چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۶

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۶

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

دلائل انتخاب مردم امریکا

ـ نسل جوان امريکا - بين 18 الی 29 سال - تمايل بيشتری به انتخاب کری داشت - 54 درصد آرا اين بخش به کری تعلق گرفت- حال آنکه منتخبين سی سال به بالا بوش را ترجيح دادند - حدود 53 درصد آرا از اين گروه به بوش داده شد -.

تاریخ را رهبران ملتها رقم نمی زنند این مردمانند که رهبران را به راهبری هدایت می کنند.
حال اینکه چه مکانیزمهایی در این پروسه بر یکدیگر تداخل و تاثیر می گذارند بحث فعلی من نیست. 
سخن بر سر انتخاباتی ست که توجه و حساسیت میلیاردها انسان را در سرتاسر گیتی به خود جلب نمود. چرایی این نقطه حساس تار یخی نیز در حوزهء بررسی این مقاله نمی گنجد. 
آنچه که بیش از پیش فراروی بسیاری از سئوالات عینی و ذهنی قرار دارد این سئوال ساده و در عین حال پیچیده است که چگونه بوش توانست با ۳.۵ میلیون رای بیشتر از رقیب خویش مجددا” به پست ریاست جمهوری انتخاب شود.
برای یافتن پاسخ به این سئوال می بایست به خود رای دهندگان مراجعه کرد.
آنچه که از دل سنجش افکار عمومی مردم امریکا در ایالتهای گوناگون میتوان برشمرد موارد ذیل است:

پیش گفتار
علل و دلائل انتخاب رای دهندگان در هر جامعه ای منوط به پارامترهایی ا ست که بطور عموم قابل شناسایی و تدقیق می باشند. این مسئله بویژه در جوامعی که ساختار پارلمانتاریستی در آن نهادینه گشته و سنتهای دمکراتیک از آنجمله انتخابات آزاد جزو بدیهیات محسوب می شوند بسیار شفاف تر و قابل پیش بینی تر است.
تحقیقات و پژوهشهای جامعه شناسان در عرصه این حوزه بیانگر آنستکه دلیل و یا دلائل انتخاب رای دهندگان را می بایست در مسائل متنوع و گوناگونی جستجو کرد که به حقیقت نزدیکترند.
با نگاهی به جداول ذیل می توان استدلالهای فوق را بر شمرد.

ـ با توجه به اینکه همزمان با انتخاب رئیس جمهور انتخابات مجلس سنا و …. نیز برگزار گردید این تصور که رای دهندگان به بوش در تمامی ایالات به یکسان به کاندید جمهوریخواهان برای مجلس سنا نیز رای خواهند داد اشتباه بود.
برای مثال در ایالت ایندیانا جرج بوش ۶۰ درصد آرا – ۱۴۷۴۴۷۵ – را کسب نمود در حالیکه کاندید حزب دمکرات Bayh- – برای مجلس سنا در همین ایالت ۶۲ درصد آرا – ۱۴۸۸۷۸۲ – را به خود اختصاص داد و راهی مجلس شد.
حال آنکه در انتخابات فرمانداری همین ایالت کاندید حزب جمهوریخواه -Daniels – با ۵۳ درصد آرا به پست فرمانداری این ایالت رسید.

ـ استقبال زنان برای شرکت در انتخابات بیش از مردان بود. – ۵۴ درصد –
نرخ رشد شرکت زنان در انتخابات نسبت به دور قبل پنج درصد است. در حالیکه نرخ رشد شرکت مردان نسبت به دوره قبل تنها دو درصد است. ۵۵ درصد مردان به بوش و ۵۱ درصد زنان به کری رای دادند.

