پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۴

پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۴

سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا
کارگر یک ماه کار می‌کند اما کل حقوقی که می‌گیرد، کمی بیشتر از قیمت یک گرم طلا در بازار و کمتر از ۱۵۰ دلار آمریکاست؛ حال قدرت خرید چنین دستمزدی...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
در چشم انداز سبزِ نگاه تو
می دانم، چه بیهوده می گذرد، روزگار سخت و دلگیر، در دالانی تنگ و سیاه، اما امید در شریانهای زندگی جاریست
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دوستان و رفقای گرامی مطالبی که در این دفتر ملاحظه میکنید، بخشی از اسناد مصوب کنگره بیستم سازمان، به اضافه پیام ها و سخنرانی های مهمانان آن است که آماده...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک
«وضع خوب نیست، اما ایده‌های خوبی برای مقاومت و مبارزه وجود دارند که آنها را می‌توانیم از تجربه‌های مردم آزادی‌خواه در ایران و جهان بیاموزیم. مجموعه‌ای از اصول ساده و...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: محمدرضا نیکفر
نویسنده: محمدرضا نیکفر
آیه‌های زمینی
چه روزگار تلخ و سیاهی، نان، نیروی شگفت رسالت را، مغلوب کرده بود، پیغمبران گرسنه و مفلوک، از وعده‌گاههای الهی گریختند، و بره‌های گمشدهٔ عیسی، دیگر صدای هی‌هی چوپانی را،...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: فروغ فرخزاد
نویسنده: فروغ فرخزاد
گرامی باد یاد جهان پهلوان تختی
هفدهم دی سالگرد درگذشت شخصیت ملی ما، جهان پهلوان، جوانمرد روزگار، غلامرضا تختی است. سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران-اروپا ضمن گرامیداشت یاد او...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور

مصاحبه با رفیق محسن ک. پیرامون کنگره ۱۳

کنگره سازمان به نظر من یکی از اساسی ترین دستاوردهای تحول سازمان در راه رسیدن به یک تشکیلات دمکراتیک و اساسی ترین اهرم حفظ روند دمکراتیک در تشکیلات است. اهرمی که با استفاده از آن میتوان هر از گاهی نگاهی به گذشته کرد و به همه اعضا این امکان را داد که در مورد گذشته اظهار نظر کنند و در تصمیم گیری برای آینده سازمان نقش مستقیم داشته باشند. روندی که باید آنرا گرامی داشت، حفظ کرد و در راه هر چه دمکراتیزه تر کردن ان کوشید.

 ر. محسن، با سلام و سپاس از اینکه وقت خودتان را در اختیار ما قرار دادید. گفتگو را با این پرسش آغاز می کنم: در نوشته ها و اظهارنظراتی که پس از کنگره اخیر در برخی رسانه ها  انتشار یافتند، اغلب از متمایز بودن این کنگره با دیگر کنگره های سازمان صحبت به عمل آمده است؛ آیا شما نیز چنین تمایزاتی را دیدید و اگر آری، کدام تمایز ها را می توانید نام ببرید و ارزیابی شما از این تمایزات چیست؟ 

 این دومین باری بود که در کنگره شرکت میکردم (پس از کنگره دوازدهم) تفاوتی که به نظرم رسید بهره برداری بهتر از زمان تعیین شده بود که البته در روز آخر منجر به کیفیت پایین تری در اداره کنگره به دلیل سنگینی و فشردگی برنامه بود.البته این بهره برداری بهینه از زمان مدیون تلاشهای رفقای هتک در انجام پاره ای از مباحث در مورد اسناد اساسی کنگره و زمان بندی خوب کنگره بود. البته به نظر میرسید که به دلیل زمان محدودی که در اختیار هتک بود امکان انجام این تبادل نظرات در مدت زمانی طولانی تر ممکن نبود . در ان صورت این امکان وجود داشت که با تعیین محدوده زمانی مشخص برای  اظهار  نظر و در صورت همکاری مسئولانه اعضا ، پاره ای از نظرات اصلاحی را قبل از گنگره در اسناد گنجاند.

۲- آیا مصوبات کنگره سازمان و وظایفی که این مصوبات بر دوش سازمان قرار داده اند، می توانند در جهت گسترش پیوند و رابطه عمیقتر سازمان با نیروهای ملی – قومی کشور قرار گیرند؟

 در جا به جای بخش پنجم برنامه سازمان برای نوسازی دمکراتیک خصوصا در قسمت برنامه اجتماعی دیدگاه سازمان در مورد مسائل ملی و قومی در کلیت ان به نحوی روشن بیان شده است و این خود شاید پاسخگوی بسیاری از انتظاراتی است که از سازمان در این رابطه میرفت. اما شاید بد نبود که با وجود شرایط بسیار پیچیده ملیتها در ایران که در نتیجه سیاستهای مخرب، سرکوبگرانه و ابلهانه جمهوری اسلامی به وجود آمده و همین سیاستها آبشخور افکار و ایده های شونیستی و تجزیه طلبانه شده است، راه حل های این مشکلات و بحران ها  کمی ریزتر مطرح میشد.  

