پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۱

پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۱

بر بال خیال
بال از خاطره ها بر گرفت، دلش آشوب زمان داشت، با نگاهی دیگر از خانه زد بیرون، از درابجی کنار اسکله یک پنسیری خرید، و جگر فروشی سرراهش، دو سیخ...
۱۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد
بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی
بی‌تردید تعرض و بی‌حرمتی به مزار هر انسانی عملی نکوهیده و زشت است و ما قاطعانه عمل نابخردانه فردی مجهول الهویه ولی ناقص عقل و احتمالا مزدور، در اهانت به...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
چگونه دفن یک ملت ممکن است؟
أردوغان هم مثل بقیه دیکتاتورها بعنوان یک جنایتکار در ذهنها باقی خواهد ماند. کُردهای سوریه و ترکیه با حق انتخاب و تعیین سرنوشت رویاهای خود را باز تعریف و بازتوليد...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!
فروغ در دنیایی به دنیا آمد که به او تعلق نداشت و به دلیل ناسازگاری با فرهنگ و هنجارهای رایج، از معیارهای خوشبختی متداول فاصله داشت و بیشتر عمر کوتاه...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
بیانیه  ۲۴۰ تن: يک گام مثبت...
اقدام اوباشانه این جماعت فقط اهانت به یک شخصیت ادبی و یک چهره فرهنگی نیست. این اقدام بازتاب یک نظام فکری و یک اندیشه سیاسی ارتجاعی و فاشیستی است که...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟
شاید سقوط دیکتاتوری ۵۰ ساله رژیم اسد، آغازگر دور سوم از بهار عربی باشد، به‌ویژه اگر نتیجه خوبی حاصل شود. این موضوع می‌تواند در آن کشورهایی اتفاق بیفتد که خیزش‌های...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
چه بر سر زنان سوریه خواهد آمد؟
رؤیا‌پردازی‌های انقلابی تقریباً همیشه پشتِ درِ خانه‌ها متوقف می‌شود، و این باید ما را فوق‌العاده خشمگین کند. لولا ایتوربه، آنارشیست و مبارز اسپانیایی، در سال ۱۹۳۵ نوشت: «به نظر می‌رسد که...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مونا طحاوی
نویسنده: مونا طحاوی

معمای پرونده اکبر طبری، مرگ قاضی منصوری و طرح توبه و نقش رهبر

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، نه مستقل است و نه کارآمد . « حاكميت قانون » که يكي از مهمترين اركان مدیریت در جهان و به عنوان يك هنجاردر حقوق بین المللی شناخته میشود، یک بازیچه و شوخی در جمهوری اسلامی است.

بیش از ده  جلسه محاکمه آقای “طبری” برگزار شده است . دو محور اساسی در این پرونده بصورت برجسته قابل مشاهده است. اول کیفرخواست صادره علیه وی که حاکی از سوء استفاده کلان حقوقی(مالی) و کیفری بوده و بنا به ادعای نماینده دادستانی ،حداقل مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان رشوه در این پرونده پرداخت شده است. دوم اینکه متهم ردیف اول همه اتهامات نماینده دادستانی را رد و از موضع نوعی تهاجم حقوقی بر علیه دستگاه دادستانی با پرونده برخورد نموده است. آقای طبری ازمسئولین پرنفوذ و عالیرتبه پیشین قوه قضائیه بوده است، که بنا به دستور رئیس جدید قوه قضائیه و قطعا در هماهنگی بادفتر رهبری دستگیر شده است .همزمان قاضی منصوری که  متهم به دریافت حداقل ۵۰۰ هزار یورو رشوه در این پرونده بوده،از کشور فرار و در رمانی کشته شده است.

به ادعای برخی مسئولان، مرگ قاضی منصوری گره ‌کوری برای پرونده طبری شده است. این ادعا با واقعیات موجود تطابق ندارد و اتفاقا با توضیحی که خواهم داد، مرگ او گره گشای بحران ناشی از فساد مالی و اداری  باند های قدرت درون حاکمیت است. حجت الاسلام سید کاظم موسوی نماینده مردم اردبیل در مصاحبه با ایسنا ،به حواشی اخیر پرونده اکبر طبری و اظهارات معاون اول قوه قضاییه درباره در نظر گرفتن فرصت توبه برای این گونه افراد اشاره میکند که قابل تامل بسیار است و این توبه باید مورد تائید رهبر باشد

