جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶

جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶

مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی...
سال 2025 امروز در شرایطی آغاز شده است که موضوعات مهم و پیچیده‌ای در حوزه سیاست خارجی پیش روی ایران قرار دارد. پرونده‌های حل نشده قبلی در کنار مسائل جدید...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران...
پویایی درونی دیکتاتوری ها به دلیل ماهیت شدیدا سرکوبگر چنین رژیم هایی اغلب در سیستم های زندان آنها آشکار می شود. به همین دلیل است که ژانر خاطرات زندان برای...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ژان پیر فیلیو
نویسنده: ژان پیر فیلیو
بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ
سخنان الکساندر دوگین، استراتژیست روس، در باره تحولات خاور میانه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه.
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دوگین
نویسنده: الکساندر دوگین
بر بال خیال
بال از خاطره ها بر گرفت، دلش آشوب زمان داشت، با نگاهی دیگر از خانه زد بیرون، از درابجی کنار اسکله یک پنسیری خرید، و جگر فروشی سرراهش، دو سیخ...
۱۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد
بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی
بی‌تردید تعرض و بی‌حرمتی به مزار هر انسانی عملی نکوهیده و زشت است و ما قاطعانه عمل نابخردانه فردی مجهول الهویه ولی ناقص عقل و احتمالا مزدور، در اهانت به...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
چگونه دفن یک ملت ممکن است؟
أردوغان هم مثل بقیه دیکتاتورها بعنوان یک جنایتکار در ذهنها باقی خواهد ماند. کُردهای سوریه و ترکیه با حق انتخاب و تعیین سرنوشت رویاهای خود را باز تعریف و بازتوليد...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!
فروغ در دنیایی به دنیا آمد که به او تعلق نداشت و به دلیل ناسازگاری با فرهنگ و هنجارهای رایج، از معیارهای خوشبختی متداول فاصله داشت و بیشتر عمر کوتاه...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو

کابینه شجاع؛ مطالبه تحول‌خواهان

تصور من این است که آقای روحانی یک‌سال قبل به تغییر کابینه فکر کردند و ممکن است غفلت‌هایی هم وجود داشته باشد ولی تغییراتی هم خواهد بود و روی‌هم‌رفته وضعیت ایشان نسبت به دولت قبل بسیار بهتر است. به‌هرحال، سخنرانی‌های ایشان در مناظره‌ها این‌طور بود که به ضرورت تغییر و ترمیم کابینه بیش از گذشته پی برده‌اند و این اتفاق خواهد افتاد ولی باید مستمرا تذکر داده شود و برای کابینه همسو با اهداف دولت اصلاحی و اعتدالی غفلت نشود و نارضایتی مردم در نظر گرفته شود

یکی از عوامل مهم رفع کاستی‌های دولت آقای روحانی در چهار سالی که گذشت، مربوط به ترکیب کابینه و مدیرانی است که با ایشان همکاری می‌کردند. دولت آقای روحانی زمانی سر کار آمد که مجلس نهم بر سر کار بود؛ مجلسی که در نقطه مقابل دولت به‌لحاظ سیاسی قرار داشت. دولت نیز برای رأی اعتماد وزرایش با سختی‌های زیادی مواجه شد و حتی سه نفر از وزرای دولت یازدهم از مجلس نهم رأی اعتماد نگرفتند و رئیس‌جمهوری بخشی از وزرایش را به گونه‌ای انتخاب کردند که بتوانند از مجلس مخالف دولت رأی اعتماد بگیرند. نتیجه آن شد که میانگین کابینه در تراز شخص روحانی و مطالبات مردم طرفدار و فعالان حامی ایشان نبود و آن‌طور که باید دولت را مدیریت کنند، نبودند. دولت ترکیبی از نیروهای خوب، بد و متوسط بود و نمی‌توانستیم توقعی بالاتر از توان دولت از او داشته باشیم. نقدهایی دراین‌باره البته به آقای روحانی وارد شده که تیم سیاسی منسجم، کارآمد، شجاع و قوی در اختیار ندارد.

