معرفی کتاب
کتاب بازاندیشی جنسیت، قومیت و دین در ایران؛ رهیافت تقاطعی برای هویت ملی نوشته آزاده کیان، به بررسی پیچیدگیهای هویت ملی در ایران با رویکردی تقاطعی میپردازد. این کتاب نگاهی جامع به تقاطع جنسیت، قومیت، و دین در ساختارهای اجتماعی و سیاسی ایران دارد.
نویسنده به تحلیل چالشها و تاثیراتی که این عوامل بر زندگی فردی و جمعی ایرانیان دارند، میپردازد. با تکیه بر پژوهشهای گسترده، کتاب نشان میدهد که چگونه هویت ملی در ایران بهواسطه تنشها و تعاملات متقابل این عوامل شکل میگیرد و بر ضرورت توجه به این جنبهها برای درک عمیقتر مسائل اجتماعی و سیاسی تأکید میکند.
کتاب از پنج بخش تشکیل شده است. بخش نخست به شکلگیری ناسیونالیسم ایرانی در سایه رابطه تقاطعی قومیت (انتیسیته)، جنسیت و مذهب میپردازد. بخش دوم و سوم به نتایج پژوهش میدانی در استانهای بلوستان و گلستان اختصاص دارد. بخش هارم به دگرگونیهای ساختاری و تاثیر رژیم جنسیتی در جمهوری اسلامی و روابط اجتماعی جنسیتی، قومی و مذهبی اختصاص دارد. بخش پنجم و پایان کتاب هم موضوع جنسیت و کار و نیز جنسیت و سیاست را در بر میگیرد.
برای خواندن همهی نوشته در معرفی کتاب، اینجا را کلیک کنید
آزاده کیان: آزاده کیان استاد ایرانی-فرانسوی جامعهشناسی و مدیر مرکز مطالعات جنسیتی و فمینیستی در دانشگاه پاریس است.
سعید پیوندی: سعید پیوندی استاد جامعهشناسی در دانشگاه لورن و دانشگاه ایران آکادمیا است. پیوندی از سال ۲۰۱۱ استاد دانشگاه لورن و عضو مرکز ملی تحقیقات دانشگاهی فرانسه است و مدیریت آکادمیک انستیتو علوم انسانی و اجتماعی (ایران آکادمیا) را بر عهده دارد.