Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۶

یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۶

روایتگری بس است ، باید راهی جست
فرض کنیم تمامی مطالب مطرح‌شده در نوشته‌ی آقای بهزاد کریمی با عنوان «در مونیخ چه گذشت»، که در سایت به پیش متعلق به حزب چپ ایران منتشر شده، با تمام...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
رشد نگران‌کننده آمار خودکشی در ایران؛ زنان خانه‌دار و کارگران در صدر قرار دارند
ایران با بحران عمیق روانی، اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو است که یکی از پیامدهای نگران‌کننده آن، افزایش نرخ خودکشی است. زنان خانه‌دار، کارگران، دانش‌آموزان و دانشجویان بیشترین آسیب‌پذیری را در...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند
با این حال، تلاش‌های فشرده برای بازگرداندن کارکنان NNSA نشان می‌دهد که دولت ترامپ واقعاً افرادعالیرتبه دارای تخصص های مهم را اخراج کرده است. اولریش کون، کارشناس کنترل تسلیحات در مؤسسه تحقیقات صلح...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
اروپا قربانی کیست؟
به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: آرنولد برتراند
نویسنده: آرنولد برتراند
۷ درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند!
7 درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند, شرط خروج از این وضعیت «عزم سیاسی» است که اکنون شاهد آن نیستیم. عده‌ای پنت هاوس و خودروی لوکس را در سبد...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین راغفر
نویسنده: حسین راغفر
ویدیو پادکست «ابعاد انقلاب بهمن»، گفتگو با منوچهر صالحی در «تالار گفتگو و تبادل نظر»
به مناسبت سالگرد انقلاب ۵۷، در «تالار گفتگو و تبادل‌نظر» گفتگویی با حضور منوچهر صالحی، پژوهشگر و نظریه‌پرداز چپ برگزار شد. در این گفت‌وگو، مهمان برنامه به همراه دیگر شرکت‌کنندگان...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: تالار گفتگو و تبادل نظر
نویسنده: تالار گفتگو و تبادل نظر
پای سخن پرستو فروهر، به مناسبت سالگرد قتل پروانه و داریوش فروهر
پرستو فروهر در تمام سالهای پس از مرگ پدر و مادرش، هر ساله به ایران سفر کرده است تا یادشان را گرامی دارد. او علیرغم فشارها و مشکلات و اجازه...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: پرستو فروهر
نویسنده: پرستو فروهر

غنچه‌های اسیرِ فقر!

دخترک در تنگنا می‌ماند. بیمار می‌شود، می‌میرد و‌ کسی هم خبردار نمی‌شود، چرا که مرگِ فقیر بی‌صدا ست. حاجی، اما داد و بیداد می‌کند که متضرر شده است. اگر هم که دختر نمیرد، ذهن کودکانه‌اش کجا رشد کند؟ او برای همیشه کودک می‌ماند و کودکانی به دنیا می‌آورد که بداقبال‌تر از خود او می‌شوند.

دسته گلی می‌خرم تا اتاق نشیمن را بیارآیم و چشمان  فراموشکارمان به خاطر داشته باشند که بهار خواهد آمد، و همه جا پر از سبزه و گل خواهد شد. همین‌که می‌خواهم گل را در گلدان جای بدهم، غنچه‌ای زیبا  که ساقۀ تردی داشت،  می شکند.

حیف شد…!

آهی می‌کشم و آن را تنها در ظرف کوچکی پر از آب می‌گذارم، بدین امید که شاید بشکفد.

به دختر بچه‌ای فکر می‌کنم، که دوست دارد در کوچه و خیابان بالا و پایین بپرد. بلند بلند حرف بزند و با کوچک‌ترین حرفی از خنده ریسه برود. نقاشی کند و با لبخندی به مادرش هدیه کند. گاهی حوصلهٔ مدرسه رفتن نداشته باشد و بخواهد بیشتر در رختخواب بماند. مادرش موهایش را دم‌ِاسبی کند، و شادمانه بدود و احساس قدرت کند. دامنی بپوشد و خیال کند که پری دریایی شده است. با همسالانش قهر و آشتی کند. با پسر بچه ها مسابقه بدهد و شیطنت کند.

‌‌این تصویر ساده‌ای است از رفتار یک کودک، یک دختر بچه، که ناگهان گرگی ظاهر می‌شود و تمام کودکی‌اش را از او می‌رباید. اصلاً تمام زندگی‌اش را می‌گیرد. حتی اندیشیدن و دقت کردن به این موضوع برای یک زن سخت و دردناک است. فقر همه چیز را عوض می‌کند و چهرهٔ زندگی را سیاه می‌کند و این سیاهی بر سر زن و دختر خانه سایه می‌افکند. پدر فقیر و بدهکار به ناچار، به ازای بدهی‌اش دخترش را که هنوز ۹ ساله هم نشده به مردی می‌دهد،  که حکم پدر و گاهی پدر بزرگ کودک را دارد. تنها پدر سرپرست است و حق خرید و فروش نیز با اوست.

من با آمار و ارقام کاری ندارم. اما حتی اگر یک مورد هم شنیده باشیم، وظیفه داریم که از این عمل جلوگیری کنیم. روزمره در تمام دنیا، «متمدن» و «غیرمتمدن»، بردگی کودکان و آزار آنان به اشکال مختلف، و تنگاتنگ با فقر، اتفاق می‌افتد. کودک همسری، ناشی از فقر و بدبختی است؛، آزار و شکنجهٔ کودکان، آزار جنسیتی، بردگی  و اسارت دختران است. جنایت به نام دین و مذهب است و کسی جرئت  ایراد گرفتن به دین را ندارد.

دخترکان وقتی که هنوز حتی ۹ سال هم ندارند، از دیدگاه اسلام بالغ می‌شوند. (‌کمتر از ۹ سال چرا که سال هجری کوتاه‌تر از سال شمسی یا میلادی است.) از ۹ سالگی باید که پارچه ای به سر ببندند، مبادا که موهای‌شان مردان را از راه به در کند. موهایی که هنوز از بافت‌های نازک آن بوی شیر می‌تراود.  در اکثریت بزرگی از کشورهای جهان پدوفیلی (میل جنسی به کودکان) جرم سنگینی است، و بدین وسیله کودکان را از نگاه مشمئزکنندهٔ برخی حیوانات انسان‌نما حفظ می‌کنند. در برخی کشورهای فقیر و عقب افتاده بر این آزار کودکان نام «ازدواج» می گذارند و با این به اصطلاح ازدواج، مجوز برای پدوفیلی‌ها صادر می‌شود. و مدافعان غربی حقوق کودک هم حُنّاق می‌گیرند و دم نمی‌زنند. دختران و  کودکی‌شان را نابود می‌کنند .

‌به جای پس دادن قرض و قوله‌های پدر، روی سر کوچک دختر، این غنچۀ بدبخت، تور چروکیده‌ای می‌اندازند و زندگی‌اش را سیاه می‌کنند. دخترک تاوان لقمه نان نسیه‌ای که پدر به خانه آورده است، را پس می‌دهد. دست‌های کثیفی او را لمس می‌کنند و صورت بسان گُل او با نگاه‌های ناپاک، پژمرده می‌شود. در کابوس‌های شبانه‌روزی‌اش عروسک‌های پشت ویترین ‌به او‌دهن‌کجی می‌کنند.

آرزوی داشتن اسباب‌بازی به دل دخترک می‌ماند. دخترک نمی‌داند چرا؟ چه اتفاقی افتاده؟ چرا کسی که جای پدر و پدربزرگش می‌باشد، اجازه دارد به او دست‌درازی کند؟ نمی داند چه کند، به که بگوید و شکایت کند؟ دریغ و درد، کسی  به سئوال‌هایش پاسخ نمی‌دهد. دیگ و قابلمه‌ها و سینی چای، اسباب بازی‌های تازه‌اش می‌شوند. کسی ناله‌های کودک را در خواب نمی‌شنود. «خاله‌بازی» و مدرسه و کتاب برایش به پایان میرسد. باید یاد بگیرد که خود را بزک کند. جماعت تماشاچی هم، وقیحانه همه چیز را معمولی جلوه می دهند و روی برمی گردانند.

