سه شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۵

سه شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۵

زندانیان سیاسی و عقیدتی و عادی را آزاد کنید!
ما خانواده‌های خاوران که دهه‌ها رنج از دست دادن عزیزان خود را کشیده‌ایم و مدت‌هاست با درهای بستۀ گلزار خاوران روبه‌روایم و از حضور بر خاک عزیزانمان محروم شده‌ایم، نگران...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جمعی از خانواده‌های خاوران (داخل)
نویسنده: جمعی از خانواده‌های خاوران (داخل)
۱۲ روز سرنوشت‌ ساز؛ روایت یک جنگ ترکیبی و پروژۀ براندازی اسراییلی امریکایی در ایران
اکنون، با روشن‌تر شدن ابعاد هشداردهنده‌ی آن ۱۲ روز، این نوشتار در پی بازتعریف روایت موسوم به „جنگ ترکیبی ۱۲ روزه“ است؛ روایتی که با بهره‌گیری از تجربه‌های منطقه‌ای و...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
وضعیت زندانیان منتقل‌شده بند زنان اوین به زندان قرچک، گفت‌وگو با خانواده‌ها و رئیس زندان قرچک‌
تخریب اساسی بخش‌های نگهبانی، اداری، بند نسوان، کتابخانه بند چهار، ساختمان بهداری و سالن ملاقات و ۷۹ کشته به گفته سخنگوی قوه قضائیه که سربازها، مددکاران و تعدادی از زندانیان...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نیلوفر حامدی
نویسنده: نیلوفر حامدی
دادخواهی، رویکرد اخلاقی به جنگ و جمهوری اسلامی، و همبستگی اجتماعی
به نظرم قدم‌هایی که برای رسیدن به هدف برمی‌داریم جزیی از آن هدف است. تمرین دموکراسی در بین فعالان و محق دانستن خود برای آزادی، دموکراسی و عدالت هم در...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پرستو فروهر
نویسنده: پرستو فروهر
تظاهرات کنندگان در لس آنجلس: "ما یک آمریکای فاشیست نمی خواهیم"  
مردم در لس آنجلس به تظاهرات خود علیه دونالد ترامپ، علیه سیاست های مهاجرتی او و علیه سربازانی که به میدان آورده است ادامه می دهند. بر روی پلاکارد « پیشکسوتان...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
محکومیت تجاوز آشکار امریکا و اسراییل علیه ایران در نشست احزاب کمونیست کشورهای عربی
احزاب شرکت‌کننده به اتفاق آرا، این تجاوز را تهدیدی خطرناک نه تنها علیه ایران بلکه کل منطقه می‌دانند و آن را زمینه‌ساز مرحله‌ای جدید از اجرای پروژۀ موسوم به «خاورمیانۀ...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: گروه کار امور بین‌الملل سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: برگردان: گروه کار امور بین‌الملل سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
آری به اتفاق جهان می‌توان گرفت!
التهاب و استرس و نگرانی و ترس از ادامۀ ناامنی و آوارگی، بیش از انفجار بمب و آتش و ویرانی دورۀ جنگ، دامن‌گیر مردم شده است. اکثر مردم در این...
۱۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش

گرامی باد ۱۶ آذر، روز دانشجو

از آن روز ٦٠ سال می گذرد. کمتر مناسبتی را با چنين قدمتی در تاريخ ايران می توان يافت که جنبش برخاسته از آن هم چنان زنده و پويا باشد. ١٦ آذر و جنبش دانشجوئی در تاريخ ما ماندگار و پايدار ماند و از آن زمان تاثيرات گرانباری برروندهای سياسی کشور گذاشت و در شکل دهی جريان های سياسی از جمله جنبش فدائی، موثر افتاد.

پس از کودتای آمریکائی ـ انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و سرکوب خونین جنبش ملی و دمکراتیک و در حالی که جامعه در تب و تاب حکومت سرنیزه می سوخت، شاه بر آن شد که از نمایندگان کشورهای سازمانده کودتا، ریچارد نیکسون معاون رییس جمهوری وقت آمریکا و دنیس رایت کاردار وقت سفارت انگلیس دعوت کند تا میزبان آنها در تهران باشد. در این هنگام دانشجویان که از زخم تازه جاری بر پیکر جامعه در رنج بودند، متحدا در روز شانزدهم آذر سال ۱۳۳۲ علیه کودتا و سرکوب، علیه معامله نفت و اسلحه که  روند دمکراسی در ایران را گسسته، و می رفت که استبداد را بر کشور حاکم کند، به اعتراض برخاستند.

پاسخ محمدرضاشاه و نیروهای سرکوب او به اعتراضات دانشجوئی، گلوله بود. گلوله هائی که سینه مصطفی بزرگ نیا، مهدی شریعت رضوی و احمد قندچی را شکافت و صحن دانشگاه را از خون آنها رنگین ساخت. با این کشتار، جنبش دانشجویی ایران وارد مرحله نوینی از تاریخ مبارزاتی خود گردید. بدین سان مبارزه نسل جوان و فرهیخته ایران علیه دیکتاتوری شاه، برای استقلال و آزادی با مبارزات مردم گره خورد و ۱۶ آذر را به نمادی ملی تبدیل نمود.

 از آن روز ۶۰ سال می گذرد. کمتر مناسبتی را با چنین قدمتی در تاریخ ایران می توان یافت که جنبش برخاسته از آن هم چنان زنده و پویا باشد. ۱۶ آذر و جنبش دانشجوئی در تاریخ ما ماندگار و پایدار ماند و از آن زمان تاثیرات گرانباری برروندهای سیاسی کشور گذاشت و در شکل دهی جریان های سیاسی از جمله جنبش فدائی، موثر افتاد.

