Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۷

شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۷

۷ درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند!
7 درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند, شرط خروج از این وضعیت «عزم سیاسی» است که اکنون شاهد آن نیستیم. عده‌ای پنت هاوس و خودروی لوکس را در سبد...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین راغفر
نویسنده: حسین راغفر
ویدیو پادکست «ابعاد انقلاب بهمن»، گفتگو با منوچهر صالحی در «تالار گفتگو و تبادل نظر»
به مناسبت سالگرد انقلاب ۵۷، در «تالار گفتگو و تبادل‌نظر» گفتگویی با حضور منوچهر صالحی، پژوهشگر و نظریه‌پرداز چپ برگزار شد. در این گفت‌وگو، مهمان برنامه به همراه دیگر شرکت‌کنندگان...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: تالار گفتگو و تبادل نظر
نویسنده: تالار گفتگو و تبادل نظر
پای سخن پرستو فروهر، به مناسبت سالگرد قتل پروانه و داریوش فروهر
پرستو فروهر در تمام سالهای پس از مرگ پدر و مادرش، هر ساله به ایران سفر کرده است تا یادشان را گرامی دارد. او علیرغم فشارها و مشکلات و اجازه...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: پرستو فروهر
نویسنده: پرستو فروهر
اعتصاب رانندگان اتوبوس شهری
هنگامی که ده‌ها هزار نفر در حمل‌ونقل عمومی این جمعه اعتصاب کنند، اتوبوس گوخان سرت نیز متوقف خواهد شد. در اینجا، او به‌عنوان راننده اتوبوس و یک شهروند شهر کلن،...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
بر باد رفته
مارگارت میچل خود در مورد این رمان گفته بود: «چه چیزی باعث می‌شود برخی از مردم از بلایا جان سالم به در ببرند و برخی دیگر که به همان اندازه...
۳ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
وحدت دمكراتيك يا انحصار قدرت!
حالا با این همه تنوع، اگر یک جریان سیاسی مثل سلطنت‌طلبان یا مجاهدین به خود حق بدهند که پیشاپیش و جدا از این نیروها و به‌قول معروف با دور زدن...
۳ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
گزارش سالانه اعدام در ایران؛ ۲۰۲۴
افزایش شدید اعدام‌ها در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی بیش از پیش به مجازات اعدام متوسل شده تا مخالفان را خاموش و کنترل خود را حفظ کند. از...
۳ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران

بازخوانی خبرها

روشن است، به‌گاهی که دولت‌های امریکا و اروپایی نه‌تنها چشم به نسل‌کشی در غزه بسته‌اند بل با همه‌ی توان از نتانیاهو و ارتش آدم‌کش و ويران‌گر اسرائيل پشتیبانی می‌کنند، هواداران اسرائیلی فوتبال هم گستاخ و پررو می‌شوند، چنان که در آمستردام، پیش‌تر از بازی فوتبال، دیده شد.

انتخابات در امریکا
دونالد ترامپ در رای‌گیری از مردم امریکا، با اختلاف زیادی به‌عنوان رئیس جمهوری امریکا برگزیده شد. رقیب آقای ترامپ در این رای‌گیری یک زن بود. خانم کامالا هریس هم چون خانم کلینتون و هشت‌سال پیشتر، مردانه‌بودن جامعه‌یی امریکا را تجربه کرد. به‌تلخی. آقای ترامپ سوار بر موج پیروزی در سخنانی گفت، “مجوز بی‌سابقه و نیرومندی را برای حکومت از مردم دریافت کرده است”.

هم‌زمان دوستان آقای ترامپ در حزب جمهوری‌خواه، اکثریت مجلس سنا را پس از چهارسال تسلط دموکرات‌ها دوباره به‌دست آوردند.
اکثریت در مجلس سنا، به قدرت سیاسی آقای ترامپ می‌افزاید. این اکثریت راه را برای انتصاب آسان مقام‌های ارشد مورد نظر ترامپ، از جمله وزیران و قوه قضاییه که مستلرم تایید سنا است، هموار می‌کند.
برای این‌که آیا جمهوریخواهان اکثریت خود در مجلس نمایندگان را حفظ می‌کنند یا نه، چندروزی را باید به‌انتظار نشست. آقای ترامپ اما می‌گوید که حزبش در مجلس نمایندگان نیز پیروز خواهد شد.

شکست خانم کامالا هریس و حزب دموکرات را آقای برنی سندرز، سناتور مستقل؛ به‌گونه‌ای دیگر دیده است. آقای سندرز می‌گوید، “در حالی که افراد بسیار ثروتمند به طرز خارق العاده‌ای خوب زندگی می کنند، ۶۰ درصد از آمریکایی‌ها چک حقوق به چک حقوق زندگی می‌کنند. ما، در امریکا؛ بیش از هر زمان دیگری نابرابری درآمد و ثروت داریم. باورنکردنی است که دستمزدهای هفتگی واقعی و تورم محاسبه شده برای میانگین کارگران امریکاییی، کمتر از ۵۰ سال پیش‌تر است. باوجود پیشرفت در فناوری و بهره‌وری، بسیاری از جوانان استاندارد زندگی بدتری نسبت به پدر و مادرهای خود خواهند داشت.
امریکا باوجود ثروت هنگفت، مراقبت‌های درمانی، بهداشتی را به عنوان یک حق انسانی برای همه تضمین نمی‌کند. علی‌رغم مخالفت شدید اکثریت آمریکایی‌ها، ما همچنان میلیاردها دلار برای جنگ همه جانبه دولت افراطی نتانیاهو علیه مردم فلسطین هزینه می‌کنیم. جنگی که به فاجعه انسانی وحشتناک ناشی از سوء تغذیه گسترده و گرسنگی دادن هزاران کودک منجر شده است.
آیا رهبران حزب دموکرات درد و بیگانگی سیاسی را که ده ها میلیون آمریکایی تجربه می کنند، درک خواهند کرد؟ آیا آنها ایده ای دارند که چگونه م توانیم با الیگارشی قدرتمندی که این همه قدرت اقتصادی و سیاسی دارد مقابله کنیم؟”.

نه‌گمان کس بیشتر از نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل؛ از رئیس جمهور امریکا شدن ترامپ خوشحال شده باشد. نتانیاهو دست باز‌اش را در نسل‌کشی بازتر می‌بیند.و در ایران، گرچه، تقریبن؛ همه‌ی حکومتیان ازین گفته‌اند که این یا آن شخص رئیس جمهور امریکا تاثیری برا سیاست‌های جمهوری اسلامی نخواهد داشت، اما؛ این‌جا و آن آقای پزشکیان پند و اندرز می‌گیرد که این کند و آن نه و آن کند و این نه.

– جنگ غزه و گزارش به داماد ترامپ
گویا آقای نتانیاهو، دولت اسرائیل، به انتخاب آقای ترامپ به ریاست جمهور امریکا مطمئن بوده‌اند.
به گفته دو مقام اسرائیلی در گفت‌وگو با نیویورک تایمز، مقام‌های اسرائیلی چندین ماه است که جرد کوشنر، داماد دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب و مشاور پیشین او در امور “خاورمیانه” (باختر آسیا) را در جریان جنگ غزه می‌گذارند.
به گفته این مقام‌ها، که نخواستند نامشان فاش شود، دیوید فریدمن، که در دوره پیشین ریاست جمهوری ترامپ در اسرائیل خدمت می‌کرد، نیز در جریان جنگ قرار می‌گرفت.

قطر و حماس
بر اساس گزارش‌ها، درپی فرمان امریکا، قطر از اعضای برجسته حماس خواسته است تا این کشور را ترک کنند. قطر از سال ۲۰۱۲ میزبان دفتر سیاسی حماس در دوحه، پایتخت خود بوده است. این میزبانی به‌درخواست امریکا بود. امریکا می‌خواسته است امکان ارتباط با حماس را داشته باشد و اکنون این نیاز را نمی‌بیند. ایالات متحده به‌دلیل نقش حماس در گروگان‌گیری و اعدام آمریکایی‌ها و جنگ غزه، خواستار اتخاذ این تصمیم، از سوی قطر، شده است.
قطر پس‌تر البت گفت، نیاز اگر باشد و همه‌ی سوهای درگیر بخواهند، قطر نقش خود را به‌عنوان میانجی پی‌می‌گیرد.

