جبهه پولیساریو برای استقلال خود از مراکش مبارزه می کند. قابل ذکر است که صحرای غربی دارای بزرگترین معادن فسفات جهان است.

در ماه دسامبر، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، حاکمیت مراکش را بر صحرای غربی به رسمیت شناخت. از آن زمان تنش ها بین مراکش و کشورهای اروپایی که از تصمیم ترامپ انتقاد کردند، افزایش یافته است. در آغاز ماه مای سال ۲۰۲۱، دولت مراکش سفیر خود را از برلین فراخواند.

هم اکنون در سئوتا چه می گذرد ؟ 
به گفته منابع دولتی، دولت اسپانیا برای امنیت مرزی خود در سئوتا، از نیرو های ارتش استفاده می کند. یک نماینده از وزارت کشوراسپانیا گفت: سربازانی که به سئوتا منتقل شده اند، همراه با پلیس،در حال گشت زنی هستند. از تعداد سربازان حرفی زده نشده است.

چرا سئوتا یک منطقه اسپانیایی است؟
سئوتا و ملیلا، تنها منطقه مرز زمینی بین اتحادیه اروپا و آفریقا می باشند. ساکنان پیشین سئوتا، “مورها “بودند که حدود هفت قرن پیش، بر زندگی و فرهنگ مردم این منطقه تسلط داشتند. تا اینکه در سال ۱۴۱۵ میلادی، ۲۰۰ کشتی آرمادای پرتغالی موفق به تسخیر منطقه و آوارگی “مورها” شدند. پس از آن این منطقه، در کنترل مشترک پرتغال و اسپانیا بود. و سر انجام با یک همه پرسی در سال ۱۹۴۰، به اسپانیا تعلق گرفت. 

 

 شنبه یکم خرداد ۱۴۰۰- ۲۲ مای ۲۰۲۱

 

تاریخ انتشار : ۱ خرداد, ۱۴۰۰ ۶:۴۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران

محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی

نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی

اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید

آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