Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۴

جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۴

وحدت دمكراتيك يا انحصار قدرت!
حالا با این همه تنوع، اگر یک جریان سیاسی مثل سلطنت‌طلبان یا مجاهدین به خود حق بدهند که پیشاپیش و جدا از این نیروها و به‌قول معروف با دور زدن...
۳ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
گزارش سالانه اعدام در ایران؛ ۲۰۲۴
افزایش شدید اعدام‌ها در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی بیش از پیش به مجازات اعدام متوسل شده تا مخالفان را خاموش و کنترل خود را حفظ کند. از...
۳ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
شب و ترانه های عاشقانه
لباس گرم پوشیدم، از خانه زدم بیرون و یک راست پیچیدم به سمت پارکی که نزدیک منزل ما بود. پارک خلوت بود و از هیاهوی روز خبری نبود. در تاریکی...
۲ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
۲۰ فوریه روز جهانی عدالت اجتماعی!
در روز جهانی عدالت اجتماعی در سال ۲۰۲۵، ما مجبور هستیم همان شعارها و مطالبات دو قرن اخیر را فریاد بزنیم چون که در جوامع مدرن سرمایه‌داری نابرابری و ناعدالتی...
۲ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی
نامه‌ی کانون نویسندگان ایران
نامه‌ی کانون نشریه‌ای با محوریت ادبیات و فرهنگ است. انتشار دوره‌ی اول آن در سال ۱۳۵۸ آغاز و در سال ۱۳۶۰ با شدت یافتن سرکوب‌ها متوقف شد. در سال‌های ۱۳۸۰...
۲ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
مهدی نصیری و ادعای «حمایت ۸۰ درصدی بلوچ‌ها از پادشاهی»
چگونه در منطقه‌ای که حتی آب آشامیدنی ندارد، نظرسنجیِ «نظام سیاسی» به دقت ۸۰ درصدی می‌رسد؟ این دقتِ غیرقابل‌باور،  خود گواهِ  غیرعلمی بودن این ادعا است.  نظرسنجی موسسه «گمان» در...
۱ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
نقش سیستم سلطه برهنر و هنرمندان نقاش در ایران
در جهان سرمایه‌داری، هنرمندان نیز به‌نوعی تحت ستم هستند و تبعیض میان آن‌ها مشهود است. هنرمندی که نمی‌خواهد با سلطه همراه باشد و در برابر آن می‌ایستد، تفاوت بسیاری دارد...
۱ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران

آقاى پزشکیان اعتصاب و اعتراضات پرستاران فقط معوقات پرداختى نیست

ادعای حل مشکل پرستاران با تقلیل به پرداختِ معوقات، در واقع پاک‌کردن صورت مسئله است. مشکلات پرستاران فراتر از پرداخت معوقات است، معوقات بخش کوچکی از مشکلات آنان است.....

نزدیک به یک ماه از اعتصاب و اعتراض پرستاران مى‌گذرد. آنچه که عمدتاً در مطبوعات در رابطه با مضمون مطالبات کادردرمان بالاخص پرستاران منعکس شده، تکیه بر عدم پرداخت مطالبات معوقه‌ی پرستاران و کادر درمان است، که البته  آقاى پزشکیان خبر پرداخت مطالبات عقب افتاده را از طریق برداشت از صندوق توسعه ملی‌، در سخنرانى اخیرشان اعلام کردند.

اما واقعیت این است که مطالبات پرستاران و حل مشکل آنها و مطالباتشان، تنها پرداخت حقوق عقب افتاده نیست و با پرداخت آن مشکل پرستاران حل نخواهد شد. مطالبات پرستاران و کادر درمان، در مورد بهبود شرایط کارى و رفع تبعیض جنسیتى و دستمزد عادلانه است و با پرداخت مزایاى عقب افتاده حل نخواهد شد. بالخص اینکه شما آقاى پزشکیان  بمثابه یکی از مسئولین کادر درمان، که مشکلات آنان را بیشتر از همه اشراف دارید، نباید در مقام ریاست جمهورى، به تعرفه‌گذاری خدمات پرستاران و بهبود شرایط کارى و افزایش حقوق متناسب با تورم، اضافه کارى اجبارى، که براى تحقق انها اعتراض و اعتصاب کرده‌اند، توجه و تاکید نکنید.

یکى از مطالبات اساسى پرستاران، تعرفه‌گذارى (قیمت‌گذارى) خدمات پرستارى   است. مسئله‌ی پرستاران آیین‌نامه‌ی ناقصی است که برای تعرفه‌گذاری نوشته‌ شده است. آنان خواهان تعرفه‌گذاری به همان شیوه‌اى هستند که برای پزشکان تعیین شده است، نوشته شود. موضوع، یکسان بودنِ مبلغ نیست، بلکه شیوه‌ی تعرفه‌گذاری باید یکسان باشد.

رئیس نظام پرستاری مشهد در مصاحبه‌اش اعلام کرد: تزریقات، گرفتن نوار قلب، سونداژ، وصل کردن سرم، آموزش و پذیرش بیمار از جمله خدمات پرستاری است.

لازم به توضیح است که تعرفه‌های خدمات پرستاری در بیمارستان‌ها، با تعرفه پزشکی محاسبه می‌شود، اما خارج از بیمارستان‌ها اینچنین نیست. اصلاح تعرفه‌ی خدمات پرستارى، در عین حال هزینه درمان را براى بیماران کاهش مى دهد.

یکى دیگر از مطالبات اساسى پرستاران، اعتراض به اضافه‌کارى اجبارى می‌باشد که به دلیل کمبود کادر درمان و تعداد زیاد مراجعات بیماران و نیز نازل بودن دستمزد اضافه کارى است. بنا به گزارش اقتصاد آنلاین: پرداخت ۲۰ هزار تومان به ازای هر ساعت اضافه کاری اجباری و عدم اجرای صحیح قانون، از دلایل اعتراضات این روز‌های پرستاران است.

آنان خواهان ساعت کاری استاندارد، و نیز حجم کاری استاندارد می‌باشند. پرستاران نگران وضعیت بیماران می‌باشند و براین باورند که اضافه‌کاری اجباری، بازی با جان بیماران است و نه تنها توان کاری را از آن‌ها صلب می‌کند، بلکه باعث می‌شود، کیفیت خدماتی که به بیماران ارائه می‌دهند نیز کاهش یابد. چرا باید یک پرستار در یک شیفت، عهده دار ۲۵ تا ۳۰ بیمار باشد و توانایی رسیدگی درست به همه آن‌ها را نداشته باشد.

با این شرایط سخت کارى، بنا به گفته‌ی رئیس هیئت مدیره انجمن فوریت‌های پزشکی کشور، در مورد ادعای اجرای فوق‌العاده خاص پرستاران در ایلنا: مبلغی که بابتِ فوق‌العاده خاص داده‌اند بسیار ناچیز است که حتی نام آن را تغییر داده‌اند و ترمیم حقوق گذاشته‌اند. در حال حاضر فوق‌العاده خاص قوه قضائیه با ضریب ۳ درصد پرداخت می‌شود، اما فوق‌العاده خاص برای نیرو‌های کادر درمان با ضریب ٠,۴ درصد آنهم به نام ترمیم حقوق اعمال می‌شود. این افزایش، چیزی حدود یک میلیون و ۴۰۰ تومان می‌شود که با توجه به تورم و گرانی و حقوق ناچیزِ کادر درمان، رقم بسی ناچیز است.

در میان کادر پرستارى، کارکنان اورژانس پیش‌بیمارستانى از وضعیت نامساعدترى برخوردارند.

پرستارانِ مستقر در بیمارستان مشکلات چندانی از نظر محل استقرار ندارند، اما نیروهای اورژانس خیلی اوقات در پایگاه‌هایی مستقر می‌شوند که اطرافشان امکانات شهری وجود ندارد. در این وضعیت آن‌ها معمولا در کانکس، ۲۴ ساعتِ کاریِ خود را می‌گذرانند که امری طاقت‌فرساست و با این شرایط سخت کارى طبق آمار رسمى هیئت مدیره‌ی انجمن پرستاران، ماهیانه ٨٠ تا ١٠٠ ساعت اضافه کارى اجبارى دارند.

در مورد پرستاران اورژانس پیش‌بیمارستانى، نبود تجهیزات لازم یکی از مهم‌ترین مشکلات است که باید برطرف گردد، در غیر اینصورت فشارِ کارِ این پرستاران حل نخواهد شد. طبق استانداردها در استان تهران ۷۲۱ آمبولانس نیازاست اما در حال حاضر کمتر از یک سوم این مقدار فعال است، آنهم در کلان شهری مثل تهران که حادثه‌خیز می‌باشد. در جاده‌ها هم به ازای هر ۴۰ کیلومتر باید آمبولانس فعال وجود داشته باشد، اما این چنین نیست! متأسفانه استانداردها رعایت نمی‌گردد و فشار‌کاری بر روی نیروها زیاد است.  بنا به گفته رئیس هیئت مدیره‌ی انجمن فوریتهاى پزشکى کشور: خیلى‌ها استعفا داده و رفته‌اند. ما نیرویی داشتیم که از فوریت بیرون رفت و الان کولبری می‌کند.

ادعای حل مشکل پرستاران با تقلیل به پرداختِ معوقات، در واقع پاک‌کردن صورت مسئله است. مشکلات پرستاران فراتر از پرداخت معوقات است، معوقات بخش کوچکی از مشکلات آنان است.

به دلیل معضلاتى که پرستاران با آن درگیر می‌باشند سالانه هزار پرستار از ایران به کشورهاى اروپایى مهاجرت مى‌کنند.

براى حل مشکلات پرستاران و کادر درمانى و همچنین تامین بهداشت و درمان براى همگان، طرح نظام سلامت، ناکارآمد است.

دسترسى به بهداشت و درمان همگانى نیازمندِ تقسیم عادلانه ارائه‌ی خدمات درمانی به بیماران‌ و افزایش کادر پرستاری می‌باشد، به روز کردن تکنولوژى پزشکى که تشخیص دقیق و در عین حال موجب تسهیل فشار کارى است، ارتقاء علمى و تخصصى پرستاران و کادر درمانى که مشمول ساعات کاری شود، تغییرات مدیریتى و ادارى که راه سواستفاده و رانتىِ بخش خصوصى را از امکانات دولتى سد کند، همسانى تعرفه‌ی خدمات درمانى پرستارى با پزشکان، لغو اضافه‌کاری اجبارى به دلیل کمبود کادر درمانى، تجدید و نوسازى تکنولوژى اورژانسى پیش‌بیمارستانى که کمک رسانى به بیماران و ارائه‌ی خدمات درمانى سریع پرستاران را تسهیل مى‌کند، بهبود و تسهیل امکانات محل کار و تامین حقوق در خور، که توان معیشت پرستاران و کادر درمانى را بهبود بخشد و همچنین و بالاخص تغییر رفتار فرهنگى بین پزشک، سرپرستار و پرستار، به فرهنگ همکارى و همکار، از معضلات اساسى جامعه‌ی پرستارى ایران است.

بدون این تغییرات اساسى، موجب افزایش مهاجرت کادر درمان می‌گردد و بحران خدمت‌رسانى بهداشتى- درمانى عمیق‌تر می‌کند ودر نتیجه موجب می‌شود تا تعهد آقاى پزشکیان در راستاى بهداشت و درمان همگانى تحقق نیابد.

 

محمود سیدى

تاریخ انتشار : ۱۵ شهریور, ۱۴۰۳ ۱۰:۲۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

وحدت دمکراتیک یا انحصار قدرت!

گزارش سالانه اعدام در ایران؛ ۲۰۲۴

شب و ترانه های عاشقانه

۲۰ فوریه روز جهانی عدالت اجتماعی!

نامه‌ی کانون نویسندگان ایران

مهدی نصیری و ادعای «حمایت ۸۰ درصدی بلوچ‌ها از پادشاهی»

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!