سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲ شهریور, ۱۴۰۵ ۰۰:۰۷

دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - ۰۰:۰۷

اسپانیا درباره حضور مأموران اطلاعاتی در میان مهاجران هشدار داد

برگردان: شهناز قراگزلو: یکی از ساکنان شهر به نام آلوارو گفت اگرچه شرایط نگران‌کننده بود، اما از خود مهاجران هراسی نداشت. او اظهار داشت: «این ماجرا بخشی از یک بازی سیاسی میان مراکش و اسپانیاست» و معتقد بود که از مهاجران به‌عنوان ابزاری برای اعمال فشار سیاسی استفاده شده است.
Getting your Trinity Audio player ready...

گاردیا سیویل (نیروی ژاندارمری اسپانیا) مدعی شده است که مأموران اطلاعاتی مراکش را در میان مهاجرانی که طی روزهای اخیر وارد شهر سئوتا، منطقه خودمختار اسپانیا در شمال آفریقا، شده‌اند شناسایی کرده است؛ موضوعی که بار دیگر اتهام‌ها درباره استفاده سیاسی از بحران مهاجرت در مرز دو کشور را افزایش داده است.

روزنامه اسپانیایی ال اسپانیول به نقل از منابعی در فرماندهی گاردیا سیویل گزارش داده که این افراد از طریق سامانه‌های نظارتی مستقر در مرز میان مراکش و سئوتا شناسایی شده‌اند.

این نخستین بار نیست

به گفته این منابع، مأموران سازمان اطلاعات مراکش در میان گروه‌های مهاجرانی حضور داشتند که در جریان موج اخیر مهاجرت به‌طور غیرقانونی وارد خاک اسپانیا شدند.

ال اسپانیول می‌نویسد این افراد زمانی شناسایی شدند که مقام‌های اسپانیایی با استفاده از سامانه پیشرفته نظارت تصویری، تحولات مرزی را به‌صورت لحظه‌ای زیر نظر داشتند.

منابع گاردیا سیویل تأکید کرده‌اند که این اتفاق یک مورد استثنایی نیست. به گفته آنها، نیروهای امنیتی اسپانیا در گذشته نیز حضور مأموران اطلاعاتی مراکش را در میان مهاجران، به‌ویژه در دوره‌هایی که فشار مهاجرتی بر سئوتا و ملیلیا ـ دو منطقه خودمختار اسپانیا در شمال آفریقا ـ افزایش یافته بود، ثبت کرده‌اند.

انتقال مهاجران با کامیون

منابع امنیتی می‌گویند سامانه‌های نظارتی مرزی امکان رصد تحرکات در اطراف حصار مرزی و مسیرهای منتهی به شهر را فراهم می‌کنند و تحلیلگران امنیتی از همین طریق افرادی را که به دستگاه اطلاعاتی مراکش نسبت داده می‌شوند، شناسایی کرده‌اند.

ال اسپانیول همچنین گزارش داده است که ویدئوهایی از روزهای اخیر نشان می‌دهد نیروهای ژاندارمری مراکش، مهاجران را با کامیون به نزدیکی سئوتا منتقل کرده‌اند.

این روزنامه به نقل از شاهدان عینی از مشارکت منفعلانه و حتی فعال نیروهای امنیتی مراکش در این روند خبر داده است.

«جنگ ترکیبی»

به نوشته روزنامه ال اسپانیول، نیروهای مسئول پایش تصاویر سامانه‌های نظارتی، با همکاری فرماندهان ارشد گاردیا سیویل، از همان ساعات اولیه روز پنج‌شنبه ۳۰ ژوئیه موفق به شناسایی افرادی شدند که گفته می‌شود از اعضای دستگاه اطلاعاتی مراکش بوده‌اند

روزنامه نیویورک تایمز نیز با چند شهروند مراکشی گفت‌وگو کرده که مدعی شده‌اند از سوی مقام‌های کشورشان برای عبور از مرز و ورود به سئوتا تشویق شده‌اند.

منابعی در سازمان اطلاعات اسپانیا نیز در گفت‌وگو با ال اسپانیول ارزیابی گاردیا سیویل را تأیید کرده و این رویداد را نمونه‌ای از «جنگ ترکیبی» توصیف کرده‌اند.

یکی از این منابع به ال اسپانیول گفته است: «چنین اقدامی، شیوه‌ای منطقی برای هر سرویس اطلاعاتی است.»

به گفته همین منابع، هدف از حضور این افراد، نظارت نزدیک بر موج گسترده ورود مهاجران، جمع‌آوری اطلاعات دست اول درباره نحوه استقرار نیروهای امنیتی اسپانیا در مرز، بررسی واکنش پلیس و نیروهای مرزبانی و همچنین رصد تحولات میدانی بوده است.

وضعیت همچنان بحرانی است

با وجود کاهش نسبی تنش، وضعیت در سئوتا همچنان بحرانی توصیف می‌شود.

پس از آنکه بین روزهای پنج‌شنبه و جمعه ده‌ها هزار مهاجر وارد این منطقه شدند، دولت اسپانیا یک مانع دریایی به طول ۵۰۰ متر در مرز آبی میان سئوتا و مراکش ایجاد کرده است.

مقام‌های اسپانیایی اعلام کرده‌اند که حدود ۶۰ هزار نفر تنها در مدت یک شبانه‌روز توانسته‌اند از مراکش وارد سئوتا شوند.

اکثر این افراد مردان جوان مراکشی بودند، اما زنان و کودکان نیز در میان آنان حضور داشتند. جمعیت سئوتا اندکی بیش از ۸۰ هزار نفر است.

