سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۰

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۰

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

سیاسی ترین تشییع جنازه چنددهه اخیر!

و براستی با جسارت وشهامت بی مانندی، فضای شهرقم، این ام القراء اسلامی را به لرزه افکندند وبی گمان خامنه ای وروحانیت حامی وی، درخلوت خود ازاین همه جسارت و صراحت برخود لرزیدند!

همانطورکه گزارشات متعددی نشان میدهند،مردم مراسم تشییع جنازه آیت اله منتظری را،علیرغم تهدید های رژیم وحتی توصیه خانواده وبرگزارکنندگان مبنبی برغیرسیاسی ماندن مراسم، به یک دمونستراسیون بزرگ اعتراضی تبدیل کردندو درهمان حال تلاش رژیم برای کنترل حرکت وبلندگوها وشعارها را درهم شکسته ودرس خوبی به کسانی که ید طولائی درتلاش مذبوحانه برای مصادره نمادها و شعارهای جنبش دارند، دادند.

هرحرکت اعتراضی بزرگ مدرسه ای است سرشار ازآموزه های مربوط به فوت وفن مبارزه، تقویت همبستگی درصفوف وگستراندن دامنه آن وپیوستن موج جدیدی ازنیروهای تازه نفس به جنبش.دراین مکتب توده ها وبویژه جوانان نقش شاگرد آموزگار را توأمان دارند. هم تجربه می کنند و هم ازتجربه خویش می آموزند. والبته بهترین آموزگارخود تجربه ودرسها و نتایج پراتیک صورت گرفته است. درعین حال برای تبلیغ و اثبات تداوم جنبش وتکذیب ادعاها و جنگ روانی دشمن مبنی برفروکش جنبش، هیچ چیزمؤثرتراز حضوروفریاد مستقیم خودجنبش نیست.

واقعیت تشییع جنازه آیت اله منتظری راشاید بتوان سیاسی ترین تشییع جنازه دهه های اخیربه شمارآورد. مثل موارد قبلی والبته بسی شفاف تروصریح تر،مرگ برخامنه ای،قاتل بودن وی، حکم ابطال ولایتش، مادلیل شورشیم دیکتاتورومی کشیم، دیکتاتورحیا کن سلطنت رورهاکن، مردم حتی باشعارمحرم ماه خون است، سیدعلی سرنگون است آرزوی سرنگونی زمان بندی شده خود را باصدای بلند برزبان راندند! و براستی با جسارت وشهامت بی مانندی، فضای شهرقم، این ام القراء اسلامی را به لرزه افکندند وبی گمان خامنه ای وروحانیت حامی وی، درخلوت خود ازاین همه جسارت و صراحت برخود لرزیدند! علاوه براین ازویژگی های دیگراین حرکت، برخلاف موارد پیشین که نقطه ثقلش درتهران بود، این باردرقم ونجف آباد بود. ودراین میان بویژه برگزاری این دمونستراسیون اعتراضی بزرگ در قم وزده شدن کامل پنبه خامنه ای ،آن هم باتوجه به پژواک جهانی اش، نشان دهنده آن است که نارضایتی و تظاهرات فقط مختص تهران ویا لایه های محدودی درشهرستان ها نیست، بلکه هم چنین زمینه های عینی گسترش آن دردیگرنقاط کشورهم وجود دارد. هم چنین وجه دیگربرقراری این آکسیون عظیم درقم جائی که روحانیت محافظه کارو پشتیبان خامنه ای و ولایت فقیه تأمین کننده بخش مهمی ازباصطلاح تتمه”مشروعیت” موجود رژیم را تشکیل می دهد، هشداری است ازسوی مردم به روحانیت محافظه کار و فاسدی که خفه خون گرفتن آن دربرابرجنایت کهریزک ونیزسایرجنایتها، زبانزدهمه است، ومستظهر به حمایت مادی وسیاسی دربارولایت فقیه هستند. وهشداربه آنانی که درطی این سالها با متنظری درحصرنیز میانه خوبی نداشتند و دربیانیه های تسلیت هم که پس ازمرگ وی ازسر ناگزیری انتشاردادند،هم چون جامعه مدرسین قم و یا کسانی مثل ناصرمکارم، به بیانیه خامنه ای تأسی کردند. بیانیه چندش آوری که درآن اظهارامیدواری کرده بود که ابتلاء به حصرسبب حذف عقوبت اخروی منتظری شود!

بطورخلاصه قاطع بودن شعارهای سرنگونی طلبانه مردم وخواست پائین کشیدن ولی فقیه که حتا آشکارا قاطع ترازشعارهای دوره انقلاب بهمن علیه شاه هستند، ترکیب جمعیتی مردم تظاهرکننده، که درمقایسه باتظاهرات قبلی شماربیشتری ازنسل قدیمی تر درکنارجوانان حضورداشتند، به لرزه افکندن آسمان ام القراء اسلامی، هشداربه روحانیت محافظه کاروفاسد، درهم کوبیدن تلاش رژیم برای کنترل مراسم وبیرون کردن آن ها ازمیان جمعیت و… ازجمله دست آوردهای این حرکت است. فشاررژیم به خانواده منتظری برا ی جمع کردن سریع مراسم وجلوگیری ازمراسم ختم مسجد اعظم ازطریق اشغال آن توسط طلاب وبسیجی ها،کنترل مسیرهای تردد و دستگیری های متعدد وکندکردن اینترنت و … ازیکسو عمق نگرانی رژیم را به خوبی به نمایش می گذارد وازسوی دیگرنشان میدهد که اگرقدری فضای سرکوب ترک بردارد رژیم با چه پتانسیل وطوفان عظیمی ازانباشت نارضایتی درمقیاس سراسری مواجه است. طوفانی که اگروزیده شود،هیچ قدرتی را یارای ایستادگی دربرابرآن نخواهد بود.

باین نکات دونکته دیگر را بایداضافه کرد:

نخست آنکه تقارن ششمین ماه اعتراضات با مناسبت ماه محرم که سنتا همراه با گسترش تجمعات همراه است و باتوجه به سراسری بودن این مناسبت ها وتجمعات ،فرصت مناسبی برای سراسری کردن اعتراضات فراهم می سازد که می تواند حاصل آن ترزیق نیروی جدید وتازه نفسی به به کالبد جنبش باشد.

دومین نکته آنکه، بزرگترین فرازمقاومت منتظری را مخالفت وی با جنایت کشتارزندانیان سیاسی سال ۶۷ تشکیل میدهد.وگشودن پرونده این جنایت والبته بهمراه سایرجنایتها، دراذهان میلیون ها مبارزنه فقط درشکستن کمر حاکمیت مؤثررست بلکه هم چنین عامل افشاء کننده موثری است علیه اصلاح طلبان ودررأس آن کسانی مثل موسوی و کروبی وخاتمی ومجمع روحانیون مبارز……که تلاش زیادی را برای پوشیدن نگهداشتن این جنایت به خاطر حفظ قداست خمینی ونجات گذشته خود بکارمی برند . بویژه این تلاش درواکنش های اخیرآنان نسبت به پاره شدن تصویرخمینی برای باصطلاح مرزبندی با ساختارشکنان،در باج دادن به شاتتاژهای جناح حاکم برای راضی کردن آنها،وکنترل محدوده مطالبات جنبش محسوس است. درواقع مرگ منتظری ومطرح شدن سرگذشت مغضوب شدن وی ،بطورطبیعی شرایط مناسبی را برای مطرح کردن وسیع این جنایت فراهم ساخته است که نباید ازکنارآن بسادگی گذشت.

علاوه براینکه رادیکالیزه شدن جنبش بربسترچنین تکانه هائی، درخنثی کردن تلاش کسانی که ازترس حرکت به جلو، به گذشته می آویزند و درفرارازخامنه ای بزیرپرچم خمینی می خزند دارای اهمیت است.

تاریخ انتشار : ۱ دی, ۱۳۸۸ ۱۰:۲۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