پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۷

پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۷

دادخواهی و صلح
روز يک‌شنبه گذشته، 27 آبان‌ماه سال 1403 خورشيدی با عنوان دادخواهی و صلح و به‌یاد هزاران فرزند جان‌باختۀ ميهن و با تاکيد بر دادخواهی، خشونت‌پرهيزی و صلح‌طلبی در سامانه زوم...
۱ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کارآنلاين
نویسنده: کارآنلاين
دنیایِ واژگون
کتاب در حافظه شهر فراموش شده‌ / و به انتها نزدیک / دنیا تعادلش را در نقطه لغزانی دنبال می‌کند / موریانه‌ها / به جانِ کتاب‌ها افتادند / شب است،...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟
کارنامه اقتصادی، ژئوپولتیکی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی فاجعه آمیز حکومت در برابر همگان قرار دارد. حکومت دینی حتا در ماموریت معنوی خود هم شکست بزرگی خورده و مناسک و...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید پیوندی
نویسنده: سعید پیوندی
تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما
امروز بیش از پیش لازم است که جریانات چپ، ملی و دموکرات صفوف خود را به هم نزدیک کرده و مانع گرایش به سمت راست و جریانات برانداز شوند. هیچ...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
وریشه مرادی
وريشه مرادی دوران دانشجویی از فعالان ان‌جی‌او های شهر سنندج و از قهرمانان رزمی‌کار استان کوردستان و یکی از بنیان‌گزاران انجمن مبارزه با اعتیاد شهر سنندج بود.
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
برتراند راسل، کوشش ناتمام برای کشف فرمول جهان
گرچه روش و متد علمی برتراند راسل از طریق آنالیز منطقی است، نقدهای اجتماعی او ولی متکی به 3 موضوع: عقل، عشق، و ایده آلهای لیبرالیسم بود. برای راسل نظریه...
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
آغاز به کار کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
پس از اعلام رسمیت کنگره از سوی هیئت رئیسهٔ شورای مرکزی دورهٔ نوزدهم سازمان، هیئت رئیسهٔ موقت کنگره مدیریت کنگره را برعهده گرفت. سپس کنگره با اجرای سرود انترناسیونال توسط...
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکيان که در دفتر شرکت هواپيمايی توسط نيروهای انتظامی بسته شد. گويا عدم رعايت حجاب کارکنان زن اين دفتر دليل اين کنش نيروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزير کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

هفت روز از اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری حکومت اسلامی در ایران گذشت. انتخاباتی که بس نگاه‌ها به‌خود متوجه کرد.
نام آقای مسعود پزشکیان که به‌عنوان رئیس جمهور اعلام شد، بس نفس‌ها که بیرون داده شد. و سپس شورای نگهبان حکومت درستی این انتخابات را تایید کرد. مانده است تایید رهبر حکومت. تایید خواهد کرد او هم این نتیجه را و حکومت باز رئیس جمهور خواهد داشت. موردی برای عدم تایید دیده نمی‌شود. آقای پزشکیان خود پس‌تر این انتخابات گفت، گر رهبر حکومت نمی‌بود، نام او از صندوق‌های رای بیرون نمی‌آمد. تاییدی بر سابقه‌؟ بر مهندسی‌های انتخاباتی چند در گذشته؟
رقیب آقای پزشکیان، که به‌گفته خود سال‌هاست دولتی موازی با دولت رسمی می‌راند؛ از همان آغاز به آقای پزشکیان چنگ و دندان نشان داد. او در میان جمعی از پیروانش با تکیه بر نقش خود، گفت، هر آن‌جا که او ببیند دولت تازه به کج‌راهه می‌رود، به‌کمک دولت خواهد آمد تا به‌راه راست هدایت شود.
نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر. افزود آقای وزیر.
باری؛ انتخابات در ایران ظاهرن با حاشیه‌ی چندانی همراه نبود. در بیرون از ایران اما بس حاشیه داشت این انتخابات. مریدان شاهزاده رضا پهلوی و خانم مریم رجوی، یا که آقای مسعود رجوی؟؛ همان کردند که سال‌هاست بدان دل‌مشغول‌اند. به‌هر آن که در بیرون از ایران در انتخابات شرکت کرد، تاختند. بد گفتند و این‌جا و آن‌جا به رای‌دهندگان دست‌درازی هم کردند. همان که لباس‌شخصی‌ها در ایران می‌کنند. از مریدان شاهزاده و مریم یا مسعود رجوی و لباس‌شخصی‌ها همین برون می‌ریزد که ریخت. و می‌شناسند همه. و این‌جا و آن‌جا خبرنگاران آزاد تولیدات هنری – سینمایی خود را به‌نمایش نهادند. و راستش کم هم به‌به و چه‌چه نشنیدند.
اما، پاره‌ای از آزاردیدگان، نه مقابله به‌مثل؛ که واکنش نشان دادند. از پاره‌ای زین نیروهای فشار و سرکوب در بیرون از ایران عکس و فیلم گرفتند. و ناگهان این واکنش به قبای پاره‌ای از منادیان آزادی خورد. جامه دراندند که وای آزادی و بر واکنشگران تاختند. به‎شوخی می‌ماند؟ از انتخابات بیرون آیم.
دور نمی‌شوم چندان اما. از آن شش تنی که شورای نگهبان حکومت اسلامی برای جایگاه نفردومی حکومت اسلامی در ایران، دارای صلاحیت دانست، یکی هم شهردار کنونی تهران بود.
برای برکناری او از جایگاه شهرداری تهران از آغاز سال جاری خورشیدی، کارزاری به‌راه افتاده است. در آگاهی من نزدیک به یک‌سد و بیست‌هزار تهرانی این کارزار را امضا کرده‌اند. برای آقای شهردار این همه اما کشک است. او سه روز پیش‌تر گفت، محکم‌تر از پیش‌تر به صندلی چسبیده است. این کارزار درپی تصمیم آقای شهردار به‌ساخت مسجدی در پارک قیطریه به‌راه افتاده است. آقای شهردار این گام مردمان تهران را غیرقانونی دانست. البت حامیان و مریدان آقای شهردار دست روی دست نگذاشتند. آستین برکشیدند و به‌جمع‌آوری امضا در پشتیبانی از او به‌راه افتادند. در چشم‌به‌هم‌زدنی یک‌سد و بیست‌هزار نفر به‌پشتیبانی آقای شهردار به‌گود ریختند.
ایرانی‌ها، چه آن‌ها که رای دادند و چه آن‌ها که رای ندادند، سرگرم انتخابات و نتیجه‌ی آن بودند و از جهان غافل که ناگهان ویگدور لیبرمن، عضو سابق کابینه ائتلافی دولت نتانیاهو گفت: “بدون شکست دادن ایران” بقای اسرائیل تضمین نمی‌شود. او گفت که اگر اسرائیل بتواند ایران را به شکست بکشاند، همه چیز درست خواهد شد و حتا گروگان‌ها آزاد خواهند شد. باید ایران را از پای انداخت تا بشود حزب‌الئه و حماس را نابود کرد.
در هفتاد و پنجمین نشست سران کشورهای عضو ناتو در واشنگتن، حمله روسیه به اوکراین در دستور کار بود. سران کشورهای عضو ناتو در این نشست کمک‌های کشورهای ایران، کره شمالی و چین به روسیه را نگران‌کننده دانستند. ایران و چین این اتهام ناتو را بی‌پایه خواندند و کره شمالی به‌اتهام واکنشی نشان نداد. رهبران ناتو در این نشست به‌کشف تازه‌ای رسیدند. چین بزرگ‌ترین تهدید است!
ناتو هم‌چنان لای در را برای ورود اکراین به‌گروه خود، نیمه‌باز نگه‌داشته است. ناتو می‌گوید، اکراین راه بازگشت ندارد و روزی، روزگاری در را کامل بر اکراین باز خواهد کرد. و جنگ روسیه و اکراین هم‌چنان جان‌های عزیزی را می‌گیرد. هم‌چنان که در غزه. و این‌جا یا آن‌جا. در دیدرس جهان.
اسرائیل باز به تمامی ساکنان شهر غزه فرمان داد که این شهر را ترک کنند. دومین دستور برای تخلیه بزرگ‌ترین شهر باریکه غزه هم‌زمان با ازسرگیری مذاکرات آتش‌بس در دوحه صادر شد. هم‌زمان اسرائیل به هر‌آن‌جا که بخواهد شلیک می‌کند. از هوا به زمین و یا از زمین به زمین. بیمارستان مراکز درمانی و یا آموزشی، به زبانی دیگر؛ جا، جای غزه، ساکنان غزه، هدف‌اند. و صاحبان قدرت را چه باک.

در انتخابات انگلیس محافظه‌کاران چنان شکستی خوردند که در تاریخ انتخابات انگلیس تنها یک‌بار پیشینه داشته است.
در فرانسه فراخوان حزب‌های چپ، سندیکاهای کارگری و ورزشکاران، میدان را از راست‌ها گرفت. خانم لوپن حسرت تشکیل دولت را از پدر به‌ارث دارد. و در امریکا آقای رئیس جمهور کنونی علی‌رغم بیماری و آن یک دیگر با همه‌ی رسوایی‌ها افکار عمومی امریکا را به‌خود مشغول می‌دارند. جنگ برای قدرت میان این دو، چشم‌های آنان را بر آن‌چه بر غزه می‌گذرد، بسته است.
یا که خود چشم می‌بندند؟

تاریخ انتشار : ۲۴ تیر, ۱۴۰۳ ۹:۰۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

بازخوانی خبرها

روشن است، به‌گاهی که دولت‌های امریکا و اروپایی نه‌تنها چشم به نسل‌کشی در غزه بسته‌اند بل با همه‌ی توان از نتانیاهو و ارتش آدم‌کش و ویران‌گر اسرائیل پشتیبانی می‌کنند، هواداران اسرائیلی فوتبال هم گستاخ و پررو می‌شوند، چنان که در آمستردام، پیش‌تر از بازی فوتبال، دیده شد.

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دادخواهی و صلح

دنیایِ واژگون

مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟

تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما

وریشه مرادی

برتراند راسل، کوشش ناتمام برای کشف فرمول جهان