سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ تیر, ۱۴۰۵ ۰۳:۰۵

دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ - ۰۳:۰۵

سرکوب خشن و غیر انسانى کارگران گرسنه و حق طلب فرش البرز را قویاً محکوم میکنیم

موج اعتراضات اخير بار ديگر نقش و اهميت سازمان‌هاى کارگرى واقعى و دمکراتيک را به عنوان مهم‌ترين وسيله براى حراست از قوانين کار، حقوق کارگران، توسعه و بهبود اين حقوق هر چه بيشتر برجسته کرده است.

Getting your Trinity Audio player ready...

بنا به گزارشات منتشر شده، ماموران نظامى، امنیتى شنبه گذشته پس از بازداشت چهار نفر از نمایندگان فرش البرز که براى پیگیرى وضعیت کارگران این شرکت که مدت هجده ماه است حقوق دریافت نکرده اند، دست به اعتراض زده بودند، به اجتماع کارگران و خانواده آنها نیز که در مقابل فرماندارى تجمع کرده بودند، پس از شلیک گاز اشک‌آور یورش آوردند و به‌شکل بی‌رحمانه‌ای آنها را مضروب و مجروح نمودند. به گفته کارگران، ضرب و جرح آن‌ها حتى پس از بازداشت در اداره کار و فرماندارى ادامه داشته است. همچنین مقامات دولتى بیست نفر از کارگران معترض را به زندان منتقل کرده‌اند که هنوز سه تن از آنان در بازداشت به‌سر می‌برند.

سرکوب کارگران در دوران حاکمیت دولتى صورت میگیرد که با وعده آوردن پول نفت بر سر سفره مردم محروم مسیر رسیدن خود به قدرت را هموار کرد. اما آنها به جاى اجراى وعده‌هاى خود با عدم افزایش دستمزد کارگران، تصویب حذف قوانین حمایتى و تلاش در جهت قراردادى کردن تمام کارگران، امنیت شغلى کارگران را بیش از گذشته مورد تهدید قرار دادند. رویکرد نظامى و سرکوبگرانه این دولت در برخورد با اعتراضات کارگرى نشان‌دهنده‌ی آن است که این دولت به دلائل گوناگون علیرغم افزایش درآمد نفتى (بنا به پیش‌بینى کارشناسان در سال جارى بالغ بر شصت میلیارد دلار خواهد بود) در غلبه بر بحران اقتصادى، بیکارى گسترده و از بهبود شرایط اجتماعى و رفاهى کارگران و مزدبگیران درمانده است. رژیم میخواهد این بحران را با هزینه کردن از حقوق ناچیز کارگران حل کند اما این رویکرد با موج بی‌سابقه اعتراضات و مقاومت کارگران مواجه شده است. این سرکوب‌ها نه تنها نتوانسته اعتراضات را مهار کند، بلکه میرود که ثبات و پایدارى دولت را نیز به‌طور جدى مورد تهدید قرار دهد.

مهم‌ترین علت بیکارى که اعتراضات کارگرى را به‌دنبال دارد، رکود و ورشکستگى صنایع و تولید است که بیکارى گسترده پیامد آن است. این وضعیت نتیجه فرادستى سرمایه‌دارى غیرمولد در ارگان‌هاى حکومتى و در سیاست‌گذارى کلان کشور است، بنابراین، بحران اقتصادى و بیکارى همانگونه که تجربه نشان داده است حل نخواهد شد مگر با حذف این عامل. از طرف دیگر تجربه مبارزات تاریخى کارگران نیز نشان داده است که بدون ایجاد سازمان‌هاى سندیکائى واقعى و مستقل علیرغم گستردگى و توده‌ای شدن اعتراضات، کارگران نمیتوانند تعرض کارفرمایان و دولت به حقوقشان را خنثى و قوانین و مقررات را به سود خود تغییر دهند. موج اعتراضات اخیر بار دیگر نقش و اهمیت سازمان‌هاى کارگرى واقعى و دمکراتیک را به عنوان مهم‌ترین وسیله براى حراست از قوانین کار، حقوق کارگران، توسعه و بهبود این حقوق هر چه بیشتر برجسته کرده است.

کمیسیون کارگرى سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) سرکوب خشن و غیر انسانى کارگران حق‌طلب فرش البرز را قویاً محکوم میکند و از همگان میخواهد که با اعتراض به اعمال سرکوبگر این رژیم و حمایت از مبارزات بر حق کارگران، به آنان یارى رسانند. ما بار دیگر کارگران را به گسترش اعتراضات، مقاومت و مقابله با سیاست‌هاى ضد کارگرى دولت و به تشکیل سندیکاهاى مستقل کارگرى فرا می‌خوانیم.

کمیسیون کارگرى سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

یکشنبه ۲ مهر ۱۳۸۵

تاریخ انتشار : ۲ مهر, ۱۳۸۵ ۲:۱۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): بدون اصلاحات ساختاری در نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بدون توانمندسازی جامعه مدنی، تقویت انسجام ملی ممکن نخواهد بود؛ آن هم در جهانی که معادلات قدرت، امنیت و توسعه با شتابی بی‌سابقه در حال تغییر است. در چنین شرایطی، راه دیگری برای بقا نیست

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

آیا صلح در داخل کشور هم اجرایی خواهد شد؟

ناصر اسالو: اگر قرار باشد همان سیاست‌هایی که سفره مردم را کوچک کرده ادامه یابد، اگر فساد، تبعیض و بی‌عدالتی پابرجا بماند، اگر اقشار فرو دست همچنان بی‌پناه و بازنشسته همچنان فراموش‌شده باشد، مردم صلح را در بیانیه‌ها باور نخواهند کرد.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

حمید اشرف؛شرحی از سرگذشت چه‌گوارای ایران!

گزارش ماهانه؛ نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر – اردیبهشت ماه ۱۴۰۵

بحران ناتو، رقابت امپریالیستی و آینده نظامی اروپا

حمید اشرف

نقش و سهم ساواک در رشد و گسترش انقلاب اسلامی و فروپاشی رژیم پهلوی