یکشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۶

یکشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۶

غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
نگاره‌ها
نسل‌ها می‌آیند ومی‌روند؛ گاه مبارزه می‌کنند برای زندگی. گروهی کوچ می‌کنند با دل در گرو خاک آبا و اجدادی ... و شاید اندکی تاریخ و سرنوشت بسازند. حاکمان هم گاه...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که دورهٔ دومی در کار نخواهد بود. مهم‌ترین مسئله این است که اطمینان حاصل شود که بایدن فوراً تصمیم به کناره‌گیری از سمت خود و سپردن آن به هریس نمی‌گیرد.

بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است

موضوع اصلی کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ، همان‌طور که او بارها و بارها در پنجشنبه شب روشن کرد، همان‌طور که در کمپین‌های قبلی تکرار کرده بود، هم‌چنان مرزها و آن‌چیزی‌ست که او «مهاجرت غیرقانونی» می‌نامد و قتل و ضرب و شتمی‌ست که او اصرار دارد، پناهندگان از جنوب به آمریکا وارد کرده‌اند.

اما دموکرات‌ها یک موضوع سیاسی بسیار فوری و پیچیده‌تر برای پاسخ در برابر خود دارند. ده‌ها گزارش منتشرشده بیان کرده‌اند که جو بایدن، رئیس‌جمهور جو بایدن – با کمک نانسی پلوسی نماینده و رئیس سابق مجلس نمایندگان با ارادهٔ قوی و صریح – به عقل سیاسی خود بازگشته و به این نتیجه رسیده که به نفع است برای انتخاب مجدد نامزد نشود.

مسئلهٔ بزرگ برای بایدن نارضایتی بسیاری از کمک‌کنندگان مشتاق قبلی او بوده است. یکی از اهداءکنندگان کمک مالی او به من گفت که خشم زیادی در میان گروه ساحل شرقی او نسبت به حلقهٔ داخلی بایدن به دلیل سوءمدیریت آن‌ها با قطع ارتباط فزایندهٔ رئیس جمهور وجود دارد. او به من گفت: «هیچ‌یک از دستیاران کلیدی رئیس‌جمهور قبل از مناظرهٔ افشاگرانهٔ او با ترامپ در ماه گذشته، «یک کلمه به کمک‌کنندگان مالی» در مورد میزان ناتوانی‌های بایدن نگفت. انگار که گروه دموکرات روی عرشهٔ کشتی تایتانیک آهنگ «نزدیک تر، خدای من، به تو» را می‌نواخت.

پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که دورهٔ دومی در کار نخواهد بود – کاری که ظاهراً هیچ‌کس در کاخ سفید صلاح نمی‌دید به او بگوید – و مداخلهٔ او، زمانی که علناً شناخته شد، رهبران دموکرات در سنا و مجلس نمایندگان را آزاد کرد تا نگرانی‌های واقعی خود را با کاخ سفید و مطبوعات واشنگتن در میان بگذارند. نفوذ پلوسی حزب دموکرات را حداقل در کوتاه‌مدت نجات داده است.

این‌که بایدن در آینده چه خواهد کرد، هنوز مشخص نیست. آیا او بلافاصله استعفاء می‌دهد و کاخ سفید را به معاون رئیس‌جمهور کامالا هریس می‌سپارد؟ یا از لیندون بی جانسون پیروی خواهد کرد، کسی که در ۳۱ مارس ۱۹۶۸ به تماشاگران مبهوت‌شدهٔ تلویزیونی سراسر کشور گفت که برای انتخابات مجدد در نوامبر نامزد نخواهد شد و در عوض، با اجتناب از سیاست داخلی، بر اجرای جنگ فاجعه‌بار ویتنام تمرکز خواهد کرد که در آن تاریخ دیرهنگام اصرار داشت، هنوز هم می‌توانست برنده شود. این تصور که بایدن می‌تواند دخالت فاجعه‌بار آمریکا در جنگ‌های اوکراین و نوار غزه را تا زمان تحلیف جانشین خود در ۲۰ ژانویهٔ آینده مدیریت کند، به همان اندازهٔ جنگ ویتنام دور از ذهن است.