با مرگ قاضی منصوری ،چنین به نظر میرسد که  پازل مسئولین قوه قضائیه و نمایندگان مجلس برای قبول توبه و آزادی آقای” طبری” معاون قوه قضائیه در زمان آقای لاریجانی از طرف رهبر در حال تکمیل است. بدون ورود به چکونگی مرگ قاضی منصوری  به ظن قریب به یقین، این اتفاق نقش اساسی در کیفیت ، چگونگی و ابعاد رسیدگی به پرونده قطور مالی،کیفری و سیاسی  آقای “طبری”  دارد که  در صورت حضور قاصی منصوری  در دادگاه و بعنوان متهم، ابعاد این پرونده گسترده تر شده و مقامات بلند پایه تری از “طبری” را به صحنه قضایی، سیاسی و اجتماعی کشور می آورد. پس ازمرگ او به احتمال قریب به یقین ،دادگاه این پرونده را در حد جرائم “حدی” ارزیابی نموده و موضوع را  منطبق با ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ پی خواهند گرفت. با توجه  به موضوع فرصت توبه برای اکبر طبری که اخیرا از سوی معاون اول قوه قضاییه مطرح شده ، پرونده  جهت قبول توبه “طبری” به مقام رهبری ارسال خواهد شد. بنا به ادعای نماینده اردبیل در مجلس توبه «طبری» باید مورد قبول مردم یا مقام معظم رهبری باشد”

قانونگذار در قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ متأثر از منابع فقـه شـیعی بـر تـأثیر توبـه در سقوط “حد” تصریح داشته و در مـاده ۱۱۴ چنـین آورده اسـت: «در جـرائم موجـب حـد بـه استثنای قذف و محاربه، هرگاه متهم قبل از اثبات جرم توبه کند و ندامت و اصـلاح او بـرای قاضی محرز شود، حد از او ساقط میگردد همچنین اگر جرائم فوق غیر از قذف با اقرار ثابت شده باشـد، در صـورت توبـه مرتکـب، حتی پس از اثبات جرم، دادگاه میتواند عفو مجـرم را توسـط رئـیس قـوه قضـائیه از مقـام رهبری درخواست نماید (۱)”

آقای خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز شنبه ۷ تیر با دفاع کامل  از صادق آملی لاریجانی، رئیس سابق قوه قضاییه ایران، به صراحت اعلام نمود که “حرکت مبارزه با فساد از دوره آقای آملی لاریجانی آغاز شد و ایشان هم در داخل و هم در بیرون از قوه شروع کننده آن بودند و اینها نباید از نظر دور باشد”.

متعاقب آن آقای لاریجانی از لاک خود در آمده و در مصاحبه ای شمشیر را از رو بسته و اعلام نمود “برخورد با فساد چه در درون قوه قضاییه و چه در بیرون آن، از راهبردهای اساسی نظام از ابتدای تاسیس تاکنون بوده است و گواه آن تاکیداتی است که جناب‌عالی در زمان‌های مختلف بر این امر نموده‌اید”.

آنچه در بالا آمد جیدن پازل پرونده “طبری” است اما ماهیت اتهامات نامبرده از نظر حقوقی و شرعی ،حتی  با واقعیات قوانین عقب مانده جمهوری اسلامی هم انطباق ندارد.  طبق همان قوانین ،جرائم و به تبع آن مجازات مربوط به” حد” که قرار است به استناد آن (ماده ۱۱۴)، تقاضای قبول توبه متهم از رهبر شود،از نوع حق اللله نیست که قبول آن در صلاحیت رهبر باشد بلکه اتهامات متهم از نوع جرائم مرتبط با بیت المال یا حق الناس است که طبق قوانین اسلام هم قابل گذشت و توبه نیست.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، نه مستقل است و نه کارآمد . « حاکمیت قانون » که یکی از مهمترین ارکان مدیریت در جهان و به عنوان یک هنجاردر حقوق بین المللی شناخته میشود، یک بازیچه و شوخی در جمهوری اسلامی است.

مناف عماری

یکشنبه۱۲ مرداد ۱۳۹۹ – ۰۲ اوت۰ ۲۰۲

کیفرخواست طبری

ک https://www.ilna.news/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-….

https://www.radiofarda.com/a/iran-khamenei-defends-judiciary-courts-lari….

https://www.irna.ir/news/83835706/%D9%85%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D9%87-%…

http://www.isna.ir/news/99040705070/%D9%85%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D9%87…

https://www.bbc.com/persian/iran-features-53210178 

۱ . قذف در لغت به معنی افکندن و انداختن است و در اصطلاح فقهی، قذف بعنوان یکی از جرائم حدی، عبارت است از «متهم ساختن دیگری به زنا و لواط». قذف در نظام کیفری اسلام هم به همین معنا یعنی نسبت دادن زنا و لواط به دیگری می باشد..

تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد, ۱۳۹۹ ۵:۲۹ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر بال خیال

بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی

چگونه دفن یک ملت ممکن است؟

به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!

بیانیه  ۲۴۰ تن: یک گام مثبت…

آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