شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۷

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۷

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

پاس‌داشت زبان مادری، غنابخش تنوع و تکثر زبانی و فرهنگی است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با باور عمیق به مبانی حقوق بشر و قائم به ذات بودن این حقوق و با توجه به جایگاه تعیین‌کنندهٔ زبان مادری در هستی هر یک از آحاد بشر، تأمین و تضمین و تحقّق حق قانونی هر ایرانی در دست‌رسی و قوام ودوام بخشیدن به زبان مادری خود را از حقوق بنیادین بشر می‌داند و همۀ نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه کشور را به حمایت فعال از حق آموزش زبان مادری و حفظ و زنده‌داشت این میراث گران‌قدر ایرانی فرامی‌خواند.

 

پیام هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

به مناسبت روز جهانی زبان مادری!

۲۱ فوریه (۲ اسفند) از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) به عنوان روز جهانی زبان مادری تعیین شده است. در پهنهٔ کرهٔ خاکی چندین هزار زبان موجود است. هر زبان مانند موجود زنده‌ای‌ست که به گونه‌ای بی‌بدیل بخشی از فرهنگ جهانی نوع بشر را در خود اندوخته است.

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)  همراه و هم‌گام با هم‌میهنانی که  این تنوع و تکثر  زبانی و فرهنگی در کشورمان  را ارج می‌نهند  و در قوا‌م‌بخشی آن تلاش می‌کنند، بزرگداشت این روز مهم را پاس می‌دارد.

سرزمین کهن ما ایران با تمدن‌های متفاوت و متعددی که در هزاران سال گذشته در آن شکل گرفته و تکوین یافته مأمن زبان‌های گوناگون است. پاس‌داشت همهٔ این زبان‌ها پاس‌داشت هویت تاریخی – فرهنگی  مردمانی است که در این گوشه از جهان به هم پیوستهٔ ما آثار چشم‌گیر تمدنی، فرهنگی و هنری آفریده است.

هر یک از هزاران زبان  موجود در گوشه و کنار جهان امروز ما و هر یک از  زبان‌های زنده در گوشه گوشۀ زیبای سرزمین پهناور ما،  زبان مادری مردمی است که با یادگیری و تکلم به آن نخستین گام‌های ارتباطی گفتاری با انسان‌های دیگر را می‌آزمایند. این زبان مادری‌ست که در تکوین خود منشاء و سپهر شکل‌گیری و تکامل شخصیتی، اجتماعی، فرهنگی و هویتی را شکل می‌دهد.

زبان گروه‌های ملی -قومی گوناگون از دیرباز در میهن ما در هم‌زیستی موجود بوده‌اند، اما بخش اعظم این زبان‌ها از توجه لازم برای قوام‌بخشی و تکامل  بهره‌مند نبوده‌ و نیستند. به ویژه پس از رسمیت بخشیدن به زبان فارسی به عنوان زبان مشترک ارتباطی ایرانیان، تنوع زبانی در ایران، در ابعاد گسترده‌تری نادیده گرفته شد. هم‌زمان با گسترش و نهادینه شدن آموزش عمومی، تمام امکانات موجود حکومتی صرفا” صرف تقویت یک زبان شده است.

طی صد سال گذشته، نه تنها کم‌ترین تلاشی برای تحکیم زبان‌های متنوع مادری از سوی نظام‌های حاکم بر ایران صورت نگرفته، بلکه گرایش به بی‌رغبتی از گویش به زبان محلی، کاربست و حفظ آن، به اشکال گوناگون، در جامعه تشویق و ترغیب شده است.  چنین سیاستی که از زمان حکومت پهلوی آغاز و در جمهوری اسلامی تداوم یافت، ژرفای تسلط به دیگر زبان‌های مادری سرزمین ما را رو به افول برده است این واقعیت‌ ضرورت و اهمیت توجه به قوام‌بخشی دیگر زبان‌های مادری موجود در میهن ما را دوچندان می‌کند.

جنبش عدالت‌بنیان، برابری‌طلب و ضدتبعیض فداییان خلق ایران از سرآغاز شکل‌گیری و تکوین خود به زبان‌های مادری گوناگون موجود در میهن ما ارج گذاشته است. بسیاری از فداییان خلق کنشگر تأمین و تضمین حقوق گروه‌های ملی – قومی ایرانیان بوده‌اند و در راستای قوام‌بخشی به زبان‌های مادری موجود در ایران و شکل‌دهی به ایرانی رنگارنگ و برابرحقوق کوشیده‌اند. از برجسته‌ترین مبارزان راه تأمین برابری زبان‌های خلق‌های ایران و تدوین راه‌کارهای مبتکرانهٔ آموزش زبان‌های مادری، زنده‌یاد صمد بهرنگی است که شوربختانه در جوانی در امواج رودخانهٔ ارس غرق شد. در تداوم این پیوند، فداییان خلق با بهره‌گیری از فضای نیمه‌باز پس از انقلاب توانستند نشریاتی به زبان‌های گوناگون در گوشه و کنار ایران تهیه و منتشر کنند. هرچند با تشدید سرکوب‌ها و قلع و قمع آزادی بیان، این نشریات نیز امکان ادامۀ انتشار نداشتند.

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با باور عمیق به مبانی حقوق بشر و قائم به ذات بودن این حقوق در مورد هر فرد انسان و با توجه به جایگاه تعیین‌کنندهٔ زبان مادری در هستی هر یک از آحاد بشر، تأمین و تضمین و تحقّق حق قانونی هر ایرانی در دست‌رسی و قوام ودوام بخشیدن به زبان مادری خود را از حقوق بنیادین بشر می‌داند و همۀ نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه کشور را به حمایت فعال از  حفظ و زنده‌داشت این میراث گران‌قدر ایرانی فرامی‌خواند.

پاینده باد مبارزهٔ حقوق بشری در راه تأمین برابری و برابرحقوقی همۀ زبان‌های مادری

چهارشنبه، ۲ اسفند ۱۴۰۲ (۲۱ فوریهٔ ۲۰۲۴ میلادی)

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

تاریخ انتشار : ۳ اسفند, ۱۴۰۲ ۰:۳۴ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. آلایی،زیولایی گفت:

    عالی

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک