یورو نیوز: ارتش ایالات متحده برای انجام عملیات احتمالی در سوریه به حال آماده باش در آمده است. بنا به گفته چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا، آنها منتظر دستور رئیس جمهوری هستند. پس از آمریکا، بریتانیا، فرانسه و ترکیه نیز در واکنش به حمله شیمیایی اخیر در اطراف دمشق، اقدام نظامی علیه رژیم بشار اسد را در دست بررسی قرار داده اند. روسیه، چین و ایران، حامیان اصلی رئیس جمهوری سوریه، نسبت به مداخله نظامی در این کشور هشدار دادند و از پیامدهای خطرناک آن اظهار نگرانی کردند. عربستان، قطر و اردن در کنار دو کشور غربی ایتالیا و کانادا، هنوز، موضع مخالف صریحی اتخاذ نکرده اند. سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، قرار است روز پنج شنبه در بروکسل طی نشستی اضطراری مساله سوریه را بررسی کند. در این میان، بخشی از نیروهای هوایی ارتش آمریکا، پس از برگزاری یک مانور مشترک نظامی با ارتش اردن، همچنان در این کشور مستقر ماند. علاوه بر این، ناو هواپیمابر هری ترومن به تازگی وارد دریای سرخ شده و یکی از مهم ترین پایگاه های نظامی آمریکا در جنوب ترکیه، نیز به حال آماده باش در آمده است. چند فروند جنگنده ارتش بریتانیا وارد یک پایگاه هوایی در قبرس شدند. فرانسه نیز اعلام کرده که تعمیرات ناو هواپیمابر شارل دوگل به پایان رسیده است و در صورت لزوم بندر تولون را به مقصد سوریه ترک خواهد کرد. فرانسه، در دو پادگان نظامی اش در امارات متحده عربی، چند فروند جنگنده رافال و میراژِ آماده به حمله دارد. همزمان، در خبرها آمده که فرماندهان ارشد نظامی چند کشور غربی و عربی، روز سه شنبه در نشستی در امان، پایتخت اردن به توافق رسیدند که در صورت مداخله نظامی، حملات موشکی مشخص و محدودی به برخی از اهداف صورت دهند.
منتظر دستور رئیسجمهوریم بی بی سی: چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا گفته که نیروهای نظامی ایالات متحده آمادهاند که در صورت دستور باراک اوباما، رئیسجمهور به اقدام نظامی لازم دست بزنند. آقای هیگل تاکید کرده: “ما آمادهایم. ما نیروهایمان را مستقر کردهایم تا هر گزینهای را که مورد نظر رئیسجمهور است به انجام برسانیم.” همزمان، جی کارنی سخنگوی کاخ سفید نیز گفته که “هیچ تردیدی” وجود ندارد که دولت سوریه عامل حمله شیمیایی هفته گذشته در دمشق بوده و “در مقیاس وسیع” از چنین سلاح هایی استفاده کرده است. اقای کارنی با ذکر اینکه “سوال این نیست که آیا سلاح شیمیایی استفاده شده یا نه” تاکید کرده: “مساله نوع واکنش به چنین اقدامی است.” سخنگوی کاخ سفید همچنین وعده داد که در هفته جاری، مدارکی غیرمحرمانه در اثبات ادعای حمله شیمیایی دولت سوریه منتشر شود. دولت آمریکا پیشتر گفته بود در صورتی که دولت سوریه علیه مخالفان خود از سلاح های شیمیایی استفاده کند، علیه آن دست به اقدام نظامی خواهد زد. حمله شیمیایی روز چهارشنبه گذشته بیش از سیصد کشته و همچنین بیش از سه هزار زخمی برجای گذاشت و در پی آن ایالات متحده به همراه بریتانیا، فرانسه و ترکیه از احتمال مداخله نظامی در سوریه سخن میگویند. به دنبال طرح احتمال حمله خارجی به سوریه بازارهای عمده سهام و اوراق بهادار در جهان تا اندازهای افت کرده و قیمت نفت نیز کمی بالا رفته است. اتحادیه عرب نیز پس از جلسهای که در قاهره داشته دولت سوریه را مسئول حمله شیمیایی دانسته است. همچنین عربستان سعودی خواستار اقدامی “قاطع و جدی” علیه حکومت سوریه شده است. سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان سعودی گفته حکومت سوریه “هویت عربی خود را از دست داده است.”
جلسه پارلمان بریتانیا برای عملیات احتمالی دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، گفته است که به منظور بررسی واکنش نسبت به کاربرد اسلحه شیمیایی در سوریه، خواستار فراخوانی پارلمان شده است. نخست وزیر بریتانیا در پیامی که در سایت اجتماعی توییتر منتشر کرده گفته است که مجلس در جلسه روز پنجشنبه، “پیشنهاد صریح دولت” در مورد واکنش نسبت به حمله شیمیایی در سوریه را به بحث و رای گیری خواهد گذاشت. آقای کامرون تایید کرده است که نیروهای مسلح بریتانیا طرحهایی را در مورد عملیات نظامی در سوریه تهیه کردهاند اما هنوز در مورد چنین عملیاتی تصمیمگیری نشده است. نخست وزیر بریتانیا به مذاکره با رهبران سایر کشورها برای جلب حمایت آنان از “واکنش متناسب” به حمله شیمیایی در سوریه ادامه میدهد. دولت سوریه دست زدن به حمله شیمیایی در داخل آن کشور را تکذیب کرده و متقابلا، مخالفان مسلح را مسئول کاربرد تسلیحات شیمیایی چهارشنبه گذشته معرفی کرده است. بازرسان سازمان ملل با اجازه دولت سوریه از دیروز مشغول تحقیق درباره ماهیت حمله شیمیایی احتمالی و مسئول آن هستند.