پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۰

پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۰

سیمون دو بووار: فیلسوف آزادی و پیشگام فمینیسم مدرن
دوبووار در کتاب “جنس دوم” نشان می‌دهد که «زن» به عنوان یک «دیگری» در برابر «مرد» تعریف شده است، نه به عنوان موجودی مستقل. او می‌گوید زنان در طول تاریخ،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
گسترش اشغالگری در سرزمین‌های فلسطین؛ تداوم نسل‌کشی زیرسایه سکوت جهانی
آیا نهاد های بین المللی که حتی در برابر یک حکم رسمی، مستند و بی‌سابقه ناتوان از اجرای عدالت می باشند، مشروعیت خود را از دست نمی دهند و در...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
ماه مه با عطر بهار میاید
سر می کشند خیزابها، از پیِ موجها، شعله های مواج راه افتادند، هوا آتش می گیرد، آب هم در آتش می سوزد، ققنوس…، از حریق و باد می گذرد.....
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران
بهزاد کریمی: گزینش چنین زبانی و امضای پای «اطلاعیه»، رفتاری متفاوت با هنجار تاکنونی این سازمان در قبال غیر خود به تماشا می‌نهد و سایبانی است بر سلامت فضای گفتگو،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟
این مقاله به بررسی نقش انکار در سیاست بین‌الملل می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه کشورها با انکار مسئولیت اقدامات خصمانه، می‌توانند از تشدید تنش‌ها جلوگیری کرده و افکار عمومی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان
یونیسف نیز هشدار داده که بیش از ۹٬۰۰۰ کودک با سوءتغذیه حاد مواجه‌اند. کامیون‌های غذا هفته‌ها پشت گذرگاه‌ها متوقف مانده‌اند. این وضعیت، نتیجه یک حادثه نیست؛ بلکه آشکارا محصول نسل...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نياورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب ديد. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نبايد با کسانی که "ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند" همکاری کرد. به‌زبان ديگر نبايد به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خيال همکاری با ناانقلابين دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گويد.