 3- در یکی از نشستهای جوار کنگره، پانلی برگزار شد که به جوانان اختصاص یافته بود. ضمن استقبال از این حرکت کنگره، و بر پایه شواهد بسیار، آن گروه از این نسل جوان که علاقه مند به سیاست است، در جستجوی پاسخ به پرسشها و نکات نا شکفته بسیاری، در ذهنشان نسبت به تاریخچه سازمان بویژه در سالهای قبل از انقلاب، هستند. بنظر شما در وضعیت کنونی سازمان، چه مشکلاتی در راه برقراری ارتباط میان سازمان و نسل جدید جوانان وجود دارد؟

 آنچه در این نشست برای من بسیار جالب بود سطح آگاهی جوانانی بود که در این میزگرد شرکت داشتند البته منظورم از آگاهی بیشتر با آنجایی برمیگردد که این جوانان در مجموع بسیار خوب میدانستند که به دنبال چه پاسخهایی هستند و چه انتظاراتی از نسل قبل از خود دارند . برخی از آنها به درستی درک کرده بودند که هنوز نسل ما با وجود تحولات عظیم  فکری در مورد تفکر و عمل دمکراتیک در پاره ای موارد در عمل برخوردمان بسیار دور تر از آنست که بشود آنرا دمکراتیک نامید ( این برخوردها شاید به دلیل وجود ته مانده رسوبات افکار دوران عشیرتی و ریش سفیدی باشد). این بخشی از مشکلاتی بود که خود این جوانان به حق از آن سخن گفتند.. از جانب دیگر اگر صادقانه برخورد کنیم میبینیم که سازمان تا چندی پیش حتی در ارتباط گیری با هواداران و اعضای سابقش هم موفقیت  چندانی نداشت که البته پراکندگی و بعد مسافت بی تاثیر نبوده است این مشکل به نظر من با بهره گیری از ابزار مدرن ارتباطی تا حدود زیادی برطرف شده که نتیجه آنرا در شرکت گسترده اعضا و هواداران در گنگره دیدیم. به نظر من با استفاده از همین امکانات مدرن و به شکلی کارشناسانه میتواند گامهای موثر اولیه در ارتباط گیری با نسل جوان برداشت. در مورد جوانان بزرگ شده یا متولد خارج از ایران باید در نظر داشت که این جوانان عمدتا در خواندن زبان فارسی مشکل دارند.      

 ۴- کنگره سازمان در شرایطی برگزار شد که ایران در یک بحران عمیق قرار گرفته است، که شاهد پیامدهای فاجعه بار سیاسی اقتصادی و اجتماعی آن برای درصد بسیار بالائی از مردم کشور هستیم. بنظر شما روند طی شده در کنگره و نتایج آن که در مصوبات و تصمیم گیری های سیاسی نمود پیدا می کنند، تا چه میزان متاثر از وضعیت کنونی ایران است؛ بویژه با در نظر گرفتن چه بسا مهمترین رویداد سیاسی یکماه آینده ایران، یعنی انتخابات ریاست جمهوری کشور، آیا مصوبات کنگره پاسخگوی نیازهای کنونی سازمان برای مواجه با رویدادهای آتی کشور خواهند بود؟

 مصوبات کنگره خصوصا برنامه تصویب شده در کنگره چراغ پرنوری است که به سوی آینده مورد نظر سازمان نور می افکند . کارآیی این برنامه در آنجا مشخص میشود که بتوان در هر مقطع از تحولات اجتماعی و در برخورد با این تحولات ،اشعه هایی از این نور را به زمان حال تابند و در روشنایی آن مواضع روشن سریع و کارا اتخاذ کرد. در مورد انتخابات اینکه سازمان در این مقطع توانست خطوط اساسی خود را برای حمایت از کاندیدها ترسیم کند به نظر قدمی مهم بود و حال جای ان داردکه با تکیه به آن قطعنامه در رابطه با انتخابات موضعی روشن و سریع گرفته شود .

 5- روند طی شده تا کنونی در سازمان برای ایجاد تشکل بزرگ چپ را چگونه ارزیابی می کنید و رابطه مصوبات کنگره با آینده این روند را چگونه می بنید؟

 مسئله ایجاد تشکل بزرگ چپ تا آنجایی که من در جریان هستم تا کنون نیرو توان و وقت زیادی  از هر سه جریان خصوصا سازمان ما  طلب کرده و در آینده هم صرف این وقت و انرژی لازم خواهد بود. به نظر من هرچند رسیدن به نقاط مشترکی در مسائل تئوریک و برخورد با گذشته جریانها موضوعاتی که باید به آنها پرداخت اما شاید درشرایط حساس و پر مخاطره کنونی میهنمان بهتر بود که این انرژی برای رسیدن به نقاط مشترک دررابطه با مسائل حاد و ملموس روز ایران و پی ریزی برنامه ای مشترک به عنوان چراغ راه برای آینده و پرچمی برای  دنبال کردن در مسیررسیدن به اهداف مشترک  صرف میشد . با این استدلال شاید لازم به توضیح نباشد که بر خلاف نظرات اولیه پاره از رفقای حاضر در کنگره و درگیر در امرایجاد تشکل بزرگ چپ به نظر من برنامه مصوبه کنگره سیزدهم میتواند به عنوان یک چهارچوب و زیربنای مناسب در به انجام رساندن این امر ایفای نقش کند هر چند به احتمال قوی پاره ای از مواد این برنامه در طی روند پیشبرد کار به ناچار مورد بازنگری و تکامل قرار گیرد .

