سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۷ شهریور, ۱۴۰۵ ۱۳:۵۷

سه شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۳:۵۷

لوگو مجامع اسلامی ایرانیان

بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان- در محکومیت کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲

دولت ملی دکتر محمد مصدق با ملی‌کردن صنعت نفت، اراده کرد اختیار یکی از حیاتی‌ترین منابع کشور را از چنگ منافع بیگانه خارج کند و آن را به صاحبان حقیقی‌اش، مردم ایران، بازگرداند. همین ایستادگی، منافع قدرت‌هایی را که سال‌ها از این ثروت بهره می‌بردند به چالش کشید و موجی از فشارها و مداخلات را برانگیخت. ۲۸ مرداد فقط سقوط یک دولت نبود؛ ضربه‌ای عمیق به اصل حاکمیت ملی بود. تجربه‌ای که نشان داد تضعیف استقلال، دروازهٔ دخالت بیگانه و بازگشت استبداد را می‌گشاید. تاریخ با صراحت می‌گوید: نه اتکا به قدرت‌های خارجی راه رهایی است، و نه پذیرش استبداد داخلی. ...
Getting your Trinity Audio player ready...

هم‌میهنان،
کودتا، حذفِ آگاهانهٔ حق است؛ کنار زدنِ نمایندگان ارادهٔ عمومی به‌دست اقلیتی تمامیت‌خواه، و مصادرهٔ حاکمیت ملت.
آنچه در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ رخ داد، سلبِ بنیادی‌ترین حق یک ملت بود: حق حاکمیت بی‌واسطه بر سرنوشت خویش و میهنِ خویش، بدون شریک و قیم.
اسناد منتشرشدهٔ سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) بار دیگر آشکار کرده است که این رویداد، صرفاً یک جابه‌جایی قدرت نبود؛ پروژه‌ای برنامه‌ریزی‌شده با مداخلهٔ خارجی، عملیات پنهان، و بهره‌برداری از آشوب‌های ساختگی بود تا مسیر تاریخ ایران را منحرف کند. حتی برای سناریوهای پس از شکست کودتا نیز طرح‌هایی برای بی‌ثبات‌سازی، جنگ چریکی و مداخلهٔ مستقیم پیش‌بینی شده بود.
دولت ملی دکتر محمد مصدق با ملی‌کردن صنعت نفت، اراده کرد اختیار یکی از حیاتی‌ترین منابع کشور را از چنگ منافع بیگانه خارج کند و آن را به صاحبان حقیقی‌اش، مردم ایران، بازگرداند. همین ایستادگی، منافع قدرت‌هایی را که سال‌ها از این ثروت بهره می‌بردند به چالش کشید و موجی از فشارها و مداخلات را برانگیخت.
۲۸ مرداد فقط سقوط یک دولت نبود؛ ضربه‌ای عمیق به اصل حاکمیت ملی بود. تجربه‌ای که نشان داد تضعیف استقلال، دروازهٔ دخالت بیگانه و بازگشت استبداد را می‌گشاید. تاریخ با صراحت می‌گوید: نه اتکا به قدرت‌های خارجی راه رهایی است، و نه پذیرش استبداد داخلی.
هشدار به هم‌میهنان:
ملتی که از حق تصمیم‌گیری دربارهٔ سرنوشت خود فاصله بگیرد، ناگزیر ثروت، آزادی و منزلت خویش را نیز از کف خواهد داد. پرسش روشن است: چرا ملتی با این همه منابع و ظرفیت، باید در تنگنا بماند؟ چرا باید سرنوشت جمعی به ارادهٔ فرد یا گروهی محدود فروکاسته شود؟
وقتی اختیار از مردم سلب شود، مردم از آیندهٔ خویش حذف می‌شوند. حال آنکه قدرت واقعی هر ملت، در آگاهی، اراده و حق حاکمیت اوست.
جمع‌بندی ما روشن و قاطع است:
راه رهایی، از بازشناسی حق آغاز می‌شود؛ از «نه» گفتن به هر شکل از سلطه، چه بیرونی، چه درونی، و از بازگرداندن کامل حق حاکمیت به ملت.

هیچ ملتی بدون استیفای این حق، به آزادی، رفاه و عزت پایدار دست نخواهد یافت.

مجامع اسلامی ایرانیان
۲۸ مرداد ۱۴۰۵ برابر ۱۹ اوت ۲۰۲۶
استقلال – آزادی – عدالت اجتماعی
پاینده ایران
دبیرخانه مجامع اسلامی ایرانیان
دبیرخانه: dabirkhaneh@majame.com
وب‌سایت: https://www.majame.com
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد, ۱۴۰۵ ۳:۴۳ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

جنایت جنگی آمریکا در سیریک و جنگ اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران را شدیداً محکوم می‌کنیم

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تأکید می‌کند که تقویت سرمایهٔ اجتماعی و افزایش تاب‌آوری ملی، تنها زمانی ممکن است که مجموعه‌ای از اقدامات فوری و ساختاری به‌صورت هم‌زمان پیش برود. رفع فشار سنگین اقتصادی از زندگی مردم، به‌ویژه کارگران، بازنشستگان و طبقات میانی و پایین جامعه، اولویت انکارناپذیر است؛ زیرا هیچ جامعه‌ای زیر بار فقر، ناامنی معیشتی و نابرابری گسترده نمی‌تواند تاب‌آوری واقعی داشته باشد.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

گفت‌وگوی یرواند آبراهامیان درباره آینده ایران؛ تغییر حکومت و ثبات آن

از نظر تاریخی، حتی تندروها نیز همیشه آمادگی رسیدن به توافق با آمریکا را داشته‌اند. [آیت الله] خمینی، حتی زمانی که آمریکا و اسرائیل را «شیطان» می‌خواند، در پشت پرده رفتاری بسیار عمل‌گرایانه داشت. فقط کافی است ماجرای ایران‌کنترا را به یاد بیاوریم. درباره آیت‌الله خامنه‌ای نیز همین مسئله وجود داشت. با وجود تمام شعارها، نمایندگان او حاضر به مذاکره و رسیدن به توافق بودند.

مطالعه »
نامه گاردین درباره زندانیان سیاسی در ایران

ایران، زندانیان سیاسی و محدودیت‌های همبستگی در زمان جنگ – نگاهی به نامه سرگشاده روشنفکران غربی در گاردین

گودرز اقتداری: وجود یک قدرت خارجی بزرگتر، ساختارهای داخلی سلطه را از بین نمی‌برد. همچنین وجود یک تهدید امپریالیستی نباید عاملیت سیاسی مردمی را که در داخل کشور مورد تهدید زندگی می‌کنند، به حالت تعلیق درآورد. در غیر این صورت، ضد امپریالیسم دیگر یک سیاست آزادی‌بخش نیست و اساساً به یک نظریه اتحاد بین‌المللی تبدیل می‌شود، که در مورد مبارزات سیاسی داخل کشوری از حق وتو برخوردار است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اقلیت های کامران، طردشدگان گناهکار؛ و دفاع میشل فوکو

علی دهباشی: مردم در جنگ ۲ ابرقدرت را شکست دادند

جواد مجابی، نویسنده، شاعر، طنزپرداز، نقاش و منتقد درگذشت…

قلب آشفتۀ آوراسیا – پشت صحنه پیچیدگی‌های آسیای مرکزی

نگاهی به مبارزات زنان در ایران

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت درگذشت جواد مجابی