افزایش تشنج در منطقه و ادامۀ ماجراجوییهای دولتهای اسرائیل و ایران را محکوم میکنیم!
دولتهای ایران و اسرائیل را فرامیخوانیم ماجراجویی را متوقف کنند!
شش ماه پس از جنگ غزه و بهدنبال کشته شدن بیش از ۳۳ هزار فلسطینی و بهدنبال حملۀ اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، جمهوری اسلامی دست به یک عملیات ماجراجویانه تقابلی زد. روز شنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ (۱۳ آوریل ۲۰۲۴) صدها پهباد و موشک بالستیک از ایران و موشکهای کروز از فواصل نزدیکتر به اسرائیل شلیک شد. گرچه خوشبختانه این عملیات صدمات جانی چندانی نداشته، اما با بازتابی بزرگ جهان را تکان داده است.
ما بهعنوان یک نیروی چپ صلحجو که نه از نظر سیاسی در کنار جمهوری اسلامی ایران قرار داریم و نه از نظر استراتژیک خود را مقید به حفظ منافع نظام حکومتی موجود میدانیم، هرنوع گسترش خطر جنگ و ماجراجویی را خطری برای موجودیت ایران به عنوان یک کشور باسابقۀ تاریخی دیرین و مستقل از حکومت سیاسیاش دانسته و آن را محکوم میکنیم. در عین حال، ما همواره سیاستهای اشغالگرانه و جنایتبار اسرائیل در برابر مردم فلسطین و غزه را محکوم و همزمان مخالفت خود با عدم پذیرش موجودیت اسرائیل و تقابل دشمنانۀ ایران و اسرائیل، اعلام کردهایم.
سازمان ما در بیانیۀ سیزدهم فروردین ۱۴۰۳ هشدار داد که جنگ اسرائیل علیه غزه و حمله به کنسولگری ایران در دمشق منطقه را با خطر گسترش جنگ روبهرو کرده است، و مسئولانه به حکومت جمهوری اسلامی هشدار داد که بهجای ماجراجویی متقابل و اقدام تلافیجویانه، از طریق شورای امنیت و با اتکا به قوانین و کنوانسیونهای بینالمللی به این تجاوز اسرائیل پاسخ داده شود. سوءاستفادۀ سه ابرقدرت اتمی از “حق وتو” و ممانعت از صدور بیانیهای در شورای امنیت مبنی بر محکومیت تجاوز، مقدمهای فراهم آورد که ایران دست به این ماجراجویی بزند. اکنون نه فقط خطر تقابل احتمالی و اقدامات خطرناک اسرائیل، ایران را تهدید میکند، بلکه کل منطقه با خطر گسترش جنگی مرگآور و ویرانگر روبهرو است که در صورت ادامه میتواند صدهاهزار، بلکه میلیونها نفر را با خطر نابودی و مرگ روبهرو سازد و تمام منطقۀ تاریخی ما را به آتش و خون بکشد.
پیش از حمله به کنسولگری ایران، موقعیت سیاسی بنیامین نتانیاهو در نازلترین میزان خود در کشور اسرائیل قرار داشت و با توجه به جنایتهای گسترده درغزه حمایت بیچونوچرای متحدانش تحت فشار افکار عمومی جامعۀ جهانی زیر سئوال رفته بود. ازینرو گمان میرفت که حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق یک طعمه برای کشاندن ایران به میدانی باشد تا در تقابل نظامی با ایالات متحده امریکا قرار گیرد.
بیش از دو دهه است که آقای نتانیاهو تمام سعی خود را برای رودررو قرار دادن ایران و آمریکا بهکار بسته است. خوشبختانه تاکنون هیچیک از رؤسای جمهور آمریکا از هر دو حزب آن کشور تسلیم چنین توطئهای نشدهاند. یک دلیل عمده برای این عدم همراهی شرایط ویژۀ ایران است که هم بهواسطۀ وسعت سرزمینی و هم به واسطۀ جغرافیای پیچیده هدفی نیست که بهسادگی قابل تصرف باشد. از سوی دیگر تسلیحات نظامی ایران نیز در این استراتژی جنگی مبهم و غیرقابل پیشبینی بوده است. اینک با حملۀ گسترده به اسرائیل ثابت شد که امکانات تسلیحاتی ایران نیز دیگر قابل انکار نیست و میتواند به دردسر بزرگتری برای مهاجمین به کشورمان تبدیل شود.
درپیآمد درگیری هفتۀ اخیر، دول غربی در اتحادیۀ اروپا و گروه هفت، ضمن اعلام حمایت از اسرائیل و محکوم کردن ایران، در عینحال از هر دو طرف خواستهاند از گسترش درگیری و تداوم آن عمیقاً اجتناب کنند. دولت آمریکا بهصراحت اعلام کرده در جنگ علیه ایران همراه اسرائیل نخواهد بود. جمهوری اسلامی نیز رسماً در بیانیهای تسلیم شده به دبیرکل سازمان ملل متحد آنتونیو گوترش، اعلام کرده، اقدام واکنشی ایران پایان یافته است و اگر اسرائیل دست به اقدام متقابل نزند، این آخرین اقدام اوست.
. سازمان ما بر این باور است که در جنگ در کلیت خود و بیش از هر چیز منافع کارگران، زحمتکشان و تهیدستان صدمه خواهد دید. جنگ و دشمن خارجی برای حکومتهای مستبد همواره بهانهای برای امنیتی کردن فضا و محدود کردن بیشتر جامعه بوده است. قربانیان جنگ همیشه اقشار پایینی جامعهاند که هستی و امنیتشان در محاسبهٔ جنگآفرینان جایی ندارد. در مقابل عواید گسترش جنگ تنها به جیب حاکمان بازارهای مالی و شاخههای گوناگون کارتلهای غارتگر بینالمللی و به یژه مجتمعهای نظامی- تسلیحاتی در کشورهای جنگافروز سرازیر میشود.
سازمان فداییان خلق ایران(اکثریت) یکبار دیگر مخالفت اکید خود را با ماجراجوییهای خطرناک پیشآمده از سوی اسرائیل و واکنش متقابل جمهوری اسلامی ایران و ادامۀ حملات نظامی چه از سوی جمهوری اسلامی و چه از سوی اسرائیل، اعلام و قاطعانه از تلاشهای دیپلماتیک برای رفع اختلافات منتج به این حوادث حمایت میکند. جنگ غزه و درگیری نظامی بین ایران و اسرائیل خطریست که میتواند منطقه را با یک درگیری بزرگتر و حتی یک جنگ خانمانسوز روبهرو سازد
زنده باد صلح و همکاری منطقهای، نه به جنگ!
سهشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ (۱۶ آوریل ۲۰۲۴ میلادی)
هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
1 Comment
همین عنوان اینترست بکلی غلط است:
گزارش نظمی ایران- اسرائیل
آقای اقتداری باید به این مسئله توجه میکرد.
حیرتآور است: درگیری، آن هم اول ایران بعد، اسرائیل
این موضع سازمان اکثریت درست همان مشی لیبرالی غرب است که استالین را همطرز و همسطح قرار داد.
البته، روشن است که نام بردن غرب از هیتلر، یک ریاکاری آشکار برای انحراف اذهان افراد و سازمانهای عوام و بیسواد بود.
چرا که هم اکنون، همه رژیمهای غربی به صف شده، مشی هیتلر را احیا نموده، ادامه میدهند.
لازم است آقای اقتداری در گزینش مطلب برای ترجمه بیشتر دقت فرمایند.