جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۷

جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۷

آن لحظه ناب و دست نیافتنی!
و ما در رویای خود بودیم، نمی دانستیم او با حرفهایش، زیبایی ها را در افق نگاه-مان قرار می داد، که با آن بیگانه بودیم، کاش زنده بود، با چشم...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
آتش بس نباید اینگونه باشد!
در حالی که به نظر می رسید صلح پس از ۱۵ ماه جنگ همه جانبه در نوار غزه برقرار شده است، شهرک نشینان اسرائیلی شامگاه یکشنبه به خیابان های سنجیل...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: پرنیل سولهایم، برگردان: شهناز قراگزلو
نویسنده: پرنیل سولهایم، برگردان: شهناز قراگزلو
اسوالد اسپنگلر: فیلسوف راستگرا، نیهلیست فرهنگی
اسوالد اسپنگلر، راست ملی گرا، محافظه کار، پیشگام مرام فاشیستی، دارای نظریه فرهنگی خردگریز، فیلسوف و نماینده زوال و بدبینی فرهنگی، امپریالیسم را بعنوان وظیفه تاریخ، و سزاریسم یا امپراتوری...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
نویسندگان توافقنامه اسرائیل-غزه از بی اعتنایی نتانیاهو به حفظ صلح نگران هستند
توافق آتش بس که به طور غیرمستقیم بین اسرائیل و حماس به دست آمده، پیچیده تر از آن است که هر لحظه شکست بخورد. اما فقدان کنترل بین المللی و...
۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
در سوگ رفیق سیروس ماوایی
ما یاد و خاطرۀ رفیق سیروس ماوایی را که سراسر زندگی‌اش با کوشش و تلاش در راه بهروزی مردم همراه بود، گرامی می‌داریم و با قدردانی از مهربانی، استواری، صبوری...
۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
یک‌سالگی کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»
کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» که در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۲ از زندان‌های ایران شروع شد، به‌زودی یک ساله می‌شود. در آستانه یک سالگی کارزار ... اعتصابیون دست‌کم ۳۴ زندان به...
۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
کابینه ۳۴۰ میلیاردر دلاری دونالد ترامپ، کابینه‌ای برای میلیاردها
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، با انتخاب میلیاردرها و میلیونرهای برجسته برای پست‌های کلیدی دولت خود، در حال تشکیل یکی از ثروتمندترین کابینه‌های تاریخ ایالات متحده است. مجموع دارایی اعضای...
۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی

کارگران روزمزد و ناامنیِ حداقل‌ها

 کار برای زیست و زندگی آبرومندانه مدتهاست که دیگر در چشم انداز نیست، بلکه تلاشی جانکاه برای ادامه زنده ماندن و فقط زنده ماندن است ... آیا سوختن انسان ها و جزغاله شدنشان بر فراز تیر برق و یا سقوط شان از بلندی ها و یا حبس شدنشان در اعماق معادن و مرگ شان در اعماق ظلمت و سیاهی سرنوشت محتوم شان است؟ چه باید کرد؟

نه سال بیشتر نداشت. هر روز صبح قبل از طلوع آفتاب، با چشمانی هنوز خواب آلود، همراه پدر به سوی یکی از میدان های اصلی شهر که محل تجمع کارگران ساختمانی جویای کار بود می رفتند تا بلکه معمار یا استاد کار و یا پیمانکاری آنها را اجیر کرده و با خود همراه کند.

تبلیغ مهارت های کاری و چانه زنی کارگران با صدای بلند و رقابت شدید آنها با یکدیگر باعث می شد که میدان خیلی سریع از انبوه کارگران جویای کار خالی شود و فقط کارگرانی که هنوز موفق به پیدا کردن کار نشده بودند ناامیدانه در گوشه و کنار میدان پرسه می زدند. هر چه زمان می گذشت نگرانی کارگران باقی مانده بیشتر می شد، چون آنها می دانستند که کارفرمایان از شرایط آنها سوء استفاده کرده و کمترین دستمزد یک کارگر معمولی را پرداخت خواهند کرد.

و اما شرایط برای پدر و پسر فرق می کرد چون که معمولا کودکان در کارهای ساختمانی کارآیی کمتری داشته و کارفرمایان حاضر به پرداخت دستمزد مناسب نبوده و نیستند. هر از گاهی هم که یک کاری پیدا می شد که این خود باعث خوشحالی آنها بود وگرنه پسرک در اکثر مواقع مجبور بود همراه پدرش بدون هیچ حق و حقوقی در محیط کار به پدرش کمک کند. زمان هم چنان بدون تغییرات عمده ای سپری می شد و بازار کار همچنان ناعادلانه و رقابت در آن سخت و برای پدرو پسر دشوارتر بود.

سر و وضع تمیز و پوست روشن و آفتاب نخورده شان هم مزید بر علت بود و باعث می شد که بعضأ آنها را به عنوان کارفرما عوضی گرفته و در نتیجه به آنها به عنوان کارگر مراجعه نشود. حالا دیگر این بار شرایط آرام آرام فرق می کرد، به عبارتی دیگر، حالا این کارگران بودند که به کارفرمایان مراجعه کرده و جویای کار می شدند.

در شرایط استیصال کارگران حاضرند هر نوع کار سخت و یا خطرناکی را قبول کنند تا بلکه بتوانند حداقل هایی را برای خانواده خود تامین نمایند.

در این مواقع می شد تسلط کامل ترس و نگرانی را در صورت و نگاههای تک تک آنها دید و حس کرد. ترس از پیدا نکردن کار، حتی برای امروز، ترس از دستان خالی و بدون در آمد و تامین معاش امروز به خانه رفتن. در این مواقع کارفرمایان مانند کرکس ها ی گرسنه که منتظر اتمام آخرین مقاومت های طمعه خود هستند از این موقعیت به نفع خود سؤاستفاده کرده و با مزد کمتری نسبت به مواقع عادی، مبلغ کمتری پرداخت می کنند. در چنین جو و شرایطی است که نطفه حوادث مرگ بار کاری در محیط های کار بسته می شوند و کارگران برای جلب رضایت کارفرما هر کاری ولو خطرناک را انجام می دهند تا بلکه بتوانند برای روزهای آینده هم کاری داشته باشند  و وقوع حادثه ای که اغلب به خاطر نبود آموزش لازم نسبت به حرفه و شغل و به خاطر نبود وسایل ایمنی کار در محل هست، منجر به مرگ و مصدوم شدن کارگران می شود.

 کار برای زیست و زندگی آبرومندانه مدتهاست که دیگر در چشم انداز نیست، بلکه تلاشی جانکاه برای ادامه زنده ماندن و فقط زنده ماندن است، که آنهم برای خیلی از زحمتکشان مقدور نبوده و غمگینانه به زندگی خود پایان میدهند. انعکاس خودکشی این انسان ها با انگیزه فقر و نداری در رسانه، و یا انتشار اخبار حوادث کاری که به مرگ کارگران می انجامد دیگر کسی را بر نمی انگیزد. بطور میانگین حوادث کاری منجر به مرگ ۱۴۰۰ نفر در میشود. این تصادفات به طور یقین به علت نبود آموزش های لازم و نبود وسائل ایمنی کار بوده که کارفرمایان باید تهیه می کردند ولی به انگیزه سود بیشتر انجام نداده اند.

آیا سوختن انسان ها و جزغاله شدنشان بر فراز تیر برق و یا سقوط شان از بلندی ها و یا حبس شدنشان در اعماق معادن و مرگ شان در اعماق ظلمت و سیاهی سرنوشت محتوم شان است؟

چه باید کرد؟

امروزه سیطره تفکر نئولیبرالی یا همان سیاست تعدیل اقتصادی که منجر به بی حقوقی کارگران «تعدیل نیروی انسانی» شده و در نهایت به اخراج (تعدیل) کارگران انجامیده. همین کارگران دو باره با قراردادهای موقت ولی با مزایا و حقوق کمتری استخدام می شوند.

این بزهکاری و دزدی قانونمند توسط «شرکت های تامین نیروی انسانی» از جیب کارگران انجام می شود. اینها شرکت های آدم فروشی و کارگزاران مافیای قدرت هستند. تفکر نئولیبرالی باعث بحران های بزرگ اقتصادی شده که امروزه پرتاب شدن به قعر دنیای فقر در جوامع سرمایه داری از نتایج آن است. بحران های سرمایه داری، یا بحران سرمایه مالی، خود را در بحران های بورس و بانک ها نشان میدهد. میلیون ها انسان تحت تاثیر این بحران ها تمام هستی خود را از دست میدهند و هزاران خانواده متلاشی میشوند تا این انسان ها در جنگل توحّش سرمایه داری بدون هیچ گونه قدرت دفاعی رها شوند. این خود پایان ماجرا نیست و اتفاقات ناگوار دیگری دومینو وار در حال انجام اند و می توانند به بحران های اجتماعی عادی تبدیل شود.

مسئله مهاجرت، رواج کار کودکان در کشورها و جوامع کمتر پیش رفته در کارهای تولیدی ساده و یا مونتاژ، با دستمزد بسیار نازل، خرید و فروش اعضا و ارگان های بدن، تن فروشی، سوء استفاده از معلول های جسمی، گواهی رشد ناهنجاری های اجتماعی در این شرایط هستند.

تمام این مسائل و عواقب بسیار منفی آن به روی زندگی زحمتکشان و مردم عادی پایان ماجرا نبوده که به فرموده سرمایه داران عزیز و نمایندگان گوش به فرمان محترم مجلس برای رفاه و آسایش شهروندان بی پناه در حال تدارک قوانین بسیار … بسیار خوب برنامه هفتم توسعه در زمینه های رفاه و تامین اجتماعی هستند!

مبارک باد!

 

   برگرفته از بولتن کارگری شماره ۲۵۳

برای دسترسی به بولتن ۲۵۳ بر روی ایکون نارنجی رنگ بولتن کارگری  کلیک کنید.

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۷ مهر, ۱۴۰۲ ۸:۲۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

به بهانه قتل علی رازینی و محمد مقیسه (ناصریان)، قضات بیدادگاه های جمهوری اسلامی

جنایت کاران و متجاوزان به حقوق اساسی مردم، فارغ از مقام و درجه‌ای که دارند، باید در دادگاه‌های علنی و با رعایت کامل قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی و داخلی محاکمه و پاسخگو شوند. از همین منظر، هرگونه ترور و قتل‌های اراده‌گرایانه نیز باید به‌طور قاطع محکوم شود.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن لحظه ناب و دست نیافتنی!

آتش بس نباید اینگونه باشد!

اسوالد اسپنگلر: فیلسوف راستگرا، نیهلیست فرهنگی

نویسندگان توافقنامه اسرائیل-غزه از بی اعتنایی نتانیاهو به حفظ صلح نگران هستند

در سوگ رفیق سیروس ماوایی

یک‌سالگی کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»