افزایش شمار قربانیان

روز یکشنبه اجساد پنج نفر دیگر در سواحل سئوتا پیدا شد و بدین ترتیب شمار جان‌باختگان در سمت اسپانیایی مرز، بنا بر آمار رسمی، به ۷۲ نفر رسید.

در مقابل، انجمن مراکشی حقوق بشر (AMDH) اعلام کرده است که شمار واقعی قربانیان به حدود ۱۳۰ نفر می‌رسد و ده‌ها نفر نیز همچنان مفقود هستند.

بر اساس گزارش خبرگزاری NTB، برخی از مهاجران در دریا غرق شده‌اند و برخی دیگر هنگام تلاش برای عبور از موج‌شکن و حصار مرزی، بر اثر ازدحام جمعیت جان خود را از دست داده‌اند.

میگل آنخل پرس، نماینده دولت اسپانیا در سئوتا، روز یکشنبه اعلام کرد که از روز پنج‌شنبه تاکنون بیش از هزار مهاجر تحت درمان قرار گرفته‌اند.

او در عین حال گفت که وضعیت شهر نسبت به روزهای نخست تا حد زیادی آرام‌تر شده است.

بیشتر مهاجران به مراکش بازگشته‌اند، هرچند به گزارش خبرگزاری‌های AP و AFP، شماری از آنان همچنان در تپه‌های اطراف یا داخل شهر حضور دارند.

رؤیای رسیدن به اروپا

روزنامه داگبلادت که در روزهای اخیر از سئوتا گزارش میدانی تهیه کرده، از استقرار گسترده نیروهای نظامی و پلیس در سطح شهر خبر داده است.

به نوشته این روزنامه، سربازان مجهز، خودروهای زرهی و نیروهای پلیس در نقاط مختلف شهر مستقر شده‌اند. بسیاری از فروشگاه‌ها تعطیل بوده‌اند و برخی مغازه‌ها کالاهای خود را تنها از پشت پنجره‌های محافظت‌شده عرضه می‌کردند.

در همین حال، صدها شهروند مراکشی در خیابان‌ها سرگردان بودند، برای دریافت غذا و آب درخواست کمک می‌کردند یا زیر سایه درختان و بوته‌ها شب را به صبح می‌رساندند.

یکی از آنان، خالد ۲۴ ساله، به داگبلادت گفت که قصد ندارد به مراکش بازگردد، هرچند اکنون مجبور است در خیابان بخوابد و برای تهیه غذا از دیگران کمک بگیرد.

او گفت: «شرایط زندگی در مراکش به اندازه کافی خوب نیست» و افزود که آرزویش رسیدن به اروپا است.

بسیاری از مهاجرانی که خبرنگاران با آنها گفت‌وگو کرده‌اند نیز فقر، بیکاری و نبود چشم‌انداز روشن برای آینده را دلیل اصلی تصمیم خود برای عبور از مرز عنوان کرده‌اند.

«این یک بازی بزرگ سیاسی است»

برخی از ساکنان سئوتا نیز روزهای گذشته را بسیار آشفته توصیف کرده‌اند.

آلوارو، یکی از ساکنان شهر، گفت اگرچه شرایط برای او نگران‌کننده بوده، اما از خود مهاجران ترسی نداشته است.

او اظهار داشت: «این ماجرا بخشی از یک بازی بزرگ سیاسی میان مراکش و اسپانیاست» و معتقد بود که از مهاجران به‌عنوان ابزاری برای اعمال فشار سیاسی استفاده شده است.

در مقابل، مقام‌های مراکش هرگونه سازمان‌دهی عمدی این موج مهاجرت را رد کرده‌اند.

وزارت کشور مراکش، در بیانیه‌ای که خبرگزاری رویترز منتشر کرده، علت اصلی این رویداد را انتشار اطلاعات نادرست در شبکه‌های اجتماعی، فعالیت قاچاقچیان انسان و همچنین رأی اخیر دادگاه عالی اسپانیا دانسته است.

به گفته مقام‌های مراکشی، رأی دادگاه عالی اسپانیا در ماه ژوئیه، که بازگرداندن فوری مهاجرانی را که از مسیر دریا وارد سئوتا و ملیلیا می‌شوند ممنوع کرده، بسیاری از افراد را به تلاش برای عبور از مرز تشویق کرده است. این حکم شامل مهاجرانی که از مرزهای زمینی وارد اسپانیا می‌شوند، نمی‌شود.

Spania slår agent-alarm

تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد, ۱۴۰۵ ۲:۲۸ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

شهناز قراگزلو: قوه قضائیه جمهوری اسلامی نمی‌تواند از یک سو خود را مدافع حقوق بشر معرفی کند و از سوی دیگر، در داخل کشور حقوق بنیادین شهروندان را نادیده بگیرد. اگر دفاع از حقوق بشر یک وظیفه انسانی و اخلاقی است، همان‌گونه که سخنگوی قوه قضائیه درباره مستندسازی جنایات میناب می‌گوید، این وظیفه پیش از هر چیز باید در برابر حقوق شهروندان ایران نیز به رسمیت شناخته شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

معاون نخست وزیرایتالیا، همچنان مانع بازگشت پناهندگان به این کشور می‌شود

دیپلمات‌های سابق فرانسوی و بریتانیایی خواستار موضع سختگیرانه‌تری در قبال اسرائیل شدند

شرکت‌های آمریکایی در اختلاف تجاری با کانادا زنگ خطر را به صدا درآوردند

بیانیه سازمان پزشکان و پیراپزشکان جبهه ملی ایران به مناسبت روز پزشک

کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی مصدق و قانون اساسی مشروطه بود