در حوزه رسانه نیز نقد جدی به دولت وارد است که تیم قوی رسانه‌ای در اختیار ندارد. در زمینه‌های دیگر هم انتقاداتی بوده اما شرایط دولت برای اصلاح‌طلبان و طرفدارانش قابل درک بود. این بار که حسن روحانی دوباره رئیس‌جمهوری شدند، به دو دلیل باید ایشان به‌عنوان اولین اولویت یک کابینه شجاع، کارآمد، توانمند و صاحب تجربه را تشکیل دهند. آقای روحانی هر کاری بخواهند انجام دهند و هر وعده‌ای که بخواهند عملی کنند، تنها با یک تیم شجاع می‌توانند انجام دهند و دلیل دیگر اینکه آقای روحانی اکنون یک پشتوانه مقتدرانه دیگر دارند و آن هم ‌رأی مردم است. رأیی که ایشان به دست آورده‌اند، این را ایجاب می‌کند که برای پاسخ‌دادن به وعده‌ها حتما باید تیم کارآمد‌تری در دولت در اختیار داشته باشند. دلیل دوم اینکه مجلسی که الان آقای روحانی با آن سر و کار دارد مجلس همسویی بوده و این دلیل دیگری است که می‌توانند تغییراتی ایجاد کنند.

تصور من این است که آقای روحانی یک‌سال قبل به تغییر کابینه فکر کردند و ممکن است غفلت‌هایی هم وجود داشته باشد ولی تغییراتی هم خواهد بود و روی‌هم‌رفته وضعیت ایشان نسبت به دولت قبل بسیار بهتر است. به‌هرحال، سخنرانی‌های ایشان در مناظره‌ها این‌طور بود که به ضرورت تغییر و ترمیم کابینه بیش از گذشته پی برده‌اند و این اتفاق خواهد افتاد ولی باید مستمرا تذکر داده شود و برای کابینه همسو با اهداف دولت اصلاحی و اعتدالی غفلت نشود و نارضایتی مردم در نظر گرفته شود. به باور من، اتفاقا یکی از دلایلی که نشان می‌دهد آقای روحانی باید به ضرورت مطالبات متعدد مردم توجه ‌‌کنند و تیم توانمند تشکیل دهند، صحبت و وعده‌های ایشان در بخش حقوق شهروندی، توسعه سیاسی و… است که باید پیگیری شود زیرا به دلایل کاملا معقولی نسبت به این اتفاقات در دولت اول غفلت شده بود و عمدتا به‌دلیل مجلس ناهمسو و فشارهای اقتصادی و مسائل سیاست خارجی، ایشان حالا به خوبی متوجه شده‌اند که چنین تغییری را کلید بزنند. من فکر می‌کنم بخش مطالبات سیاسی در این دوره مورد توجه جدی‌تر واقع می‌شود. تأکید مؤکد اصلاح‌طلبان البته بر این است که مثل همیشه شفاف و صادقانه در عرصه سیاسی عمل می‌کنند و اصل منافع ملی و مصالح عمومی را بر خواست شخصی و گروهی ترجیح می‌دهند و با توجه به نیازهای کشور خواستار مطالبات هستند.

بر‌این‌اساس، پشتیبانی همه‌جانبه از دولت صورت گرفته ولی انتقاداتی هم وارد بوده و با حفظ جلوگیری از بروز خواسته‌ها و مطالبات غیر‌ضروری حالا هم‌ چنین است و در آینده ایشان پشتوانه جدی‌تری دارد و تجربه خوبی در دولت قبل نیز همراه اوست و دولتمردان آسیب‌ها و نقاط ضعف را تشخیص داده‌اند. همه اینها ایجاب می‌کند با تیمی توانمندتر و با تلاش بیشتر و گسترده‌تر خواست‌های مردم پیگیری و عملیاتی شود.

مرتضی مبلغ – فعال سیاسی اصلاح طلب

تاریخ انتشار : ۱ خرداد, ۱۳۹۶ ۴:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی…

زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران…

بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ

بر بال خیال

بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی

چگونه دفن یک ملت ممکن است؟