نشست باکو
فردا، دوشنبه، کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد COP29 در باکو، آذربایجان آغاز می‌شود.
با توجه به تأثیرات آب و هوایی که هزینه های انسانی و اقتصادی فزاینده‌ای را به همه‌ی کشورها تحمیل می‌کند، هر COP یک دستور کار حیاتی است که باید پیشرفت به همراه داشته باشد و COP29 نیز از این قاعده مستثنا نیست. دست‌آوردی بلندپروازانه در باکو حیاتی است.

تا زمانی که همه کشورها نتوانند انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهند و انعطاف پذیری بیشتری را از خود در این ارتباط نشان دهند، هیچ اقتصادی – از جمله گروه ۲۰ – از گرمایش بدون کنترل جهان، جان سالم به در نخواهد برد و هیچ خانواری از تأثیرات شدید آن در امان نخواهد ماند.

در نشست‌های این‌چنینی و در این سطح، در سطح روسای دولت‌ها، متخصصینی در ارتباط با دستور نشست، نماینده‌ی ارشد یک کشور را همراهی می‌کنند. و؛ هیچ کجای جهان رئیسان دولت‌ها بر همه‌ی امور تسلط ندارند. ریاست دولت یک جایگاه سیاسی‌ست.

باری؛ “دلسوزان” حکومت اسلامی چندی‌ست که نگران “بی‌تجربگی” آقای پزشکیان شده‌اند و به همین “دلیل” آقای پزشکیان را از حضور در چنین نشست‌هایی برحذر می‌دارند. انزوا و تمکین آقای پزشکیان را اینان آرزوست.
مانده‌ام کنجکاو، آقای پزشکیان چه خواهد کرد.

پزشکیان
آقای پزشکیان نقش خود را جدی گرفته است. روز سه‌شنبه با پاره‌ای از جامعه‌شناسان دیدار داشت و روز جمعه با رهبران جبهه اصلاحات. از دیدار آقای پزشکیان با جامعه‌شناسان گزارشی، از زبان یکی از جامعه‌شناسان شرکت‌کننده در نشست؛‌ در کار داشتیم.
آقای جواد امام سخن‌گوی جبهه اصلاحات در گفت‌وگویی با کانال رسمی تگرام این جبهه گزارشی ازین دیدار داشته است.
گزارش شامل نکاتی درباره چالش‌ها و پیشنهادات مطرح‌شده به رئیس‌جمهور در زمینه‌های مختلف نظیر سیاست داخلی و خارجی، انتخاب مدیران و استانداران، وضعیت آموزش و پرورش، و تحولات منطقه‌ای است. برخی نکات مهم شامل:
– تأکید بر لزوم افزایش مشارکت مردمی و جذب آرای ۵۱ درصدی که در انتخابات قبلی شرکت نکردند.
– بزرگ‌ترین رقیب دولت، عدم اعتماد مردم به انتخابات معرفی شد و برشماری کوشش‌های جبهه برای تشویق مشارکت مردم، علیرغم وجود جریان‌های تحریم‌کننده انتخابات.
– انتقاداتی از جانب جبهه به ترکیب غیرهماهنگ کابینه و انتخاب برخی افراد با گرایش اصلاح‌طلبی که کنار گذاشته شده‌اند.
– اشاره به تأثیرات منفی تحولات منطقه‌ای و انتخاب دونالد ترامپ، همراه با تأکید بر لزوم مذاکره محدود و کنترل‌شده با آمریکا برای کاهش تحریم‌ها و بهبود وضعیت کشور.
– پیشنهاد استفاده از دو سند جامع تهیه‌شده زیر نظر آقای خاتمی برای بهبود برنامه‌های آموزشی کشور.

فوتبال در آمستردام
باز خبرگزاری‌ها در پیروی از دولتیان اروپایی چشم و گوش مرا پرکردند که هواداران تیم فوتبال مکابی تل‌آویو را در آمستردام کتک زدند و دولتیان اروپایی یکی پس از دیگری با نتانیاهو بیعت کردند. همان که پس از هفت اکتبر کردند.

