چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۴

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۴

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

دلائل انتخاب مردم امریکا

ـ نسل جوان امريکا - بين 18 الی 29 سال - تمايل بيشتری به انتخاب کری داشت - 54 درصد آرا اين بخش به کری تعلق گرفت- حال آنکه منتخبين سی سال به بالا بوش را ترجيح دادند - حدود 53 درصد آرا از اين گروه به بوش داده شد -.

تاریخ را رهبران ملتها رقم نمی زنند این مردمانند که رهبران را به راهبری هدایت می کنند.
حال اینکه چه مکانیزمهایی در این پروسه بر یکدیگر تداخل و تاثیر می گذارند بحث فعلی من نیست. 
سخن بر سر انتخاباتی ست که توجه و حساسیت میلیاردها انسان را در سرتاسر گیتی به خود جلب نمود. چرایی این نقطه حساس تار یخی نیز در حوزهء بررسی این مقاله نمی گنجد. 
آنچه که بیش از پیش فراروی بسیاری از سئوالات عینی و ذهنی قرار دارد این سئوال ساده و در عین حال پیچیده است که چگونه بوش توانست با ۳.۵ میلیون رای بیشتر از رقیب خویش مجددا” به پست ریاست جمهوری انتخاب شود.
برای یافتن پاسخ به این سئوال می بایست به خود رای دهندگان مراجعه کرد.
آنچه که از دل سنجش افکار عمومی مردم امریکا در ایالتهای گوناگون میتوان برشمرد موارد ذیل است:

پیش گفتار
علل و دلائل انتخاب رای دهندگان در هر جامعه ای منوط به پارامترهایی ا ست که بطور عموم قابل شناسایی و تدقیق می باشند. این مسئله بویژه در جوامعی که ساختار پارلمانتاریستی در آن نهادینه گشته و سنتهای دمکراتیک از آنجمله انتخابات آزاد جزو بدیهیات محسوب می شوند بسیار شفاف تر و قابل پیش بینی تر است.
تحقیقات و پژوهشهای جامعه شناسان در عرصه این حوزه بیانگر آنستکه دلیل و یا دلائل انتخاب رای دهندگان را می بایست در مسائل متنوع و گوناگونی جستجو کرد که به حقیقت نزدیکترند.
با نگاهی به جداول ذیل می توان استدلالهای فوق را بر شمرد.

ـ با توجه به اینکه همزمان با انتخاب رئیس جمهور انتخابات مجلس سنا و …. نیز برگزار گردید این تصور که رای دهندگان به بوش در تمامی ایالات به یکسان به کاندید جمهوریخواهان برای مجلس سنا نیز رای خواهند داد اشتباه بود.
برای مثال در ایالت ایندیانا جرج بوش ۶۰ درصد آرا – ۱۴۷۴۴۷۵ – را کسب نمود در حالیکه کاندید حزب دمکرات Bayh- – برای مجلس سنا در همین ایالت ۶۲ درصد آرا – ۱۴۸۸۷۸۲ – را به خود اختصاص داد و راهی مجلس شد.
حال آنکه در انتخابات فرمانداری همین ایالت کاندید حزب جمهوریخواه -Daniels – با ۵۳ درصد آرا به پست فرمانداری این ایالت رسید.

ـ استقبال زنان برای شرکت در انتخابات بیش از مردان بود. – ۵۴ درصد –
نرخ رشد شرکت زنان در انتخابات نسبت به دور قبل پنج درصد است. در حالیکه نرخ رشد شرکت مردان نسبت به دوره قبل تنها دو درصد است. ۵۵ درصد مردان به بوش و ۵۱ درصد زنان به کری رای دادند.

