درحالی که برخی گزارشها از بازداشت حدود ۱۸ هزار نفر طی بیش از دو ماه نخست اعتراضات در شهرهای مختلف ایران حکایت دارد، اما مجموعا نام کمتر از سه هزار نفر از مجموع بازداشت شدگان اعلام شده است. قوه قضاییه تا کنون از ارائه آمار روشنی از دستگیر شدگان جنبش مردم ایران خود داری کرده است, گرچه تایید خبر احداث یک سالن برای اسکان خانواده های زندانیان, زیر پل اوین توسط قوه قضاییه, نشانگر میزان دستگیر شدگان در شهر تهران است.
محسن اژه ای رئیس قوه قضاییه در مصاحبه مضحکی, در موجه دادن ادامه جنایت نیرو های سرکوب که با تجهیزات شوک و تفنگ های ساچمه ای و جنگی به جنگ مردم معترضی که با دست خالی به خیابان آمده اند, متوصل به دروغ های شاخدار می شود و از ” رعایت کرامت همهجانبه زنان زندانی و حقوق شهروندی آنان در ابعاد مختلف صحبت می کند” که دیگر کسی به آن ها باور ندارد. و بیشتر از هر چیز,نشانگر دست وپا زدن جمهوری اسلامی در باتلاق خون و چرکی است که طی ۴ دهه از خود به جای گذاشته است.
بنا به گزارش های زندانیان زن , اولا در تمام تاریخ بیش از ۴۴ ساله حکومت زندانبانی جمهوری اسلامی, اصولا مسولین زندان ها مرد بوده و نگهبان های مرد هم به اصطلاح ماموران حفاظت بند های زندان ها می باشند. اما آن چه که محسن اژه ای رئیس قوه قضاییه و دیگر مسولین می خواهند خود را در لابلای مصاحبه ها پنهان کنند, اخباری است که از تجاوز و دست درازی بازجو ها و مسولان زندان نسبت به زندانیان زن می باشد. و این امر اصولا تازگی ندارد. بنا بر شهادت زنان زندانی طی ۴ دهه از حکمرانی اسلامی , در زندان های مختلف, زندانیان زن توسط بازجویان مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اند و این امر, مورد تایید سازمان های حقوق بشری داخل و خارج از ایران قرار گرفته است.
در اوایل دهه ۶۰ خورشیدی حکومت وقت به سرکوب شدید مخالفان پرداخت و هزاران تن توسط نیروهای سپاه پاسداران اعدام گشتند.در این دوران گزارشها متعددی از شکنجه، شرایط نامناسب زندان، بازداشتهای دلبخواهی و نقض بنیادی ترین اصول حقوق بشر منتشر شد و اتهاماتی مبنی بر تجاوز جنسی به زندانیان زن و ازدواج اجباری و موقت آنها با نگهبانانشان پیش از اعدام به گوش رسید. آیت الله حسین علی منتظری در آبان ۱۳۶۵ در نامهای به آیت الله خمینی در شرح مشکلات کشور با عبارت «آیا میدانید در بعضی زندانهای جمهوری اسلامی دختران جوان را به زور تصرف کردند؟ آیا میدانید هنگام بازجوئی دختران استعمال الفاظ رکیک ناموسی رایج است؟» به این موضوع اشاره کرده است.
رئیس قوه قضائیه محسن اژه ای تلاش کرد تا بتواند با ادامه دروغ پردازی ها, در حمایت از سازمان زندان ها, بر شرایط فاجعه بار زندان ها سرپوش بگذارد. در حالیکه با انتشار ویدئویی که اخیرا توسط هکر ها رونمایی شد, به وضوح از شرایط غیر انسانی زندان ها به ویژه بند های زنان پرده برداشت. حتی از لحظاتی که خانم نرگس محمدی فعال سرشناس حوزه زنان و حقوق بشر توسط ماموران بر زمین کشیده می شد, در معرض افکار عمومی قرار دادند.
در اسفند ۱۳۹۹، خانم نرگس محمدی، در مصاحبهای از آزار جنسی خود به دست رئیس زندان و برخی از زندانبانان خبر داد. وی گفت که با وجود گواهی پزشکی قانونی دربارهٔ آثار کبودی در ۲۴ جا از بدنش، از جمله، بر گردن و سینه و ران و پا، به شکایتش رسیدگی نشده است. و این در حالی است که تا کنون, از علت آتش سوزی در زندان اوین, تعداد کشته و زخمی های آن اطلاع رسانی نکرده اند و اصولا اجازه بازدید از تیم های مستقل برای پیگیری علل واقعه نداده اند.همچنین نباید پنهان بماند که مسولین مربوطه همیشه تلاش کرده اند که از دیگر زندان هایی که در سطح کشور,دایر کرده اند نام و نشانی برده نشود.
پنجشنبه ۱۷ آذر ماه ۱۴۰۱- ۸ دسامبر۲۰۲۲