ـ در جدول مربوط به مهمترین دلیل برای انتخاب رای دهندگان میتوان خطوط بسیار ظریفی را از هم تمیز داد . آنانکه – ۱۹ درصد رای دهندگان- تروریسم را بعنوان مقوله ای پر اهمیت برای انتخاب رئیس جمهور قلمداد کرده اند هشتاد و شش درصد به جرج بوش رای دادند در حالیکه پانزده درصد رای دهندگان معتقد بودند که مسئله عراق مهمترین قضیه است و ۷۳ درصد چنین تفکری به کری رای داد.
در همین راستا برای ۲۲ درصد از رای دهندگان امور مربوط به ارزش های اخلاقی از اولویتهای مهم برای انتخاب رئیس جمهور محسوب می گشت. از این گروه ۸۰ درصد به بوش رای داده اند.
مسئله اقتصاد و کار که از شعارهای محوری انتخاباتی حزب دمکرات محسوب می گشت تنها ۲۰ درصد رای دهندگان را جذب می کرد. از این گروه حزب دمکرات ۸۰ درصد آرا را به خود اختصاص داد. همینگونه مسئله بهداشت – ۸% – و آموزش – ۴%- عده قلیلی را به خود مشغول می داشت.که از این دو گروه نیز کاندید حزب دمکرات به ترتیب ۷۷ درصد و ۷۳ درصد آرا را به خود اختصاص داد.
مسئله مالیات ظاهرا” در منظر امریکایی ها هنوز جایگاه انتخاباتی ویژه نیافته چراکه تنها ۵ درصد معتقد به اولویت جایگاه این مقوله در پروسه انتخابات ریاست جمهوری هستند.

ـ آنچه که مربوط به انتظارات مردم امریکا از رئیس جمهور مورد انتخاب خود دارند نیز از اهمیت کلیدی برخوردار است. برای مثال ۲۴ درصد از رای دهندگان بر این اعتقادند که رئیس جمهورشان می بایست در جهت تغییر در جامعه خیز بردارد. ۹۵ درصد چنین تفکری به کاندید حزب دمکرات – کری – رای داد.
در مقابل ۱۷ درصد از رای دهندگان معتقدند که رئیس جمهوری با خصوصیات ” رهبر قوی” را ترجیح می دهند. چنین تفکری با ۸۷ درصد از آرا خود بوش را برگزید.
برای ۸ درصد از رای دهندگان نیز ایمان مذهبی مهمترین خصوصیت رئیس جمهورشان است. در این گروه نیز ۹۱ درصد به جرج w بوش لبیک گفتند.
جالب توجه اینکه تنها ۷ درصد رای دهندگان ذکاوت و با هوشی را از مهمترین خصایص ریاست جمهوری می دانند و از این گروه نیز تنها ۹ درصد به بوش رای داد!

ـ نسل جوان امریکا – بین ۱۸ الی ۲۹ سال – تمایل بیشتری به انتخاب کری داشت – ۵۴ درصد آرا این بخش به کری تعلق گرفت- حال آنکه منتخبین سی سال به بالا بوش را ترجیح دادند – حدود ۵۳ درصد آرا از این گروه به بوش داده شد -.

ـ رنگین پوستان امریکایی که ۱۱ درصد رای دهندگان را تشکیل می دادند با اکثریت شکننده ای به کری رای دادند – ۸۸ درصد -. اما شهروندان لاتین تبار – ۸ درصد رای دهنده گان – و آسیایی – ۲ درصد رای دهنده گان- به ترتیب ۵۳ و ۵۶ درصد از آرا خود را به کری سپردند.

ـ تاثیرات میزان درآمد رای دهندگان در سمت دهی آرا نیز گویاست. درآمدهای سالیانه کمتر از ۵۰۰۰۰ دلار با نرخی برابر ۵۵ درصد آرا برای کری و بیشتر از این مبلغ با نرخی حدود ۵۶ درصد برای بوش رقم خوردند.
البته هر چه درآمد کمتر درصد حمایت از کری بیشتر و بلعکس. برای مثال برای گروه با درآمد کمتر از ۱۵۰۰۰ دلار ۶۳ درصد آماده گی برای حمایت از کری وجود داشت. در حالیکه همین میزان حمایت – ۶۳ درصد- از بوش برای گروه رای دهنده گان با درآمد بیش از ۲۰۰۰۰۰ دلار میسربود!

با تاملی در لیستهای ضمیمه می توان به نکات قابل توجه دیگری نیز دست یافت. آنرا به حوصله و ذوق خوانندگان محترم ارجاع می دهم! 

 

تاریخ انتشار : ۲۰ آذر, ۱۳۸۳ ۲:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!