 6- کنگره چه چیز کم داشت، که به نظر شما کنگره آتی باید آن را رفع کند؟

 قبل از هر چیز باید از تک تک اعضای هتک برای  زحماتشان قدردانی کرد که با وجود محدودیت امکانات ، زمان و نیروی کار چنین برنامه ای را تدارک دیده بودند . همانگونه که در پاسخ به پرسش اول هم اشاره کردم به نظر میرسید که پاره ای از مباحث قبل از آغاز کنگره آنگونه که شاید و باید مورد تبادل نظر قرار نگرفته بودند که گاهی اوقات موجب مطرح شدن مسائلی میشد که انتظار میرفت از قبل مورد بحث قرار گرفته و به نتیجه رسیده باشند. این مشکل به نظر من با طرح مسائل مورد نظر کنگره از مدت زمانی کافی قبل از تشکیل ان در سطح تشکیلات و فراهم آوردن امکانات لازم برای اظهار نظر همگان از طرق مختلف و  نهایتا تعین محدوده زمانی مشخص برای اظهار نظر در هر مورد  میتوان بخش بزرگی از مسائل را پخته تر و آماده تصمیم گیری به کنگره ارائه کرد . این امر شاید موجب شود که دراین  مدت زمان ،کنگره به جای صرف وقت برای تصمیم سازی بتواند فرصت  اظهار  نظر به علاقمندانی بدهد که به هر دلیل در تبادل نظرات قبل از کنگره شرکت نداشته اند ، حق رای ندارند، ولی دلی در گرو جنبش فدایی دارند. خصوصا  کسانی  که از ایران با قبول خطرات احتمالی امنیتی علاقمندانه در تمام طول کنگره همراه کنگره بودند.

نهایتا باید اضافه کنم که جو صمیمی و صادقانه ای که در تمام  طول کنگره با وجود سنگینی و فشردگی کارحکمفرما بود؛  و جز آن انتظار نمیرفت،  موجب میشد که هر کمی  و کاستی دیگری  به چشم نیاید. 

 7- این که کنگره های سازمان به رویدادی معمول در حیات سازمان تبدیل می شوند (یا شده اند)، خوب است، بد است، طبیعی است، نشان بلوغ است، روندی خنثی است، …؟

 کنگره سازمان به نظر من یکی از اساسی ترین دستاوردهای تحول سازمان در راه رسیدن به یک تشکیلات دمکراتیک و اساسی ترین اهرم حفظ روند دمکراتیک در تشکیلات است . اهرمی که با استفاده از آن میتوان هر از گاهی نگاهی به گذشته کرد و به همه اعضا این امکان را داد که در مورد گذشته اظهار نظر کنند و در تصمیم گیری  برای آینده سازمان نقش مستقیم داشته باشند. روندی که باید آنرا گرامی داشت، حفظ  کرد و در راه هر چه  دمکراتیزه  تر  کردن ان کوشید.

 8- پیام شما به خوانندگان کار و علاقه مندان به سازمان چیست؟

 آنچه که تجربه شخصی من در رابطه با کار آنلاین است به من آموخته است  که روند اداره آن روندی است دمکراتیک و پایبند اصول آزادی اظهار  عقیده . به عبارتی دیگر به نظر من هرکسی که  با حفظ  اصول اخلاقی و حرمت دیگران ،که از هر صاحب قلمی اتنظار میرود، بخواهد در رابطه با هر مسئله  سیاسی، ملی، اجتماعی  ادبی و … نظراتش را بنویسد این امکان را دارد . بنابر این از همه علاقمندان و دوستداران صادق جنبش چپ و خصوصا سازمان دعوت  میکنم که با ارائه نظرات و پیشنهادات سازنده خودشان سازمان را در راه خود به سوی تشکیلاتی هر چه پویا تر و جریانی هرچه تاثیر  گذارتر در حیات  سیاسی میهنمان  یاری کنند . چرا که هدف سازمان با همه اعضا و ارگان هایش چیزی جز رهایی میهنمان از چنگال خون آلود دیکتاتوری  وآزادی  نکبختی همه مردم ایران نیست.  

 

 

 

تاریخ انتشار : ۱۸ اردیبهشت, ۱۳۹۲ ۹:۰۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا

در چشم انداز سبزِ نگاه تو

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها

توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک

آیه‌های زمینی