طرح ١٢ مادەای چین برای پایان دادن بە جنگ اوکراین، با واکنشهای متفاوتی در غرب مواجە شدەاست. از یک سو آمریکا بشدت آن را رد می کند زیرا معتقد است کە آتش بس بمنزلە فرصتی برای تجدید قوا برای نیروهای روسی خواهدبود؛ در حالیکە ماکرون کە در پی سفر در ماە آوریل بە کشور چین است تلاش شی جین پینگ برای استقرار صلح را یک اتفاق خوب خواند. او واکنشی به سایر جزییات طرح نشان ندادە، اما از چین خواستە کە جلوی پیششرطهای روسیه را بگیرد.
آخرین برخورد بە طرح چین سخنان ‘اورزولا فن در لاین’، رئیس کمیسیون اروپا است کە ضمن دادن هشدار بە چین، در مورد چگونگی تعامل این کشور با روسیە، با انتقاد از امتناع چین برای محکوم کردن «تهاجم وحشیانه و غیرقانونی روسیه به اوکراین»، درباره طرح صلح ۱۲ مادهای پکن اظهار داشتە کە هر طرح صلحی که در عمل الحاقات روسیه را تحکیم کند، به سادگی قابل اجرا نیست. او تاکید کردە کە ما باید در این مورد صریح باشیم.
اما جالب است کە در طرح چین اساسا بندی در مورد الحاق خاک اوکراین بە روسیە وجود ندارد، و اتفاقا در همان اولین بند از احترام بە حاکمیت ملی کشورها، استقلال و تمامیت ارضی آنها، از جملە اوکراین، سخن بە میان آمدەاست. بنابراین معلوم نیست کە سخنان رئیس کمیسیون اروپا در مورد الحاق، متکی بر چە فاکتی است و چرا او از چنین موضعی با طرح چینی ها برخورد می کند.
باید دوبارە تاکید کرد کە طرح صلح چین، در شرایط کنونی ممکن ترین طرح و پیشنهاد موجود برای پایان دادن بە جنگ است. طرحی کە با آغاز آتش بس و شروع گفتگوها می تواند بتدریج وارد جزئیات شدە، و ابعاد آن روشنتر شود.
بە نظر می رسد دعوت زلنسکی از شی جین پینگ برای دیدار از این کشور، ناشی از تبعات مثبت این طرح باشد کە اوکراین بنوعی خود را در آن باز می یابد. اگرچە ایالات متحدە کماکان بشدت بر مخالفت خود با طرح پافشاری می کند.
2 Comments
سلام رفیق فرخ، تشکر از تحلیل و ارزیابی واقعی شما از انتخاب گزینه های موجود در ارتباط با درگیریهای نظامی بین روسیه و اوکراین. یکی از وظایف نیرویهای پیشرو و آزادی خواه همسوئی و تلاش برای رسیدن به فضای آرامش و صلح در سطح جهان است، از این رو حمایت از برنامه ۱۲ مادهای چین بنفع همه ساکنان جامعه جهانی است. علی آمریکا
روسیه تحت هیچ شرایطی،نباید،از حقش بگذرد.اکرایین،بیش از دوقرن ست که از آن روسیه واقلیم شوراها،بوده ست. کدام خیّری قباله اش را بنام ناتو و زلنسکیِ فاشیست،زده است؟ تمامی ِ زیر ساختهای و ساختارهای اقتصادی تجاری،نظامی و علمیِ این کشور حاصل تلاش و نبوغ و فداکاریِِ دانش پژوهان،جمهوری شوروی بوده که با کودتا و دسائس غرب،ناجوانمردانه و البته خبیثانه ،غصب گردیده ست. رفیق گرامی! اسلوبِ دیالکتیک ،اولین فرمانش، مقایسه ست،در باره هرپدیده .که عینیاتش با منطق وتاریخ،برابر نباشد،خودبخود از اعتبار ساقط و مردودست.در راستای سیاستهای ناتو و کلان سرمایه داری جهان در حرکت و همزبان شده اید.مراقب باشید