Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی
اصولاً تشکل‌یافتن لازمه‌ی یک جامعه‌ی مدنی پیشرفته و قوی است. جامعه‌ی مدنی اساساً با تشکل‌یابی تعریف می‌شود. در ادبیات سیاسی، جامعه‌ی مدنی را به‌طور عام انجمن و متشکل‌شدن زندگی افراد...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!
روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
"انقلاب 57 بن بست ، يا استمرار انقلاب مشروطه"
...تجلیل ما از انقلاب57 در واقع تجلیل از تلاش آن بخش از نیروهای اجتماعی و سیاسی است که با هدف تکمیل مدرنیته و استقرار یک نظام دموکراتیک به پا خاستند...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
سوگنامه سکوت
به کجا داریم می‌رویم؟ \ تا وقتی که دادگاه‌ها، دست‌های خون‌آلود را به نام پدر و برادر تبرئه کنند،\ تا وقتی که مرگِ یک زن، حلِ اختلاف خانوادگی نام بگیرد،\ تا وقتی که...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
جنایتکاری در لباس وکالت
صدور پروانه وکالت به جنایتکاران، نقض آشکار مصوبه استقلال کانون و لکه ننگی بر پیشانی جامعه وکلاست. "این تنها یک نمایش شرم‌آور دیگر از فساد سیستماتیک در دستگاه قضایی  اسلامی...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین
بخش عمده‌ای از فعالیت‌های خالده جرار به دفاع از زندانیان سیاسی فلسطینی و ترویج حقوق زنان اختصاص داشت. او در کنفرانس‌ها و رویدادهای بین‌المللی بسیاری شرکت کرده و صدای زندانیان...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
با این همه آرزو....
نمی خواهم\ يا غرق در منجلابِ دنیا شوم\ وین شبِ طولانی که تمام شد\ انتظار منهم به آخر می رسد\ با این همه آرزو\ و دلتنگی\ نقاب از رُخسار می...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان - ا
نویسنده: رحمان - ا

پیشروی “جهادی ها ” در عراق

در راس جهادی های معروف به "کشور های اسلامی" مردی بنام البغدادی است. ستون فقرات نیروهای این گروه مانند جهادی های افغانستان را فقط افراد کشورهای عربی تشکیل نمیدهند، بلکه از همه جا و همه ملت ها نیرو جذب کرده اند. آنها از کشور های عربی، منطقه قفقاز، چچنی ها و اروپایی ها جذب نیرو کرده اند. امروز به خوبی میتوان گفت که نیمی از نیروهای آنها از کشور های اروپایی هستند.

 جهادی ها بدون کمترین مقاومتی شهر های مهمی از شمال عراق را به تصرف خود در آورده اند و در حال حاضر چشم به تصرف بغداد دوخته اند. کامیونهای حامل صد ها نفر از جنگنده های جهادی و ده ها تانک و نفر برهای زرهی تصرف شده از ارتش عراق، ترس و وحشت و ویرانی را با خود همراه دارند و موجب فرار هزاران نفر از خانه و کاشانه خود شده اند.

گروه اسلامی که نام‌اش مخفف « دولت اسلامی شام و عراق» است تاکنون موفق شده اند تا چندین هزار نفر از مسلمانان را از کشور های عربی و اسلامی تحت تاثیر تبلیغات خودشان قرار بدهند. آنها میتوانند بحران های زیاد و جنگ های جدیدی را در این منطقه بوجود بیاورند. آنها آنچه را که در کشور سوریه بوجود آوردند و از خود به جا گذاشتند میتوانند در عراق هم به شکل خونین تری بوجود بیاورند. جنگی میان سنی ها و شیعه ها، جنگی میان عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، بحرانی که پایان نخواهد گرفت.

در واقع پیدایش چنین شرایطی با به قدرت گیری نوری المالکی نخست وزیر کنونی و شیعه عراق که از سال ٢٠٠۶ میلادی در راس دولت کشور عراق قرار گرفته است، آغاز شده است. در اوایل سال جدید، ارتش عراق شهر مهم “فلوجه” را در منطقه غرب عراق در مبارزه  و جنگ با “جهادی ها” از دست داد و مجبور به عقب نشینی گردید. اما امروز “جهادی ها” در شمال عراق در حال کشتار و جنگ و ویرانی این منطقه هستند. کسانی که از رژیم شیعه نوری المالکی بریده اند، به “جهادی ها” پیوسته اند و امروز به امید تسلط بر عراق در این جنگ ویرانگر شرکت کرده اند. گرچه نوری المالکی تلاش بر این کرد که همه نیروهای غیر نظامی سنی که در سال ٢٠٠٧ میلادی در کنار ارتش آمریکا علیه “القاعده” مبارزه کردند و پیروز شدند را جذب ارتش عراق کند، اما تلاش او بی نتیجه ماند و آنها از حضور در ارتش عراق خود داری کردند. اکنون در کنار “جهادی ها”، افسران ارتش صدام حسین هم هستند که در سال ٢٠٠٣ میلادی با شکست رژیم عراق همه موقعیت های شغلی خود را از دست داده اند. “موصول ” آخرین شهری بود که توسط ارتش آمریکا آزاد شد، در هیچ شهری مانند”موصول “تعداد افسران وابسته به ارتش صدام حسین زیاد و چشمگیر نبود، حال همه آنها به کمک “جهادی ها” آمده اند. نیرو های غیر نظامی و افسران رژیم صدام حسین، در آغاز از اسلامیست ها”جهادی” حمایت نمیکردند و نمی خواستند به دلیل یک ایدئولوژی به دو بخش تقسیم شوند، اما بعدا همه آنها علیه یک دشمن بنام نوری المالکی به هم نزدیک شدند. 

در حال حاضر به دلیل ترور هایی که توسط “جهادی ها ” در سالهای اخیر در خاک کشور عراق صورت گرفته است، تعداد زیادی از سیاستمداران سنی، رژیم نوری المالکی را ترک کرده اند و همچنین خیلی از مبارزان سنی هم صحنه را ترک کرده اند و در حال حاضر فقط چند هزار نفر از “جهادی ها” در این درگیری ها شرک کرده اند. اما آنها به اسلحه های زیادی دست پیدا کرده اند که از ارتش عراق به آنها به غنیمت رسیده است و همچنین از بانکهای شهر “موصول ” مبلغ ٣٠٠ میلیون دلار به چنگ آنها افتاده است که از کشور های عربی، عربستان سعودی، امارات متحده و قطر در آن بانکها سپرده شده بود. اما این ها که گفته شد تنها ممر و مفر درآمد “جهادی ها ” نیستند؛ آنها از طریق فشار و تهدید به شهروندان و ساکنین منطقه تقاضای حمایت مالی میکنند. آنها همچنین با فروش نفت تولید شده که در کنترل آنها آمده است دست به دزدی و چپاول میزنند. در صورت به چنگ آوردن پالایشگاه های نفت، درآمدهای جدیدی به منابع مالی آنها اضافه خواهد شد. 

در راس جهادی های معروف به “کشور های اسلامی” مردی بنام البغدادی است. ستون فقرات نیروهای این گروه مانند جهادی های افغانستان را فقط افراد کشورهای عربی تشکیل نمیدهند، بلکه از همه جا و همه ملت ها نیرو جذب کرده اند. آنها از کشور های عربی، منطقه قفقاز، چچنی ها و اروپایی ها جذب نیرو کرده اند. امروز به خوبی میتوان گفت که نیمی از نیروهای آنها از کشور های اروپایی هستند. “جهادی ها” پس از تصرف “موصول “، همه دزدان و جنایتکاران زندانی را آزاد کردند و به طریقی به جمعیت حمایتگران خود افزودند. آنها در صورت تصرف شهر بغداد به طرف کربلا شهر شیعه نشین مشهور عراق خواهند رفت. در آنصورت مدت زیادی طول نخواهد کشید تا اتحاد و هم پیمانی موجود بین ارتش عراق از هم بگسلد و چنانچه این اتحاد موجود به طور جدی به خطر بیفتد میتواند متحد شیعه عراق، یعنی ایران را واقعا نگران کند. آنوقت تهران باید یک رژیم  شیعه شکست خورده را که توسط  تروریست های سنی تصرف شده است را در غرب خود تحمل نماید.

