سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۱ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۰:۵۵

پنجشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۵

نوزده روز اعتصاب بی‌وقفه/ کارگران سنگ آهن بافق حق خود را می‌خواهند

کارگران بافق یزد به دلیل واگذاری شرکت سنگ آهن مرکزی و دو معدن بافق 19 روز است که اعتصاب کرده اند. 5000 نفر کارگران بافق از روز 28 اردیبهشت ماه در اعتراض به واگذاری سهام این شرکت معدنی به بخش خصوصی دست از کار کشیده و تا لغو کامل این واگذاری حاضر به شروع کار نیستند....
چندی پیش جمعی از کارگران در نامه ای به روحانی در اعتراض به تصمیم دولت و در توصیف وضعیت خود نوشته اند که از سال ۴۸ تاکنون یعنی در طول ۴۵ سال گذشته دولت های مختلف به مردم وعده های دروغین داده و میلیاردها تومان از در آمد این معدن توسط “مافیای قدرت” از بین رفته است.

کلمه- گروه کارگری: کارگران بافق یزد به دلیل واگذاری شرکت سنگ آهن مرکزی و دو معدن بافق ۱۹ روز است که اعتصاب کرده اند.

بر اساس گزارش ها ۵۰۰۰ نفر کارگران بافق از روز ۲۸ اردیبهشت ماه در اعتراض به واگذاری سهام این شرکت معدنی به بخش خصوصی دست از کار کشیده و تا لغو کامل این واگذاری حاضر به آغاز به کار نیستند.

کارگران معدن سنگ آهن بافق از احتمال تعدیل نیروی کار و کاهش دستمزد و مزایا در پی خصوصی سازی این معدن نگران‌اند و می‌خواهند باقیمانده سهام این شرکت معدنی به آنان فروخته شود.

در سال گذشته ۷۱٫۵ درصد از این شرکت ها را دولت به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار کرد و ۲۸٫۵ درصد از این سهام باقی ماند که این درصد در ابتدای سال جاری در فرابورس به مزایده گذاشته شد و شرکت فولاد خوزستان در این مزایده پیروز شده است.

شرکت سنگ آهن مرکزی بافق جزو اولین شرکت های استخراج کننده سنگ آهن در کشور است و خوراک صنایع فولاد از آن تامین می‌شود.

تاکنون مقامات مختلف از جمله وزیر کار و استاندار یزد و فرماندار بافق و امام جمعه یزد در مورد این اعتصاب عکس العمل نشان داده اند اما تا کنون اقدام موثری صورت نگرفته است.

چندی پیش جمعی از کارگران در نامه ای به روحانی در اعتراض به تصمیم دولت و در توصیف وضعیت خود نوشته اند که از سال ۴۸ تاکنون یعنی در طول ۴۵ سال گذشته دولت های مختلف به مردم وعده های دروغین داده و میلیاردها تومان از در آمد این معدن توسط “مافیای قدرت” از بین رفته است.

روز ۳۰ اردیبهشت محمد صالح جوکار، نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی نسبت به نقض قانون اساسی اخطار داد و گفت: توسعه شهرستان و احقاق حقوق شهروندان از نگرانی های مردم این شهرستان است.

جوکار با استناد به اصل ۱۴۵ قانون اساسی و با اشاره به واگذاری ۲۸٫۵ درصد باقیمانده از این سهام این شرکت به بخش خصوصی گفت: علی رغم اینکه معاون اول رئیس جمهور دستور توجه به حق و حقوق مردم را داده بود اما این مهم نادیده گرفته شد و واگذاری صورت گرفت.

جوکار با بیان اینکه رسیدگی به موضوع معدن از دیگر موارد مهم به شمار می‌رود افزود: ما دو معدن بزرگ داریم که ذخایر آهن کشور در این معادن وجود دارد؛ این دو معدن هم جزو دارایی های شرکت را بردند و به بخش خصوصی واگذار شدند که این نیز مخالف اصل ۴۵ قانون اساسی است.

او با اشاره به احتمال تعدیل کارگران معدن سنگ آهن بافق در پی خصوصی سازی این معدن، ادامه داد: شهرستان بافق از شهرستان‌های بسیار محروم بوده و تنها راه ارتزاق مردم این شهرستان از راه استخراج معدن است، بنابراین اگر این معدن خصوصی‌سازی شود، با خیل بیکاران روبه‌رو خواهیم شد.

محمد عباسی بافقی، سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق نیز می گوید کارگران معترض معتقدند این ۲۸/۵ درصد از سهام شرکت سنگ آهن مرکزی شهرستان بافق باید همچنان دولتی بماند و سود آن به توسعه این شهرستان محروم اختصاص یابد یا آنکه به شرکت تعاونی توسعه شهرستان بافق که از حضور حداقل نیم درصد از جمعیت شهرستان تشکیل شده است، واگذار شود.

بافقی می گوید: اصل ۴۴ قانون اساسی می گوید نیم درصد از مردم هر منطقه ای می توانند صندوق تعاونی توسعه تشکیل دهند و با پرداخت ۵۰ هزار تومان عضو شوند و در صورتی که آن منطقه محروم باشد، سهام شرکت های دولتی با ۵۰ درصد تخفیف به این صندوق های تعاونی توسعه اختصاص یابد. سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق با اشاره به قول مقامات دولتی استان یزد برای لغو واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام شرکت سنگ آهن مرکزی بافق به بخش خصوصی، تاکید کرد: مقامات مسئول تاکنون اقدامی برای لغو این واگذاری انجام نداده اند و به نظر می رسد در حال وقت کشی به قصد انصراف کارگران از ادامه اعتراض صنفی هستند.

عباسی در ادامه با اشاره به عوارض نامطلوب معادن شهرستان بافق بر مردم این شهرستان نظیر شیوع هپاتیت، سرطان و محرومیت های این منطقه از جاده های نامناسب، گاز کشی و…،خواستار تضمین خوراک کارخانه های احداث شده یا در دست احداث پیرامون شرکت سنگ آهن مرکزی برای انجام مراحل ۰ تا ۱۰۰ فرآوری سنگ های استخراجی به قصد توسعه شهرستان بافق شد.

گفتنی است جمعی از دانشجویان و طلاب شهرستان بافق نیز پیرامون مسئله خصوصی سازی شرکت معدنی یاد شده بیانیه ای اعتراضی نوشته و از اعتراض صنفی کارگران حمایت کرده اند.

تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد, ۱۳۹۳ ۹:۴۸ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): تیم ملی فوتبال ایران، سرمایه مشترک مردم ایران و نمادی از توانایی، تلاش و امید میلیون‌ها ایرانی است. این تیم، فراتر از هر دولت و نظام سیاسی، متعلق به مردم ایران و نماینده کشور و فرهنگ ما در بزرگ‌ترین آوردگاه فوتبال جهان است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

مراقبت از وطن در مسیر آشتی | با زبانی سخن بگوییم که پُل می‌سازد، نه دیوار

استراتژی کلان نتانیاهو در حال فروپاشی است

ترامپ و نتانیاهو؛ از بازطراحی خاورمیانه تا خطر بحران دائم

وقتی انسانیت از تمدن عقب می‌ماند!

تجدید نظرطلبی یا بازاندیشی در مفهوم امپریالیسم و ضد امپریالیسم