دولت مکزیک از چندین تولیدکننده و فروشنده اسلحه در آمریکا به دلیل استفاده از سلاح های قاچاق از ایالات متحده توسط گروه های جنایتکار در مکزیک شکایت کرد. مارسلو ابرارد, وزیر امور خارجه مکزیک در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که او روز چهارشنبه در دادگاه فدرال آمریکا در شهر بوستون یک شکایت مدنی ارائه داده است. لازم به ذکر است که در میان یازده شرکت نام برده تولید سلاح، تولیدکنندگانی مانند وسون، اسمیت و شرکت اتریشی Glock وجود دارند.
بر اساس سند وزارت خارجه مکزیک که خبرگزاری رویترز قادر به مشاهده آن بوده است،دولت مکزیک اعلام کرده است که تا کنون خسارت قابل توجهی را متحمل شده است. بر این اساس، تولیدکنندگان اسلحه آگاه بودند که روش های تجاری آنها منجر به قاچاق غیرقانونی اسلحه به مکزیک شده است. خسارت ناشی از آن حدود ده میلیارد دلار برآورد شده است.
بر اساس گزارش وزارت دفاع مکزیک، بیش از دو میلیون سلاح گرم بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ به مکزیک قاچاق شده است که بیشتر آنها از کشورهمسایه شمالی (آمریکا) بوده است. اینها معمولاً در دست گروههای جنایتکار قرار می گیرند. طبق آخرین آمار در مکزیک، جایی که حدود۱۲۶ میلیون نفر زندگی می کنند، به طور متوسط تقریباً ۱۰۰ قتل در روز ثبت می شود. بنا بر یک آمار دولتی، در آلمان در یک سال گذشته، ۲۴۵ مورد قتل رخ داده است.
خشونت ها در مکزیک از زمانی آغاز شده است که این کشور در اواخر سال ۲۰۰۶ شروع به مبارزه نظامی با به اصطلاح جنگ مواد مخدررا اعلام نمود. امروزه کارتل های مواد مخدر متعدد و دیگر گروه های جنایتکار وجود دارند که اغلب با سیاستمداران فاسد و نیروهای امنیتی مرتبط هستند. مبارزه دولت با کارتل های مواد مخدر، بسیار دشوار است، گویی طی این سال ها به قدرت شان هم اضافه شده است و شاید هم این مشکل هرگز برطرف نشود.
مارسلو ابرارد گفت که استدلال تولیدکنندگان سلاح، مبنی بر اینکه آنها مسئول این نیستند که اسلحه هایشان به دست چه کسانی می افتد، کاملا اشتباه است.ما میدانیم که این تولید کنندگان سلاح، حتی مدلهایی را توسعه می دهند که از نظر زیبایی و امکان حمل آن ها،به طور خاص برای قاچاقچیان مواد مخدر طراحی شده است.
یکشنبه ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۰- ۱۵ آگوست ۲۰۲۱