اوباما در دوران ریاست جمهوری خود و حضورش در کاخ سفید گفتەبود کە با اسرائیل بر سر ایران و تشدید تحریمهای آن اختلافات خیلی واقعی دارند. حال بعد از گذشت سالها و در دوران جو بایدن هم خبر از آن می رسد کە رئیس جمهور دمکرات آمریکا در طی سە هفتە گذشتە از پاسخگوئی بە تماسهای تلفنی نفتالی بنت خودداری کردەاست.
اسرائیل در پروندە اتمی ایران بشدت نقش پسر بد را بازی می کند، و از هرگونە حل مسالمت آمیز آن از طریق گفتگو، اگر ایران تماما منافع این کشور را تامین نکند، کاملا مخالفت می کند. ولی ایالات متحدە آمریکا کە درگیر پروندەهای بمراتب بیشتری در سطح جهانیست، علیرغم ادامە پشتیبانی استراتژیک از اسرائیل، اما نگاە ملایم تری نسبت بە قضیە دارد و در هیئت سیاستمداران دمکرات تلاش دارد کە بشیوە دیپلماتیک برجام را بە انجامی برساند.
اختلاف میان اسرائیل و آمریکا بر سر برجام اگرچە در تعیین روابط این دو کشور آنچنان اساسی نیست کە بتواند تغییر استراتژیکی در آن بوجود بیاورد، اما نفس اختلاف سربرآوردە جالب توجە است. جالب توجە از این لحاظ کە نشان می دهد پروندە اتمی ایران و مسئلە برجام تا چە حد پیچیدە و تا چە حد از ابعاد فرابرجامی برخوردار است.
بە نظر می رسد دولت دمکراتها در نظر ندارد تسلیم شانتاژهای دولت اسرائیل بشود، و در صدد است برجام را بر اساس پارادایمهای گستردەتری از تنها منافع اسرائیل بە پیش ببرد. امید است تندروهای ایران کە اینقدر بر طبل ضد اسرائیلی می کوبند، بشیوە جدی متوجە این امر باشند و بدانند کە اگر واقعا می خواهند نقش اسرائیل در منطقە تضعیف شود، بخشی از آن کاملا بە تشدید روابط دیپلماتیک و سیاسی ایران با غرب بستگی دارد.