سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۰ تیر, ۱۴۰۵ ۱۴:۴۶

چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۵ - ۱۴:۴۶

ظهور و جلوس ترامپ ایرانی دور از انتظار نیست!

با درنظرداشت این کە انتخابات این دورە ریاست جمهوری نیز کماکان بە صورت غیر دمکراتیک و مهندسی شدە برگزار خواهد شد، بە تبع آن کارگران در این انتخابات کاندیدایی کە بتوانند بە آن رای بدهند، نخواهند داشت. از همین روی دور از انتظار نیست کە محافظە کاران کوشش کنند مانند ترامپ با سوء استفادە از ظرفیت نارضایتی عمیق کارگران از سیاست های اقتصادی و کارگری حکومت، بە منظور پیروزی کاندیدای شان، از همان روش و منش ترامپ استفادە کنند

Getting your Trinity Audio player ready...

آن طور کە خبرها و گزارشها نشان دادند و اکثر تحلیل گران هم توافق داشتند، یکی از دلایل ظهور و انتخاب دونالد ترامپ در انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا، وخامت اوضاع اقتصادی و ترس و نگرانی بخش بزرگی از کارگران و زحمتکشان آمریکا از آیندە و سرنوشت آتی شان و بی توجهی دولت های گذشتە نسبت بە وضعیت کارگران در این کشور بود.

دادە های اقتصادی کە در دوران مبارزات انتخاباتی آمریکا و دلایل ظهور بە اصطلاح پدیدە ترامپیسم در تحلیل ها دادە می شدند و هنوز هم می شوند، عموماً در این مورد کە شکاف طبقاتی بە دلیل سیاست های نئولیبرالیستی طی ۴ دهە گذشتە، بطور پیوستە به خاطر عدم افزایش مکفی دستمزدها بیشتر و بیشتر شدە و دەها میلیون نفر بە این خاطر و بدلیل بیکاری در ثروتمندترین کشور دنیا، چنان در چنگال فقر گرفتار شدەاند کە حتی بدون کمک سازمان های خیریە امکان سیرکردن شکمشان را ندارند، اتفاق نظر وسیع داشتند.

همچنین بدرستی اکثراً معتقدند کە ترامپ با سوء استفادە از این نارضایتی عمیق و گستردە و با دادن وعدە های فریب کارانە توانست نظر و آرای بخش های وسیعی از این تودە عظیم و سرخوردە و درماندە را، کە در اصل قربانیان سیستمی هستند کە خود او و رفقای میلیاردش آن را می چرخانند، از آن خود کند.

`پیش از ترامپ نیز در دهە گذشتە هم مسلکان اروپایی اش با شگردها و شعارهای کم و بیش مشابەای توانستند آرای قابل توجهی از شهروندان کشورهای اروپایی را بە دست آوردند و با مهیا کردن زمینە تشکیل دولت های دست راستی و بعضاً شرکت در دولت های ائتلافی راستگرا، ضربات سنگینی بر حقوق کارگران و شهروندان عادی وارد آوردند و در پارەای از کشورها مانند سوئد و نروژ، بە درجات متفاوتی بخش هائی از قوانین رفاهی را، در جهت منافع سرمایە داران تعدیل یا مالیات ثروتمندان را کاهش دهند و بر ثروت ثروتمندترین ها بیافزایند و رفاە شهروندان عادی را تنزل دهند. حتی در یکی از کشورهایی کە این ها قدرت پیدا کردە و یا در دولت های ائتلافی سهم گرفتەاند، نە تنها هیچ بهبودی در وضعیت کارگران بوجود نیامدە، بلکە وضعیت کارگران از هر لحاظ بە مراتب بدتر از پیش شدە است. در آمریکای تحت ریاست ترامپ کە کنترل دولت تماماً در اختیار میلیاردرها و سوپرمیلیاردرها و صاحبان تراست ها قرار گرفتە، اگر وضعیت کارگران بدتر نشود مسلم است کە بهتر نخواهد شد، زیرا میلیاردرها محض رضای خدا رئیس جمهور و وزیر نشدەاند. تا آنجا کە مربوط بە مناسبات بین کارگر و سرمایە است، احمدی نژاد نیز با شیوەها و شعارهای مشابە ترامپ در دور نخست توانست بر بستر نارضایتی زحمتکشان از سیاستهای نئولیبرالی حاکم بە ریاست جمهوری برسد و در عمل نتیجەاش را دیدیم.

دولت روحانی نیز کە با قول و وعدەهای فریبندە بە کارگران ناراضی از سیاست های احمدی نژاد و کسب آرای عدە زیادی از کارگران و معلمان و دیگر زحمتکشان توانست صاحب کلید کاخ ریاست جمهوری شود، در واقع دارد همان سیاست اقتصادی نئولیبرالی و بە تبع آن سیاست ضد کارگری را کە تا کنون در آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر رایج بودە و هست پیش می برد و لاجرم نمی تواند نتیجە بهتری از آنچە امروز در آمریکا این مدل اقتصادی و تبعاتش موجب شدە داشتە باشد. در انتخابات گذشتە مطابق آمار رسمی، کمتر از ۵۱ درصد از شرکت کنندگان بە آقای روحانی رای دادند. این آمار نشان می دهد کە اگر همان تعداد از کارگران و معلمان بە روحانی رای نمی دادند، ایشان نمی توانست رئیس جمهور شود. بە احتمال زیاد نظر بە کارنامە دولت روحانی در زمینە حقوق سندیکایی، در انتخابات پیش رو همان بخش از کارگران کە در انتخابات گذشتە بە وی رای دادند، این بار از این کار امتناع خواهند کرد. با درنظرداشت این کە انتخابات این دورە ریاست جمهوری نیز کماکان بە صورت غیر دمکراتیک و مهندسی شدە برگزار خواهد شد، بە تبع آن کارگران در این انتخابات کاندیدایی کە بتوانند بە آن رای بدهند، نخواهند داشت. از همین روی دور از انتظار نیست کە محافظە کاران کوشش کنند مانند ترامپ با سوء استفادە از ظرفیت نارضایتی عمیق کارگران از سیاست های اقتصادی و کارگری حکومت، بە منظور پیروزی کاندیدای شان، از همان روش و منش ترامپ استفادە کنند.

لیبرال های ایرانی اعم از حکومتی و غیر حکومتی در حالی کە از پیروزی ترامپ و شکست کلینتون اظهار نارضایتی می کنند، اما در همان حال از همان سیاستی کە زمینە ساز شکست کلینتون و پیروزی ترامپ شد و توسط دولت روحانی در حال اجرا است حمایت می کنند. برای نمونە، در ارتباط با طرح از میان برداشتن حقوق سندیکایی کارگران کە تحت عنوان “اصلاح قانون کار” توسط دولت روحانی صورت می گیرد، یا آشکار و پنهان حمایت می کنند و یا سیاست سکوت را کە به نوعی معنی اش همراهی محتاطانە با این سیاست ضد کارگری است، اختیار کردەاند. حتی آن بخش از مدافعان قانون کار فعلی که در زمان تصویب آن با حزب مؤتلفە در افتادند و تا پای مراجعە بە خمینی برای گرفتن فتوا و گرفتن فرمان تشکیل شورای تشخیص مصلحت پیش رفتند، در کشا کش اخیر میان دولت و کارفرمایان به رغم ادعای عدالتخواهانه شان، مهر سکوت بر لب زدند. از میان صد و اندی نمایندە باقی ماندە فراکسیون “امید” تنها دو نمایندە علیە لایحە دولت موضع گرفتند. از همە اینها بدتر سکوت جریانات جمهوریخواە اوپوزیسیون در خارج از کشور است کە آنها نیز بە رغم ادعاهای حقوق بشری و دمکراسی خواهی شان، در مقابل این بیداد فاحش علیە اکثریت جامعە حاضر بە اظهار نظر خشک و خالی هم نشدند. اکنون همان دولت و مجلسی کە این ها همە مردم را تشویق بە رای دادن بە آنها کردند، برنامەهایی را تصویب و بە پیش می برند کە سلف ترامپ  و احمدی نژاد در آمریکا و ایران پیش می بردند. تا زمانی کە در بر همین پاشنە می چرخد پوپولیسم راست نیز میداندار خواهد ماند. بیهودە نیست کە احمدی نژاد با آن سوابق مشعشع دوبارە هوس رئیس جمهور شدن بە سرش می زند.

در پس این همە تجربە تلخ، تنها یک راە در مقابل کارگران و زحمتکشان باقی می ماند و آن این است کە برای دفاع از حق و حقوق شان در سازمانهای سندیکایی و سیاسی خودشان متحد شوند و تا زمانی کە فرصت حضور در انتخابات بە کاندیداهای شان دادە نشدە درهیچ انتخاباتی شرکت نکنند و بە دشمنان خودشان رای ندهند. حداقل فایدە این کار در این است کە ما بە دشمنان خودمان کمک نکردەایم تا با رای ما رئیس جمهور و نمایندە شوند و مانند روحانی و احمدی نژاد و امثالهم این نهادها را در اختیار بگیرند و قوانین را علیە ما تغییر دهند.

تاریخ انتشار : ۱۴ آذر, ۱۳۹۵ ۲:۰۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

پنجاه سال پس از حماسه هشتم تیر؛ ادای احترام به حمید اشرف و جان‌باختگان فدایی

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): امروز که جامعهٔ ایران همچنان با چالش‌های بزرگ در عرصهٔ آزادی‌های سیاسی، عدالت اجتماعی، حقوق شهروندی و توسعهٔ دموکراتیک روبه‌رو است، پاسداشت یاد جان‌باختگان فداییان خلق یادآور مسئولیت ما در ادامهٔ راه مبارزه برای تحقق آرمان‌هایی است که آنان برای آن زیستند و جان باختند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
نیروهای مسلح ایران

آیا اسرائیل به تنهایی به جنگ با ایران ادامه خواهد داد؟

دمیتری مینین (Dmitry MININ)، نویسنده، کارشناس بنیاد فرهنگ راهبردی: کابینه نتانیاهو نارضایتی خود را از آنچه به باورش رفتار «خیانت‌آمیز» واشنگتن در قبال آشتی با ایران است، پنهان نمی‌کند. از دید اسرائیل، این کشور عملاً در برابر ایرانی که همچنان از نظر نظامی یک قدرت توانمند به شمار می‌رود، تنها مانده است. عبارت «تسلیم فاجعه‌بار» حتی توصیفی نسبتاً ملایم برای «یادداشت تفاهم» امضاشده میان آمریکا و ایران و نیز آغاز گفتگوها در سوئیس دربارۀ «نقشۀ راه» دستیابی به آشتی نهایی میان دو کشور تلقی می‌شود. برای نمونه، نیم‌رود نوویک، مشاور ارشد پیشین شیمون پرز، رهبر سابق اسرائیل، معتقد است بسیاری از اسرائیلی‌هایی که زمانی از ترامپ حمایت می‌کردند، اکنون بر این باورند که او «ما را زیر قطار انداخت».

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آیا اسرائیل به تنهایی به جنگ با ایران ادامه خواهد داد؟

نرمالیزه کردن صلح در دنیای نرمالیزه‌شدۀ جنگ و خشونت

پایه های لرزان امپراطوری – بخش دوم

اسرائیل ؛ هدفمند، کودکان فلسطینیی را می‌کشد

اطلاعیه کانون نویسندگان ایران: محسن حسام درگذشت

بیانیه تحلیلی مجامع اسلامی ایرانیان در باره “پیروزی ملت ایران” و امضای تفاهم نامه با آمریکا و ضرورت بازگشت حاکمیت مردم