این مدعیان دهان گشاد حقوق کودکان و کسانی که می‌پندارند این فرهنگ برخی از کشور‌هاست و به فرهنگ نسبت می‌دهند و  خود را از دخالت در آن مبرا می‌کنند، در چنین مواردی، دیگر کودک  برای‌شان مهم نیست و «فرهنگ» حرف اول را می‌زند. گویی که کودکان با فرهنگ‌شان زاییده می‌شوند، که در جاهایی به طور رسمی آزار  و اذیت کودکان و دختر بچه‌ها را به عنوان فرهنگ کودکان جلوه می‌دهند و جای دیگر گناهی نابخشودنی است، که البته باید هم‌ همه جا، چنین باشد. ناگفته نیست، و البته پنهان هم نیست که‌ پسربچه‌ها هم از دست‌درازی این حیوانات در امان نیستند.

دخترک در تنگنا می‌ماند. بیمار می‌شود، می‌میرد و‌ کسی هم خبردار نمی‌شود، چرا که مرگِ فقیر بی‌صدا ست. حاجی، اما داد و بیداد می‌کند که متضرر شده است. اگر هم که دختر نمیرد، ذهن کودکانه‌اش کجا رشد کند؟ او برای همیشه کودک می‌ماند و کودکانی به دنیا می‌آورد که بداقبال‌تر از خود او می‌شوند. من به آمار و ارقام علاقه ای ندارم، و می‌گویم حتی اگر از یک دختر بچه، کودکی و آرزوهایش را بگیرند، همه مقصرند. فرقی نمی‌کند کجای دنیا اتفاق بیفتد. در هندوستان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، پاکستان ایران افغانستان ژاپن و …

در جوامع غربی، کسانی که با کودکان بد رفتاری می‌کنند، مورد مجازات شدید قرار می‌گیرند، و گاهی پدر و مادر را هم به جرم بی مبالاتی در نگهداری و تربیت کودک مجازات می‌کنند. چه جامعهٔ خوشبختی است جامعه ای که کودکانش در آرامش و امنیت رشد کنند. با این‌حال، در این جوامع هم کودکان همیشه در امان نیستند. در این جوامع هم فقر بی‌پناهی همراه می‌آورد و کودکان و نوجوانان بسیاری در معرض آسیب‌های ناشی از خشونت و آزار جنسی قرار می‌گیرند که خود حدیث مفصلی است و جای واکاوی جداگانه دارد.

اما وقتی دختربچۀ ۹ ساله ای را به مردی که جای پدر و پدر بزرگ او را دارد، می‌فروشند و  سند مالکیت را هم به اسم او می‌کنند، چه کسی اعتراض می‌کند؟! همه دست خود را با دندان می‌گزند و پناه بر خدا می‌گویند و شاید هم خوشحال که جای دختر نیستند. باید باور کنیم، کسانی هم که نگاه‌شان را برمی‌گردانند یا به روی چنین فجایعی چشم می‌بندند، انگار که نه انگار اتفاق وحشتناکی افتاده و دخترکی را به حجله نه به مسلخ برده اند، شریک جرم‌اند.

کاش روزی همه دست در دست  یکدیگر بدهیم، و با نیروی اتحاد، به این جنایت‌ها پایان دهیم. این آرزو  محال نیست.

به غنچۀ شکسته نگاه می‌کنم حیف… حیف که این غنچه حتی عمر دو روزهٔ یک گل را هم تجربه نکرد. شاید این غنچه هم در یاد پُرجوانهٔ بهار بشکفد…شاید!

 

تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند, ۱۴۰۲ ۱:۳۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روایتگری بس است ، باید راهی جست

رشد نگران‌کننده آمار خودکشی در ایران؛ زنان خانه‌دار و کارگران در صدر قرار دارند

افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند

اروپا قربانی کیست؟

۷ درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند!

ویدیو پادکست «ابعاد انقلاب بهمن»، گفتگو با منوچهر صالحی در «تالار گفتگو و تبادل نظر»

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!