دوم تا هشتم تیرماه

در هفت روز گذشته همه‌ی راه‌ها برای ایرانیان به انتخاب نفر دوم حکومت اسلامی در ایران می‌رسید. نه برای همه البت. که بسیاری به راه انتخاب و انتخابات پای ننهادند. نرفتند این راه را.
در چند روز پیش‌تر از روز پایانی، روز جمعه؛ نامزدها کوشیدند بازار انتخابات را رونق بخشند. نتوانستند اما. گفته می‌شود سستی بازار از دلال است. و گویا نامزدها، دلال‌های خوبی نبودند. یکی، همان که به‌سادگی فرمان کشتن می‌داد؛ راه خود از آن چهار نامزد سوا کرد از آغاز و به‌راه خود می‌رفت. خود می‌دانست جایی در صندوق رای نمی‌یابد. آمده بود، گویا؛ خود بشوید. و، دوی دیگر، از نخست بر همه روشن سیاهی لشگر، هم میانه‌ی راه سر خود کج کرده و در نخستین بیرونی، از میدان به‌در رفتند. پاداش خود پیش‌تر ازین گرفته بودند این دو برای شرکت در نمایش حکومت از گوناگونی. و دو تن ماندند از جبهه‌ی کنونی انقلاب. رئیس دولت در سایه، نه؛ رئیس دولت موازی و رئیس کارخانه لوله‌سازی. آن‌چه اما در این هفته ازین چار دیده و شنیده شد، دنباله همان بود که این همه سال گفته و کرده‌اند. راست، راست رو به‌مردم نشستن و مردم را خام شمردن.
و پیش نرفت بس چیزها بر روی صحنه. و رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید و تاکنون از تصمیم‌گیرندگان حکومتی نبوده است.
آقای خامنه‌ای یک‌بار دیگر هم بر صحنه آمد و باز بر طبل مشارکت حداکثری کوبید. بی‌حاصل. که روز جمعه، بر پایه‌ی داده‌های حکومتی چهل درسد از دارندگان حق رای به‌پای صندوق‌های رای رفتند.
۱۲۵۶۱۵۹ رای باطله شمرده شد از میان ۲۴۷۳۵۱۸۵ رای در صندوق‌ها. یعنی، نیم درسد رای‌ها. و پزشکیان نفر نخست شد برای نفر دوم حکومت شدن. پزشکیان و جلیلی به‌دور نهایی رسیدند و رئیس کارخانه لوله‌سازی برگشت بر تخت ریاست مجلس شورای اسلامی در ایران.
جمعه در پیش دور نهایی این انتخابات برگزار خواهد شد. سخت نگیرد کس، اما؛ نمی‌دانم چرا یاد آن انتخاب میان رفسنجانی و احمدی‌نژاد زنده شد برای من …
آن که بر صندلی نفر دومی حکومت خواهد نشست، پشت ابرها‌ست هنوز. می‌توان اما از او هنوز نامده، انتظاری داشت. علی زند بازرس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور و رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان مرکزی رو به نفر دوم پس از این می‌گوید، خواسته مهم کارگران از دولت چهاردهم، بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت، امنیت شغلی و کنترل تورم است و کارگران از دولت آینده انتظار دارند در افزایش دستمزدها به قانون کار تمکین کند.
این گفته‌ی آقای زند را باید چنین خواند که دولت پیشین قانون کار مصوب حکومت را چندان به‌رسمیت نمی‌شناخته است.
در زمانی که ما سرگرم و یا درگیر انتخابات نفر دوم حکومت اسلامی بودیم، ۱۶۰نماینده پارلمان و حدود ۳۵۰ نماینده مجالس ایالتی آلمان بیانیه‌ای را امضا کردند که در آن از دولت این کشور خواسته شده سیاستی سخت‌گیرانه‌تر در قبال ایران در پیش گیرد. خواست این نمایندگان از جمله قرار دادن سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی و “تحریم علیه رژیم ستمگر ایران” هستند. چندی پیشتر دولت کانادا سپاه پاسداران را تروریست نامید.
انتخابات در ایران مانع از کشتار ارتش اسرائیل در غزه نشده است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفته است که مرحله فشرده عملیات نظامی اسرائیل علیه حماس در شهر رفح در جنوب نوار غزه به زودی پایان خواهد یافت. این زود کی خواهد بود، نتانیاهو نمی‌گوید. شاید تنها برای خواباندن اعتراضات گسترده علیه او در اسرائیل و جهان باشد. همزمان وزیر دارایی اسرائیل گفته است که اسرائیل به گسترش شهرک‌سازی در کرانه باختری ادامه خواهد داد و دولت اسرائیل علیه تشکیلات خودگردان تدبیر خواهد کرد و این واکنشی است به اقدامات فلسطین‌ها علیه اسرائیل در صحنه جهانی.
چهارشنبه هفته‌ای که گذشت، دموکراسی بولیوی برای مدت کوتاهی لرزید. ارتش بولیوی به‌قصد کودتا علیه دولت واحدهایی از نیروهایی نظامی را در میدان مرکزی ساختمان دولت در شهر لاپاز مستقر و به‌کمک تانک‌ها کوشیدند به کاخ ریاست جمهوری وارد شوند. هوشیاری رئیس جمهور و جایگزینی به‌هنگام فرمانده ارتش، کودتا را خنثا کرد. این‌جا در این باره بیشتر بخوانید.
خبر خوش هفته گذشته رهایی جولیان آسانژ بنیانگذار وب‌سایت افشاگر ویکی‌لیکس از زندان بود. آسانژ پس از ۱۴ سال دعوای حقوقی با دولت امریکا، با دستگاه قضایی آمریکا به‌توافق رسید که با پذیرش اتهام نقض قوانین جاسوسی، آزاد شود. آقای آسانژ هفت سال در سفارت کشور اکوادر در انگلیس پناهنده بود و پنج سال نیز در زندان در انگلیس.
مکرون رئیس جمهور فرانسه می‌گوید احتمال پیروزی پوپولیست‌های راست و چپ افراطی در انتخابات پارلمانی تصویری نگران‌کننده برای کشورش ترسیم می‌کند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که مکرون در حال حاضر شانس بالایی در رقابت پیش‌رو ندارد. انتخابات پارلمانی فرانسه روز یک‌شنبه ۳۰ ژوئیه برگزار می‌شود.
گاهی زمان به‌پس می‌گردد! آن‌گاه که همه می‌کوشند ساعت کار را کاهش دهند و از زحمت کار بکاهند، در یونان زین پس‌تر روزهای کاری هفته شش روز خواهند بود. از ماه ژوئن، کارفرمایان در یونان می‌توانند به کارمندان خود پیشنهاد دهند که به جای پنج روز، شش روز در هفته کار کنند. بهانه این است که این اقدام برای مزدبگیران یونانی، درآمدزایی بیشتر خواهد بود!
و راستش من نفهمیدم نگرانی سازمان ملل بهر چیست! از آنجایی که تولید تریاک در افغانستان کم شده است، کارشناسان مواد مخدر سازمان ملل نگران محصولات جایگزین‌های نو و خطرناک هستند.

جنگ در اوکراین هم‌چنان جان می‌گیرد. در زمانی که روسیه آمریکا را متهم می‌کند که در حملات اخیر اوکراین به کریمه به این کشور کمک کرده است، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا برای نخستین‌بار با آندری بلوسوف، همتای روسی خود درباره جنگ در اوکراین تلفنی گفتگو کرد.

تاریخ انتشار : ۱۰ تیر, ۱۴۰۳ ۲:۵۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سیمون دو بووار: فیلسوف آزادی و پیشگام فمینیسم مدرن

گسترش اشغالگری در سرزمین‌های فلسطین؛ تداوم نسل‌کشی زیرسایه سکوت جهانی

ماه مه با عطر بهار میاید

در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران

قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟

محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان