سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۷ تیر, ۱۴۰۵ ۰۹:۲۴

چهارشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۵ - ۰۹:۲۴

مقررات جدید اتحادیه اروپا برای مجازات خشونت علیه زنان

پارلمان اتحادیه اروپا مقرراتی را تصویب کرد که طبق آن خشونت جنسی و خانگی در سراسر اتحادیه اروپا با مجازات‌های شدیدتری همراه خواهد بود. شورای زنان آلمان اما از جای خالی “جرم تجاوز جنسی” به شدت انتقاد کرده است.
Getting your Trinity Audio player ready...

باز نشر از دویچه وله
تاریخ: ۱۴۰۳/۲/۶

ختنه، آزار و اذیت اینترنتی و ازدواج اجباری از جمله انواع خشونت علیه زنان است که از این پس در اتحادیه اروپا مجازات‌های یکسانی خواهند داشت. با این حال، جرم “تجاوز جنسی” در این مقررات لحاظ نشده و شورای زنان آلمان از این موضوع به شدت انتقاد کرده است.

پارلمان اتحادیه اروپا مقرراتی را تصویب کرد که طبق آن خشونت جنسی و خانگی در سراسر اتحادیه اروپا با مجازات‌های شدیدتری همراه خواهد بود. این مقررات از کشورهای عضو می‌خواهد تا جرایم یکسان را به‌طور مشترک در قوانین کیفری خود بگنجانند. اکثریت نمایندگان پارلمان اروپا در استراسبورگ به ماده‌ای رای دادند که بر اساس آن “آزار و اذیت سایبری، ازدواج اجباری، ختنه زنان و ارسال تصاویر خصوصی بدون رضایت” در سراسر اتحادیه مجازاتی یکسان خواهد داشت.

علاوه بر این، افراد آسیب‌دیده باید به پناهگاه‌های امن دسترسی داشته باشند. دولت‌های عضو موظف‌اند در آگاهی‌رسانی عمومی تلاش کنند، از جمله اینکه رابطه جنسی بدون رضایت، جرم محسوب می‌شود.

آلمان از جمله مخالفان گنجاندن “جرم تجاوز جنسی”
شورای زنان آلمان از این اقدام استقبال کرده است. سیلویا هالر، عضو هیئت مدیره این شورا، این دستورالعمل جدید را “نقطه عطفی برجسته برای محافظت در برابر خشونت” دانسته، اما از جای خالی “جرم تجاوز جنسی” به شدت انتقاد کرده است. از جمله کشورهایی که با گنجانده شدن این جرم مخالفت کرده، آلمان است. منتقدان می‌گویند که عدم گنجاندن این جرم در قانون جدید برای بسیاری از شهروندان اتحادیه اروپا به معنای ادامه الزام به اثبات خشونت فیزیکی و تهدید است.

هشدار درباره افزایش ازدواج اجباری دختران در جهان
بزرگترین گروه حامی زنان در آلمان به این واقعیت اشاره می‌کند که “تجاوز به عنوان یکی از جدی‌ترین جنایات علیه زنان در این مقررات گنجانده نشده است.”

سیلویا هالر تصمیم شورای اتحادیه اروپا برای رد گنجاندن تجاوز جنسی در مقررات را “شرم‌آور” خوانده اما از این استقبال کرده که مقررات جدید پیامی قاطعانه ارسال می‌کند؛ این که همه کشورهای اتحادیه اروپا باید اقداماتی برای پایان دادن به خشونت علیه زنان انجام دهند. او تاکید می‌کند که “با توجه به تهدید به چرخش به راست در انتخابات اتحادیه اروپا، این یک موفقیت است.”

آمار سالانه تجاوز به زنان در اتحادیه اروپا
برآوردها نشان می‌دهد که سالانه حداقل ۱.۵ میلیون زن در اتحادیه اروپا مورد تجاوز قرار می‌گیرند. هالر می‌گوید: «ما می‌دانیم که تنها حدود یک درصد از پرونده‌ها منجر به محکومیت می‌شود. با وجود این نیاز آشکار، برخی کشورها از حمایت از زنان خودداری کرده‌اند.»

افزایش خشونت خانگی در آلمان
هالر ابراز تاسف کرده که با وجود فشارهای عمومی، آلمان تغییر موضع نداده است. پیش‌تر بیش از ۱۰۰ زن سرشناس در نامه‌ای سرگشاده از مارکو بوشمان، وزیر دادگستری آلمان، خواسته بودند تا از ممانعت در این زمینه دست بردارد.

پارلمان اروپا خواستار آیین‌نامه‌ای شده بود که طبق آن “هر عمل جنسی باید با رضایت طرفین انجام شود”. با این حال، چند کشور از جمله آلمان این پیشنهاد را رد کردند و ماده مربوطه به قانون تبدیل نشد.

مراحل نهایی تصویب و اجرای قانون
کشورهای اتحادیه اروپا ابتدا باید با مقررات جدید موافقت کنند و سپس سه سال فرصت دارند تا مفاد آن را اجرا نمایند.

منبع:

مقررات جدید اتحادیه اروپا برای مجازات خشونت علیه زنان

 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر, ۱۴۰۳ ۹:۳۷ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

پنجاه سال پس از حماسه هشتم تیر؛ ادای احترام به حمید اشرف و جان‌باختگان فدایی

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): امروز که جامعهٔ ایران همچنان با چالش‌های بزرگ در عرصهٔ آزادی‌های سیاسی، عدالت اجتماعی، حقوق شهروندی و توسعهٔ دموکراتیک روبه‌رو است، پاسداشت یاد جان‌باختگان فداییان خلق یادآور مسئولیت ما در ادامهٔ راه مبارزه برای تحقق آرمان‌هایی است که آنان برای آن زیستند و جان باختند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

پیام دیپلماسی در تشییع جنازه ایران

قرائت قرآن در مراسم تشییع جنازه علی خامنه‌ای نشان داد که تهران به عنوان یک پیروز صحبت می‌کند، نه یک عزادار! آیه مورد نظر، آیه ۱۳ از سوره آل عمران بود، متنی که جنگ بدر را توصیف می‌کند، جایی که نیروی مسلمان با تعداد بسیار کمتر و تجهیزات ضعیف‌تر، ارتش بسیار بزرگتری را «به خواست خدا» شکست داد. این آیه اشاره‌ای آشکار به چیزی بود که بسیاری آن را پیروزی ایران بر آمریکا و اسرائیل در جنگشان علیه این کشور می‌نامند.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آخرین دادگاه قدرت…

جنوب ایران زیر فشار؛ اکنون زمان مهار بحران است، نه تشدید آن

پنجاه سال پس از هشتم تیر ۱۳۵۵ | مجموعه کامل سخنرانی‌های بزرگداشت حمید اشرف و یاران (روز جان‌باختگان فدایی)

پایه های لرزان امپراطوری – بخش پنجم (آخر)

سخن از دو برجستگی در هستی انقلابی حمید اشرف!

۲۵۰ سالگی آمریکا؛ آیا ترامپ پدیده‌ای استثنایی در تاریخ ایالات متحده است؟