پیام هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کارگران و زحمتکشان ایران!
طی سال گذشته، در پی سیاستهای به شدت مخرب اقتصادی و سیاسی حکومت و زیر سایۀ عدم امنیت شغلی، مشکل تامین هزینههای زندگی و نابرابری دستمزدها و بالا رفتن بیرویۀ نرخ تورم، زندگی روزمره بر شما مزدبگیران زحمتکش ایران باز هم سختتر و طاقتفرساتر از پیش گذشت. طی سال گذشته تامین نیازهای اولیۀ زندگی از قبیل هزینۀ مسکن، درمان، تحصیل فرزندان و… سختترین عرصۀ پیکار شما مزدبگیران جامعه بود.
فساد سیستماتیک حاکم بر همۀ ارکانهای اقتصادی و حاکمیت مافیای اقتصادی فاصلۀ طبقاتی را در جامعۀ ما به اوج خود رسانده است. در یک سو اکثریت بزرگی از جامعه علیرغم ساعات کار زیاد و شرایط کاری طاقتفرسا زیر خط فقر زندگی را میگذرانند و از سوی دیگر اقلیتی کوچک با پولهای بادآورده، با مصرف بیرویه جامعه را با چالشهای زیستمحیطی و ناهنجاریهای اقتصادی و اجتماعی بیشتری روبهرو میکند.
سال گذشته حکومت با مقاومت در برابر افزایش دستمزد کارگران و مزدبگیران متناسب با تورم لجامگسیخته، نشان داد که به وضعیت وخیم اقتصادی و زیستی کارگران و زحمتکشان و معضل فقر و بیکاری کمترین توجه را دارد و در رویارویی با خواستهای برحق کارگران و زحمتکشان و سایر اقشار اجتماعی، تمرکزش بیش از هر چیز بر سرکوب هرگونه صدای اعتراضی و حاکم کردن خفقان و استبداد همهجانبه است.
با این حال و علیرغم هزینههای سنگینی که سیاست سرکوب حکومت بر فعالین صنفی و مدنی تحمیل میکند، سال گذشته باز هم روزی نبود که خیابانهای ایران از اعتراضهای صنفی و مدنی خالی باشند. اعتراضهایی که طی دو سال گذشته تداوم، پیگیری و گستردگی چشمگیری داشتهاند و همچنان در حال گسترشاند.
کارگران، زحمتکشان ایران!
تدوام و استمرار مبارزۀ شما تکیهگاه و نقطه امید نیروهای چپ و عدالتخواه و دیگر نیروهای آزادیخواه برابریطلب ایران و جهان برای ساختن ایران و جهانی بهتر است؛ جهانی که در آن هیچ انسانی اسیر ولع سیریناپذیر سرمایهداری و شرایط تحمیلی غولهای بازار سرمایه نباشد، جهانی که در آن شانههای زحمتکشان چنین زیر بار تقسیم نابرابر ثروت و تحمیل فقر خم نباشد، جهانی که نظام غارتگر اقتصادی و اجتماعی و حاکمان مستبد دیگر قادر نباشند برای کسب سود و قدرت زندگی انسانها را در جنگ و خونریزی بیهوده تباه کنند.
در عرصۀ جهانی سلطهٔ نظام غارتگر سرمایهداری بر جهان به سرکردگی سرمایهٔ جهانیشدهٔ مالی، موجب تقسیم ناعادلانۀ ثروت و افزایش تصاعدی و پیوستهٔ شکاف بین فقر و ثروت و شکاف عمیق شمال و جنوب جهان شده است. از بارزترین پیامدهای این شکاف، مهاجرتهای اجباری اقتصادی از جنوب به شمال است . مهاجرین زحمتکش و تنگدستی که برای فرار از فقر مطلق و شرایط بغرنج و دشوار زندگی دست به هر خطری میزنند. آنان طعمههایی بیپناه در دست مافیای بزرگ قاچاق انساناند که در رؤیای زندگی بهتر جانشان را بر سر دست میگیرند و در نهایت یا در دریا غرق میشوند و یا در کشورهای اروپایی و امریکای شمالی سرگردان مانده و بردهوار به کار گرفته شده و استثمار میشوند. جهان سرمایه بر این معضل بزرگ انسانی چشم پوشیده و سالهاست دستگاههای عریض و طویل حقوق بشری نه توان و قدرتاش را دارند و نه اختیار و ارادهاش را که به ریشۀ مشکل که همان تقسیم ناعادلانۀ ثروت و سرمایه است، بپردازند.
اکنون جهان در دام دو جنگ خانمانسوز در غزه و اوکرائین و جنگهای خاموش بسیار در گوشه و کنار دنیا گرفتار شده است. جنگهایی که هزینۀ آن را زحمتکشان و مزدبگیران یا با جان و هستیشان و یا با محروم ماندن از امکانات اولیه و رفاهی زندگی و زیستن در شرایط غیرانسانی جنگی، پرداخت میکنند. در این میان، شرکتهای غولپیکر تسلیحاتی در غرب و الیگارشهای نظامی در شرق و جنوب از وقوع این جنگها سود مالی سرشار دریافت میکنند و دائماً برای گسترش درگیریها و ایجاد تشنج میکوشند.
در این میان جنگ در غزه و جنایتی که اسرائیل با پشتیبانی امریکا و همراهی دیگر متحدیناش در حق مردم زحمتکش آن دیار روا میدارد نسلکشی عیان است. جنبش کارگری در ایران و جهان، جنبشی عدالتخواه و ضد تبعیض و نابرابری است و بر همین مبنا جنبشی ضدجنگ و صلحدوست است و قطعاً نمیتواند بر رنج و آلام همرزمان خود در غزه که زیر آتش بمبها و تانکهای اسرائیلی در قحطی و گرسنگی و در جنگی نابرابر هر لحظه و هر ثانیه با مرگ دستوپنجه نرم میکنند، چشم بپوشد. خواست پایان نسلکشی اسرائیل در حق مردم فلسطین و برقراری آتشبس فوری در غزه از خواستها و شعارهای امسال روز جهانی کارگر در سراسر جهان خواهد بود. زحمتکشان جهان یکصدا و همصدا با همۀ نیروهای صلحدوست، آزادیخواه و انساندوست جهان بر خواست عاجل پایان جنگ چه در اوکراین و چه در غزه پای خواهند فشرد.
ما فداییان خلق ایران که از آغاز شکلگیری جنبشمان همواره در سنگر زحمتکشان بودهایم و پیکار اردوی کار در برابر اردوی غارتگر سرمایه را امر و نبردی جهانی و جهانشمول میدانیم، امروز نیز بر نیاز و ضرورت همگرایی و رزم مشترک کارگران، زحمتکشان ، مزدوحقوقبگیران و همهٔ بشریت مترقی، با نظام غارتگر سرمایهداری جهانی تأکید میکنیم. ما همزمان بر اتحاد و مبارزۀ همسوی کارگران و زحمتکشان با جنبشهای مدنی، صنفی و مبارزات زنان و بازنشستگان، معلمین و دانشجویان کشورمان پای میفشاریم.
نام جنبش ما فداییان از آغاز با مبارزه در راه ترویج سوسیالیسم و ایستادگی در برابر غارتگری سرمایهداری گره خورده است. امروز نیز در سایۀ جنگهای شوم تحمیلی بر دنیای ما، شرایط بحرانی زیستمحیطی ناشی از غارت و سودجویی بیرویۀ سرمایه، شاید حتی بیش از پیش، بر ضرورت همگرایی و رزم مشترک کارگران و زحمتکشان ایران و جهان و همۀ نیروهای صلحدوست، ترقیخواه، ضد تبعیض و نابرابری تاکید داریم.
هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) فرارسیدن روز جهانی کارگر را به همهٔ کارگران، زحمتکشان و همهٔ کسانی که در راه تحقق آزادی، عدالت، برابری و حقوق کارگران و زحمتکشان مبارزه میکنند، تبریک میگوید. ما پایداری و استقامت نیروهای کار و تلاش برای رسیدن به حقوق حقۀ خود را پاس داشته و باور داریم که اتحاد و همبستگی و پیوند نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکلهای صنفی، راه رسیدن به حقوق شما و به تبع آن ایرانی آزاد و آباد و دمکراتیک را هموار میکند.
سهشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ (۳۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی)
هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)