شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۸

شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۸

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!
غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
قاتل و مقتولِ مقصر قتل خود!
...اگر کشته شدن باعث تقویت می‌شود، چرا برای قوی‌تر شدن نباید خودمان را به کشتن بدهیم؟ چرا برای تقویت ارتش‌مان، آن را به ارتش یک کشور دیگر تبدیل نکنیم تا...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ا. م. شیری
نویسنده: ا. م. شیری
نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!
همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
روایت ترانه علیدوستی، از بازداشت تا ممنوعیت از پرواز!
پدیده ممنوعیت از پرواز در غرب موردی آشناست و عمدتا بعد از عملیات القاعده در سال ۲۰۰۱ به سپهر عمومی راه یافت. بویژه در ایالات متحده لیست هایی بوجود آمد...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
آریایی بودن: افسانه یا واقعیت؟
مفهوم نژاد آریایی و ادعای برتری نژادی، هیچ‌گونه مبنای علمی ندارد. مطالعات ژنتیکی نشان داده‌اند که همه انسان‌ها از یک نیای مشترک برخوردارند و تفاوت‌های ژنتیکی میان گروه‌های انسانی بسیار...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) یک سازمان باورمند به سوسیالیسم دموکراتیک است که برای گذار از جمهوری اسلامی به جمهوری مبتنی بر دموکراسی، جدایی دین از حکومت، عدالت اجتماعی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
پایان کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) روز چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳ (۱۸ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی) به پایان رسید. مشارکت وسیع و تأثیرگذار اعضای سازمان در روند کنگرهٔ بیستم سازمان،...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

قیمت دارو روز به‌روز افزایش می‌یابد

در گردونه نابسامانی نرخ کالاهای موردنیاز مردم افزایش روزانه نرخ دارو و تفاوت نرخ اقلام مختلف آن در داروخانه‌ها همچنین اختلاف فاحش قیمت نصب شده بر دارو با قیمت درخواستی داروخانه‌ها برای مردم که بار سنگین هزینه‌های سلامت را بر دوش می‌کشند مشکلی بر مشکلاتشان افزوده است.

به گزارش ایلنا٬ قصه بی‌سروسامانی دارو اگر یکی از بهانه‌ها شد برای عزل وزیر بهداشت و درمان، اما تغییر وزیر هم کارساز نشد و این غصه درد بی‌درمان همچنان درد هزاران بیماری است که هر روز در نبود و کمبود داروها با نرخ‌های متفاوت و گاه چند نرخی یک دارو در داروخانه‌های سطح شهر دست به‌گریبانند. در حالی که برای تهیه دارو گذرم به یکی از داروخانه‌ها افتاد چند نرخی بودن داروها سوژه‌ای شد برای یک گزارش.

شربت مولتی‌ویتامین با سه قیمت!

خانم ترابی، که از بحث بی‌نتیجه‌اش با داروخانه‌دار ناامید شده کیسه دارویی را که در دست دارد  نشان می‌دهد و در اعتراض به اجحافی که در حقش شده می‌گوید: قیمت داروها هر بار نسبت به دفعه قبل افزایش می‌یابد.
شربت مولتی ویتامین را ماه گذشته ۷۰۰ تومان خریدم و الان داروخانه‌دار خارج از ویزیت آن را محاسبه کرده و هزار تومان بابت آن گرفته است. او شیشه مولتی ویتامین را نشان می‌دهد روی درب شیشه قیمت ۶۰۰ تومان و روی بدنه شیشه ۷۵۰ تومان درج شده، اما او برای یک شیشه شربت هزار تومان پرداخت کرده است.

قیمت دارو روز به روز عوض می‌شود

آقای کبیری، نیز با این خانم هم‌داستان می‌ریزد، کیسه داروهایش را با حوصله روی پیشخوان داروخانه بیرون  می‌ریزد و یکی یکی قیمت آن‌ها را با نسخه‌ای که یک ماه قبل از همین داروخانه تهیه کرده٬ مقایسه می‌کند. شربت سینه اکسپکتورانت٬ ۹۵۰ تومان بوده بعد از یک ماه ۱۲۰۰ تومان، قرص سرما خوردگی از هر دراژه ۱۲۰ تومان به ۵۰۰ تا ۷۰۰ تومان رسیده، آمپول پنی سیلین ۸۰۰ تومانی، ۹۵۰  تا ۱۵۰۰ تومان شده و… او می‌گوید: نرخ داروها هم مثل سایر کالاها روزانه و ساعتی عوض می‌شود.