ایران و ایالات متحده آمریکا علیه حکومتی سنی به رهبری یک خلیفه اسلامی در عراق میباشند. کشور اسرائیل هم تمام تلاش خود را در جلوگیری از به قدرت رسیدن “جهادی ها” در عراق مصرف خواهد نمود. نیروهای “جهادی کشورهای اسلامی” با نیرو های جهادی منطقه سینایی در ارتباط هستند و ارتش اسرائیل در حال آماده باش در آمده است. از طرف دیگر، عربستان سعودی که سالها شریک اصلی ایالات متحده آمریکا شمرده میشد دیگر انگیزه ای برای حفظ آن ارتباط استراتژیک با آمریکا نمیتواند داشته باشد:

١ – آمریکا در مورد تولید نفت و گاز بطرف خودکفائی پیش میرود و علاقمندی خود را نسبت به شبه جزیره عربستان سعودی کمتر نشان میدهد.

٢ – آمریکایی ها و ایران کم کم به هم نزدیک تر میشوند و سیاست مربوط به عربستان سعودی کمتر مورد توجه قرار میگیرد و قترت شیعه ها در منطقه و بویژه پس از انقلاب اسلامی ایران در سال ١٩٧٩ میلادی و سقوط صدام حسین در سال ٢٠٠٣ میلادی، مورد توجه بیشتری قرار گرفته است!

قابل ذکر است که در صورت سقوط رژیم بشار اسد در سوریه، شرایط مناسبی برای حضور هر چه بیشتر سیاستهای عربستان سعودی بوجود می آمد اما علیرغم همه تلاش های این کشور و حمایت هایش از تمام نیروهای مخالف رژیم بشار اسد و دیگر نیروهای افراطی و از جمله همه “جهادی ها”، اما خواست مورد نظر عربستان سعودی اتفاق نیفتاد و بشار اسد دوباره قدرت گرفت و در انتخابات جدید هم دوباره به ریاست جمهوری کشور سوریه انتخاب شد. “جهادی ها ” که توسط کمک های رژیم عربستان سعودی بهم نزدیک شده و نیرو گرفته اند، خود به خود باعث نزدیکی هر چه بیشتر آمریکا و ایران شده اند.

پیشروی جهادی های « دولت اسلامی شام و عراق» داعش نه فقط خطری برای کشور عراق، بلکه برای همه منطقه خاورمیانه محسوب میشوند. حضور آنها مانند نفتی است که بر آتش دعوای شیعه و سنی ریخته شود. پس از خروج نیروهای ارتش آمریکا از عراق، این کشور تا به امروز امکان آرامش به خود ندیده است و دائما ترور و کشتار مردم بی گناه این کشور در خانه ها و کوچه ها و خیابان ها و بازار و مساجد ادامه پیدا کرده است. آنچه که بر سر سوریه آمد، آنچه که بر سرافغانستان میگذرد، شرایط بهتری را در انتظار عراق نمی گذارد.

 

منبع : فرانکفورتر آلگماین – Frankfurter Allgemeine

تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد, ۱۳۹۳ ۰:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

“انقلاب ۵۷ بن بست ، یا استمرار انقلاب مشروطه”

سوگنامه سکوت

جنایتکاری در لباس وکالت

خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!