من سه‌بار در ورزشگاه‌ها، در ایران؛ کم مانده بود که، خوش‌بین باشم امروز؛ سر از بیمارستان درآورم.
یک‌بار خواننده‌ی “دختر آبادانی”، یک‌بار هفت، هشت، ده وزنه‌بردار و کشتی‌گیرانی که یک سکو یالاتر از من نشسته بودند و یک‌بار هم آن سرهنگ رئیس انتظامات ورزشگاه، ناجی‌ام شدند.
من هم‌چنان بازی و به‌ویژه بازی فوتبال را دوست دارم. به‌ورزشگاه نمی‌روم اما. پای تله‌ویزیون به‌تماشای بازی می‌نشینم. و اما، هر از چند، می‌خوانم از به‌جان هم افتادن تماشاگران، هواداران ورزش را. می‌بینم هم.

بازی فوتبالی بود میان آژاکس امستردام و مکابی تل‌آویو در امستردام. و تماشاگران، هوادارانی که شاخ به شاخ شدند. و سرخط خبرها شد این درگیری‌ها. در رقابت با یک‌دیگر، رسانه‌ها، رسمی؛ چنان نوشتند و گفتند که گویی یک‌سوی این درگیری، باز؛ مظلوم واقع شده است. و دولتیان اروپایی، باز؛ به‌پشتیبانی از مظلومان بر صحنه آمدند و سخن راندند.

آن‌چه، اما؛ در گزارش‌ها، بس کمرنگ؛ آمد و دولتیان اروپایی نخواستند ببینند، این بود که نه هلندی‌ها بل هواداران تیم مکابی، از پیش بازی؛ به‌هلندی‌ها، عرب‌تباران هلندی، اعلام جنگ کرده بودند.
تماشاگران تیم فوتبال «مکابی تل‌آویو» در آمستردام پیش از شروع بازی یک راننده‌ تاکسی را کتک زدند، پرچم‌های فلسطین را به‌آتش کشاندند و شعارها را سر‌‎دادند:
“در غزه مدرسه‌ای نیست، چون دیگر کودکی نمانده”، ” باشد که ارتش پیروز شود تا عرب‌ها را نابود کند”.

روشن است، به‌گاهی که دولت‌های امریکا و اروپایی نه‌تنها چشم به نسل‌کشی در غزه بسته‌اند بل با همه‌ی توان از نتانیاهو و ارتش آدم‌کش و ویران‌گر اسرائیل پشتیبانی می‌کنند، هواداران اسرائیلی فوتبال هم گستاخ و پررو می‌شوند، چنان که در آمستردام، پیش‌تر از بازی فوتبال، دیده شد. این گستاخی و پررویی را دولت‌مردان و دولت‌زنان اروپایی نمی‌خواهند ببینند.

 

تاریخ انتشار : ۲۰ آبان, ۱۴۰۳ ۵:۳۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

پای سخن پرستو فروهر، به مناسبت سالگرد قتل پروانه و داریوش فروهر

پرستو فروهر در تمام سالهای پس از مرگ پدر و مادرش، هر ساله به ایران سفر کرده است تا یادشان را گرامی دارد. او علیرغم فشارها و مشکلات و اجازه یا عدم اجازه ی برگزاری مراسم عزیزانش، تن به خواسته های امنیتی ها برای فراموشی نداد و بر ماندگاری نام فروهرها همچون مبارزی خستگی ناپذیر پا فشرد. در زیر پای صحبت پروانه ی فروهر خاطرات این سالها را داریم.

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

۷ درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند!

ویدیو پادکست «ابعاد انقلاب بهمن»، گفتگو با منوچهر صالحی در «تالار گفتگو و تبادل نظر»

پای سخن پرستو فروهر، به مناسبت سالگرد قتل پروانه و داریوش فروهر

اعتصاب رانندگان اتوبوس شهری

بر باد رفته

وحدت دمکراتیک یا انحصار قدرت!

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!