در گزارش‌هایی که تاکنون منتشر شده، شروط زیادی وجود دارد. در واقع، هیچ‌کس در رسانه‌ها در روزهای اخیر مستقیماً از بایدن نشنیده است. او اکنون در حال بهبودی از عفونت کووید است و احتمالاً هنوز در انزواست. و هیچ‌کس واقعاً نمی‌داند که آیا رئیس‌جمهور از فضای توهم‌آمیز خود خارج شده است یا خیر، فضایی‌ که توسط کارکنان مستقیم او که به خاطر حفاظت از شغل‌شان به او گفته‌اند که در نظرسنجی‌ها خوب عمل می‌کند. یکی از دوستان قدیمی خانوادهٔ بایدن‌ها امروز پیامی برای من فرستاد که به نظر می‌رسید با تیترها در تناقض بود: «جو هنوز هم مرغش یک پا دارد».

اما این‌ها در مقایسه با مواردی که اکنون بسیاری را درگیر می‌کند و با بخش بالایی از دستگاه تأمین مالی حزب دموکرات ارتباط دارد، جنبهٔ تزیینی دارند. به من گفته شد که معاون رئیس‌جمهور، هریس شغل بایدن را می‌خواهد و با بسیاری از رسانه‌ها در کار است تا این تصور را مطرح کند که وقت آن رسیده است که یک زن، به‌ویژه یک زن رنگین‌پوست، به عنوان رئیس‌جمهور بر سر کار بیاید. او حتی علیرغم نارضایتی مدیران حزب، نام سه مرد – فرماندار کنتاکی، اندی بشیر، فرماندار پنسیلوانیا، جاشوا شاپیرو، سناتور مارک کلی از آریزونا، فضانورد سابق – را برای خدمت به عنوان معاون رئیس‌جمهور و معاون خود در کمپینی که ممکن است ظهور کند مطرح کرده است. (در سال ۲۰۱۹، هریس در کمپین برای نامزدی ریاست جمهوری دموکرات‌ها در مراحل اولیه حضور داشت، اما در دور دوم مناظره‌ها عملکرد ضعیفی نشان داد و با مشکلات مالی مواجه شد که او را مجبور به کناره‌گیری از رقابت در اوایل دسامبر کرد.)

هیچ‌یک از فعالان سیاسی حرفه‌ای که در این هفته با آن‌ها صحبت کردم، در مورد نگرانی شدید بزرگان حزب دموکرات در مورد احتمال نامزدی یک زن رنگین‌پوست و یک یهودی برای کاخ سفید در برابر ترامپ، که اکثراً پیروان او سفیدپوستانی هستند که از نفوذ روزافزون رنگین‌پوستان در آمریکا خشمگینند، صحبت نمی‌کنند.

در مناظرهٔ ماه ژوئن، ترامپ گفت بایدن «مثل یک فلسطینی شده» و فلسطینی‌ها، «او را دوست ندارند زیرا او فلسطینی بسیار بدی‌ست. او فردی ضعیف است.» به نظر می‌رسد منظور او این است که بایدن و تیم سیاست خارجی‌اش نتوانسته‌اند دولت اسرائیل و حماس را به توافقی برای آتش‌بس برسانند که گروگان‌های اسرائیلی باقی‌مانده و اسیران فلسطینی اسرائیل را آزاد کند و به مردم آسیب‌دیدهٔ غزه از محاصرهٔ طولانی که آن‌ها تحمل کرده‌اند، استراحت بدهد. دولت بایدن هم‌چنان تأمین‌کنندهٔ اصلی بمب و سایر تسلیحات برای اسرائیل بوده است و با تأکید بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، مبنی بر این‌که حملات هوایی و زمینی اسرائیل تا زمانی که حماس نابود نشود، متوقف نخواهد شد، جنگ ادامه یافته است.

بایدن مورد انتقاد شدید اعراب سراسر جهان و هم‌چنین هزاران نفر از دانشجویان دانشگاه‌ها در آمریکا به دلیل ادامهٔ ارسال سلاح به اسرائیل قرار گرفته است. تلاش‌های دولت بایدن برای ترتیب دادن آتش‌بس در غزه توسط نتانیاهو، که هیچ قصدی برای توقف آن‌چه که به جنگ او تبدیل شده است ندارد، بی‌درنگ رد شده است -گرچه ظاهراً کاخ سفید بایدن هنوز متوجه آن نشده است.