جنبش دانشجوئی در دو دهه گذشته هم در تحولات سیاسی کشور نقش برجسته بازی کرد که می توان به انتخابات سال ۱۳۷۶ و ۱۳۸۸ اشاره کرد.

رژیمهای استبدادی صدای جوان و خروشان جامعه را برنتافته و همواره لبه تیز حمله و سرکوب خود را متوجه دانشجویان و دانشگاهها می کنند. اگرحکومت مستبد پهلوی حوادثی نظیر ۱۶ اذر ۱۳۳۲ و اول بهمن ۱۳۴۰ و ۱۳ آبان ۱۳۵۷ و حوادث متعدد دیگر از جمله دستگیری ها، اخراج و زندانی و شکنجه کردن و کشتار دانشجویان و نیروهای مترقی را در پرونده خود دارد، مستبدان تاریک اندیش نظام ولائی، حمله به دانشگاهها، را به نام انقلاب فرهنگی سازماندهی کرده و باجرا گذاشتند، «۱۸ تیر ۱۳۸۷»، و یورش به کوی دانشگاه تهران، و اخراج و بازنشستگی اجباری استادان، شکنجه و کشتار گسترده دانشجویان را رقم زدند.

 با این وجود از درون جنبش دانشجوئی، سروهای استواری برخاستند و در مقابل مستبدین سینه سپر کردند و در مصاف با آنها، رنج و مشقت زندانها و شکنجه ها را  به جان خریدند و برای رهائی کشور از چنگال مستبدین  رزمیدند. استبداد، چه شاه چه شیخ، نتوانست این قلب تپندۀ جامعه را از حرکت باز دارد.

 پس از بازگشایی دانشگاهها در دهه ۶۰ ، از بازگشت به کلاسهای درس بسیاری از دانشجویان دگراندیش جلوگیری شد. در آن دهه شرط پذیرش دانشجو، تنها کنکور نبود، بلکه از آن دشوارتر بیرون آمدن از فیلتر تحقیقات محلی و مسجد محل بود. این وضعیت به اضافه‌  اختصاص دادن سهمیه‌های گوناگون برای نهادهای مختلف، سیمای دانشگاهها را تغییر داد و جنبش دانشجوئی دچار رکود گردید. اما در دوره اصلاحات جنبش دانشجوئی بار دیگر پا به صحنه سیاسی کشور گذاشت و در مقابل مستبدین ایستاد و رویدا د ۱۸ تیر را در سال ۱۳۷۸رقم زد. در این روز، نیروی سرکوب رژیم به خوابگاه دانشجویان دانشگاه تهران یورش برد و فاجعه دیگری در تاریخ جنبش دانشجوئی آفرید.

 جریان حاکم که تحمل آزاداندیشی دانشجویان و پویائی جنبش دانشجوئی را نداشت، در ۸ سال گذشته به طور سازمان یافته به دانشگاهها  هجوم برد، تشکلهای مستقل دانشجوئی را غیرقانونی کرد، فعالیتهای صنفی دانشجویان را متوقف ساخت، دانشجویان معترض را به حصار کشید و یا ستاره دار کرد، و فضای رعب را بر دانشگاه ها حاکم گردانید وهزاران دانشجو را وادار به مهاجرت ناخواسته، از کشور نمود. دانشگاهها ی کشور عملا تبدیل به پادگان  شدند.

 اکنون که دوره احمدی نژاد سپری شده و حسن روحانی با وعده برچیدن فضای امنیتی و برقراری جو آزاداندیشی در دانشگاهها، رای و نظر دانشجویان را جلب کرده است، این انتظار وجود دارد که موانع فعالیت دانشجویان برداشته شود، دست نهادهای امنیتی و حراستی از دانشگاهها قطع گردد و فضا برای تنفس دانشجویان فراهم شود.

  ما همراه با دانشجویان می خواهیم: 

– فضای پادگانی رفع گردد و جلو دخالت نهادهای نظامی ـ امنیتی در دانشگاهها گرفته شود؛

– دانشجویان زندانی بدون قید و شرط آزاد گردند؛

–  دانشجویان ستاره دار و محروم از تحصیل به دانشگاهها برگردانده شوند؛

– استقلال دانشگاهها  و حق فعالیت تشکلهای مستقل دانشجوئی به رسمیت شناخته شود؛

– اساتید مجرب و فرهیخته کنار گذاشته شده به کار دعوت شوند؛

– به اجرای طرح ارتجاعی تفکیک جنسیتی، اعمال تبعیض جنسیتی در دانشگاهها و پذیرش تک جنسیتی در برخی از رشته های دانشگاهی پایان داده شود.

 گرامی باد یاد جانباختگان و مبارزان ۱۶ آذر! 

پاینده و پرتوان باد جنبش دانشجوئی ایران!

 

 گروه کار جوانان سازمان فداییان خلق ایران – اکثریت

۱۴آذر ۱۳۹۲ (۵ دسامبر ۲۰۱۳)

 

تاریخ انتشار : ۱۴ آذر, ۱۳۹۲ ۸:۳۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

زندانیان سیاسی و عقیدتی و عادی را آزاد کنید!

۱۲ روز سرنوشت‌ ساز؛ روایت یک جنگ ترکیبی و پروژۀ براندازی اسراییلی امریکایی در ایران

وضعیت زندانیان منتقل‌شده بند زنان اوین به زندان قرچک، گفت‌وگو با خانواده‌ها و رئیس زندان قرچک‌

دادخواهی، رویکرد اخلاقی به جنگ و جمهوری اسلامی، و همبستگی اجتماعی

تظاهرات کنندگان در لس آنجلس: “ما یک آمریکای فاشیست نمی خواهیم”  

محکومیت تجاوز آشکار امریکا و اسراییل علیه ایران در نشست احزاب کمونیست کشورهای عربی