یک دارو با چند قیمت در داروخانه‌های مختلف

خانم رضایی، که برای تهیه دارویی که به گفته داروخانه‌دارها در سطح شهر شاید بتواند پیدا کند چند داروخانه را زیر پا گذاشته می‌گوید: دارویی که برای همسرش می‌خواهد چون از جمله داروی بیماران خاص است، نرخ ثابت ندارد و هر داروخانه آن را به یک قیمت عرضه می‌کند و همسر او که ناچار است از این آمپول برای بیماری هموفیلی‌اش استفاده کند، هر بار بابت این دارو از حداقل ۴۰ تا ۷۵ هزار تومان هزینه کرده است.

به گفته وی، قیمت این دارو در هر داروخانه یک قیمت است. خانم رضایی یک شیشه شربت ویتامین را نشان می‌دهد و می‌گوید: «این‌که دیگر مربوط به بیماران خاص نیست که کمیاب باشد.» او شربت را از یک داروخانه ۱۱۰۰۰ تومان خریده، در حالی که در داروخانه دیگر ۱۲۰۰۰ و در یک داروخانه ۹۰۰۰ تومان به مشتری عرضه می‌شود.

نرخ داروی مندرج بر جعبه با فاکتورها تفاوت دارد

اکبری -داروخانه‌دار – که مشغول بحث با یکی از مشتریان است در اعتراض به گلایه فردی که او را گران‌فروش می‌خواند می‌گوید: فاکتورهایی که در آن نرخ داروها آمده با اتیکت روی دارو تفاوت دارد و در این‌باره گناهی متوجه داروخانه‌دار نیست. او چند فاکتور خرید را نشان داده و می‌افزاید: قیمت یک شیشه شربت از سه ماه گذشته تاکنون ۶ بار عوض شده اما قیمتی که بر روی جعبه است همان قیمت قبل است.

او تصریح می‌کند: ما تابع نرخ جدید روز هستیم و باید از مصوبه قیمت‌ها که توسط وزارت بهداشت و درمان اعلام می‌شود تبعیت کنیم. زیرا داروخانه‌دار در افزایش یا کاهش نرخ دارو نمی‌تواند هیچگونه دخل و تصرفی داشته باشد اما مردم همه تقصیرها را به گردن داروخانه‌دار می‌اندازند.

ملاک تعیین قیمت برچسب دارو نیست، نرخ‌ها را وزارت خانه مشخص می‌کند

در حالی که در قصه تلخ قیمت دارو٬ داروخانه‌دار گله‌مند است و مصرف‌کننده شاکی٬ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی آب پاکی را روی دست بیمار که در تامین داروهایش مانده ریخته و می‌گوید: ملاک تعیین قیمت٬ برچسب روی داروها نیست.

مصطفی دلاور٬ با اشاره به اینکه قیمت داروها مدام در حال تغییر است٬ می‌گوید: قیمت روی بسته‌بندی داروها ممکن است امروز با دیروز یا فردا تفاوت پیدا کند. علت آن این است که شاید دارو از ۶ ماه قبل در داروخانه بوده با همان قیمتی که ۶ ماه قبل بر روی آن درج شده اما قیمت واقعی قیمتی است که از سوی وزارت بهداشت و درمان روزانه یا هفتگی اعلام می‌شود.

دلاور می‌افزاید: قیمت دارو قبل و بعد ندارد. از زمانی که وزارت بهداشت اعلام می‌کند مطابق با دستور وزارت٬ شرکت تولیدکننده باید «فی» قیمت را عوض کند اما گاه تغییرات پی در پی است و شرکت٬ فرصت تغییر نمی‌یابد. اینجا داروخانه‌دار باید از دستور وزارت تبعیت کند نه قیمت مندرج بر روی دارو.

افزایش ۱۰ تا ۵۰ درصدی نرخ داروها

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی با اشاره به اینکه افزایش نرخ داروها در اقلام وارداتی تا ۵۰ درصد هم رسیده٬ می‌افزاید: داروهای داخلی تغییری بین ۱۰ تا ۱۵ درصد داشته‌اند، اما با توجه به تاثیر نرخ ارز بر داروهای وارداتی٬ در برخی اقلام٬ افزایش روزانه تا ۵۰ درصد بوده است.

به گفته وی، از آغاز سال جاری تا سه ماهه نخست٬ چندان تفاوتی در نرخ دارو مشاهده نشده، اما در ماه‌های اخیر بارها نرخ یک دارو با اعلام کمیته نرخ‌گذاری تغییر کرده است.