حالا که چی؟

به گفتهٔ کسانی که اطلاعات دست اولی دارند، مهم‌ترین مسئله این است که اطمینان حاصل شود که بایدن فوراً تصمیم به کناره‌گیری از سمت خود و سپردن آن به هریس نمی‌گیرد. ما از او می‌خواهیم تا ۲۰ ژانویهٔ ۲۰۲۵، زمانی که رئیس‌جمهور جدید سوگند یاد می‌کند، در سمت خود باقی بماند. به من گفته شد به ناچار یک نقطه‌ضعف سیاسی در این استراتژی وجود خواهد داشت، زیرا جمهوری‌خواهان به درستی با این تصور که «بایدن برای کاندیداتوری ریاست جمهوری مناسب نیست، اما هنوز هم برای رئیس‌جمهور ماندن تا زمان تحلیف مناسب است»، آشوب به پا خواهند کرد.

و سؤالی که در برابر برنامه‌ریزان سیاسی قرار دارد، این است: «آیا بایدن قدرت این را دارد که تا آخر بماند؟»

همان‌طور که یک کارشناس سیاسی به من گفت، مشکل دیگر با حفظ بایدن بیمار و ضعیف برای شش ماه آینده این است که «کامالا فکر می‌کند که یک نامزد قوی‌ست.» شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد او ممکن است یک کاندید مناسب نباشد. در شش ژوئن، یک نظرسنجی پولیتیکو نشان داد که «تنها یک‌سوم رأی‌دهندگان فکر می‌کنند که اگر هریس نامزد دموکرات شود، احتمالاً در انتخابات پیروز خواهد شد و تنها سه نفر از پنج دموکرات معتقدند که او پیروز خواهد شد. یک چهارم رأی‌دهندگان مستقل فکر می‌کنند که او برنده خواهد شد.» این نظرسنجی هم‌چنین نشان داد که هریس همان رتبه‌بندی ضعیف بایدن را دارد. هر دو شرایط بدی دارند: بایدن ۴۳ درصد رأی مطلوب و ۵۴ درصد رأی نامطلوب و هریس ۴۲ درصد رأی مطلوب و ۵۲ درصد رأی نامطلوب دارند.

در همین‌حال، دموکرات‌ها هم در اوکراین و هم در غزه با بحران‌های فوری و مرگبار سیاست خارجی روبرو هستند. بایدن و تیم سیاست خارجی بی‌کفایت او، که با نفرت عجیب نسبت به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و حمایت مستمر خود، از جمله میلیاردها دلار کمک نظامی و اجتماعی از دولت ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، تحقیر می‌شوند، به جان هم افتاده‌اند. جنگ بد پیش می‌رود و پوتین آن‌چه را که می‌خواهد، در مورد قلمرو تصرف‌شدهٔ اوکراین در دست دارد.

تنها راه حل منطقی، گفتگوهای دیپلماتیک است و تاکنون دولت بایدن از شرکت در مذاکرات خودداری کرده است.

در غزهٔ آسیب‌دیده، جایی که تیم بایدن هم‌چنان در گفتگوهای غیرمستقیم با حماس و دیگران شرکت می‌کند، هیچ پیشرفتی در دستیابی به آتش‌بس مورد نیاز که حداقل، آزادی گروگان های اسرائیلی را در ازای آزادی اسرای فلسطینی فراهم کند، حاصل نشده است.

گیر قضیه در امتناع نتانیاهو از تعامل جدی با پشت کردن به مذاکرات، علیرغم اشاره‌های گاه به گاه مبنی بر امکان بازگشایی مذاکرات است. هدف او، همان‌طور که بارها و بارها گفته است، کشتن هر چه بیشتر رهبران و کادرهای حماس است. بمباران‌ها و حملات اسرائیل در غزه با صحنه‌های وحشتناکی از کشتار غیرنظامیان بدون هیچ مقاومت قابل توجهی از سوی بایدن یا تیم سیاست خارجی وی، با سرعت ادامه می‌یابد.

زمانی که در چهارشنبهٔ آینده نتانیاهو به دعوت جمهوری‌خواهان کنگره به واشنگتن بیاید، عملکرد ضعیف بایدن است که بدتر خواهد شد. رهبر تسلیم‌ناپذیر اسرائیل قرار است در جلسهٔ مشترک کنگره سخنرانی کند و هم‌چنین با بایدن، در صورت پاک شدن از کووید، و با هریس، جلسات عمومی و خصوصی داشته باشد.

 

به نقل از سابستک ۲۰ ژوئیه ۲۰۲۴

تاریخ انتشار : ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ ۳:۵۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. مریم گفت:

    چه مقاله خوبی! واقعیت بازیگران سیرکی را هستی نیمی از انسانهای جهان در گروگان است، روشن می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴

سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان