چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۳

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۳

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
خاوران گلباران

به یاد یاران جانباخته فدایی در شهریور سال ١٣۶٧

ابعاد این جنایت آنقدربزرگ است که نمی توان در تاریخ این سرزمین جنایتی به هولناکی آن سراغ گرفت. آنقدر هولناک و بی‌رحمانه بود که هرگز نمی‌توان آن را فراموش کرد، و از پیگرد عاملان و آمران زنده این جنایت گذشت و در باره نقش مردگان باعث و بانی آن سکوت کرد و آنان را به داوری تاریخ نسپرد.

به یاد بهمن باقری، سیاوش شکوهی و حسین قاسمی‌نژاد

هر سال تابستان، یادآور تابستان سیاه سال ١٣۶٧ است. سالی که نظام جمهوری اسلامی هزاران زندانی اسیر، صادق‌ترین و فداکارترین جوانان این سرزمین را با قساوت و بی‌رحمی، توسط هیئت مرگ خود، و صرفا با چند سئوال به جوخه اعدام سپرد. ابعاد این جنایت آنقدر بزرگ است که نمی توان در تاریخ این سرزمین جنایتی به هولناکی آن سراغ گرفت. آنقدر هولناک و بی‌رحمانه بود که هرگز نمی‌توان آن را فراموش کرد، و از پیگرد عاملان و آمران زنده این جنایت گذشت و در باره نقش مردگان باعث و بانی آن سکوت کرد و آنان را به داوری تاریخ نسپرد.

برغم افشاگری‌هایی که تاکنون درباره این جنایت شده، اعدام‌های دستجمعی تابستان سال ١٣۶٧ همچنان راز سر به مهری است که مردم ایران در مورد آن کم می دانند. روزی باید این راز رمزگشایی شود، تا امکان تکرار آن، حتی با ابعاد محدود، با واکنش سریع وعمومی مردم متوقف گردد، و کسی جرات ارتکاب چنین جنایتی را به خود ندهد.

در پنجم شهریور ماه سال ١٣۶٧، تعدادی از زندانیان خبرهایی را در مرداد ماه در باره اعدام زندانیان هوادار سازمان مجاهدین خلق در زندان گوهردشت دریافت کرده بودند. در این روز و متعاقب آن خبرهای شوم، هواداران سازمان‌های چپ به اداره اطلاعات کرج فراخوانده شدند. پرسشنامه‌هایی به آنان دادند و از آن‌ها خواستند تا پرسشنامه را پر کنند. دراین پرسشنامه‌ها از وابستگی‌های سازمانی، مدت محکومیت، اعتقاد به خدا، پیغمبر، نماز خواندن و رفتن به جهاد برای جبران جنایت‌هایی که علیه نظام جمهوری اسلامی مرتکب شده اند، سوال شده بود. بعد از تکمیل پرسشنامه‌ها، زندانیان به سلول‌های انفرادی بند وزارت اطلاعات برده شدند و در صبح روز ششم شهریورماه همگی آنان را به طبقه اول منتقل کردند. 

زندانیان در کنار هم و رو به دیوار و در یک صف چمباتمه نشسته بودند. در این وضعیت یکی از آنان از نفر کناری خود نام  واتهامش را می پرسد. او پاسخ می دهد منم حسین! هم سیگاری تو. او سپس از حسین می پرسد نفر بعدی تو و بعد ازآن، نام و اتهامشان چیه؟ حسین بعد از پرسش از آن ها پاسخ می دهد کناری من بهمن باقری است وبعد از او هم سیاوش شکوهی است. آنان ازهواداران سازمان هستند و با یک گروه مستقل در کرج ارتباط داشته اند. او به حسین می گوید من آنان را از دبیرستان می شناسم. ما در منطقه بهار، برغان و عظیمیه کرج ساکن بودیم، و از حسین می‌خواهد از آنان سوال کند که آیا از ماجرای اعدام‌ها باخبرند؟ حسین بعد از پرسش می‌گوید متاسفانه هیچ کدام از آنها و حتی نفر بعدی نیز که هوادار حزب توده ایران است، اطلاعی از اعدام‌ها ندارند. او به حسین می گوید، همانطور که می‌دانیم از مرداد ماه زندانیان هوادارسازمان مجاهدین خلق را اعدام می کنند. بگو حواسشان باید باشد، چون خبرهایی که دریافت کرده‌ایم تعدادی از آنان را در مرداد ماه اعدام کرده اند.

صف زندانیان به تدریج کوتاه‌تر می‌شد، تا نوبت به فرد سوال کننده رسید. او را با چشم بند به اتاقی منتقل کردند و در همان حال مورد پرسش قراردادند. تعدادی از همان سوال‌های روز قبل تکرار شد. بعد از پرسش و پاسخ، او را به بند عمومی که با تعداد زیادی از زندانیان بعد از عبور از، به اصطلاح دادگاه، تشکیل شده بود، منتقل کردند. در این بند بهمن باقری و سیاوش شکوهی غایب بودند. رفقا و هم بند‌های آنان احتمال می‌دادند که اعدامشان کرده‌اند. با گذشت چند روز و با جابجا شدن همه زندانیان اطمینان حاصل شد که آن دو یار جدا نشدنی از هم، در همان روز ششم شهریور ماه اعدام شده اند. چون بعد از آن تاریخ، هرگز در جایی دیده نشدند و خبری از آن‌ها به دست نیامد. 

در اولین ملاقات بعد از اعدام‌ها خبر رسید که حسین قاسمی‌نژاد نیز اعدام شده است. آری جمهوری اسلامی این رفیق دوست داشتنی، صبور و فداکار را، بعد از فراخواندن از بند عمومی در روز سیزدهم مهر به جوخه اعدام سپرده بود.

امروز نیز با گذشت ٣۵ سال از آن فاجعه دهشتناک، همچنان یاد و خاطره رفقای جان باخته فدایی و هزاران رزمنده آزادی و عدالت، چون روزهای تابستان ١٣۶٧ قلب و روح همه آزادی‌خواهان را به درد می‌آورد. یقینا فداکاری آنان در قلب و روح مردم حق شناس این سرزمین نیز گرامی و ماندگاراست.

جمهوری اسلامی نه تنها نتوانسته است عشق مردم را به آنان، که جانشان را فدای راه آزادی و آزادگی کردند، از آنان بگیرد، بلکه سیاست‌های سرکوب گرانه نظام جمهوری اسلامی ایران موجب شد تا هر چه ازسال ١٣۶٧ دور می‌شویم، طنین دادخواهی مردم این سرزمین برای اجرای عدالت در باره آمران و عاملان این جنایت بلند‌تر شود. آنچه امروز نیز مردم درصحنه مبارزه برای آزادی وعدالت در داخل و خارج کشور خلق می کنند، ادامه همان مبارزاتی است که در دهه ۶٠، بویژه در سال ١٣۶٧، هزاران زندانی بخاطر آن به جوخه‌های اعدام سپرده شدند. 

یاد ونامشان گرامی، و راهشان پر رهرو باد 

ش- اسدیان   ٢٣ مرداد ١۴٠٢

تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد, ۱۴۰۲ ۳:۵۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. بهنام باقریزاده گفت:

    درود بر شما و با یاد تمامی جان باختگان،
    من بهنام باقری زاده، برادر بهمن باقری هستم، با دیدن این مطلب بعد از سال‌ها به روز جان باختن عزیز دلم بهمن و دوست بسیار صمیمیش سیاوش که از هم ناگسستنی بودن واقف شدم و داغ دلم دوباره تازه و تازه تر شد.
    از نویسنده این مطلب ش. اسدیان کمال تشکر رو دارم و خیلی دوست دارم بیشتر اطلاعات بیشتری نسبت به برادرم و ماجراهایی که به حتم در‌جریانش نیستم آگاهتر شوم. ممنون ‌و متشکر میشم تا در صورت امکان راهی برای برقراری ارتباط با نزدیکان برادرم بهمن و سیاوش در زندان راهی پیدا کنید.
    با تشکر بهنام باقریزاده

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