دلاور می‌گوید: در برخی از انواع دارو که ارائه بدون ویزیت آن وجود دارد٬ داروخانه‌دار حق فنی (۱۵ درصد افزایش) را روی دارو می‌کشد و به مصرف‌کننده می‌دهد که این موضوع گاهی باعث تغییر نرخ یک دارو در چند داروخانه می‌شود.

رقم روی جعبه را مشتریان ملاک قرار ندهند

دلاور، در رابطه با چند اتیکت‌بودن یک دارو نیز می‌گوید: شاید شرکت تولیدکننده یک نرخ بر روی دارو درج کرده باشد و جعبه دارو در یک شرکت دیگر تولید شود و قیمت دیگری که به تازگی اعلام شده روی جعبه درج شود.

او دربارهٔ درج دو قیمت روی شیشه و یک قیمت روی جعبه (سه قیمت روی دارو) و قیمت چهارم توسط داروخانه دار باز هم تعهد شرکت‌ها و داروخانه‌ها را به نرخ وزارت‌خانه تکرار می‌کند و می‌گوید: مشتری نرخ روی جعبه را ملاک قرار ندهد آنچه داروخانه‌دار می‌گوید درست است.

دلاور تصریح می‌کند: اگر مردم مشکلی در رابطه با نرخ دارو دارند با داشتن مدرک مستدل می‌توانند به اداره نظارت بر دارو در دانشگاه علوم پزشکی مراجعه کنند.

قیمت دارو با حضور سازمان حمایت از مصرف‌کننده تعیین می‌شود

شیبانی٬ ‌رییس سازمان غذا و دارو در گفتگو با رسانه ها٬ تعیین نرخ دارو را با حضور نماینده سازمان حمایت از مصرف‌کننده عنوان کرده و اظهار می‌دارد: بعد از قیمت‌گذاری موضوع در کمیسیون تصویب و پس از آن کنترل و نظارت می‌شود.

وی نیز افزایش قیمت‌ها را بین ۲۰ تا ۴۰ درصد در چند مرحله عنوان کرده و می‌افزاید: در خصوص جلوگیری از سوءاستفاده در زمینهٔ عرضه٬ نظارت به صورت ویژه انجام می‌شود. اما او نه از چگونگی نظارت و نه علت چند نرخی‌بودن داروها حرفی نمی‌زند.

مشکلات داروی خود را پیامک کنید

اگر چه شیبانی به بحث جلوگیری از سوء استفاده و احتکار دارو و نرخ‌های سلیقه‌ای وارد نمی‌شود اما محمدرضا شانه ‌ساز، معاون داروی سازمان غذا و داروی کشور٬ از فعال شدن سامانه ۲۰۱۴۹۰ که به تازگی توسط وزارت بهداشت فقط در تهران پیامک‌های مردم را می‌گیرد٬ خبر می‌دهد.

نکته قابل توجه این‌که این سامانه در هیچ یک از استان‌ها فعال نیست و وزارت بهداشت و درمان عدم تمایل داروخانه‌های کشور به مشارکت در این طرح را علت موضوع می‌داند.

بیماران٬ اولین قربانیان چرخهٔ بدون ناظر توزیع دارو

در جدیدترین اعلام رسمی انجمن‌های مردم‌نهاد حمایت از بیماران خاص٬ نرخ داروی سینووکس بیماران MS دو برابر شده، کمبود ۱۵ قلم داروی ضد سرطان و افزایش ۷۰ درصدی هزینه‌های درمان بیماران سرطانی را هر لحظه به مرگ نزدیک‌تر می‌کند، داروهای جانبازان شیمیایی تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته و در افزایش ۵۰ تا ۸۰ درصدی قیمت داروهای بیماران کلیوی پرداخت و تامین هزینه‌های درمان زندگی بیماران و خانواده‌هایشان را فلج کرده و دردی شده بر دردهای بی‌درمانشان!

هرچند در هیاهوی مشکلات ایجاد شده برای تامین دارو٬ به سادگی نمی‌توان از مشکل تامین‌نشدن ارز گذشت اما در چندنرخی‌بودن گران‌فروشی و احتکار دارو٬ نبود نظارت بر توزیع  به عنوان حلقه مفقوده این زنجیره را٬ که به گسترش چرخه غیرقانونی توزیع داروهای قاچاق و تقلبی در بازارهای رسمی و حتی داروخانه‌ها دامن‌زده است٬ نمی‌توان به راحتی انکار کرد.

 

 

تاریخ انتشار : ۵ بهمن, ۱۳۹۱ ۷:۵۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

قاتل و مقتولِ مقصر قتل خود!

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

روایت ترانه علیدوستی، از بازداشت تا ممنوعیت از پرواز!

آریایی بودن: افسانه یا واقعیت؟

سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)