محمد جواد ظریف در مصاحبەای با بی بی سی در جریان سفرش بە اروپا برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ، از آمریکا خواست دست از تهدید ایران بردارد. این در حالی است کە در همین کنفرانس کشورهای اسرائیل، عربستان و ترکیە بشدت بە ایران تاختند و آن را تهدیدی برای امنیت منطقە خواندند.
ظریف در ادامە همین مصاحبە گفت کە ایران هیچ خصومتی را آغاز نمیکند و در واقع کشورش هیچ گاه آغازگر خصومتی نبوده و برنامهای نیز در این زمینه ندارد.
پیشنهاد وزیر خارجە ایران پیشنهاد بسیار خوبی است. اما او همزمان فراموش می کند کە دولت متبوعش مرتب دست بە تهدید اسرائیل می زند و با بوق و کرنا در تبلیغات سیاسی و ایدئولوژیکی خود اعلام می دارد کە آمریکا دشمن اوست. چطور است کشوری کە دشمن حساب می شود، باید دست از تهدید بردارد؟
آب شدن یخ روابط میان ایران و آمریکا، روندی است کە از هر دو طرف آغاز می شود. ایران اگر واقعا مایل بە این امر است باید از بازنگری هویت ایدئولوژیکی خود شروع کند، و در این تغییر، کشورهای دیگر را در بدترین حالت نە دشمن بلکە رقیب خود فرض کند. آنگاە کە دشمن بە رقیب تغییر جایگاە می دهد، راهکارهای رقابت هم تغییر هویت می دهند و بە سمت رقابت مسالمت آمیز گرایش پیدا می کنند.
اگر این فرض را بپذیریم کە ایران آغازگر خصومت با آمریکا نبودە، کە در واقع بە سهم خود بودە، اما در ادامە دادن بە این خصومت نقش بی بدیلی بازی کردە است.
خوب است آقای ظریف و جناح مورد تائید وی در حاکمیت با جرأت بیشتر در این مورد اقدام کنند و بە ایدە تحول در روابط ایران و آمریکا بعنوان یک تحول دوجانبە بنگرند.
لطفا بە این اخلاق دوگانە کە تا اعماق جامعە ایران رسوخ کردەاست، پایان دهید!