سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۰ تیر, ۱۴۰۵ ۲۳:۵۷

شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۵ - ۲۳:۵۷

نامه سرگشاده خطاب به طرفداران دمکراسی و حقوق بشر در مصر

روند این محاکمه که طی آن قاضی دادگاه در جلسه دوم محاکمه وکلای مدافع را به دادگاه راه نمیدهد و حتی نمیگذارد متهمان زندانی در دادگاه حضور داشته باشند و قاضی نیز حکم های اعدام را تنها پس از ۴۵ دقيقه اعلام مینماید برای ما بطرز شوک آوری یادآور اعمالی بود که هواداران خمینی و شورای انقلاب اسلامی وی پس از سرنگونی نظام سلطنتی علیه وابستگان آن حکومت در پیش گرفتند. در آن زمان بسیاری از سران ارتش شاهنشاهی را در «محاکماتی» چند دقیقه ای به مرگ محکوم کردند و حکم آنها نیز در همان محل که اقامتگاه رهبر انقلاب اسلامی بود، اجرا گردید.

Getting your Trinity Audio player ready...

محکومیت ۵۲۹ متهم به اعدام در دادگاه کیفری مینیا در جنوب مصر در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۱۴ میلادی (۴ فروردین ۱۳۹۳) آنهم به شکلی که حداقل تضمین های یک محاکمه عادلانه در آن رعایت نشده نگران کننده بود. بنظر ما این اتهام ها که شامل قتل یک افسر پلیس، حمله به کلانتری مطای در مینیا و به آتش کشیدن آن، تلاش برای کشتن دو افسر پلیس، سرقت اسلحه و آزاد کردن زندانیان را در پی پراکنده شدن تحصن ها در رابعه و نهضه در مردادماه ۱۳۹۲ در بر می گیرد، نمیتواند علیه این تعداد انسان عادلانه بوده باشد. دادگاهی که بدون هیات منصفه پس از دو نشست که وکلای مدافع متهمان نیز از امکان ارائه دفاع محرومند، مثال بارز زیر پا گذاشتن همه ی آن اصولی است که از قوه قضائیه تحت یک حکومت قانونمدار انتظار میرود.

روند این محاکمه که طی آن قاضی دادگاه در جلسه دوم محاکمه وکلای مدافع را به دادگاه راه نمیدهد و حتی نمیگذارد متهمان زندانی در دادگاه حضور داشته باشند و قاضی نیز حکم های اعدام را تنها پس از ۴۵ دقیقه اعلام مینماید برای ما بطرز شوک آوری یادآور اعمالی بود که هواداران خمینی و شورای انقلاب اسلامی وی پس از سرنگونی نظام سلطنتی علیه وابستگان آن حکومت در پیش گرفتند. در آن زمان بسیاری از سران ارتش شاهنشاهی را در «محاکماتی» چند دقیقه ای به مرگ محکوم کردند و حکم آنها نیز در همان محل که اقامتگاه رهبر انقلاب اسلامی بود، اجرا گردید. اگر چه این اقدامات با اعتراضاتی از جانب طرفداران حقوق بشر روبرو شد، اما متاسفانه از طرف بسیاری از گروههای مخالف رژیم پهلوی با سکوت یا تائید روبرو گردید و بسیاری از موافقان این روشهای غیر قانونی و جنایت بار زمانی به غفلت خود پی بردند که این روش ها علیه خود آنها به کار گرفته شد. در آنزمان صادق خلخالی و دیگر قضات شرع در دادگاههای انقلابی طی محاکماتی چند دقیقه ای انسانها را به اعدام محکوم میکردند و از این طریق پایه های حکومتی را ریختند که اکنون سی و پنج سال است با خودکامگی و استبداد بر ایران حکم میراند.

انتظار داریم که هوشیاری طرفداران دمکراسی و حقوق بشر در مصر اجازه ندهد اشتباهی که منجر به استقرار دیکتاتوری مذهبی در ایران شد، در آن کشور تکرار شود و مردم آگاه مصر با اعتراض شدید و متحدانه خود قوه قضائیه مصر را مجبور نمایند که این احکام را پس بگیرد.

به امید استقرار حکومتی قانونمدار و مدافع دموکراسی و حقوق بشر در مصر

سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور

۷ فروردین ۱۳۹۳ برابر ۲۷ مارس ۲۰۱۴

info@iranazad.info

http://www.iranazad.info  

تاریخ انتشار : ۸ فروردین, ۱۳۹۳ ۰:۵۱ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، روند مذاکرات را تهدید می‌کند!

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، در پی تلاش امریکا برای ایجاد مسیر جنوبی کشتیرانی و حملات متقابل دو کشور، تفاهم‌نامه را در معرض فروپاشی قرار داده است؛ وضعیتی که بدون خویشتنداری و دیپلماسی می‌تواند روند مذاکرات و ثبات منطقه را به‌شدت تهدید کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

چگونه می‌توان درگیری آمریکا و ایران در تنگه هرمز را حل کرد، قبل از اینکه کل تفاهم‌نامه را از بین ببرد؟

تریتا پارسی: هر دو طرف به وضوح در حال آزمایش خطوط قرمز یکدیگر هستند. اگر اختلاف صرفاً در مورد تضمین عبور ایمن کشتی‌های تجاری بود، کشتی‌ها می‌توانستند به سادگی از طریق خط کشتیرانی ایران عبور کنند. مشخصا تهران مانع استفاده هیچ یک از کشتی‌ها از کریدور شمالی نشده است. در عوض، اصرار بر استفاده از کریدور جنوبی بدون اطلاع ایران، به نظر می‌رسد برای به چالش کشیدن ادعای تهران مبنی بر اعمال حاکمیت بر تنگه هرمز طراحی شده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

افسانه «جنگ خوب»

خانه اینجاست، جایی برای رفتن نداریم

چرا آزمایشگاه‌های بزرگ هوش مصنوعی این‌همه فیلسوف استخدام می‌کنند؟

بازتاب شکست در «اجاره‌نشین‌ها»ی داریوش مهرجویی و «سراسر حادثه»ی بهرام صادقی

«درها را بگشایید»، روایت مهوش ثابت از سال‌های زندان

کنگره سراسری حزب چپ آلمان در پوتسدام؛ بازسازی یک حزب، جدال بر سر رادیکالیسم و تلاش برای پاسخ به راست افراطی