Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۰

یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۰

رشد نگران‌کننده آمار خودکشی در ایران؛ زنان خانه‌دار و کارگران در صدر قرار دارند
ایران با بحران عمیق روانی، اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو است که یکی از پیامدهای نگران‌کننده آن، افزایش نرخ خودکشی است. زنان خانه‌دار، کارگران، دانش‌آموزان و دانشجویان بیشترین آسیب‌پذیری را در...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند
با این حال، تلاش‌های فشرده برای بازگرداندن کارکنان NNSA نشان می‌دهد که دولت ترامپ واقعاً افرادعالیرتبه دارای تخصص های مهم را اخراج کرده است. اولریش کون، کارشناس کنترل تسلیحات در مؤسسه تحقیقات صلح...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
اروپا قربانی کیست؟
به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: آرنولد برتراند
نویسنده: آرنولد برتراند
۷ درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند!
7 درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند, شرط خروج از این وضعیت «عزم سیاسی» است که اکنون شاهد آن نیستیم. عده‌ای پنت هاوس و خودروی لوکس را در سبد...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین راغفر
نویسنده: حسین راغفر
ویدیو پادکست «ابعاد انقلاب بهمن»، گفتگو با منوچهر صالحی در «تالار گفتگو و تبادل نظر»
به مناسبت سالگرد انقلاب ۵۷، در «تالار گفتگو و تبادل‌نظر» گفتگویی با حضور منوچهر صالحی، پژوهشگر و نظریه‌پرداز چپ برگزار شد. در این گفت‌وگو، مهمان برنامه به همراه دیگر شرکت‌کنندگان...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: تالار گفتگو و تبادل نظر
نویسنده: تالار گفتگو و تبادل نظر
پای سخن پرستو فروهر، به مناسبت سالگرد قتل پروانه و داریوش فروهر
پرستو فروهر در تمام سالهای پس از مرگ پدر و مادرش، هر ساله به ایران سفر کرده است تا یادشان را گرامی دارد. او علیرغم فشارها و مشکلات و اجازه...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: پرستو فروهر
نویسنده: پرستو فروهر
اعتصاب رانندگان اتوبوس شهری
هنگامی که ده‌ها هزار نفر در حمل‌ونقل عمومی این جمعه اعتصاب کنند، اتوبوس گوخان سرت نیز متوقف خواهد شد. در اینجا، او به‌عنوان راننده اتوبوس و یک شهروند شهر کلن،...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

برگردان به فارسی از گودرز اقتداری

به نقل از پست تویتری (X) آرنولد برتراند[i]

این روزها می بینیم که بسیاری از مردم اظهار می کنند که ایالات متحده در تلاش است تا کیسینجر معکوس را اجرا کند یعنی که روسیه را از چین دور کند، این ادعا اما یک حقیقت آشکار را کاملاً در مقابل چشمان خود نادیده می گیرد: اگر یک انشعاب اتفاق بیفتد، آن انشعاب اروپا و ایالات متحده است.

این یک نقص رایج در طبیعت انسان است، ما اغلب نمی‌توانیم تصور کنیم که وضعیت موجودی که در کل زندگی‌مان زندگی کرده‌ایم اساساً تغییر کرده است. ما به الگوهایی از گذشته نگاه می کنیم، به دنبال مبارزه با جنگ قبلی هستیم. باور اینکه هنوز در جعبه هستید، حتی زمانی که جعبه ناپدید شده است، بسیار راحت تر است.

روسیه قرار نیست دوباره از چین جدا شود، هیچ شانسی در جهنم وجود ندارد، روسها آن درس را به سختی آموختند… پوتین، به عنوان یک پژوهشگر مشهور تاریخ، می‌داند که این کار چقدر ضرر داشت.

و چرا  فقط او؟ روسیه احتمالاً چه سودی از این امر خواهد داشت؟ جهان تغییر کرده است: همانطور که در طول جنگ اوکراین دیدیم، غرب تمام زرادخانه اقتصادی خود را علیه روسیه بکار گرفت، و نتیجه فقط نشان دادن ناتوانی خود غرب بود. روسیه در سال گذشته سریع ترین رشد اقتصادی اروپا را داشت، حتی زمانی که به طور کامل از بازارهای غربی جدا شده بود. بنابراین، اگر تاثیر فشار حداکثری غرب چنین بی نتیجه باشد، دوستی حداکثری آنهم ارزش چندانی ندارد.

این کاملاً توهم‌آمیز است که فکر کنیم دو حامل مشعل جنوب جهانی درست در زمانی که ظهور نظم چندقطبی که مدت‌ها به دنبال آن بودند در نهایت محقق می‌شود، از هم جدا می‌شوند، و همه اینها در ازای بازگشت تجارت با غربی که اکنون می‌دانند برای غرب ضروری است، و پایان دادن به تحریم‌هایی که اکنون می‌دانند تاثیر چندانی ندارد.

همچنین، یادآوری دوستانه این است که کیسینجر در واقع اتحاد شوروی و چین را از هم جدا نکرد: او از انشعاب موجود آنها در آن زمان استفاده کرد. از نظر ژئوپلیتیکی، تقسیم قدرت‌ها – به‌ویژه قدرت‌های بزرگ، فوق‌العاده سخت است، اما استفاده از انشعاب موجود مابین آنها بسیار آسان‌تر است. و با نگاهی به چشم انداز حاضر روشن است که آنهایی که تقسیم شده‌اند – یا بهتر بگوییم در حال تقسیم شدن‌اند – روسیه و چین نیستند، بلکه بیشتر ایالات متحده و اروپا هستند.