ـ در جدول مربوط به مهمترین دلیل برای انتخاب رای دهندگان میتوان خطوط بسیار ظریفی را از هم تمیز داد . آنانکه – ۱۹ درصد رای دهندگان- تروریسم را بعنوان مقوله ای پر اهمیت برای انتخاب رئیس جمهور قلمداد کرده اند هشتاد و شش درصد به جرج بوش رای دادند در حالیکه پانزده درصد رای دهندگان معتقد بودند که مسئله عراق مهمترین قضیه است و ۷۳ درصد چنین تفکری به کری رای داد.
در همین راستا برای ۲۲ درصد از رای دهندگان امور مربوط به ارزش های اخلاقی از اولویتهای مهم برای انتخاب رئیس جمهور محسوب می گشت. از این گروه ۸۰ درصد به بوش رای داده اند.
مسئله اقتصاد و کار که از شعارهای محوری انتخاباتی حزب دمکرات محسوب می گشت تنها ۲۰ درصد رای دهندگان را جذب می کرد. از این گروه حزب دمکرات ۸۰ درصد آرا را به خود اختصاص داد. همینگونه مسئله بهداشت – ۸% – و آموزش – ۴%- عده قلیلی را به خود مشغول می داشت.که از این دو گروه نیز کاندید حزب دمکرات به ترتیب ۷۷ درصد و ۷۳ درصد آرا را به خود اختصاص داد.
مسئله مالیات ظاهرا” در منظر امریکایی ها هنوز جایگاه انتخاباتی ویژه نیافته چراکه تنها ۵ درصد معتقد به اولویت جایگاه این مقوله در پروسه انتخابات ریاست جمهوری هستند.

ـ آنچه که مربوط به انتظارات مردم امریکا از رئیس جمهور مورد انتخاب خود دارند نیز از اهمیت کلیدی برخوردار است. برای مثال ۲۴ درصد از رای دهندگان بر این اعتقادند که رئیس جمهورشان می بایست در جهت تغییر در جامعه خیز بردارد. ۹۵ درصد چنین تفکری به کاندید حزب دمکرات – کری – رای داد.
در مقابل ۱۷ درصد از رای دهندگان معتقدند که رئیس جمهوری با خصوصیات ” رهبر قوی” را ترجیح می دهند. چنین تفکری با ۸۷ درصد از آرا خود بوش را برگزید.
برای ۸ درصد از رای دهندگان نیز ایمان مذهبی مهمترین خصوصیت رئیس جمهورشان است. در این گروه نیز ۹۱ درصد به جرج w بوش لبیک گفتند.
جالب توجه اینکه تنها ۷ درصد رای دهندگان ذکاوت و با هوشی را از مهمترین خصایص ریاست جمهوری می دانند و از این گروه نیز تنها ۹ درصد به بوش رای داد!

ـ نسل جوان امریکا – بین ۱۸ الی ۲۹ سال – تمایل بیشتری به انتخاب کری داشت – ۵۴ درصد آرا این بخش به کری تعلق گرفت- حال آنکه منتخبین سی سال به بالا بوش را ترجیح دادند – حدود ۵۳ درصد آرا از این گروه به بوش داده شد -.

ـ رنگین پوستان امریکایی که ۱۱ درصد رای دهندگان را تشکیل می دادند با اکثریت شکننده ای به کری رای دادند – ۸۸ درصد -. اما شهروندان لاتین تبار – ۸ درصد رای دهنده گان – و آسیایی – ۲ درصد رای دهنده گان- به ترتیب ۵۳ و ۵۶ درصد از آرا خود را به کری سپردند.

ـ تاثیرات میزان درآمد رای دهندگان در سمت دهی آرا نیز گویاست. درآمدهای سالیانه کمتر از ۵۰۰۰۰ دلار با نرخی برابر ۵۵ درصد آرا برای کری و بیشتر از این مبلغ با نرخی حدود ۵۶ درصد برای بوش رقم خوردند.
البته هر چه درآمد کمتر درصد حمایت از کری بیشتر و بلعکس. برای مثال برای گروه با درآمد کمتر از ۱۵۰۰۰ دلار ۶۳ درصد آماده گی برای حمایت از کری وجود داشت. در حالیکه همین میزان حمایت – ۶۳ درصد- از بوش برای گروه رای دهنده گان با درآمد بیش از ۲۰۰۰۰۰ دلار میسربود!

با تاملی در لیستهای ضمیمه می توان به نکات قابل توجه دیگری نیز دست یافت. آنرا به حوصله و ذوق خوانندگان محترم ارجاع می دهم! 

 

تاریخ انتشار : ۲۰ آذر, ۱۳۸۳ ۲:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم