سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۱

سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۱

خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی
مارکوزه ذهنگرایی "فلسفه زتدگی" را فلسفه "مشخص" نامید و از آن طریق به مخالفت و انتقاد از مارکسیسم، پرولتاریا، و حزبش پرداخت، وی بحران کاپیتالیسم را مقوله ای از "هستی"...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت - بخش دوم
در واقع، خشونت اساساً از عنوان این لایحه حذف و دچار تغییر شده است. این‌که حتی خودِ مفهوم خشونت نیز حذف می‌شود، بسیار معنادار است. کلماتی که به عنوان مفاهیم...
۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه علمدار
نویسنده: فاطمه علمدار
آنتروپی
پیرمرد می‌گوید دیگر آن چشمِ نافذِ گذشته، آن شم، آن حساسیت تُند و تیز کودکی را نداریم ولی می‌دانیم که در این زندگی سراسر مصیبت، در عین آن که ضعیف...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دیده در باده نهادم، گفت مستی
باید چشم ها را از نو شست، باید زیر باران رفت، و نترسید از خیسی ... ، باید چشم از پنجره بر گرفت، باید افق را دید...... 
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی - دادگاه بدوی
از همان لحظه بازداشت، رفتار غیرقانونی برخلاف مدلول مواد فوق از طرف به‌اصطلاح "مامورین تحقیق" شروع شد و به‌اصطلاح "اقاریری" که امروز اساس کیفرخواست را تشکیل می‌دهد با اتکاء به...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
در میان ستاره ها
آنان گم نشدند در دقیقه های مرگ، در لحظاتِ بودن یا نبودن!، میان ستاره ها، ریشه دواندند در اعماقِ کهکشانها......
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی

آنچه در هفته ۲۲ تا ۲۹ اردیبهشت گذشت…

آوارگی و سرکوب فلسطینیان پایانی نیافته است تا به امروز. زیاده‌خواهی و زورگویی اسرائیلیان نیز. هم‌چنان فلسطينی‌ها از خانه‌هاشان رانده می‌شوند، کشته می‌شوند.

چند روز گذشته …
فلسطینی‌ها پانزدهم ماه مه را روز نکبت می‌نامند.
پانزده ماه می سال ۱۹۴۸ آغاز در‌به‌دری، آوارگی فلسطینی‌ها است و در پی آن تشکیل کشوری به‌نام اسرائیل.
آوارگی و سرکوب فلسطینیان پایانی نیافته است تا به امروز. زیاده‌خواهی و زورگویی اسرائیلیان نیز. هم‌چنان فلسطینی‌ها از خانه‌هاشان رانده می‌شوند، کشته می‌شوند.
در این‌باره بیشتر بخوانید:
https://kar-online.com/87696
افریقای جنوبی یک‌بار دیگر به دیوان دادگستری بین‌المللی در لاهه از اسراییل شکایت برده است. پنجشنبه و جمعه این دیوان دلایل افریقای جنوبی و دفاع اسراییل را شنید. و، اروپا سه روز تعطیل است. باید به‌انتظار رای نشست.

مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا که در آن جمهوری‌خواهان اکثریت دارند، روز پنج‌شنبه لایحه‌ای را تصویب کرد که کاخ سفید را موظف به ارسال تسلیحات به اسرائیل می‌کند.

اتحادیه عرب روز پنجشنبه ۱۶ مه در نشست خود در منامه، که در آن آقای آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هم شرکت داشت؛ خواستار اعزام نیروهای حافظ صلح سازمان ملل به مناطق فلسطینی شد. محمود عباس ازین پیشنهاد استقبال کرد. حماس اما آن را نپذیرفت. آقای گوترش در این نشست بار دیگر از طرفین درگیری‌ها در نوار غزه خواست تا بر سر آتش‌بس به توافق برسند.

ربرت فیتسو نخست‌وزیر اسلواکی پس از یک نشست هیات وزیران توسط مرد ۷۱ ساله‌ای هدف ۵ گلوله هفت گرفته شد. چند روز پیش‌تر، فیتسو اپوزیسیون لیبرال اسلواکی را به ایجاد «جو خصومت» علیه دولت متهم کرد. فیتسو گفته بود، نمی توان این احتمال را رد کرد که در چنین فضایی، یک اقدام خشونت آمیز رخ ندهد و نسبت به خشونت‌های سیاسی هشدار داده بود. رسانه‌های اروپا دو شقه بودن جامعه اسلواکی را دلیلی برای ترور می‌خوانند. و به‌گونه می‌کوشند تا آقای فیتسو را پاسخگوی دو شقه شدن بدانند.

در هفته‌های گذشته به تنی‌چند از سیاست‌ورزان آلمانی نیز در خیابان‌های آلمان حمله شده بود.

امریکا می‌گوید از اقدامات عراق برای کاهش واردات انرژی از ایران استقبال می‌کند. عراق یک‌سوم از نیازهای گازی خود را از از ایران تأمین می‌کند و بغداد به‌تشویق امریکا می‌کوشد از میزان وابستگی خود به تهران در این زمینه بکاهد. امریکا از عراق خواسته است که نیاز گازی خود را از گاز اقلیم کردستان پر کند. عراق در دهه گذشته تولید برق خود را دو برابر کرده و در ماه مارس سال جاری به شبکه برق اردن متصل شده است.

مولوی عبدالحمید امام جمعه سیستان و بلوچستان برای درمان به ترکیه سفر کرده است. این‌که چرا مولوی عبدالحمید در ایران به پزشک و یا بیمارستان نرفته است، صدای پاره‌ای از حکومتیان ایران را در آورده است که مگر پزشکان و بیمارستان‎های خودمان چه کم دارند؟ یادم به خاطرات رفسنجانی افتاد!

دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی فقیرانه‌تر از دور نخست آن برگزار شد. گرچه بر پایه داده‌های حکومتی تنها هشت در سد از دارندگان حق رای در این دور شرکت کرده‌اند، اما؛ نبرد بر سر صندلی ریاست این مجلس داغ است.
سعید محمد، سرداری که زودتر از قالیباف کت و شلوار بر تن پوشاند، برای قالیباف شاخ و شانه کشیده است. قالیباف اما از مشهد می‌آید. و مشهد گرانیگاه سیاست حکومت اسلامی است.

از مشهد گفتم. از سیل مشهد بگویم. در پس باران‌زیادی در مشهد سیل آمد. البته مشهد تنها شهر جهان نیست که آن را آب می‌گیرد، سیل روان می‌شود. هر از چند می‌خوانیم. می‌بینم. کم و بیش همزمان با مشهد در شمال افغانستان هم سیل خانه‌ها و بس جان‌ها گرفت. در آلمان هم. در مشهد اما مدیر شرایط بحرانی شهر سیل را ندید! آقای کلیدری، رئیس گروه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری مشهد به‌کلی منکر سیل در شهر شد و گفت: “نه! سیلی در کار نیست. آب‌گرفتگیِ جُزئی است”. و خواست هر که سندی، فیلمی از جاری‌بودن سیل در مشهد دارد، برای او هم بفرستد تا او هم ببیند!

حکومت اسلامی در ایران تصمیم گرفته است که شنبه‌ها را تعطیل کند. و مجلس هم تصویب کرد که چنین شود. پیش از انقلاب هم این بحث بود که دو روز در هفته تعطیل باشد. آن زمان هم پرسش این بود که کدامین روز اما. پنج‌شنبه و یا شنبه؟ آن زمان هم برای پاره‌ای، نه از حکومتیان آن زمان؛ شنبه لیاقت تعطیل شدن را نداشت که روز تعطیل یهودیان است. آقای محمد جواد حاج‌علی‌اکبری، امام جمعه تهران در این باره گفته است که “به مومنان برخورد”. و آقای جعفر سبحانی، از مراجع تقلید؛ هم گفت” “شنبه روز تعطیلی دشمن است.”

سازمان ملل می‌گوید، وضعیت سودان یک سال پس از آغاز جنگ داخلی در خطر خارج شدن از کنترل است. در نتیجه جنگ داخلی در سودان تاکنون دست کم ۱۶۰۰۰ کشته، ۳۳۰۰۰ مجروح و حدود ۹ میلیون نفر آواره شده اند.

سازمان عفو بین‌الملل با ارسال نامه‌ای خطاب به رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، غلامحسین محسنی اژه‌ای، محاکمه توماج صالحی، هنرمند معترض را “به شدت ناعادلانه” خواند و خواستار لغو حکم اعدام او شد.

همکاری داشتیم که با شوقی غریب خود به‌جمع جوان‌ترها می‌آویخت. گفته می‌شد ساواکی است.
در شرط‌بندی‌های فوتبال شرکت می‌کرد. فوتبال‌شناس چند تایی داشتیم. در کنار فوتبال‌شناس‌ها شرط می‌بست. بر سر برنده بازی‌ای که دست کم یک هفته پیش‌تر برگزار شده بود.
شبی، در اتاق تله‌ویزیون این همکارمان پای تماشای تله‌ویزیون که آگهی فیلم زیر پوست شب را پخش می‌کرد، نشسته بود. به‌ناگهان جهید از جا و با صدایی بلند، به‌گونه‌ای که همه به او برگشتند؛ گفت، حالا فهمیدم! من هی می‌گفتم که شب پوست ندارد! و ادامه داد، زیر پوست سگ! زیر پوست سگ! …
کلیپی از آقای خامنه‌ای رهبر حکومت اسلامی ایران به‌هنگام بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در فضای مجازی در چرخ است. راستش آرزو می‌کنم این کلیپ ساختگی باشد …

کمند حکومت اسلامی در ایران کوتاه بود! آقای رسول‌اف کارگردان سرشناس ایرانی، توانست به‌تندرستی از ایران خارج شود.

و جنگ حکومت اسلامی در ایران علیه زنان ادامه داشت …

تاریخ انتشار : ۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ ۸:۳۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خاموش شد آن شمع صبور!

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت – بخش دوم

آنتروپی

دیده در باده نهادم، گفت مستی

دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی – دادگاه بدوی