جدایی اروپا-ایالات متحده دیر یا زود اتفاق می افتاد، زیرا هزینه اتحاد به طور فزاینده ای بیشتر از منافع هر دو طرف بود. به‌ویژه با ظهور جنوب جهانی، به‌ویژه چین، که بحران هویتی عمیقی را آغاز کرد: ناگهان کشورهایی که «مثل ما نیستند» بسیار موفق‌تر بودند و رهبری غیرقابل‌غلبه در تولید و علم و فناوری را به دست گرفتند.

در برخی موارد سه انتخاب پیش روی شماست: به آنها بپیوندید، آنها را شکست دهید یا خود را از آنها جدا کنید و به آرامی تبدیل شوید به عنصری که عملا بی ربط به فرایند های موجود است. غرب در بخش اعظم ده سال گذشته رویکرد «به آنها ضربه بزنید» را امتحان کرده است و نتایج آن در مقابل چشمان ماست-مجموعه‌ای از استراتژی‌های شکست خورده که به طور فزاینده‌ای افول غرب را تسریع می‌کنند و در عین حال قدرت‌هایی را که قصد تضعیف آن‌ها را داشتند، تقویت می‌کنند.

غرب همچنین رویکرد «خود را منزوی کن» با طرح‌های مختلف «دوست‌شکنی»، «ریسک زدایی»، «حیاط کوچک، حصار بلند» و غیره را امتحان کرد. این تلاش نیز چندان موفق‌تر نبود و غرب بدون شک این نوشته را روی دیوار می‌بیند: هرچه بیشتر خود را از اقتصاد پویاتر منزوی کنید، عقب‌تر می‌مانید.

این امر ما را با “به آنها بپیوندید” نزدیک می‌کند. در اینجا به نظر می رسد محاسبه ترامپ این است که اگر ایالات متحده اول این کار را انجام دهد، بدون شک می تواند شرایط بسیار بهتری را برای ایالات متحده مذاکره کند، درست مانند کاری که چین با کیسینجر در اواخر دهه ۱۹۷۰ انجام داد، زمانی که به آنچه در آن زمان هنوز نظم بین المللی تحت رهبری ایالات متحده بود پیوست. برای اروپا، مانند اتحاد جماهیر شوروی در آن زمان، چاره‌ای جز پذیرش هر خرده‌‌ریزی باقی نخواهد ماند.

وضعیت البته دقیقاً مشابه نیست. ما خارج از چارچوب مذاکرات هستیم، به یاد داشته باشید… اول انکه، ایالات متحده در بدترین شکل هم در شرایط مشابه چین در آن زمان نیست و، برخلاف اتحاد جماهیر شوروی، اروپا هم از قدرت نظامی برای مقاومت در برابر این نظام جدید و هم خودمختاری اقتصادی برای ترسیم مسیر خود بی بهره است. این بدان معناست که از بسیاری جهات، از نظر ژئوپلیتیکی، ایالات متحده در شرایط بهتر و با اهرم‌های بیشتری نسبت به چین آنزمان قرار دارد (و بنابراین می‌تواند به توافق بهتری دست یابد)، و اتحادیه اروپا در شرایط بدتر از شوروی دهه ۷۰ قرار می‌گیرد.

با این حال، واقعیت اساسی این است که ترامپ، علیرغم همه ایراداتش، به نظر می‌رسد زودتر از اروپایی‌ها فهمیده است که جهان تغییر کرده است و بهتر است او اولین کسی باشد که خود را با آن سازگار می‌کند. این از اولین مصاحبه مهم روبیو در نقش جدیدش به عنوان وزیر خارجه مشخص بود، زمانی که او اعلام کرد که ما اکنون در یک دنیای چند قطبی با “قدرت های چندگانه بزرگ در نقاط مختلف کره زمین” روبرو هستیم[ii].

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود، چیزی که من شخصاً برای سال ها درباره آن هشدار داده ام.

به طور عجیبی مشخص شد که اروپایی ها در واقع از بسیاری جهات متعصب تر و بیشتر از آمریکایی ها گرفتار توهمات برتری طلبی غرب بودند. هزینه این غرور البته بسیار گزاف خواهد بود، زیرا به جای اینکه فعالانه نقش خود را در نظم چندقطبی در حال ظهور شکل دهند، اکنون باید هر شرایطی را که برای آنها تصمیم گرفته می شود بپذیرند.

آرنو برتراند کارآفرین و مفسر اقتصاد و ژئوپلیتیک است. او موسس  HouseTrip بود که تحت نام Trip Advisor  فعالیت میکند. او اکنون Me & Qi را اداره میکند.

[i] https://x.com/RnaudBertrand/status/1892074921679069555

[ii] https://www.state.gov/secretary-marco-rubio-with-megyn-kelly-of-the-megyn-kelly-show/

تاریخ انتشار : ۴ اسفند, ۱۴۰۳ ۱۰:۱۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. خواننده گفت:

    اینک آغاز جهانی نو…پوتین احمق نیست که فریب بازی ساده لوحانه ترامپ دکاندار را بخورد. اروپا بود که که هم فریب خورد و هم شکست و همی ایننک مستأصل مانده است. آلمان اجازه داد که نورد استریم منفجر شود علیرغم خسارات اقتصادی برای مردمش و خطرات زیست محیطی برای جهان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

رشد نگران‌کننده آمار خودکشی در ایران؛ زنان خانه‌دار و کارگران در صدر قرار دارند

افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند

اروپا قربانی کیست؟

۷ درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند!

ویدیو پادکست «ابعاد انقلاب بهمن»، گفتگو با منوچهر صالحی در «تالار گفتگو و تبادل نظر»

پای سخن پرستو فروهر، به مناسبت سالگرد قتل پروانه و داریوش فروهر

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!