سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ تیر, ۱۴۰۵ ۰۳:۱۷

دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ - ۰۳:۱۷

رئیس جمهوری مصر دولت جدید معرفی می کند

حسنی مبارک، رییس جمهوری مصر قرار است امروز، شنبه 29 ژانویه (نهم بهمن) اعضای دولت جدید این کشور را تعیین کند. آقای مبارک شب گذشته دولت احمد نظیف، نخست وزیر، را برکنار کرد

Getting your Trinity Audio player ready...

این در حالی است که تظاهرات مردم امروز شنبه، ۲۹ ژانویه ادامه دارد و آنها خواهان استعفای حسنی مبارک شده اند.

در پی شدت یافتن ناآرامی های مصر، آقای مبارک در یک سخنرانی تلویزیونی گفت دستور العمل های مشخص و روشنی در مورد “اولویت های کنونی” در اختیار کابینه جدید قرار خواهد داد.

در ناآرامی های غیر منتظره روز جمعه، هزاران نفر به خیابان ها ریختند و با وجود برقراری مقررات منع آمد و شد در سراسر مصر، تا شب نیز به تظاهرات ادامه دادند.

رییس جمهوری مصر که برای نخستین بار از زمان آغاز اعتراضات برای مردم صحبت می کرد، وعده داد برای اصلاحات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تلاش کند.

آقای مبارک از عملکرد نیروهای امنیتی در برخورد با مخالفان دفاع کرد و گفت معترضان از آزادی هایی که او به آنان داده، سوء استفاده کرده اند. وی از این بابت معترضان را ملامت کرد.

حسنی مبارک هشدار داد که فاصله بین هرج و مرج و آزادی یک خط باریک است و گفت اجازه نمی دهد مصر بی ثبات شود.

روز جمعه، معترضان کمی پس از اعلام برقراری مقررات منع رفت و آمد در قاهره، دفتر مرکزی حزب دموکراتیک ملی، متعلق به حسنی مبارک را به آتش کشیدند.

به گفته منابع بیمارستانی، دست کم هجده نفر از معترضان -۱۳ نفر در شهر سوئز، ۵ نفر در قاهره – در جریان حوادث جمعه کشته شدند.

با این حساب از ابتدای ناآرامی ها در مصر بیشتر از بیست و شش نفر کشته شده اند.

گزارش های تایید نشده بیانگر مجروح شدن حداقل ۱۱۰۰ نفر از تظاهرکنندگان در ناآرامی های قاهره و شهر سوئز است.

رئیس پارلمان مصر دقایقی پیش از سخنرانی تلویزیونی آقای مبارک، در گفت و گو با تلویزیون دولتی این کشور گفت اوضاع تحت کنترل است و رئیس جمهوری کنترل اوضاع را در دست دارد.

او گفت پارلمان مصر روز یکشنبه تشکیل جلسه می دهد تا وضع کشور را در حضور احمد نظیف، نخست وزیر، بررسی کند.

در واکنش به ناآرامی های مصر، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا از دولت و مخالفان خواست که از خشونت پرهیز کنند. خانم کلینتون از دولت خواست که به مخالفان اجازه برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز بدهد.

وزارت امور خارجه بریتانیا نیز از مقام های مصری خواست که مانع از برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز مردم نشود و برای دست یافتن به یک راه حل صلح آمیز، با معترضان وارد تعامل شود.

تاریخ انتشار : ۹ بهمن, ۱۳۸۹ ۱۲:۰۴ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): بدون اصلاحات ساختاری در نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بدون توانمندسازی جامعه مدنی، تقویت انسجام ملی ممکن نخواهد بود؛ آن هم در جهانی که معادلات قدرت، امنیت و توسعه با شتابی بی‌سابقه در حال تغییر است. در چنین شرایطی، راه دیگری برای بقا نیست

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

آیا صلح در داخل کشور هم اجرایی خواهد شد؟

ناصر اسالو: اگر قرار باشد همان سیاست‌هایی که سفره مردم را کوچک کرده ادامه یابد، اگر فساد، تبعیض و بی‌عدالتی پابرجا بماند، اگر اقشار فرو دست همچنان بی‌پناه و بازنشسته همچنان فراموش‌شده باشد، مردم صلح را در بیانیه‌ها باور نخواهند کرد.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

حمید اشرف؛شرحی از سرگذشت چه‌گوارای ایران!

گزارش ماهانه؛ نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر – اردیبهشت ماه ۱۴۰۵

بحران ناتو، رقابت امپریالیستی و آینده نظامی اروپا

حمید اشرف

نقش و سهم ساواک در رشد و گسترش انقلاب اسلامی و فروپاشی رژیم پهلوی